Šta je novo?

Veš mašine

Taj model sto ti imas je polu Indesit.Moguce je da si je uzeo kada nije bila promocija 5 godina garancije,a za motor stalno daju 10 godina sad vidim i 20 godina daju na motor koji nema kais kao Lg.

Taj model sto ti imas je polu Indesit.Moguce je da si je uzeo kada nije bila promocija 5 godina garancije,a za motor stalno daju 10 godina sad vidim i 20 godina daju na motor koji nema kais kao Lg.
Sa izjavom polu Indesit zelis da mi kazes ne vredi popravljati, losiji kvalitet?
Pa da, kad sam ja uzeo bilo samo na motor 10god, koji se realno nikad ili retko kvari.

Ne, hocu da kazem da kod Indesit masina lageri traju tako odprilike. Sad zavisi i od koriscenja isto.I dok nije bio polu Indesit su isto lageri trajali toliko. Komsija ima Whirlpool samo stariji model i isto lageri toliko trajali zamenio ih je i masina dalje radi kao sat.

Ako se bubanj rastura kao u videu gore lageri se lako menjaju, ako mora bubanj da se seče to je dodatni posao, posebno je rizično njegovo lepljenje prilikom sklapanja bubnja, jer ako kasnije procuri može nakvasiti pumpu za vodu i da strada pumpa i programator.

Ako se bubanj rastura kao u videu gore lageri se lako menjaju, ako mora bubanj da se seče to je dodatni posao, posebno je rizično njegovo lepljenje prilikom sklapanja bubnja, jer ako kasnije procuri može nakvasiti pumpu za vodu i da strada pumpa i programator.
Jel to neko mozda zna po modelu ili mora majstor da pogleda?
Ako se sece ne bih to radio to je bas .....

Kod Whirlpool se sece.Zavisi isto i do silikona. Takodje se moze zalepiti sa pp elektrodama i pistoljem za vruc vazduh, a moze i da odneses kod ljudi sto vare plastiku i ostalo samo je pitanje koliko ce to da kosta, ali to majstor treba da sredi sve.

Poslednja izmena:
Kod Whirlpool se sece.Zavisi isto i do silikona. Takodje se moze zalepiti sa pp elektrodama i pistoljem za vruc vazduh, a moze i da odneses kod ljudi sto vare plastiku i ostalo samo je pitanje koliko ce to da kosta .
Hvala svima na odgovorima, bas ste mi pomogli :)
Jel imate mozda neku primedbu na Hisence ovu sto sam naveo, znam da ih uvozi/sastavlja Gorenje.
Sad idem logikom da i ako se pokvari imam 5god na sve garanciju, ako crkne posle toga nisam na gubitku.
Nemam problem da svakih 5god kupujem masinu za 300eu , ali na svake dve je vec ....
Iskreno nisam ovo ocekivao od branda Whirpool, niti sam znao da rade sa Indesit delovima :(

Hisense masine su kod nas skoro godinu dana tako da ima malo utisaka.Moji rodjaci imaju WFPV7012EM kupljena pocetkom avgusta zamenila je prethodnu Gorenje koja je trajala oko 8 ipo-9 godina,ali rano je jos pricati za utiske koristi dosta vode kada ispira.Jedina mana je sto stalno mora da se pritiska opcija za dodatno ispiranje jer ispira 2.Jedino na Baby care, Dark care i Allergy care ne mora da se ukljucuje dodatno ispiranje.

Ako želite da vam lageri duže traju smanjite brzinu centrifuge na najmanju, stare mašine su centrifugu vrtele na 400 obrtaja, ja moju gorenje uvek podesim na 600 i veš odlično ocedjen.
Kako se bubanj može otvoriti se vidi kada se skine gornji poklopac, ako se napred vide šrafovi taj se rastavlja, ako šrafova nema mora da se seče.

Nije poenta ne koristiti kupljenu mašinu da bi duže trajala. Po toj logici ne treba je uopšte ni kupiti...
Mašine od 15+ godina imaju kvalitetnije lagere od velike većine današnjih, koje se namerno prave da budu što jeftinije, nekako izdrže garanciju i da se nakon toga bace.

Ako želite da vam lageri duže traju smanjite brzinu centrifuge na najmanju, stare mašine su centrifugu vrtele na 400 obrtaja, ja moju gorenje uvek podesim na 600 i veš odlično ocedjen.
Kako se bubanj može otvoriti se vidi kada se skine gornji poklopac, ako se napred vide šrafovi taj se rastavlja, ako šrafova nema mora da se seče.
Nema veze sa centrifugom nego su lageri losijeg kvaliteta u novijim masinama.

Evo da napisem nesto pozitivno u vezi mog problema.
Javio mi se upravo ovlasceni servis i saopstio da i pored cinjenice da mi je istekla garancija firma Whirpool preuzima troskove popravke/zamene bubnja.
Smatram da je to izuzetno korektan potez sa njihve strane koji nisu morali da urade i koji i nije bas tako cest na nasim prostorima.
Videcu sta ce na kraju biti ali sam ovo hteo da podelim sa vama.

iskreno, ne opravdava cinjenicu da imas samo dve godine garancije umesto 5. popravice je sad, ali sta ce jos da se desi za naredne 3 godine? kod nekog drugog bi bio pokriven 5 i miran si. ja se nesto mislim... pomiris se sa time da svakih 5 godina kupujes masinu, ne razmisljas o servisu, majstorima, kad napuni peti rodjendan ide napolje radila ne radila, i gotova prica, uvek imas novo.

iskreno, ne opravdava cinjenicu da imas samo dve godine garancije umesto 5. popravice je sad, ali sta ce jos da se desi za naredne 3 godine? kod nekog drugog bi bio pokriven 5 i miran si. ja se nesto mislim... pomiris se sa time da svakih 5 godina kupujes masinu, ne razmisljas o servisu, majstorima, kad napuni peti rodjendan ide napolje radila ne radila, i gotova prica, uvek imas novo.
To sto imam garanciju 5god ne znaci da se nece kvariti za to vreme.
Takvo iskustvo imam sa Gorenje bojlerom, za tih 5god se kvario jedno 4x.
Tako da garancija od kolko god godina na zalost ne znaci kvalitet, cist marketing i navlakusa.
Dok uredjaji koji su imali 2god garancije jos uvek rade i posle 10god bez ijednog kvara.
Ali u pravu si naravno manja je briga kad znas da si pokriven, mada oni i tu nadju rupu kad zele.
Nek poprave pa dok radi radi, sledeci kvar ide na otpad i kupujem novu, hvala im svakako na galantnosti.

Poslednja izmena:
apsollutno, u pravu si. ali i proizvodjac kad daje 5 godina garancije on mora da uracuna servis i troskove koje ima, pa nece tek tako da pruzi takvu podrsku za bilp koji proizvod ako i on sam zna da mu se ne isplati. naravno, imas uredjaje sa malom garancijom koji traju i traju. primera ima milion, moji roditelji su kupili masinu sedamdesetih godina proslog veka i zamenili su je tek pre 2 godine. i u momentu zamene je bila ispravna :D popravljana milion i jedan put, naravno, ali je trajala 50 godina i trajala bi jos 150 da nastavis da je koristis i servisiras.

danas? svakih 5 godina nova masina i gotovo. isto vazi i za bilo sta drugo. izaslo iz garancije? dovidjenja. mnogi ljudi to rade i sa kolima, mrsko im da imaju posla sa majstorima

Šta ti znači 5 godina garancije kad te boli glava svakih 6 meseci ili godinu dana u tih 5 godina?

Ljudi koji kupe sa 2g ne boli glava 7-8 godina.

Meni zivci i vreme nemaju cenu, ali dobro svako gleda drugačije.

Kad se setim frizerke koja je kupila gorenje veš mašinu i priča mi kako je za 3 godine 11 puta dolazio servis da popravlja, ja joj rekao koju Bosch da kupi mašinu i evo treća godina kvarova nula. Bosch 2 godine garancije.

Cena gorenje mašine 43990, cena Bosch mašine 49.990.

pa bas zbog toga sto ne zelim kvarove svakih 6 meseci uzmem skuplju stvar sa duzom garancijom. konkretno kad je ves masina u pitanju izabrao sam lg inverter, 5 / 10 godina garancije, radi pune 3 godine bez ikakvih intervencija....

Pa šta su to majstori popravljali 11 puta za tri godine kad u veš mašinu nemaš toliko krupnih delova. Onda su to majstori neznalice.
Kupio sam gorenje pre 6 meseci i radi odlično.
Staru gorenje mašinu sam ja održavao, radila bi ona još ali prosure kazan. Radila je 35 godina.

cela poenta price je da sa majstorima imas sto manje posla jer su obicno neznalice i priuceni dziberi

Ma i ovu novu gorenje ću sam održavati, pa videćemo kako će biti.

tako je najbolje. ionako ne verujem majstorima nista :D

Tako da garancija od kolko god godina na zalost ne znaci kvalitet, cist marketing i navlakusa.
Apsolutna istina. U današnje vreme najduže garancije vrlo često daju za najlošije uređaje. Gde je tu računica, ne znam, osim ako nije plan da poprave 1-2 puta i onda da zavlače i iznalaze opravdanja da je korisnik kriv, sve dok kupac prosto ne izgubi živce.
U Britaniji npr. je to velika navlakuša jer uglavnom tih dodatnih 3 godina garancije uglavnom je samo "parts free", a plaća se ovlašćeni serviser koji je značajno skuplji nego sam deo ili čak i ceo uređaj.
Proizvođači kao što su Miele, Siemens, Bosch, Schulthess, AEG i sl. standardnao daju 2 godine garancije sa samo povremenim akcijama na 5 ili čak na 10 (slučaj sa Miele).
LG za frižidere daje isto uglavnom 2 godine, iako važe za jedne od najboljih.
Nije baš pravilno ni u smislu ekologije razmišljati da se uređaji menjaju na svakih 5 godina.

Poslednja izmena:
uuuuuuu a sto su baby boomeri 70-ih godina razmisljali o ekologiji ej, i vozili automobile koji trose 30 litara na 100km, a benzin bio 5 dinara litar... sve me stra, potreso sam se za ekologiju, znas kako.

edit: ali da, post ti je na mestu. produzena garancija: parts free, nije nego. prosto ne znam gde je racun tu da daju garanciju 5 godina na uredjaj za koji znaju da ne moze da izgura toliko?

istina, u pravu si i lepo si nabrojao. e a najjace mi je bilo zaprasivanje protiv buva :D :D

Svi vasi argumenti stoje i jedna i druga strana je u pravu.
Razumemo mi zakone ekonomije i potrebu da se ona okrece ali mora negde da bude granica.
Znaci mora da se izbalansira ponuda sa kvalitetom i trajanjem proizvoda i ispostuje zivotna okolina.
U prevodu treba otvoreno reci proizvod pravimo da traje 2god i onda kupite novi, ali da cena bude takva da mozemo da kupujemo svake godine novi i da taj bude recikliran kako treba.
Ovo sto sad imamo je sve vece cene za sve losiji kvalitet, pod maskom produzene garancije koja se isplati okretanjem sto vece kolicine robe.
Ko prica o elektricnim automobilima koji su "bolji" za zivotnu sredinu, a da bi dobili baterije za njih treba da unistimo planetu (rio tinto).
Niko ne pita kolko traje baterija za auto i kako se ona reciklira i gde, ekstremno stetna za okolinu.

A to sto 70tih nismo nista znali ili nismo bili svesni posledica onoga sto radimo ne opravdava da se sad i dalje tako ponasamo kad znamo.
Ali na zalost ljudski rod je samo destruktivan tako da ....

A da bio mi majstor i pogledao, kaze javicemo vam kad stigne deo(bubanj) za jedno 2-4 nedelje.
Reko nazdravlje dotle cemo ves da peremo na reci ko nase prababe.

Pa nije vam otpao bubanj ako su loši ležajevi...
Mašina je i dalje upotrebljiva

Imam Beko WUE 7536 XA, sa inverter motorom garancija 5/10 godina. Mašinom sam super zadovoljan, tiha, radi posao bez frke. Jedino mi nije jasno, s obzirom da ima klapnu za tečni deterdžent u posudi, desi se da ako stoji deterdžent duže vreme (sat vremena) da deterdžent nestane iz posude - iscuri.

Da li neko zna da li taj deteržent ode u neku drugu posudu ili postoji mogućnost da recimo ode u pretpranje?

To je potencijalno problem kod odloženog starta, jer bi praktično imao samo pretpranje dok bi pranje bilo ''nasuvo''.
Beko korisnička podrška je beskorisna. Uputstvo ništa bolje, samo piše da ide tečni deterdžent.

Taj prasak ode u bubanj tako da svakako bude upotrebljen za pranje.
nema druge posude osim u bubanj da ode, i ako taj program nema predpranje nema problema,
ako ima mozda bolje da koristis prasak.

Jasno, ne ode on odmah, nego postepeno curka dok ne iscuri. Ako uključiš mašinu odmah onda nema problema, jer obavi pretpranje odmah a zatim i pranje tako da se deterdžent iskoristi kako treba.
U suštini ako koristim odložen start i treba mi pretpranje onda može samo prašak, tečni za ostale varijante može.
Prilično traljavo osmišljeno.

Nazad
Vrh Dno