Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Mene samo cudi kako ne moze Windows 8 koji je izasao 2012 godine upgrade na Windows 10 , nego mora prvo upgrade na Windows 8.1 , a Windows 7 izasao 2009 i service pack 1 2010 godine a moze upgrade na Windows 10 :D
Ko je uopšte ostao na 8.0 i zašto?

Gabriel Aul ‏@GabeAul 14m14 minutes ago
Another hotfix rollup (KB3074674) now available for #WindowsInsiders running build 10240 on Windows Update.

2 reboot za tako mali security rollup ? slmgr /dlv još uvek pokazuje 10240-16384 RTM

jel moze cortana da prepozna muziku koju pustam i ako moze, kako ?

Kako zasto su tu?

Zato što nisu predviđeni za desktop.

El ti nije koristan tile npr od Weather aplikacije? Dvr opcija u Xbox app... Jednim delom menjaju gadgete poznate sa win7

I jedno i drugo, smatram da nisu vredni trošenja računarskih resursa. Lično, pre bih izabrao vidžet na desktopu, nego tile u win 8 ili 10.

Ko te tera da koristis? Znaci ako postoje mora da ih koristis?

Nemogućnost izbora po mnogim pitanjima, slučajan ili nameran izgled WP-a, tu su i "unifikacija" i "adaptacija", mi dosta toga kažu i kazuju.

Ja stvarno ne znam u kom pravcu bi ti menjao Win

Kao i do sada. Svaki windows do pojave metroa je bio isti, a opet različit. Tu je i Mac OS, od početka do danas sve je tu, a opet različito. U smislu, da nije izmišljena topla voda.

takvi kao ti samo kritikuju ali na pogresnim mestu...bolje da si nesto pisao u Feedbacku.

U zabludi si. Jedino čime će se kompanije voditi juče, danas, sutra, kao feedback, jeste novac, a ne neki tamo nažvrljani feedback. Doduše, postoji feedback, koji se interno obavlja, ako se za to ima mogućnosti, ali to ne znači da će tako i proći na tržištu. Videli smo kako je prošla Windows 8 serija operativnih sistema. Jedva je prešla Windows XP. I opet ću ponoviti, nema šanse da bi microsoft pravio frankenštajne od interfejs-a poslednjih godina, da postoji konkurencija, koja bi držala, recimo 30% desktop tržišta.

Ipak je illidan bio u pravu. Ovo je zapravo trebao da bude Windows 8 (bez WP-olikog settings-a).

Inace : Ne kazem da je sve savrseno

Evo, meni je savršen CMD, posle skoro decenije i po.

2 reboot za tako mali security rollup ? slmgr /dlv još uvek pokazuje 10240-16384 RTM

Kako mislis dva puta reboot?
Kod mene samo jedan restart...
Ako ne racunas instalaciju iz dva dela, mislim uvek je tako.

Poslednja izmena:
Pa kada se vrati u bios pa ponovo počne, zar to nije reboot ? i ne događa se uvek ponekad samo ide jednom a ponekad ne rebootuje (restartuje) uopšte.

Izgleda da su se odlucili da daju zakrpe do 29 jula umesto novog builda , tako da ko kupi Windows 10 29 jula imace u windows update 15-ak zakrpa sigurno :D

Ako nastave tako s updateovima svaki drugi dan i posle 29. ebace im ljudi i oca i majku!

Sve radi kako treba j za sada prezadovoljan. A jos bolje sto je za dz. :d
Btw ima li neki demo ili benchmark za DX 12. Hteo bih da vidim kako izgleda i kako radi?:wave:

Ako imas Steam onda nadji Star Swarm, to je dx12 test za djabe.
Takodje 3D mark ima Api Overhead test on je najpopularniji i moze se reci najbolji za to.

Poslednja izmena:
koliko cemo realno dobiti sa dx12 u odnosu na 11 mi sa "jachim" karticama i kad se ocekuje ?

Ne mogu da predvidjam ali zavisi od same igre ako podrzava dx12...

Ako si igrao BF4 znas kakav je boost na mantle apiu u odnosu na DX11 e to je ta prica :) primer je za amd kartice dok ce dx12 biti i za intele,nvidiu...

Od sledece godine ocekuj naslove od po 50gb sa neverovatnim game playom / grafikom :)

Inace DX11.1/12 je konacno prava stvar, od kada je to trebalo da zazivi al ajde...sada se sve odnosi na GPU snagu procesor ce konacno biti rasterecen u nekoj meri. Eto recepta iz Xbox One konzole na PC-u

Dx9 prastari krs
Dx10/11 krs koji je obecavao a nije ispunio
Dx12 nije krs ali obecava :D

Poslednja izmena:
Ko jos igra igrice u fullscreen osim ako su igre u pozadini? Predjite na window (i borderless ispod nativne rezolucije) jer ipak koristite windows. Sramota da se 50% igara zamrzne u FS na RTM verziji. Nikad nisam video takvu nekompatabilnost kad su igre u pitanju. Ne znam za win8(.1), ali na visti i win7 nije bio potreban win update koji moze da stvori vise problema nego koristi... Cak ni compatability mode ne radi, to je bar pomagalo u vista/win7 u 95% slucajeva

Advanced options... Zar je moguce da za svaku mogucu opciju mora da se ulazi u advanced options? Cak i kad cela stavka ima 3-4 opcije, u prvom prozoru je prikazana samo jedna, za ostale 2-3 mora u advanced options? lol
Neverovatno da je promena rezolucije npr postala toliko napredna opcija...

Safe mode: Prosto neverovatno da F8 vise ne radi (default) i sta da radis ako ne mozes da bootujes sistem jer te driver blokira? Moras da ubacis disk/win10usb da bi pokrenuo sistem repair kojem treba nekoliko minuta cak i kada znas sta je problem i islo bi daleko brze preko safe moda? Sramota. Prosecan korisnik uglavnom ne zna za "F8" da pokrene boot menu, ne razumem koji je to problem kad su skinuli...

Fail OS. Da mi je neko pricao, ne bih mu verovao. Samo neka se oni drze svog win8 moda, nadam se da ce izbaciti dx12 za win7 jer se vidi da su win10 napravila deca (nije ni cudo sto je skoro sve napredno podesavanje)...

Meni je Steam igrica GRP (dx9) posle 9926 builda bila problem u poslednja dva builda ja nemam problema, ono sto je bitno to je i na developerima tih igrica da lepo testiraju svoje igre na W10 @ ne odmah da se MS okrivi kako je krs sistem napravio... Nije za sve MS kriv.

Hahahah sanjaj dx12 na w7 :D nece ga biti ni na w8.1 ;)

Ljudima nikada nece biti dobro, dobili smo free upgrade cak i na krekovanim sistemima i opet ne valja :p

Poslednja izmena:
Ovde nLite, ili kako god da se zove naslednik ima pune ruke posla. Dok se ne napravi custom ISO i ne poizbacivaju neke nebitne stvari, sistem ne moze da se koristi. Doduse najbizarnije mi je da postoji stoperica na desktop OS-u :d

Sto je bizarno da jedan OS ima univerzalne aplikacije? Zar mora desktop da bude ogranicen na samo tebi bitne app?

Custom isoooo e j bre :D zaar to nije bizarno :D

Poslednja izmena:
Sto je bizarno da jedan OS ima univerzalne aplikacije? Zar mora desktop da bude ogranicen na samo tebi bitne app?

Custom isoooo e j bre :D zaar to nije bizarno :D

OneNote je odlicna aplikacija,Mail takodje fina ,nema potrebe da otvaram browser. Tubecast pro iako jos nije win 10 app super radi. Ima dosta aplikacija koje mogu biti prakticne na pc-u a mogu se koristiti na 2-1 uredjajima,telefonima. Sad sto neko nije navikao ne znaci da ne valjaju.

Poslednja izmena:
Ko jos igra igrice u fullscreen osim ako su igre u pozadini? Predjite na window (i borderless ispod nativne rezolucije) jer ipak koristite windows. Sramota da se 50% igara zamrzne u FS na RTM verziji. Nikad nisam video takvu nekompatabilnost kad su igre u pitanju. Ne znam za win8(.1), ali na visti i win7 nije bio potreban win update koji moze da stvori vise problema nego koristi... Cak ni compatability mode ne radi, to je bar pomagalo u vista/win7 u 95% slucajeva

Advanced options... Zar je moguce da za svaku mogucu opciju mora da se ulazi u advanced options? Cak i kad cela stavka ima 3-4 opcije, u prvom prozoru je prikazana samo jedna, za ostale 2-3 mora u advanced options? lol
Neverovatno da je promena rezolucije npr postala toliko napredna opcija...

Safe mode: Prosto neverovatno da F8 vise ne radi (default) i sta da radis ako ne mozes da bootujes sistem jer te driver blokira? Moras da ubacis disk/win10usb da bi pokrenuo sistem repair kojem treba nekoliko minuta cak i kada znas sta je problem i islo bi daleko brze preko safe moda? Sramota. Prosecan korisnik uglavnom ne zna za "F8" da pokrene boot menu, ne razumem koji je to problem kad su skinuli...

Fail OS. Da mi je neko pricao, ne bih mu verovao. Samo neka se oni drze svog win8 moda, nadam se da ce izbaciti dx12 za win7 jer se vidi da su win10 napravila deca (nije ni cudo sto je skoro sve napredno podesavanje)...
Uredu mogu da razumem da ti se ne svidja, ne ogovara ili kako god..
Ali da igre ne rade? na kompu igram od Empire Earth pa do Witcher 3.
Ako ista radi to su igre i to bolje nego na bilo kojem OS.
F8 ne radi kod tebe...pitaj ostale.

Kao sto si rekao nije ovo OS za tebe...

U stvari meni bi najviše prijala jedna totalno "prazna" verzija windowsa. Bez ikakvih džidža- bidža, programa i browsera pa da ja biram koje programe da instaliram. I onako promenim sve te text procesore, kalkulator itd. Relativno mali, brz i jeftin OS bi baš dobro došao.

U stvari meni bi najviše prijala jedna totalno "prazna" verzija windowsa. Bez ikakvih džidža- bidža, programa i browsera pa da ja biram koje programe da instaliram. I onako promenim sve te text procesore, kalkulator itd. Relativno mali, brz i jeftin OS bi baš dobro došao.
To ti je bar lako desni klik na app ima opciju uninstall.

Vrh Dno