Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moraš da isključiš konverziju, ima negde na ovoj temi kako se to radi. Ili na onoj drugoj temi, ne znam, potraži.

Posle toga će opet da ti obračunava u eurima.

Poslednja izmena:
Ma sve ima na prvoj strani teme, sve sto je neophodno da se zna u vezi PP.
Jos samo kada bi to neko hteo da procita...

Video sam tu opciju i koliko sam skontao opet se vrši konverzija ali to sve radi banka po njihovom kursu koji i ne možeš da vidiš dok ti ne naplate.

Budi siguran da je taj kurs bolji od dinarskoj kursa PayPala.

Ma ne radi se konverzija, osim ako ne koristiš Visa Inspire. Ako je Internet ili Electron sa primarnim EUR računom, i transakcija je u eurima, nema konverzije.

Izmenjen prvi post u ovoj temi, dodat info o konverziji. Ubuduće upućujte na prvi post sve koji po n-ti put pitaju o konverziji, dobri stari :rtfm:

Ako treba još nešto dodati u prvi post, slobodno napišite u temi ili na PM nekom od moderatora.

Ziv bio!:bottle::bottle::bottle::bottle:

Dali neko može da pomogne u vezi PayPal balance

A evo da objasnim o čemu se radi;ja sam otišao u opciju za verifikaciju kartice na PP smatrajaći to kao još jedan vid unapređenja trgovine preko PP i tom prilikom mi je skinuto sa računa i pojavilo se na PayPal balance kao cifra od 1.95 $ s tim što sam to ja uradio nehotično 2 puta pa je sada paypal balance 3.9$

E sad kad sam htio da uradim opciju (Set up my PayPal account to receive and withdraw payments) VIDIO SAM DA ME UPOZORAVA da će mi sve transakcije sa paypal balance raćuna prema kartici naplatiti po tramsakciji 5 $ ako sam ja to dobro razumio

pitanje je kako da ta sredstva utrošim sa paypal balance da ne stoje tamo na primer da kupim nesšto sa ebay-a a da pri toj kupovini potroši prvo ta sredstva a ne da kao i obično odma povuče i rezerviše sredstva sa visa-net kartice ili postoji možda i opcija da ta sredstva vrati mna račun a da mi ne uzme ovih 5 dolara provizije.

zahvaljujem na pomoći

Ja imam 21$ na tom balansu i kao trebao bi prilikom placanja da odaberem da odatle povuce pare, ali ne znam kako...

Tokom placanja pita kako zelis da platis, tj. cime (tj. sta da iskoristi).

Da li se nekom desavalo prilikom registracije na paypal sa internet karticom banke intese da paypal nece da prihvati broj internet kartice i da izbaci ovu poruku "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue."
I ako neko zna kako ovo da resim.
Hvala unapred :)

A da li imaš sredstva na kartici?

Ja bi pre pitao da li je procesljao prvu stranicu ove teme ;)

^
Ja procesljao,al nesto nisam bas nasao pravi odgovor koji meni treba.
@Corvus Corax
Trenutno ne,u tome i jeste izgleda problem,kad ne citam detaljno,a lepo pise "After you click Continue, we'll charge the card €1.50 EUR to make sure it's yours."
Hvala na odgovorima :)

Uzmi gusci cesalj :d

E, ***, tako bi te lepo :smash: :D
Mislim.... treba i moderatore :smash: sto ne seckaju ova stalna pitanja na svakoj strani :)

Tokom placanja pita kako zelis da platis, tj. cime (tj. sta da iskoristi).

Mene 'pita' samo za password. Cak i kod 'send money' mi nije ponudio da biram vec samo mogu karticu da odaberem. Cak ni ne znam odakle mi 21$ Nalog je bosanski, a u uplatama stoji prazno. Pretpostavljam da je neki refund u pitanju.

Ako moze screenshot gde se sta odabralo da se plati iz 'balance', bio bih zahvalan ;)

Ne mogu SS jer ja nemam balance :D A ne isplati mi se na korejskom da ga dodam smo zbog toga ;) SKupooooo.

Sta raditi???

Pre nekog vremena sam otvorio ebay nalog na adresu iz Srbije, a posto na nas paypal ne mogu da se primaju uplate otvorio sam devizni racun u hr i hrvatski paypal. Na ebay nalogu mi je adresa iz Srbije i drzava Srbija, a na paypal-u adresa iz Srbije, a kao drzavu sam stavio Hrvatsku. Za sada sljaka, aktivirao sam karticu, ali jos nisam povezao ebay sa paypalom jer ne znam sta da radim. Da li ce to protumaciti kao prevaru i ugasiti mi nalog ili postoji neki nacin da prodajem a da me ne sankcionisu.

Hvala unapred

Sta raditi???

Pre nekog vremena sam otvorio ebay nalog na adresu iz Srbije, a posto na nas paypal ne mogu da se primaju uplate otvorio sam devizni racun u hr i hrvatski paypal. Na ebay nalogu mi je adresa iz Srbije i drzava Srbija, a na paypal-u adresa iz Srbije, a kao drzavu sam stavio Hrvatsku. Za sada sljaka, aktivirao sam karticu, ali jos nisam povezao ebay sa paypalom jer ne znam sta da radim. Da li ce to protumaciti kao prevaru i ugasiti mi nalog ili postoji neki nacin da prodajem a da me ne sankcionisu.

Hvala unapred

Ako ti je PP stariji (otvoren i korišćen više od 6 meseci) nećeš imati problema oko primanja manjih uplata (10,15, 20,25$). Prvi put kada ti dođe neka veća uplata (više od 100$) budi siguran da ćeš proći kroz rigoroznu kontrolu češljanja tvog naloga i blokade na 180 dana, a kako ćeš dokazati nikako, sredstva koja imaš ostaju kod njih do verifikacija i dokazivanja.

Ono što je bitno kod PP nije problem plaćanje i kupovina, problem nastaje onda kada kreneš da "dobijaš" uplate od prodaje, usluga ili po bilo kojem osnovu. U tom slučaju najbolje je sačekati da Srbija dobije mogućnost (kada će to biti već sam pisao zavisi od PP, a i od Srbije po novome) primanja uplata i da legalno i umiru koristiš bez komplikacija nalog, s'tim da i ako dođe do problema uvek možeš uz brdo dokumenata da opravdaš i dokažeš da ti nalog koristiš.

Kod PP fore tipa "odrađivanja" maskiranja, varanja teško prolaze tj. nikako tako da sa srećom.

Poslednja izmena:
Ljudi imam mali problem sa vezivanjem banca intesa internet kartice za paypal nalog ako moze mala pomoc?

We are unable to confirm this credit card. Please choose another way to pay. Ovo je poruka koja mi pise da li mora prvo da uplatim neku svotu na racun da bi se ovo aktiviralo?

Da, moraš. PP radi transfer 1.5 eur radi verifikacije kartice.

Dakle, uplati min 5 eur na karticu pa probaj ponovo. Pare će ti biti vraćene u cent.

Poslednja izmena:
A piše SAMO par postova iznad ... i pre ... i na prvoj strani ... aman ... zaboga ... ebemu ... breee....

Bila je priča pre par meseci da će omogućiti business korisnicima primanje para. Vidim da je otvoreno polje za registraciju ali mi ne ide u glavu, zašto bi postojalo ako ne može da se primaju pare? :s

Pa jel je moguće to ili ne?

Znam da u indiji i još par zemalja, pp ne dozvoljava gomilanje para na nalogu nego ih direktno šalje na račun u valuti te zemlje.

Mislim da je i za hrvatsku/bosnu isto tako, da svakog 1.-5. oni ti salju sta imas bez ikakve provizije, a ne moze manual withdraw.

U svakom slucaju najbolja nada je sledeceg aprila, kada se navrsava 2 godine od kako je poceo kod nas.

Da ali tamo imaš withdraw opciju i na običnom nalogu, u tome je fora. A ne znam kako je kod nas za business account jer već za personal nema ta opcija. A isto tako, apsoltuno pojma nemam da li ima neko i koga da pitam. Poslao sam email paypal-u a naravno oni mi odgovaraju sve nešto levo, kao generičke odgovore da dobijam every fucking time.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno