Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

@sam633
Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC
RAM: 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit

Ovo su baš minimalne specifikacije za desktop, više liče na neki bedni tablet nego za neki desktop, zar ne ?
Apps rade u potpuno drugom okruženju od programa za desktop i ide se prema tome da rade na drugim uređajima. Mnogima bi dobro došlo da mogu da rade na istoj stvari na desktopu, tabletu, phabletu ili čak na telefonu, zašto bi neko imao nešto protiv toga ?. Nema konverzija, sve lepo može da stoji u oblaku i bude dostupno uvek i na svakom mestu.
"Ako meni ne treba, šta će ikome drugom" razmišljanje nije baš naj logičnije.

Zaista ne znam, zašto si se sad prešaltao na desktop hardware, kad je na njemu moguće bilo šta drugo da se vrti, osim kockica univerzalnosti.

Da se podsetimo:

Ta priča o "univerzalnosti" će se završiti, pre nego što će uopšte i početi. ;)

Neznam zašto bi se ta "Priča o univerzalsti" završila

Završiće se, baš kao što imamo desktop sisteme na tabletima i telefonima, na sve strane.

Ups, nemamo!

Dakle, kako desktop sistemi ili barem njihovi pokušaji rada na nečemu prenosnom, što zahteva neku stacionarnost od samih prenosnika, su jednostavno rečeno propali, isto očekujem i u drugom smeru.

Potpuno je jasno, šta danas radi Microsoft. On je u go*nima do kolena sa svojim "kvadratićima univerzalnosti" i zato mora da ih protura svugde. Imao je pre 10 godina, dovoljno vremena, dovoljno resursa, da se zaista uključi u tržište prenosnika. Međutim, ponoviću još to milion puta ako treba, on je zakasnio. Zbog toga, što nije uvideo na vreme, jednostavno seče granu na kojoj sedi (windows). Mada, ima više grana na kojima sedi, poenta je tu. S druge strane, to mu se može, jer ima najveći udeo tržišta. Da ima konkurenciju, teško bi se usudio da napravi ovako nešto. Koliko je dobro uradio posao te 1995, toliko se danas trudi da izgubi ono što je stekao. Podseća me na neko malo razmaženo dete, hoću i ja taj deo kolača (prenosni uređaji), po svaku cenu. Zbog takvog pristupa, zbog trenutnog "ludila" o kvadratićima na desktopu, najviše gube sami korisnici, "pipkajući".

Suma sumarum,verujem slozice se svi:

-sama instalacija (probano na 3 masine (AMD,Intel,nVidia i ATI) i 1 laptop: sve sam odradi pre prvog prikaza ekrana kad mozes da ga koristis,na svim masinama su svi drajveri bili instalirani,nista nisam morao dodatno da instaliram,sve je radilo ko podmazano
-tile meni: meni fuj,ali resivo; klincima (16 i 20 leta) je woow,znaci imace prodju...
-control panel:katastrofa... cekam neku aplikaciju koja ce klikom na ikonicu sve da sumira na jedno mesto
-Edge kida,tu je MS odradio extra posao.To potvrdjuje moja zena,savrsen tester jer je klasican net user sa multi otvorenim tabovima tipa FB igre,eBay,par strana zenskih stvari,sve ne znas koji vise koci na FF (flash shugavi) ali u Edge klizi...

Seticu se jos neceg... :)

Poslednja izmena:
Suma sumarum,verujem slozice se svi:

-control panel:katastrofa... cekam neku aplikaciju koja ce klikom na ikonicu sve da sumira na jedno mesto

Šta je problem sa control panel-om osim što su WU premestili na drugu lokaciju?

Meni deluje prilično isto kao i pre....

Prilozi

• 2015-07-23_2105.png
    2015-07-23_2105.png
    58.1 KB · Pregleda: 157
Generalno, zadovoljan sam Windows-om 10. Veliki pomak u odnosu na 8.1, bar za desktop korisnike. Što se tiče bagova, nisam ih primetio, još uvek. Nabrojao sam u par postova u ovoj temi problemčiće, ali za iste nije bio kriv Windows 10 već autori programa.

Znam da se mnogima ne sviđa to što sistem dolazi sa 2 web browser-a i to što postoje i Settings i Control Panel... Navikao sam se za 1 dan.
Windows Update su mogli bolje da urade, valjda će dodati još neke opcije u nekom kasnijem većem ažuriranju.

Uglavnom, ko koristi Windows 8.1 na desktopu, preporučujem mu da napravi full backup i proba 10ku. Ništa ne gubi, može samo da dobije nešto bolje performanse i bolji interfejs.

Ne dolazi sa 2 browsera , cista instaliacija windows 10 10240 nema internet explorer u taskbar , jedino moze da se udje u C:\Program Files\Internet Explorer samo na taj nacin.

Ako ostane samo na desktopu tek su onda u slepoj ulici.
Ako nista i ne uradi da osvoji trziste, kupice pobednika...i staviti svoj logo.
Za ovu trzisnu utakmicu oni imaju sredstva, novac i ucena...tako su i do sada dobijali sta zele.

Apropo na sam633 post:

Paralele:

Nokia-Symbian: forsiranje + stacionarnost + uobrazenost doveli do totalnog kolapsa...
BB: neinovativnost + stacionarsnost i da nema servisa pukli bi odavno
iPhone... znamo pricu...
Ostale propale a toliko potencijala imase da ne nabrajam...

Android je super (a daleko od dobrog) jer i obican korisnik a i ja kao advance dobija funkcije i PRISTUPACNOST istim koji jedan smartfon moze da pruzi
Dzaba je Symbian bio cool kad si trebao pola sata da trazis neki funkciju u meniju... slicno i BB... i dodje Andra i rasturi ih sve...

Ali Android polako puca (zahvaljujuci Gogle politici,koja lici na nekadasnju Symbian politiku,stim sto si Symbiau debelo placao,ovde moras Google bloatware da koristis) i da MS ima iole malo mozga a resursa imaju,mogu da naprave takav buum na trzistu da pociste sve...
A ne ovi WP gde teras kvadratice da dodjes do neke stvarcice...

Npr zamisli fon sa Win 7 menijem i jos malo da ga pojednostave,kompatibilnost je vec tu,sta ces vise... ali ne,furamo kvadratice...

Ne dolazi sa 2 browsera , cista instaliacija windows 10 10240 nema internet explorer u taskbar , jedino moze da se udje u C:\Program Files\Internet Explorer samo na taj nacin.

Pa instaliran je IE, dakle dolazi sa 2 browser-a. Nađi ga i u Search-u i pinuj ga na taskbar.

Prilozi

• IE.jpg
    IE.jpg
    60.2 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
Zaista ne znam, zašto si se sad prešaltao na desktop hardware, kad je na njemu moguće bilo šta drugo da se vrti, osim kockica univerzalnosti.

Dakle, kako desktop sistemi ili barem njihovi pokušaji rada na nečemu prenosnom, što zahteva neku stacionarnost od samih prenosnika, su jednostavno rečeno propali, isto očekujem i u drugom smeru.

Potpuno je jasno, šta danas radi Microsoft. On je u go*nima do kolena sa svojim "kvadratićima univerzalnosti" i zato mora da ih protura svugde. Imao je pre 10 godina, dovoljno vremena, dovoljno resursa, da se zaista uključi u tržište prenosnika. Međutim, ponoviću još to milion puta ako treba, on je zakasnio. Zbog toga, što nije uvideo na vreme, jednostavno seče granu na kojoj sedi (windows). Mada, ima više grana na kojima sedi, poenta je tu. S druge strane, to mu se može, jer ima najveći udeo tržišta. Da ima konkurenciju, teško bi se usudio da napravi ovako nešto. Koliko je dobro uradio posao te 1995, toliko se danas trudi da izgubi ono što je stekao. Podseća me na neko malo razmaženo dete, hoću i ja taj deo kolača (prenosni uređaji), po svaku cenu. Zbog takvog pristupa, zbog trenutnog "ludila" o kvadratićima na desktopu, najviše gube sami korisnici, "pipkajući".

Sve to stoji da je zakasnio i da se sad nasao u nebranom grozdzu, ali isto tako koja je alternativa iOS ?, ja ne zelim da placam njihov 2x skuplji HW, takodje nisam nimalo zadovoljan iOS-u na desktopu, android? aj da razumem blotware na mobilnim urdjajima koji traze 2gb ram-a ali ni oni nemaju desktop resenje jedino imaju veliku bazu korisnika na mobile trzistu i to bas zato kao i microsoft sto nisu imali alternativu (iOS ne racunam jer deraci sa cenama i kao takav nije namenjen vecini)

Micorosft pokusava da spoji desktop, tablet, phone itd.. to je sigurno pravi pravac ali ZAKASNILI su debelo bar 4-5 godine

Sad to sto se meni nesto ne svdidja to je druga stvar, nikad se svima sve nece svidjat

Ubo si poentu Zelje,a to mogu da nadoknade brzim i jednostavnim resenjima... mene cudi da imaju sve platforme a komlikuju bzvz...
Kao primer sto sam naveo,ti ne bi koristio takav fon sa takvom platformom?
Naravno da bi,imas desktop,XBox,fon,tablet,sve je na istom useru,sve se sinhronizuje (cloud podrska),npr kucas dokument u vozu,ostavis na pola i kuci nastavljas sa desktopa...
Da,to vec postoji sa npr Google Docs i sl,ali imati SVE platforme,full kompatibilnost,cloud servis i toliko resursa i NE ISKORISTITI... to se vec granici sa.... znamo vec cim....

PS: ja ovo pisem ocima obicnog korisnika,kome cesto zatrebaju advance funkcije... nit sam strucnjak nit trzisni analiticar

Poslednja izmena:
M$ je postao kao drzavna firma, svaki sef (odeljenje) za sebe. Pa Google Drive bolje radi sa Office dokumentima i sinhronizacijom nego njihov rodjeni OneDrive!
Koliko vidim sve genijalci bez windows 10 su dosli ovde da kukaju kako ima win 10 ne valja! Pa ako vam vec toliko ne valja vratite se na ono sto vam je valjalo a nama kojima je win 10 ok pustite nas da vodimo svoju debatu oko samog windows-a!

Ako vam vec toliko windows 10 ne valaj napravite novu temu pa tamo diskutujte do sutra a nas ovde ostavite da komentarisemo svremena na vreme!
Mi i vodimo debatu o 10ki, a vama ako se ne svidja cinjenica da nisu svi odusevljeni Grdanom i sarenim kockicama od.ebite s teme i napravite sebi temu-reklamu za M$ gde cete propovedati novu religiju! Ionako ce ovde uskoro poceti da se javljaju ljudi koji tek prelaze na 10ku ili je probaju sa svojim utiscima i problemima, a vi insajderi cete dobiti nove buildove pa ce nastati haos! A posle oktobra ce tek biti veselo, kad pocnete da dobijate redstone buildove!

Poslednja izmena:
Ispravka: Ne Google Docs vec Google Drive,hvala Antena...

Morace malo pozuriti HW proizvodjaci sa pratecim SW,ne radi mi CP za MadCatz mis... Device not found :)

Ma i Docs bolje radi od Office Online, ono zabada cim je veci dokument!

Dali vredi da sada kupim licence key za win 7 ultimate i da aktiviram preko piratskog win 7 pa da onda cekam nadogradnju za win 10

Imao sam 2 kom piratska Win 7,ni jedan nisam mogao aktivirati,jer kada sam kliknuo na registraciju ili Change key nije mi otvarao nista,morao sam reinstall...

Gde kupujes key?

Instaliras Windows 7 Ultimate 64bit sp1 aktiviras sa Daz loader 2.2.2 , nakon toga upgrade na Windows 10 pro 10240 skip product key , mozda nece odmah biti aktiviran konektuj se na internet , malo surfuj pa restart i tako jedno 5-6 puta dok se ne aktivira sam kada se aktivira to je to ostace permanent aktiviran!

Ako ostane....

Imao sam 2 kom piratska Win 7,ni jedan nisam mogao aktivirati,jer kada sam kliknuo na registraciju ili Change key nije mi otvarao nista,morao sam reinstall...

Gde kupujes key?
Ima opcija da se ukuca licence key preko comand prompta ,pa kupio bi ga preko bilo kog sajta gde je najjeftiniji

Ja sam vec rekao ti kljucevi su isto sto i daz loader, pa vi placajte ko ovce.... jedino validan i legaln kljuc je onaj sto vam partner micorosfta proda, a cene se znaju i nisu sklone promeni za fizicka lica!

A ako mislite da ce neko da vam proda retail kljuc za 10-20e samo vama, onda samo navalite

Instaliras Windows 7 Ultimate 64bit sp1 aktiviras sa Daz loader 2.2.2 , nakon toga upgrade na Windows 10 pro 10240 skip product key , mozda nece odmah biti aktiviran konektuj se na internet , malo surfuj pa restart i tako jedno 5-6 puta dok se ne aktivira sam kada se aktivira to je to ostace permanent aktiviran!
Bas imam instaliran win 7 ultimate 64bit sp1 za daz loaderom aktiviran..jedino me to brine kada bi prelazio na win 10 videce ga kao pirat ?

Oce, i odma ce javiti policiji da te pokupe. Zato se i otvara FBI kancelarija u Beogradu, sta si ti mislio!

Најјача тема поред оне са исхраном где ликови покушавају да смршају у теретани хахахахахаахаха. Шоу. Барем 20 пута овде написана активација и опис исте. Шоу.

U kojoj drzavi zivis trenutno?

Naravno da citaju...

Dekiman,udri po DAZ-u i miran si...

Ova tema je odavno zrela za zatvaranje...

Nazad
Vrh Dno