Ako oces legalnu aktivaciju, moras vratiti win7 / aktivirati ga pa upgradovat na 10-ku
Moze i sada clean install ako si vec uradio upgradekad izadje 29 jel mozemo i clean install (na usb flashku) ili preko update-a...(trenutni rtm je aktiviran preko 8.1)?
sta savetujete ?
Ko koristi taj i zna, o tome pričam.Mislis da je neko to koristioa bilo je prisutno
![]()
Skinuo sam sa neta RTM verziju i aktivirao je pomocu ove metode http://winaero.com/blog/how-to-activate-windows-10-build-10240/
Hocu li da dobijem onda full Windows 10 ? Za sad dobijam sve update...
Aha, a jel ima neka mogucnost da se zauvek aktivira ako nisam dobio ono get windows 10 ?
Kakav sad desktop, govorimo o App-s, Applications, znaš one čudne kvadratiće u start meniju. One što mnogi kažu da je za telefone.Završiće se, baš kao što imamo desktop sisteme na tabletima i telefonima, na sve strane.
Ups, nemamo!
Rekao sam iz svog iskustva xD Pokrenem Store i vrti da, nekad 5 sekundi, nekad minut-dva...A SSD je druga priča. Ja imam običan HDD i ne može da se poredi sa SSD-om.Ne preteruj za Store na 8.1 nije uopste tako spor kako navodis... Na SSDu mu treba 5 sekundi da ga otvori i prikaze sadzaj aktuelnih app.
Nema potrebe da dizemo W10 u nebesa, jeste dobar ali ko sa 8.1 Prelazi na 10 nece se bas iznenaditi previse a nece ostati ni ravnodusan.
Instaliraj Windows 8.1 Pro, skini ga ovde: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media, aktiviraj ga KMS-om (samo aktiviraj, NE INSTALIRAJ dodatak koji radi u pozadini), odradi upgrade na Windows 10 i to je to. Posle odradi clean install 10ke, ključ ne unosiš tokom instalacije 10ke.
Da li clean isntal radis preko bootable usb flash-a?
Ja sam ovo probao preko windows 7(daz aktivacija) I sve je bilo dobro. cak je I posle clean instala windows bio aktiviran ali jedno par sati. Posle nekog update-a tj. restarta izbacio mi je da je windows neaktiviran.
Malo pre sam ponovo podigao 7-cu aktivirao je i uradio upgrade na 10-ku.
Ne znam da li da probam sad sa 8.1 pro - kms - upgrade win 10pro - clean install win 10pro.
Da, preko butabilnog USB flash-a, a možeš i da narežeš ISO na DVD. Flash je svakako brži.
Instaliraj 8.1 Pro, aktiviraj ga (ne instaliraj lekić što radi u pozadini već ga samo aktiviraj), raspakuj ISO od 10ke, startuj instalaciju, ne unosi ključ ako te pita, ne čuvaj tokom upgrade-a ni podešavanja ni programa iz prethodnog sistema (brže odradi upgrade). Nakon toga odradi ćistu instalaciju 10ke bez unošenja ključa i to je to. Na 3 mašine sam već odradio upgrade na 10ku sa 8.1 Pro, nijedna se nije deaktivirala.
Savetujem ti da uradiš ovako. Pusti DAZ, nisam ljubitelj istog, DAZ se upisuje u MBR, a i ne radi u UEFI modu.
KMS aktivira Windows na osnovu tvog hardvera, a DAZ je emulator.
Vec sam pustio da skida 8.1 pro. Ja imam KMSPico 10.0.9 valjda cu da zavrsim posao preko njega.
NE!!! Taj lekić radi u pozadini! Rekao sam aktiviraj ga samo, a ne instaliraj to! Nikako ne instaliraj! Samo aktiviraj, ne tim alatom, već drugim .
MS Tools 2.5.3?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari