Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav, nov sam na forumu i imam jedno pitanje vezano za Pay Pal. Trebao bi da primim neki novac na nalog PP. Traze mi account number, gde je taj broj na PP i o cemu se radi? Hvala.

Negde sam procitao da je taj broj e-mail adresa ali mi nije logicno.

Email adresa to ti je taj broj naloga, osim ako ti ne traže da im pošaljes "račun" za usluge koje si uradio...

Account numbers are for internal use only so there is no need for this number. If somebody is asking for it you can just give them your email address, this is how your account can be indentified

Poslednja izmena:
Cudilo bi me da radi nesto normalno u ovoj pustoj Srbiji.

Е стварно смарате људи! Пратимо и ону другу тему о paypal-u. Када ће те схватити да нас зеза ко год стигне. Неће нас ни paypal, неће нас google, ма неће нас ни Европа!
Ако је Србија банана држава, шта је онда Албанија! Имају и једно и друго, а каква је она држава? Има таквих колико хоћеш!

И треба да убаце динаре као валуту на paypal-u. Што да не. Сви сте живели од плаћања из иностранства, па је сада много лакше кад су нам читава три дана омогућили уплате.

Баш ћете продавати нешто у свет поред кинеза! За провизије да и не говорим. Ако они неће наш новац, што би се ми гурали! Ајде да ми неко каже, али реално, како би зарадио од када би нам омогућили пријем новца! Само не будите смешни!

Pa da,zasto bi isli napred bas nam je dobro ovako kako je...

Е стварно смарате људи!
Баш ћете продавати нешто у свет поред кинеза! За провизије да и не говорим. Ако они неће наш новац, што би се ми гурали! Ајде да ми неко каже, али реално, како би зарадио од када би нам омогућили пријем новца! Само не будите смешни!

Zelis realno, bez PayPala nema normalne prodaje na EBAY-u. I nije smesno, tuzno je, sta nam se desava.
Radim na njemu desetak godina, sve vreme preko rodjackog PayPala, iz USA, koji mi prima uplate od prodaje i svakih pola godine posalje cek.
Da ga ne bih maltretirao, sa previse e-mailova od kupaca, slanja invoisa, nedeljno postavim najvise 6-7 aukcija, prodam 3-4, uglavnom antikvarne knjige, neke moje rukotvorine, stare fotografije... I mesecno okrenem 300-400 Eur.
Da imam svoj PayPal koji je aktivan, postavio bih 20-30 aukcija, i sam ih obradio, procesirao i naplatio. I prodao bih 3x vise, zaradio takodje 3x vise.
Istovremeno, bar jednom nedeljno me kontaktiraju ljudi privatno, na e-mail, i traze da nesto od toga kupe direktno, bez EBAYa, cekanja, bidovanja, provizija.
I onda im slozim ponudu, moze Western, moze Bank Transfer, moze Skrill, ljudi se samo zahvale i odustanu.
I tako izgubim musteriju samo zbog toga sto u ovom bananistanu nema PayPal-a.

To sto tebi PP ne nedostaje, tvoj je problem, meni znaci mnogo , omogucio bi mi da normalno trgujem i naplacujem svoje uskuge i proizvode. To sto se ovde moze napraviti ili odavde prodati, ne pravi se u Kini, niti ce ikada moci da se napravi. Specificna roba za specificnog kupca, samo nas sputava naplata.

Ne bezim od placanja svih taksi, poreza, dazbina, samo neka ih jednom definisu i "transparentno" postave, pa da unapred uracunam sve troskove i da radim posao.

Ako ti nemas ideju, vestinu i volju da se time bavis, ne znaci da u ovoj jadnoj zemlji nema ljudi koji znaju, umeju, mogu ali im ne daju, da rade i zarade.

Е стварно смарате људи! Пратимо и ону другу тему о paypal-u. Када ће те схватити да нас зеза ко год стигне. Неће нас ни paypal, неће нас google, ма неће нас ни Европа!
Ако је Србија банана држава, шта је онда Албанија! Имају и једно и друго, а каква је она држава? Има таквих колико хоћеш!

И треба да убаце динаре као валуту на paypal-u. Што да не. Сви сте живели од плаћања из иностранства, па је сада много лакше кад су нам читава три дана омогућили уплате.

Zaboravio si da dodas "Svaka cast Vucicu, za kratko vreme uspeo je da...[insert crap here]"

Имам и ја идеју да зарадим, али нисам један од тих који говоре да је ово јадна држава! Кажеш да не бежиш од плаћања дажбина, а колико овде људи има (на овом форуму) који кажу за царину да су олош, како отимају од сиротиње итд. Не желим да се свађам ни са ким, али у свакој теми само пљујете по држави! Досадно је то.

Пратим много тема, али сваким даном избацујем неке теме из омиљених баш због тих кукања!

Одох далеко од теме.

Имам пар десетина куповина преко paypal-a, али имам много на Aliexpress-u. Људима чиним услуге, купујем за њих, али никада нећу плакати што paypal неће моје паре!

Жао ми је таквих људи као што су ти, али таква је ситуација и тачка.

Имам и ја идеју да зарадим, али нисам један од тих који говоре да је ово јадна држава! Кажеш да не бежиш од плаћања дажбина, а колико овде људи има (на овом форуму) који кажу за царину да су олош, како отимају од сиротиње итд. Не желим да се свађам ни са ким, али у свакој теми само пљујете по држави! Досадно је то.

Пратим много тема, али сваким даном избацујем неке теме из омиљених баш због тих кукања!

Одох далеко од теме.

Имам пар десетина куповина преко paypal-a, али имам много на Aliexpress-u. Људима чиним услуге, купујем за њих, али никада нећу плакати што paypal неће моје паре!

Жао ми је таквих људи као што су ти, али таква је ситуација и тачка.

Nema potrebe za nekoga sazaljevas, i da se miris sa situacijom, ja ne zelim da se pomirim i iznalazim resenja , ali sam se smorio od vecitog patentiranja alternativnih resenja, dok svi ostali naokolo normalno rade svoj posao. I nije tacka, nego tri tacke...

Ne zanima me koliko drzava zeli da uzme, preko carine, poreza, taksi, to joj je posao, neka ga radi, ali svima jednako i pravedno.
Sve takse, provizije, transfere, placa krajnji kupac, ne trazim od ove drzave da mi oprosti te troskove, vec da ih definise i dosledno primenjuje, isto i za carinu, kupujem i ja i na EBAYu i online, i carinu placam, kako je razrezu, samo me sludjuje to sto nema pravila, jednom nista, drugi put simbolicno, treci put te izuju iz cipela za banalnu stvar.

A drzava jeste jadna, pogledaj okruzenje, svi imaju PayPal, preko 190 zemalja ( k'o Ujedinjene Nacije) , i pogledaj ko ga jos nema,
Afghanistan, Bangladesh, Cameroon, Central African Republic, Cote D'Ivoire (Ivory Coast), Democratic People's Republic of Korea (North Korea), Equatorial Guinea, Gabon, Ghana, Haiti, Iran, Iraq, Lebanon, Liberia, Libya, Monaco, Moldova, , Myanmar, Pakistan, Paraguay, Saint Lucia, South Sudan, Sudan, Syria, Timor-Leste, Uzbekistan and Zimbabwe.

Pa sad reci da osim Monaka, kome PayPal i ne treba, jer sede na novcima, mi bas ovde perfektno pasujemo?
Ako se ti miris sa takvim drustvom, ja necu.

Zimbabve ima Paypal.

Zaista nije u redu što nema PayPala kod nas. Ja takođe pravim ručne radove i mislim da bi lepo prošli na Etsy-ju, pogotovo što se ovde baš i ne cene kao u inostranstvu. Ovako samo pravim, pravim, pravim, i skoro ništa ne prodajem, često mi dođe da odustanem, ali posle kad se osvrnem i vidim dokle sam dogurala, a sad posle toliko toga da osustanem, a zašto? Eto zato jer nemam kako da prodam a i šta da radim drugo da zaradim u ovoj državi? A država nije kriva neee, uopšte...

A drzava jeste jadna, pogledaj okruzenje, svi imaju PayPal, preko 190 zemalja ( k'o Ujedinjene Nacije) , i pogledaj ko ga jos nema,
Afghanistan, Bangladesh, Cameroon, Central African Republic, Cote D'Ivoire (Ivory Coast), Democratic People's Republic of Korea (North Korea), Equatorial Guinea, Gabon, Ghana, Haiti, Iran, Iraq, Lebanon, Liberia, Libya, Monaco, Moldova, , Myanmar, Pakistan, Paraguay, Saint Lucia, South Sudan, Sudan, Syria, Timor-Leste, Uzbekistan and Zimbabwe.

Pa sad reci da osim Monaka, kome PayPal i ne treba, jer sede na novcima, mi bas ovde perfektno pasujemo?
Ako se ti miris sa takvim drustvom, ja necu.

Pa imamo i mi PayPal, ne znam o kom društvu pričate?
A od 190 država nemaju baš sve "dvosmeran" PayPal, ako ćemo već da baratamo nekim podacima neka budu u najmanju ruku tačni.

U principu, slažem se onim što ste napisali, i mene muči što još uvek nemam mogućnost primanja novca, pošto planiram početak samostalnog biznisa koji je više okrenut ka spolja, pa bi mi mogućnost naplate preko PayPal-a znatno olakšala početak. Ali šta da se radi, nema mesta čekanju, a PP kad dođe dobrodošao.

A sta podrazumeva full usluga?

Zar nije prijem i slanje full usluga, ja sam barem tako skontao :D

full usluga je pored prijema i slanja novca jos i koriscenje balace ( da mozes direkno na paypal racunu da ostavljas novac i placas sa istog bez kartice) mobilna aplikacija i lokalizacija servisa.

plus da dozvole placanje na pay pal putem kartica direkno za sve one koji nemaju otvoren nalog

to je full usluga :D

Fala nisam znao, od skoro sam paypal polovicna usluga user :D

Zato sto jesu otimaci i derikoze i sta sve, pogledaj primere sta rade, za 2 iste stvari traze dozvolu za uvoz na veliko (eeeej), za stvari placene $15 koje kinezi po navici spuste na $5 vrednosti oni dignu cenu na $40 i po njoj naplate dazbine!!
A ako se zalis plati preko 400 dinara, ali to ti necemo vratiti i ako odlucimo u tvoju korist, a bolje da ne pricamo o posecenim paketima skalpelom, koga ces ubediti da neko slucajno zabode skalpel 3cm u paket da bi isekao kanap ili selotejp!?

P.S. Da ne citiram i prethodni post, a zasto pa da uvede PP dinar kao sredstvo placanja, zato sto je recimo poljski zlot uveden, ruska rublja... Alo rodjace pa to su zemlje od po 50 i 150 miliona stanovnika sa mnogo bolje stojecim ekonomijama od nase, imaju i zasto kao prvo, a kao drugo sta ce meni da dobijem recimo 200€ za neku robu/posao/od rodjaka, pa da mi banka po 114 dinara to zameni, hocu bre EVRE, i sam da ih zamenim u menjacnici kod skolskog po 119 dinara!!
Ne, nisam skrtica ali radije cu za tih 1000 dindzi vise da kupim detetu nesto nego banci da poklonim, dosta im sto kad placam nesto uzmu 6% vise i obrcu nedelju dana i zaradjuju pa posle vrate 5%.

Poslednja izmena:
Koji je najjednostavniji/najjeftiniji način da dobijem novac sa Clixsense-a i Neobux-a? Ili da bar koristim za kupovine proizvoda,ako ne mogu već da dobijem na ruke, bilo šta...? Na prvom šalju putem Paypal,Payza i PayToo , a na drugom PayPal, Payza i Neteller. Imam nekih 50-60$ ukupno sa oba sajta, i ne znam da li se uopšte isplati toliku (tolicnu) sumu da povlačim? PayPal otpada, čini mi se?

Još mi i adresa završava na kukičasto slovo (recimo Pećka 10ć), kakve sam sreće, ima kod komšije da mi pošalju.

Šta bi se desilo ako bih karticu naše banke, koja je već vezana za srpski PP nalog, prebacio na nemački PP? Može li to?

Nece PP prihvatiti kartice nasih banaka, osim Amexa za sada. I nece prihvatiti karticu koja je vec bila na nekom drugom nalogu nikako.

Ok, hvala, dobiću sledeće nedelje i nemačku i time rešen problem, čisto me interesovalo.

Ispravka mala, meni nije dao da setam karticu izmedju naloga pre koju godinu.
Ali rece mi danas neko da je menjao.
Znaci ostaje samo da country code mora da se poklapa.

Meni nesto nece da posalje poruku kako treba, pise sve nesto Database Error, pa da probam u ovoj temi:

Planiram da otvorim hrvatski PP, sa legalnim podacima, pa da mi neko kaze da li sve funkcioniše kako treba. Može li da radi Donate i čeka li se ono 30 dana da se šalje u banku ili ne. Takođe, da li bih mogao da dodam visa karticu iz Srbije i bankovni račun takođe ili da samo dodam Payoneer i kraj? Ja bih sa tog PP naloga slao na Elance na moj nalog, tako da mi nije bitno da šaljem u banku pare, jer mi ne odgovara to, a i ne verujem da bi moglo u našu banku to da se uradi.

Ako nesto qoutujem greska.Napravim PP acc i napravim Neobux acc i sad mi stize poruka da mi je skinuto 1.00 dolara sta je to?

Zato sto jesu otimaci i derikoze i sta sve, pogledaj primere sta rade, za 2 iste stvari traze dozvolu za uvoz na veliko (eeeej), za stvari placene $15 koje kinezi po navici spuste na $5 vrednosti oni dignu cenu na $40 i po njoj naplate dazbine!!
A ako se zalis plati preko 400 dinara, ali to ti necemo vratiti i ako odlucimo u tvoju korist...

Da citiram sam sebe posto sam postao zrtva istih na opisani nacin pre neki dan, da ne bude da pricam prazne price, kinez stavio $70 za telefon od $149, carinik lepo dopisao 1 ispred i oladio me za skoro 800 kinti vise!!

Oladio te za 20 % od 20 USD od realne i pumpane cene... To je 350 din?

32% (na $70 dodao keca ispred, to je debelo preko 50€, dakle ide i carina)...

Ja koliko procitah, telefon je 149 ? Do 170 je 21 usd ....

Da, 32 posto na 21 usd ... Izvinjavam se.. Oko 600 din....

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno