Uredu mogu da razumem da ti se ne svidja, ne ogovara ili kako god..
Ali da igre ne rade? na kompu igram od Empire Earth pa do Witcher 3.
Ako ista radi to su igre i to bolje nego na bilo kojem OS.
F8 ne radi kod tebe...pitaj ostale.
Kao sto si rekao nije ovo OS za tebe...
Sigurno samo kod mene se ne pokrece boot meni kada pritisnem F8, pocevsi od win8 koliko sam mogao po netu da vidim. Potreban je workaround u bcdedit, boot u sistem pa restart sa boot menijem ili bootabilan installer media (usb/dvd)... Ako kod tebe radi, ti si prvi kojem to radi ili mozda zahteva win8 MoBo ready, to vec ne znam.
Sto se igara tice, moguce je da catalyst 15.7 ima neki problem u win10.
Mozda nije za mene ovakav OS, jer ja ne smatram da je promena rezolucije napredna opcija. Razumem ja, hoce da maknu sa main screena/prozora opcije koje se uglavnom ne menjaju, ali s druge strane, jedini razlog zasto bih usao u display options je da promenim rezoluciju... To je jednostavno cist primer koliko se trude da povecaju broj potrebnih klikova (samim tim i vremena) da se uradi isti zadatak.
Sto se samog explorera tice, ne znam, nikad nisam koristio prozore za file menagment (Norton commander je mozda glavni krivac i zahvalan sam za to).
Postoje razlike izmedju potrebnog i nepotrebnog, cak i nepotrebne stvari koje je CountMike naveo ne smetaju (mogu da se uklone/zamene) koliko nedostatak potrebnih stvari (neverovatan proces ulaska u safe mode).
Ono sto je meni najbitnije je da mi office banking radi bez problema u win10, tako da bar to nece biti problem ako prelazak na win10 postane moranje