Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Kupovina softwarea nije posjedovanje istog vec placanje da se koristi/rentanje. Ako oni odluce da traje 30 dana, onda ce tako biti. Nemas ti nikakva prava. .

gorgilije Jesi li to odradio upgrade sa legit windowsa pa se brines za licencu ?

Dobro to ima logike, ipak mi uvek ostaje 8.1 jel tako?

Nisam siguran, ne bih da lupam... Ali mislim da bi mogao bez problema da aktiviraš 8.1 ako ti se ne svidi 10ka.

EDIT: Ako radiš upgrade sa legalnog Windows 8.1 Retail, preporučujem ti da obavezno koristiš MS Account. Jedino bi on mogao da čuva najdetaljnije podatke o hardveru, ključu i aktivaciji. Tačno je da HWID ostaje na MS serveru, ali kod Retail licence sigurno nešto ostaje i na MS nalogu. Inače, kako bi bez ključa aktivirao 10ku kad bi npr. zamenio matičnu ploču jer je prethodna crkla, a nemaš ključ za 10ku jer svi nakon upgrade-a imaju isti ključ (bar za sad)?

Poslednja izmena:
Insideri vec je receno imaju RTM ali samo do datuma dok se ne pojavi nov Th2 preview build istog... instalaciju ce moci da prolongiraju do nekog datuma, a ako se iskljuce iz insider programa aktivacije ce im bidi povucena, tako je najavljeno zvanicnim kanalima, zato sam i rekao upgrade njabolje za sad raditi sa win7!

Poslednja izmena:
gorgilije Aha.. pa jeste legit ako ostanes insider. Insider ce uvijek biti legit.

To vam je prva stavka kod grafickih podesavanja display scaling.
Povucite slider na koliko vam odgovara.
Mozda niste skrolovali na dole posle toga ima apply bez toga nista.
Ako samo setate slider ne pomaze.
Ali mi to skalira i druge delove UI, a to ne želim. Već sam probao i video.

Nema ga tj sakriven je :D izbrisan iz CP trajno i linkovan ka Modern Settingsu :)

Kako to da izvedem kad mi ne nudi noviji build preko updatea regularnog.

Skineš neki ISO, ima toga koliko hoćeš, udariš setup exe i updejtuješ.
Nego što se ovoga tiče:
devices.JPG
Ja sam menjao ploču negde oko 10130 i nije se pokvarila registracija.

Nije mi jasno šta smaraju i dupliraju CP - klasičan control panel & settings ...
Kada su već krenuli da uprošćavaju i da imaju normalniji - svedeniji android material dizajn, trebalo bi sve da uproste :)

Ovako samo dupliraju i prolongiraju bzvz

Da javim samo, instalirao sam zadnje NVIDIA WHQL drajvere sa Windows Update-a što su danas izašli (353.54.), sve radi kao podmazano.

Prilozi

• nvidia.JPG
    nvidia.JPG
    39.8 KB · Pregleda: 168
Da su presekli i ukinuli klasican CP internet bi se zapalio, sklonili su WU sa padajucim menijem i 4 checkbox-a i mnogima vec nije lako

Ne bi se internet zapalio vec bi se oni zapalili tj. neko bi ih zapalio! Treba da premeste podesavanja u ovaj novi teletabis pre nego sto ukinu onaj stari gde se od drveca ne vidi suma!

Neznam zašto bi se ta "Priča o univerzalsti" završila kada imaš mobilne telefone a kamoli tablete jače od desktopa od pre nekoliko godina. I sada je sasvim moguće da neke aplikacije rade isto na telefonu i tabletu i desktopu.

Završiće se, baš kao što imamo desktop sisteme na tabletima i telefonima, na sve strane.

Ups, nemamo!

Uradio sam clean install (build 10240) I pisalo je da je aktivan. Odmah sam pustio update, skinuo je par zakrpa, drajvere ya svucnu I graficku. Posle restarta mi sad pise da windows nije aktiviran.
Da li da uradim ponovo instalaciju win 7 i na nju upgrade ili da ga aktiviram preko kms ili ukucavanjem nekog serijskog broja preko slmgr /ipk komande?
Da napomenem da sam prilikom prvog pokusaja clean instal-a formatirao ssd (C particija) ali nisam mogao da uradim instalaciju jer sam u rufusu pogresno odabrao partition scheme. Srecom na drugom flesu sam imao neki custom win 7 pa sam podigao win 7 ali sam iskljucio internet. Samo sam napravio bootable-an fles sa win 10 pro i uradio clean install.

Ako oces legalnu aktivaciju, moras vratiti win7 / aktivirati ga pa upgradovat na 10-ku

Zna li se za ovu rezervaciju kada bude posle 29 dostupan upgrade na w10 moze li da se instalira kad korisnik hoce ili kako ce to biti? Ja bih za sada to ostavio kao insider na drugoj particiji hdd, nebih jos da kvarim 8.1 ;)

Vrh Dno