Martin Mystere
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.02.2007
- Poena
- 935
Jel beše samo sa EZ Activator opcijom? Nemam programčić pa ne mogu da proverim...
Jel beše samo sa EZ Activator opcijom? Nemam programčić pa ne mogu da proverim...
Kakav sad desktop, govorimo o App-s, Applications, znaš one čudne kvadratiće u start meniju. One što mnogi kažu da je za telefone.
Zasto radite clean install 7ice ili 8ice pa upgrade na 10ku pa opet clean install 10ke kad je to isto? Ajde da radite upgrade sa stare instalacije sa gomilom programa koje prenosite u 10ku pa naknadni clean install mozda bude radio malo bolje, ali ovako nista ne postizete.
Nemojte koristiti Daz. Daz emulira Bios masine na kojoj je preinstaliran i aktiviran Windows 7, dok KMS aktivira Windows na osnovu vaseg hardvera.
Mene licno ne cudi to sto je nakon ciste instalacije 10ke koje je prvobitno aktivirana kombinacijom Win 7 DAZ + upgrade na Win 10 pukla aktivacija.
Ti OEM ključevi su validni samo na hardveru koji zapravo emulira DAZ. Validni su samo na brendiranim mašinama na kojima je preinstaliran i aktiviran Windows 7.
Šta kad se odradi čista instalacija 10ke? Ako je Windows 10 tokom instalacije pokupio HWID dok je DAZ instaliran (ključ, loader, sertifikat)? Nema DAZ-a nakon čiste instalacije 10ke i eto mogućeg problema.
Na 3 Windows 8.1 mašine koje su bile aktivirane KMS-om dobio sam još odavno rezervaciju 10ke.
Koristi se KMS emulator nekog servera koji je neko kupio od MS-a.Da je legalno, nije. Ali, to mene kao kućnog korisnika ne zanima. Ako blokiraju (mada sumnjam), imam Retail Dreamspark Premium ključ od 8.1 i nema zime. Ovo sam ćisto iz radoznalosti uradio.
Meni je bitno da je aktivacija generisana na osnovu mog realnog hardvera (briga me što je KMS server nelegalan), a ne tamo neke OEM mašine čiji BIOS emulira DAZ (što je takođe nelegalno).
Odlučili su da časte nelegalne 8.1 korisnike, treba im što veći broj korisnika za Windows 10?![]()
Pa verovatno su odlucili da caste sve pirate jer zele da zaradjuju na store-u, barem dok se ne predosmisle, ja sam cak ocekivao da piratima sa KMS aktivacijom na win 8.1 cak da nece dole izaci obavestenje da rezervisu windows 10... jer su ekspicitno rekli da ova ponuda vazi za retail/oem i ostale kucne korisnike, ali ipak je izasla skoro svima
Ako neko u nekoj firmi gde je Windows aktiviran preko KMS-a rezerviše i skine Windows 10, biće veselo. Nisu smeli svima da šalju to.
Što ne znači da nako zvaničnog lansiranja neće da ih blokiraju.
Pa ako ce sve da ti stoji i radi iz clouda, sta ce ti onda windows desktop? Imas OS X, Linux, ChromeOS, iOS Android, Windows Phone. A da, znam, ne mogu igrice da rade iz clouda! To je jako glup koncept, M$ je vec pokusao da progura desktop GUI na telefone i tablete pa su popusili. Sad pokusavaju obrnuto samo jos gore, da tablet GUI na silu proguraju na desktop! E to moze da im uspe samo ako tableti zavladaju!@sam633
Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC
RAM: 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit
Ovo su baš minimalne specifikacije za desktop, više liče na neki bedni tablet nego za neki desktop, zar ne ?
Apps rade u potpuno drugom okruženju od programa za desktop i ide se prema tome da rade na drugim uređajima. Mnogima bi dobro došlo da mogu da rade na istoj stvari na desktopu, tabletu, phabletu ili čak na telefonu, zašto bi neko imao nešto protiv toga ?. Nema konverzija, sve lepo može da stoji u oblaku i bude dostupno uvek i na svakom mestu.
"Ako meni ne treba, šta će ikome drugom" razmišljanje nije baš naj logičnije.
Popravi poneku rec u recenici, ovako kako stoji nema nikakvog smisla.Koji dosta ljudi? Vas petorica fanbojeva koji trujete ovu temu i mislite da njihovo mišljenje predtavlja većinu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari