Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jos lakse: Arch Linux pa napravi perfekt OS za sebe... :)

Meni cudno kako DirektX nije osnovna komponenta Win-a,uvek moram da ga instaliram,bilo da je Win 7,8 ili 10...

Zašto mi nudi ovaj drajver kad NEMAM ovaj uređaj uopšte? NEMAM ništa od Synaptics-a! U pitanju je desktop računar sa Asus H87 Pro pločom, Genius miš + tastatura!

Da li je IKO probao ovo pre nego što je pustio?! Ovakav propust sebi nisu smeli da dozvole! Zna se dobro kakve probleme pogrešan drajver može da napravi!

Prilozi

• driver.JPG
    driver.JPG
    24.7 KB · Pregleda: 144
Ma znam ja sve to, Upotrebljavam i Puppy Linux ali sam mslio da bi MS mogao da prodaje takav prazan windows za mnogo manje nego napunjen sa nekima nepotrebnim stvarima. Napravio sam jednom stripped verziju XP-a ali je problam sa delovima kao IE što su duboko integrisani u sistemu.
Kako to misliš da DirectX nije integrisan ? Oduvek je bio toliko duboko integrisan da je bilo teško do nemoguće otarasiti ga se. Čak ni NT i 2000 nisu bili potpuno bez elemenata DX-a.

sad videh da kao r9 290 tri x nece da podrzava dx12 :S:S:S:S:S
WTF

Rizikovao sam i instalirao sam drajver iz prethodnog posta... :D Pacijent preživeo, posledica nema.

Jel još neko dobio ovaj update???

Prilozi

• synaptics_smbus.JPG
    synaptics_smbus.JPG
    84.7 KB · Pregleda: 157
Uredu mogu da razumem da ti se ne svidja, ne ogovara ili kako god..
Ali da igre ne rade? na kompu igram od Empire Earth pa do Witcher 3.
Ako ista radi to su igre i to bolje nego na bilo kojem OS.
F8 ne radi kod tebe...pitaj ostale.

Kao sto si rekao nije ovo OS za tebe...

Sigurno samo kod mene se ne pokrece boot meni kada pritisnem F8, pocevsi od win8 koliko sam mogao po netu da vidim. Potreban je workaround u bcdedit, boot u sistem pa restart sa boot menijem ili bootabilan installer media (usb/dvd)... Ako kod tebe radi, ti si prvi kojem to radi ili mozda zahteva win8 MoBo ready, to vec ne znam.

Sto se igara tice, moguce je da catalyst 15.7 ima neki problem u win10.

Mozda nije za mene ovakav OS, jer ja ne smatram da je promena rezolucije napredna opcija. Razumem ja, hoce da maknu sa main screena/prozora opcije koje se uglavnom ne menjaju, ali s druge strane, jedini razlog zasto bih usao u display options je da promenim rezoluciju... To je jednostavno cist primer koliko se trude da povecaju broj potrebnih klikova (samim tim i vremena) da se uradi isti zadatak.

Sto se samog explorera tice, ne znam, nikad nisam koristio prozore za file menagment (Norton commander je mozda glavni krivac i zahvalan sam za to).

Postoje razlike izmedju potrebnog i nepotrebnog, cak i nepotrebne stvari koje je CountMike naveo ne smetaju (mogu da se uklone/zamene) koliko nedostatak potrebnih stvari (neverovatan proces ulaska u safe mode).

Ono sto je meni najbitnije je da mi office banking radi bez problema u win10, tako da bar to nece biti problem ako prelazak na win10 postane moranje

Poslednja izmena:
Cemu ta zabrinutost oko drajvera, pa ljudi meni je za Gamebird BT 4.0 instalirao Toshibin drajver i evo sljaka BT extra, sta je toliko bitno, odakle je drajver on lepo nadje da je u pitanju taj hw id , ista ploca , komponente i pici, prvi kompaktibilni skine i radi a to je bitno, ko je meni kriv sto gamebird nije pustio drajver :D a toshiba jeste i lepo radi. Taj synaptics je mozda potreban za Windows Hello :D

Kako nije?
Pa ja igram DirektX 7 igre...

Probaj DX9 pa ces videti... odradis update DX i onda sve sljaka...

Synaptic SMBus je za touchpadove,genericki drajver ako se ne varam... verovatno cista predostroznost da ga imamo za ne daj boze... :)

Poslednja izmena:
Probaj DX9 pa ces videti... odradis update DX i onda sve sljaka...

Synaptic SMBus je za touchpadove,genericki drajver ako se ne varam... verovatno cista predostroznost da ga imamo za ne daj boze... :)
Igram i DX9 igre, nisam ima problema...

Ako moze mala pomoc da ne motam 300 strana u nazad.
Na insideru sam ovom poslednjem ( valjda 162 ), imam problem sa zvukom, tacnije ne prepoznaje mi hdmi konekciju za zvucnike na monitoru. U pitanju je z87 plola, realtek kartica.
Dakle vidi karticu uredno u device manageru, ali zvuka nema, kao da ne prepoznaje da je nesto zakaceno.

Pogledaj u Control panelu pod Sound šta je stavljeno kao Default output. Pošto HDMI sound ide preko grafičke, vidi dali su ti drajveri instalirani.

I za to ti je Win kriv ili...?

Viper4Win je extra subjektivno bagovita app,nekima radi perfekt,nekima ni da krene... to mozes videti i na njihovom sajtu...
Imao matori Win 7 i probao,sve perfekt... kasnije reinstall Win-a i nisam uopste mogao da pokrenem V4W i sta god sam pokusao nista nije pomoglo... obrisao i batalio...

Ako moze mala pomoc da ne motam 300 strana u nazad.
Na insideru sam ovom poslednjem ( valjda 162 ), imam problem sa zvukom, tacnije ne prepoznaje mi hdmi konekciju za zvucnike na monitoru. U pitanju je z87 plola, realtek kartica.
Dakle vidi karticu uredno u device manageru, ali zvuka nema, kao da ne prepoznaje da je nesto zakaceno.
Poslednja verzija je 240..Ako si radio upgrade sa win 7/8, obrisi drajvere,pa pusti da ih windows update skine...

P.S. Posle dva meseca kao insider, juce sam stopirao insider builds, i sve i dalje aktivno i sve ok :)

Poslednja izmena:
Neznam zašto bi se ta "Priča o univerzalsti" završila kada imaš mobilne telefone a kamoli tablete jače od desktopa od pre nekoliko godina. I sada je sasvim moguće da neke aplikacije rade isto na telefonu i tabletu i desktopu.

Ako neko hoće da pogleda šta mu je sve MS zapisao da ima 10ku: https://account.microsoft.com/devices/about

Nisam radio upgrade nego clean istalaciju zvanicnog iso fajla sa ms sajta. Trenutni build je 10162, tako pise u donjem desnon uglu desktopa.
ImageUploadedByTapatalk1437571236.711840.jpg

Neznam zašto bi se ta "Priča o univerzalsti" završila kada imaš mobilne telefone a kamoli tablete jače od desktopa od pre nekoliko godina. I sada je sasvim moguće da neke aplikacije rade isto na telefonu i tabletu i desktopu.

Ako neko hoće da pogleda šta mu je sve MS zapisao da ima 10ku: https://account.microsoft.com/devices/about
Ne otvara link
4fc884d905d56fe2f4e8d22715999c7c.jpg

Ovde ako nadjes dvojicu da im nesto isto radi...:d
Radi samo treba da se ulogujes...

Haha ajde sad :D

Edit nece opet isto mi kaze
146157f910137609b8de934784325b62.jpg

Poslednja izmena:
Pa eto vidis, validan ti windows...
Sledece je da ti storniraju nalog.:D

De ako je neko ljubazan neka kopira da vidim sta sve pise oko toga, nemogu vajda preko telefona da vidim a nisam na PC

Nazad
Vrh Dno