Имам и ја идеју да зарадим, али нисам један од тих који говоре да је ово јадна држава! Кажеш да не бежиш од плаћања дажбина, а колико овде људи има (на овом форуму) који кажу за царину да су олош, како отимају од сиротиње итд. Не желим да се свађам ни са ким, али у свакој теми само пљујете по држави! Досадно је то.
Пратим много тема, али сваким даном избацујем неке теме из омиљених баш због тих кукања!
Одох далеко од теме.
Имам пар десетина куповина преко paypal-a, али имам много на Aliexpress-u. Људима чиним услуге, купујем за њих, али никада нећу плакати што paypal неће моје паре!
Жао ми је таквих људи као што су ти, али таква је ситуација и тачка.
Nema potrebe za nekoga sazaljevas, i da se miris sa situacijom, ja ne zelim da se pomirim i iznalazim resenja , ali sam se smorio od vecitog patentiranja alternativnih resenja, dok svi ostali naokolo normalno rade svoj posao. I nije tacka, nego tri tacke...
Ne zanima me koliko drzava zeli da uzme, preko carine, poreza, taksi, to joj je posao, neka ga radi, ali svima jednako i pravedno.
Sve takse, provizije, transfere, placa krajnji kupac, ne trazim od ove drzave da mi oprosti te troskove, vec da ih definise i dosledno primenjuje, isto i za carinu, kupujem i ja i na EBAYu i online, i carinu placam, kako je razrezu, samo me sludjuje to sto nema pravila, jednom nista, drugi put simbolicno, treci put te izuju iz cipela za banalnu stvar.
A drzava jeste jadna, pogledaj okruzenje, svi imaju PayPal, preko 190 zemalja ( k'o Ujedinjene Nacije) , i pogledaj ko ga jos nema,
Afghanistan, Bangladesh, Cameroon, Central African Republic, Cote D'Ivoire (Ivory Coast), Democratic People's Republic of Korea (North Korea), Equatorial Guinea, Gabon, Ghana, Haiti, Iran, Iraq, Lebanon, Liberia, Libya, Monaco, Moldova, , Myanmar, Pakistan, Paraguay, Saint Lucia, South Sudan, Sudan, Syria, Timor-Leste, Uzbekistan and Zimbabwe.
Pa sad reci da osim Monaka, kome PayPal i ne treba, jer sede na novcima, mi bas ovde perfektno pasujemo?
Ako se ti miris sa takvim drustvom, ja necu.