Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako da joj zatvore nalog, o cemu pricas? Kada se ti sve uredno prijavis i imas validan TVOJ racun, zasto bi te banovali? Ovi prijatelji vec par godina tako koriste PP i nikada nisu imali problem..

Nisi građanin BIH. Nemaš dokumenta da potvrdiš adresu stanovanja te države.

1.2 Eligibility. To be eligible to use the PayPal Services, you must be at least 18 years old or higher based on the age of majority in your jurisdiction, and a resident of one of the countries listed on the PayPal Worldwide page.

You must list your correct country of residence in your Account. This Agreement applies only to Users who are residents of one of the countries listed in Section 1.1 above. If you are a resident of another country, you may access the agreement that applies to you from our website in your country.

Poslednja izmena:
Imam ja jedno pitanje ne znam tacno gde da ga postavim ima dosta PP tema,ali ajde evo ovde , danas sam nasao igricu Wach Dogs za 31 $ na sajtu www.g2a.com , i htedoh da je kupim medjutim kada sam pokusao preko PP da kupim odbilo mi je karticu 3 puta iako na njoj imam 34 Eura!

Dodaj jos 10EUR pa probaj.

Ako ne zelis pomoc, probaj sam. Ako zelis, probaj sta sam rekao prvo :)

Pisao sam hiljadu puta zasto :)

Proširio sam gornji post, imaš tačno za CRO, bosanci dobili 2007, a prijem isto kad i hrvati.

A kod nas su počeli da ga "uvode" od 2007, ne mogu da nadjem sada ....

Omogućavanje primanja uplata od strane PP je isključivo na njima, poslat je dopis i otklonjene su sve zakonske prepreke koje su bile usko vezane za funkcionisanje "virtuelne valute", to je ono što je navodno plasirano, s'tim da Skrill (MB) mnogo duže funkcioniše na području Srbije tako da nije bilo zakonskih problema, nešto drugo je po strani, ali kao što je rečeno, možda ove godine, možda sledeće to isključivo zavisi od menadžmenta PP, a najviše utiče obim transakcija kao i statistički podaci o ukupnom prometu itd...

Uglavnom imaju jako strogu poslovnu politiku, a ta politika će tek biti primenjena kada bude omogućeno primanje novca, jer 99% niko ne čita TOS, a oni se drže do poslednjeg slova doslovno....

Ono što je prisutno u HR jeste da novac isključivo može da se povlači na karticu, PP balance i ostalo o tome ću pisati detaljno kada za to dođe vreme...

Poslednja izmena:
Kako da joj zatvore nalog, o cemu pricas? Kada se ti sve uredno prijavis i imas validan TVOJ racun, zasto bi te banovali? Ovi prijatelji vec par godina tako koriste PP i nikada nisu imali problem..

To mi nešto jako poznato, samo se pitam koliko je njih zakukalo kada su počeli da povlače veće količine novca na svoj PP, imam iskustva sa takvima i posle mogu samo da napišu adio PP lepo druženje, a posle kada treba da se dokaže poreklo dušu ima da ti izvade šta sve traže od dokumenata, s'tim da posle kada hoćeš legalno sa istim podacima da otvoriš oni opet zatvore, preventive radi, jednom pokušao prevaru, pa opet želiš e sad dokazuj i bori se sa kineskim call centrom sa generičkim odgovorima.

Na sve ovo počnu da lepe tačke ugovora koje si prihvatio i na to se pozivaju, nije to dža bu servis pa da prolazi ona varijanta "Al ću ih odradim nisu ni svesni", a oni sa prometom u milijardama dolara... bore se sa kinezima, rumunima, nigericima i ostalima koji se dovitlavaju na razne načine kako da zeznu nekog i tome slično...

Poslednja izmena:
Mogu da potvrdim ovo sto bSecurity kaze, dosta naroda znam sa takvim iskustvima, jednom kada se zamerite vecim kompanijama a la Amazon/eBay/PayPal nema dalje, pa posle se ti cimaj da uopste otvoris novi nalog da samo kupujes, nece moci, znaju sve bagra. Ne prodaju se za dzabe "paypal/ebay stealth guide" pdfovi za po 20-30$ po internetu, daleko su opasnije te kompanije nego sto prosecni srbin misli da moze da ih odradi i da izvuce korist. Ne kazem da ne moze da se desi i da izadjete iz svega kao apsolutni pobednik, ali obicno ono drugo se desi.

Ja ne znam sta vas dvojica pricate, vidis da ljudi znaju bolje...

:D :) :D

Poslednja izmena:
pročitao sam prvi post i sad sam tek zbunjen :)

imam pp nalog, verifikovana kartica, radio plaćanje više puta
da li ja mogu da primim uplatu od drugog pejpal naloga, a da mi te pare ne legnu na karticu, nego na pejpal (ono što piše paypal balance 0$) i da zatim te iste pare koristim da dalje plaćam preko pp?
konkretno bih pare forvardovao burazeru u ch pa da mi on tamo podigne pare...gubim na konverziji dosta ali ipak izvlačim keš koji mi je inače zarobljen

Mislim da još uvek za Srbiju radi samo jednosmeran transfer novca tj placanje. Primanje novca kod nas još uvek nije moguće. Neka me ispravi neko ako gresim.

ja ne znam šta je to toliko zbunjujuće?

P: Nije mi jasno, radio sam nekom svetskom čoveku projekat i on hoće da mi plati putem PayPal-a, da li je to moguće?
O: Nažalost trenutno nije moguće primanje novca od drugih PayPal korisnika, u početku ta usluga je onemogućena.
P: A da li će mi tu uslugu aktivirati ili šta ja treba da radim kako bi mogao da primam uplate na svoj PayPal?
O: Kada je PayPal omogućio uslugu za početak je pružio samo plaćanje, a na osnovu toga kao i primera iz susednih država svima je bilo omogućeno prvo plaćanje nekih godinu-dve, a posle toga su dobili kako neki nazivaju "full" PayPal sa kojim mogu da se primaju uplate.
P: Znači to nije do mene i mog naloga, nego do kompanije PayPal?
O: Upravo tako, to nije do individualnog korisnika nego to kompanija PayPal određuje na osnovu njihove poslovne politike i to ne može da se promeni.

iz nekog razloga sam mislio da se razlikuje
1. kad ti neko plati preko pejpala i to ti legne na račun vezan za karticu na pejpalu i
2. kad ti neko plati i pare ostanu na pejpal nalogu, odakle ne možeš da ih podigneš već samo da plaćaš

obv sam pogrešno shvatio i da ovo pod 2 nije moguće, već pare uplaćene na paypal direktno ležu na račun vezan za karticu...

zahvaljujem

Magic, ti pretpostavljas da su oba posta napisana na srpskom jeziku, ili nekom slicnom jeziku... :) :) :)

Je l' moze pomoc?

Ne mogu nikako da verifikujem karticu na PayPal accountu... Imam internet karticu u Intesa banci i prvi put nisam uspeo jer nisam imao nista na racunu. Medjutim, uplatio sam novac danas i imam vise od 50e na racunu ali mi evo opet izbacuje :
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
Broj racuna unosim ispravno nadam se, sve spojeno, zatim ukucam onaj trocifreni broj sa zadnje strane Visa electron kartice (pored potpisa i odmah iza onog cetvorocifrenog broja)... Ja gresim negde ili...?

Jel unosiš broj računa ili broj kartice (4x4 cifre)?

Jel' sigurno na racunu Internet kartice taj novac uplacen/prenesen?

Da. Kad udjem na Intesa Online vidi se da na racunu imam nesto vise od 50e. Stanje i raspolozivo stanje.

I taj njihov servis koristim prvi put pa ne znam kako treba da bude, ali mi je cudno recimo sto mi za karticu i ovaj devizni racun kad ih oznacim pise iznad da "nisu prijavljeni za e banking". Takodje mi gore iznad svega toga kaze da ukoliko mi je updateovana Java a da ne mogu da izvrsim placanje putem Mini CD-a (nikakav CD ja nemam) potrebno je da instaliram neku aplikaciju... To su otprilike sve informacije koje mogu da vam prenesem...

Ne znam, mozda jednostavno treba da sacekam par dana...

EDIT: A evo upravo se izgubilo ovo sto pise da nije prijavljeno za ebanking. Mozda je stvarno stvar vremena da sve to proradi malo kako treba...

Poslednja izmena:
Sacekaj jedan dan i meni se jednom desilo da prebacim pare na karticu i odmah probam da izvrsim placanje i ne prolazi posle 24h proradilo.

Evo uspeo sam da napravim. Izgleda da mora posle uplate da se ceka 24h. Stigao mi je i cetvorocifreni kod i sve sam definitivno potvrdio.

Jos samo jedno pitanje, sada kad udjem na PP, stoji mi PayPal balance: €0.00 EUR. Tako treba da bude?

Pročitaj prvi post ove teme.

Nisam koristio PP neko vreme. Jel ovo neka novina da PP obračunava cenu u dinarima?
Tipa: treba da nešto platim 300€ a PP mi traži 36225 RSD. Ja imam eure na kartici.

I sad treba banka da proda eure u vrednosti od 36225 RSD, da prebaci na PP, PP da kupi € i završi transakciju? WTF?

Od kako je uveden PP u Srbiji, obranucava se sve u dinarima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno