Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

@priest77

Ne mogu da ti odgovorim na privatnu poruku jer ti je inbox očito pun, pa moram ovde... Odradi clean install, ne unosiš nikakav ključ tad.

P.S. Očisti nepotrebne poruke iz inbox-a.

dekiman Jel' ti ovako kruzis po forumima i pitas ista pitanja a kada dobiejs odgovor, preskocis ? Ja ti objasnio na drugom forumu a ti nastavio ovdje.

I kakav si donio zaključak..

Zvanicni kljucevi Microsofta za instalaciju Windows 10:

fjXWHrL.png

Kada vec nudite Volume Licence - KMS kljuceve - , zasto ne objasnite raji zasto nije dobro aktivirati Windowse sa ovim kljucevima ?
Ovi kljucevi su namenjeni za razvoj raznog softvera u domain okruzenju. To , izmedju ostalog, znaci da ce mahanizam 2 puta godisnje kontaktirati lokalni KMS Host
u okviru poslovnog domena.
Sta cete dalje, kada ne nadje taj host.

Kada ste vec takvi znalci, ponudite im MAK keys.

Ne dolazi sa 2 browsera , cista instaliacija windows 10 10240 nema internet explorer u taskbar , jedino moze da se udje u C:\Program Files\Internet Explorer samo na taj nacin.
Bogami dolazi, eno ga IE u Start > All Apps > Windows Accessories, može da se ubaci u Start, Taskbar ili desktop, još uvek duboko integrisan u system i ne može da se potpuno ukloni.

E i ja da pitam, verovatno je vec bilo, al' se slabo snalazim u guzvi... Elem imam 10240 na desktopu, aktiviran sam, idem preko micrisoft accaunta, bio sam insider nikakvih problema nema.. A na laptopu mi je win7 narodni jos uvek.. Kako bih mogao i na laptop da nabacim 10ku a da bude isto kao na desktopu, u fullu. Imam iso skinut, jel moze upgrade pa prijavljivanje istim microsoft accauntom?

E i ja da pitam, verovatno je vec bilo, al' se slabo snalazim u guzvi... Elem imam 10240 na desktopu, aktiviran sam, idem preko micrisoft accaunta, bio sam insider nikakvih problema nema.. A na laptopu mi je win7 narodni jos uvek.. Kako bih mogao i na laptop da nabacim 10ku a da bude isto kao na desktopu, u fullu. Imam iso skinut, jel moze upgrade pa prijavljivanje istim microsoft accauntom?

Preko 50 puta je odgovoreno ovo isto inace moze bezproblema

Preko 50 puta je odgovoreno ovo isto inace moze bezproblema
Ova tema mi je u favoritima do skoro bila, i stvarno, ne prodje nijedan dan a da barem troje ne pita kako kako kako? A da, i niko se ne snalazi u gužvi.

Koliko vidim sve genijalci bez windows 10 su dosli ovde da kukaju kako ima win 10 ne valja! Pa ako vam vec toliko ne valja vratite se na ono sto vam je valjalo a nama kojima je win 10 ok pustite nas da vodimo svoju debatu oko samog windows-a!

Ako vam vec toliko windows 10 ne valaj napravite novu temu pa tamo diskutujte do sutra a nas ovde ostavite da komentarisemo svremena na vreme!

Ne, nego dolazim na ovu temu kako bih pročitao nešto korisno o tom Windowsu 10, neku recenziju, lično iskustvo, a sve što na ovih 150 strana mogu pročitati su botovski hvalospevi, pljuvanje po onima koji imaju drugačije mišljenje i preispituju te botovske fanatizme, a ako ne gušite sa time, onda smarate oko aktivacije, čiji je Windows nelegalno aktiviran i kako, a čiji ne.

I to sve moderatori tolerišu, kvalitet teme NULA.

Kako da iskljucim password login na lockscreen-u?
Ona fora od ranije sa netplwiz vise ne radi.

Stigle dve nove zakrpe. :)

Prilozi

• wu.JPG
    wu.JPG
    28.8 KB · Pregleda: 168
Ne mogu da otvorim info lepo iz update da vidim šta je konkretno, otvori Microsoft blanko pomoć.
I kako se izbriše Windows.old folder, jer ne dozvoljava, kako bi ostala mogućnost regresije na stari OS?
I da li će onda sam da obriše za mesec dana kad istekne rok za vraćanje?

Poslednja izmena:
Ne, nego dolazim na ovu temu kako bih pročitao nešto korisno o tom Windowsu 10, neku recenziju, lično iskustvo, a sve što na ovih 150 strana mogu pročitati su botovski hvalospevi, pljuvanje po onima koji imaju drugačije mišljenje i preispituju te botovske fanatizme, a ako ne gušite sa time, onda smarate oko aktivacije, čiji je Windows nelegalno aktiviran i kako, a čiji ne.

I to sve moderatori tolerišu, kvalitet teme NULA.

I kada neko nesto napise da mu radi onda krenu dezurni pljuvaci da ga napusavaju kako samo njemu to radi a drugome nikome to ne radi. i naravno da ljudi nece da vise pisu svoja licna iskustva jer ako nekoga zanima neka instalira pa se sam uveri u istinitost podataka.

Naravno da ce se botovi napusavati jer su dosli u temu da pametuju a nemaju ni instaliran win 10 u racunaru ali bitno je da su dosli da ovde *****ju kako im se ovo ili ono ne svidja!

Pa sta si ocekivao oko aktivacije win 10, niko nije hteo da bude insajder i da se zeza sa windowsom dok je bio TP a sada bi svi da imaju legalan win 10 e pa brale ne mere to tako! Trebalo je samo malo strpljenja i zivaca da se pregura par pocetnih verzija a posle toga je sve bilo lakse.

A sto se tice moderator nije da ih branim niti da ih hvalim ali jel ti mislis da moderator zivek kraj monitora i tu jedu i pisaju i spavaju i cim neko zakuka da moderator odmah skace da resave problem, imaju i oni svoj zivot, svoje prijatelej van ovog foruma, posao na koji idu svaki dan.

Ne mogu da otvorim info lepo iz update da vidim šta je konkretno, otvori Microsoft blanko pomoć.
I kako se izbriše Windows.old folder, jer ne dozvoljava, kako bi ostala mogućnost regresije na stari OS?
Disk cleaner briše wondows.old, može i CCleaner.

Windows.Old folder obriši preko Disk Cleanup-u. Idi na Clean up system files i obriši.

Poslednja izmena:
Kada mi ova aplikacija omoguci 29. ili posle da upgrejdujem na win10 i posle toga krenem da radim clean install uradicu ovo http://www.eightforums.com/tutorial...-your-synced-windows-8-personal-settings.html da pobrisem sve backup-e i sinhronizacije od win8 jer ne zelim kad instaliram novi sistem da mi pokazuje histori od proslog sistema sta sam pregledavao, da mi vraca staru temu i wallpaper. Mene interesuje posle upgrejda da li cu ja ovim brisanjem pobirsati i sve podatke vezane za cd key i aktivaciju ili je to neka posebna sinhronizacija? Hvala.

Poenta je, da čim neko nešto pljuje na forumu, konkretno ovde windows, to je ok (iako možda nije ni probao lično to što tvrdi da ne radi, nego je pročitao na nekom sajtu "od poverenja") a čim neko iznese neko pozitivno mišljenje ili lično iskustvo odmah kreću napadi kako je bot itd itd...

Word, Excel i Power Point sa Store-a su neupotrebljivi. A zašto? Zato što za editovanje i čuvanje dokumenata traže Office 365 pretplatu! :D

Prilozi

• office_store.JPG
    office_store.JPG
    30.6 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
Vrh Dno