Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ne otvara link
4fc884d905d56fe2f4e8d22715999c7c.jpg

Detektuje da koristis Android. Opameti se predji na WP.

Znas li ti sta ja sve moram da radim da dobijem ovo na XP?

untitled1.JPG

Ima još neko problem da se taskbar dugmići sistemski zamrznu, a aplikacije se ladno iz njega pokreću?
Razmišljam da nije neki softver konflikt, jer koliko sam video na jednom laptopu uopšte nema toga.
I reši se ako ubijem proces i ponovo ga pokrenem preko komande.

Da li mogu slobodno iz liste uređaja da izbacim virtuelnu mašinu gde sam testirao raniji build 10ke? Ili neka ostane ipak?

Prilozi

• msaccount.JPG
    msaccount.JPG
    45.1 KB · Pregleda: 108
Ja lično nemam baš nikakvih problema, sve radi bez ikakvih problema za sada, čak i problem koji sam imao sa pointerom miša je bio do drajvera za grafičku tako da sad više ni to nije proble :).

Ima još neko problem da se taskbar dugmići sistemski zamrznu, a aplikacije se ladno iz njega pokreću?
Razmišljam da nije neki softver konflikt, jer koliko sam video na jednom laptopu uopšte nema toga.
I reši se ako ubijem proces i ponovo ga pokrenem preko komande.
Kod mene nema taj problem radi dobro,
Nego ima li neki nacin da zgolemim taskbar ikonice da budu kao na windows 7/8.1 ovako mnogo su male jedva se vidi koji prozorec mi je minimiziran

NVIDIA je pustila nov drajver preko Windows Update-a, 353.54 WHQL, očekujem da se uskoro pojavi i na sajtu. :)

EDIT: Kome još nije ponuđen update, neka skine odavde (desktop, 64-bit): https://mega.co.nz/#!nI9wUShL!26we6BoUkpPBeWvrxvvSDsnHJiKjglSQukhe71dHsss

CAB arhiva sa Windows Update-a: (desktop, 64-bit): http://download.windowsupdate.com/d..._752510a85d509c5abe66c4cb60cc06ac7f1c4154.cab

Za Notebook, 64-bit: http://download.windowsupdate.com/d..._4c80db3d0017457571cb7ec38fb362412f5d41f9.cab

Poslednja izmena:
Izgleda da mi riknjava hard disk na lap-topu na kom mi je desetka!Sta da radim,imam je aktiviranu,bio sam insider,valjda ce izdrzati do 29-og,pa cu posle tog datuma nadam se znati da li smem da uradim clean install,na novi hard,to jest SSD.Koliko znam sada bas nije zgodno da radim clean install,mogao bih da izgubim aktivaciju?Jel tako?

Izgleda da mi riknjava hard disk na lap-topu na kom mi je desetka!Sta da radim,imam je aktiviranu,bio sam insider,valjda ce izdrzati do 29-og,pa cu posle tog datuma nadam se znati da li smem da uradim clean install,na novi hard,to jest SSD.Koliko znam sada bas nije zgodno da radim clean install,mogao bih da izgubim aktivaciju?Jel tako?
Mozes sad cistu instalaciju, 29-og necemo dobiti nista drugo sem update.
Neces izgubiti aktivaciju.

Ne zna se koji deo hardware-a odgovoran za aktivaciju, kao i to da li se aktivacija može sačuvati offline ili ne.

Super, ako je tako.

Podešavanja ostaju, koju si temu imao i slično. Aktivacija clean instalacije (prethodnog upgrade-a) se trenutno može ostvariti i bez bilo kakvog naloga. Ako zaista ostaje vezan za ploču, to je po meni nekako korektan potez od strane microsoft-a.

Super, ako je tako.

Podešavanja ostaju, koju si temu imao i slično. Aktivacija clean instalacije (prethodnog upgrade-a) se trenutno može ostvariti i bez bilo kakvog naloga. Ako zaista ostaje vezan za ploču, to je po meni nekako korektan potez od strane microsoft-a.

Mislim da je svaki upgrade ili insider OEM, stoji ovamo da je Retail...
Nesto ne verujem u to, mada zbog ovog vremena od godinu dana za upgrade
dodje kao da jeste, bar to vreme.

Tako nekako. :smash:

Suština mog pisanja je, da se ipak ne zalećemo toliko oko (bilo koje) aktivacije, jer je sve trenutno (ističem ovu reč trenutno), posle 29. ćemo znati pojedinosti.

Kod mene nema taj problem radi dobro,
Nego ima li neki nacin da zgolemim taskbar ikonice da budu kao na windows 7/8.1 ovako mnogo su male jedva se vidi koji prozorec mi je minimiziran
To i mene zanima, ali koliko vidim ima samo još manje.

To i mene zanima, ali koliko vidim ima samo još manje.
To vam je prva stavka kod grafickih podesavanja display scaling.
Povucite slider na koliko vam odgovara.
Mozda niste skrolovali na dole posle toga ima apply bez toga nista.
Ako samo setate slider ne pomaze.

Poslednja izmena:
Tako nekako. :smash:

Suština mog pisanja je, da se ipak ne zalećemo toliko oko (bilo koje) aktivacije, jer je sve trenutno (ističem ovu reč trenutno), posle 29. ćemo znati pojedinosti.

Ahahaha cemu ta predostroznost, pa sam ce sebe MS da zakopa ako izneveri Insajdere.

To je njegovo pravo, baš kao što je i frankenštajn od settings-a. ;)

Looooool :D ima par opcija vode do Control panela , uveli su linkovan settings :D

Za sad mi se jos drzi hard,pomalo zeza-tipa kad pali komp samo bude crna slika,mora rucni restart.Posle sve bude normalno.Ili kad ga budim iz sleep moda,isto crna slika.Drzacu ga tako (ako izdrzi) do 29-og,necu pre da ga diram,da bi bio siguran.

Znaci potrebno je samo MS nalog,nista vise?A sta kad mi bude trazio serial prilikom instalacije?Bice OK ako bude dugme "skip".:D

A sad mi ne ide u glavu sta mi sa ovim buildom cekamo da se desi 29og? Neki update? Email cestitka? Neki skype minuti kao bonus za insidere ? :D

Ja bas nista ne ocekujem,mislim da sam i pisao pre o tome,mozda bude neki mali update taj dan i to je to.Jedino me brine ovo oko mog harda,ponovne instalacije,aktivacije...

Glupo mi je da vezuju aktivaciju za hardver, neka to sve bude vezano za akaunt mada mi je I to neposteno. Ako sam kupio retail moja je stvar kako cu koristiti. Znaci za svaku novu maticnu ja moram dodati jos 200dolara, glupost. Najpostenije bi bilo da moze da se prenosi sa akaunta na akaunt, tako da ako predjem na nov mogu I dalje da koristim.

edit. Jel zna neko kako da pre prelaska na win10 pocistim akaunt od settings I theme backapa od win8.1?

Poslednja izmena:
Ako kupis Win10 onda se ne vezuje za HW :) ih bre prati malo temu.

Glupo mi je da vezuju aktivaciju za hardver, neka to sve bude vezano za akaunt mada mi je I to neposteno. Ako sam kupio retail moja je stvar kako cu koristiti. Znaci za svaku novu maticnu ja moram dodati jos 200dolara, glupost. Najpostenije bi bilo da moze da se prenosi sa akaunta na akaunt, tako da ako predjem na nov mogu I dalje da koristim.

Čudno je to što piše da je licenca Retail. Samim tim bi trebala proći aktivacija na novoj matičnoj... Logično bi bilo da se nakon upgrade-a generiše neki ključ, ali ne, svima je isti ključ. Možda postoji jedinastven ključ za svaku mašinu, ali mi ga ne vidimo, on je na MS serveru.

Nazad
Vrh Dno