sam633
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.11.2011
- Poena
- 405
@sam633
Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC
RAM: 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit
Ovo su baš minimalne specifikacije za desktop, više liče na neki bedni tablet nego za neki desktop, zar ne ?
Apps rade u potpuno drugom okruženju od programa za desktop i ide se prema tome da rade na drugim uređajima. Mnogima bi dobro došlo da mogu da rade na istoj stvari na desktopu, tabletu, phabletu ili čak na telefonu, zašto bi neko imao nešto protiv toga ?. Nema konverzija, sve lepo može da stoji u oblaku i bude dostupno uvek i na svakom mestu.
"Ako meni ne treba, šta će ikome drugom" razmišljanje nije baš naj logičnije.
Zaista ne znam, zašto si se sad prešaltao na desktop hardware, kad je na njemu moguće bilo šta drugo da se vrti, osim kockica univerzalnosti.
Da se podsetimo:
Ta priča o "univerzalnosti" će se završiti, pre nego što će uopšte i početi.![]()
Neznam zašto bi se ta "Priča o univerzalsti" završila
Završiće se, baš kao što imamo desktop sisteme na tabletima i telefonima, na sve strane.
Ups, nemamo!
Dakle, kako desktop sistemi ili barem njihovi pokušaji rada na nečemu prenosnom, što zahteva neku stacionarnost od samih prenosnika, su jednostavno rečeno propali, isto očekujem i u drugom smeru.
Potpuno je jasno, šta danas radi Microsoft. On je u go*nima do kolena sa svojim "kvadratićima univerzalnosti" i zato mora da ih protura svugde. Imao je pre 10 godina, dovoljno vremena, dovoljno resursa, da se zaista uključi u tržište prenosnika. Međutim, ponoviću još to milion puta ako treba, on je zakasnio. Zbog toga, što nije uvideo na vreme, jednostavno seče granu na kojoj sedi (windows). Mada, ima više grana na kojima sedi, poenta je tu. S druge strane, to mu se može, jer ima najveći udeo tržišta. Da ima konkurenciju, teško bi se usudio da napravi ovako nešto. Koliko je dobro uradio posao te 1995, toliko se danas trudi da izgubi ono što je stekao. Podseća me na neko malo razmaženo dete, hoću i ja taj deo kolača (prenosni uređaji), po svaku cenu. Zbog takvog pristupa, zbog trenutnog "ludila" o kvadratićima na desktopu, najviše gube sami korisnici, "pipkajući".