Šta je novo?

Veš mašine

Imas i Gorenje WEI74SDS za 33 hiljade ima inverter motor, jacu centrifugu i pusta paru u bubanj.

To je to.

A reci mi koja je svrha pustanja pare u bubanj ?

Edit:
Zaboravite na omekšivač! Dodatni tretman parom na kraju odabranog programa značajno umanjuje nabore, mirise i bakterije. Vaša odeća će biti temeljno oprana, manje zgužvana i mekša.

Nemaju je na stanju na gorenje sajtu, a imaju u Tehnomaniji.

Da li je isto kupiti u obe radnje ?
Znam ta TM *****ava samo tako po pitanju ostvarivanja garancije, ali mislim da u ovom slucaju to ne bi trebalo da bude slucaj.

Ako se desi kvar, da Gorenje servis preuzima reklamaciju na sebe, a ne TM i cuveni NEPO servis ?

Isto je gde god da je kupis, ja mislim da bi prodavnica trebala da uvazi reklamaciju, Ne ne u Tehnomaniji je nema na stanju, da li je neka greska ili sta vec ja sam u nedelji bio u Tc Usce i imaju tamo ovu Wei74sds.Isto sam zaboravio da ovaj model ima FiberTech kadu u prethodnoj Sensocare seriji su samo najskuplji modeli imali FiberTech kadu, a sada su i u WaveActive jeftinijim modelima poceli da stavljaju te kade.

Narucio sam je online upravo, na sajtu Metalca.

Gorenje je katastrofa. Bolje za mesec dana sacekati, pa skupiti pare za neki Bosch ili Electrolux ili LG. Sa Gorenjem muka. Slucajno radim u toj bransi i kad me neko pita za Gorenje ja kazem idi bilo gde kupi to ako bas hoces njih, jer se nema zivaca za tu papirologiju kad se pokvari. Reklamacija u najavi. Da ne pricam sto se nekad za deo ceka po 25 dana, a tada si bez uredjaja.

Ne kupuje se masina za godinu dana, nego za duzi period.

Gorenje nije katastrofa, Electrolux je katastrofa, njihove masine imaju probleme sa lagerima posle 3-4 godine.

Kakve veze ima lager sa kvalitetom?

Pa ima kod Electroluxa lageri odu posle 3-4 godine kod Gorenja ce posle 8-10 godina mozda i vise u zavisnosti koliko se koristi.

Pa bas naprotiv, svi hvale Servis Gorenja da je apsolutno najbolji/najbrzi.

Istina, da li si obavio registraciju na gorenje sajtu za 10 godina garancije na motor?

Nije jos ni stigla masina :)

Kako se to tacno radi ?

edit:
Nasao.

Po oceni sajta toptensite.com, najpouzdaniji i najmanje pouzdani proizvođači za veš mašine u V. Britaniji:
- Najmanje pouzdani
Candy, Hoover, Creda, Hotpoint, Indesit

- Najpouzdaniji
Miele, Bosch, AEG, Siemens, Electrolux, Samsung, LG, John Lewis, Neff, Zanussi

Bosch, Siemens i Neff su deo BSH grupe
AEG, Electrolux, Zanussi i John Lewis su deo Electrolux grupe.
Candy i Hoover su u vlasništvu Haier kompanije.
Hotpoint, Creda, Indesit su deo jedne grupacije.

Izvor:

• Like
Reagovanja: tcp
Da li ovu Gorenje ili nesto drugo za 40000?
U sustini nemam losa iskustva sa Gorenjem, trenutna je WA63131, sve radi, osim sto su lezajevi za zamenu, lupa vec neko vreme, stara je 13 godina, pa ne bih ulagao u nju...
Masina mora da bude normalne dubine (60cm), ne slim, jer na njoj stoji masina za susenje vesa, takodje Gorenje...:)

Gorenje We74cps, Beko Wue8736xst, Gorenje Wa744 sto se tice masina za pranje Vesa i istoj su klasi i Gorenje i Beko samo sto Gorenje ima bolji servis ima za 38 hiljada Gorenje Wa744.

Zar ova Gorenje WA94CS koju sam naveo nije bolja od predlozenih Gorenje masina, bar je veca ako nista drugo, 9kg u odnosu na ove od 7kg, a i ona je trenutno 40000?!
Znam da servis dobro i organizovano funkcionise, a i delovi su uvek lako dobavljivi...:)

XN ima AquaTech, krace programe i 2 ispiranja, a ova XST ima malo duze programe i 3 ispiranja.

Mi imamo neku LG mašinu (model od pre par godina) za kao 8 kg veša. Jednom prilikom nešto peremo i žena kaže - Hmmm, možda je natrpano previše veša? Ja kažem - Ma nema bre šemse da tu ima i 4 kg, a kamoli 8... ali čekaj baš da izmerim. Povadim sve u veliku kesu, zakačim onu ručnu vagicu sa kukom... ono 2,8 kg sa sve kesom. A bubanj je bio poprilično napunjen, skoro do vrha?!

U čemu je fora sa tim kilogramima - 7, 8, 9...?! Jel se računa suv ili mokar veš? Potpuno je nelogično da se računa mokar, kako i da znam koliko će biti težak kada se natopi vodom... Ali ni 8 kg suvog u ovaj bubanj ne bih mogao da sabijem ni nogom? 10 pari farmerki, pirotski ćilimi, više pari dr Martin čizama... pa ni to nema 8 kg? Možda treba da se sabira i težina bubnja? Možda nešto da se množi?

Mislim, u čemu bi bila razlika da na ovoj mašini piše da je i za 10, 80, 240... kg veša?! Ne može da stane 8 kg, isto kao što ne može ni 240?!

Pročitaj detaljnije uputstvo. Piše za svaki program i vrstu veša koja je realna težina koja zaista može u mašinu. I to je uglavnom mnogo manje od zvučne reklame.
Ta reklama na najkrupnijoj nalepnici na kućištu je neka najpovoljnija varijanta, koju realno, nikada i nećeš koristiti.

Ja nešto baš i ne volem (pre)velike veš mašine. Bolje mi je da češće perem manje veša, nego da čekamo da se ogromna mašina idealno napuni vešom koji može zajedno da se pere.
Optimalno napunjena mašina, ni prepunjena ni skoro prazna, i pere najbolje, i najlepše centrifugira. I najmanje struje i deterdženta troši.

10 pari farmerki, pirotski ćilimi, više pari dr Martin čizama
Pa sve to sto si naveo je previse glomazno.
Tako da i nije logicno da stane u ves masinu.

Kao da si napisao e imam ves mase 5kg, a dimenzija jedan metar kubni :), pa prosto fizicki nije moguce.

Mašine od 7 i 8kg imaju istu zapreminu bubnja, oko 55lit. Tako Bosch piše na svom sajtu za veš mašine. Većina proizvođača to ni ne navodi. Mašine od 9kg imaju zapreminu oko 64lit.
Jako teško da 9kg veša stane u mašinu od 9kg, ili još manje šansi da 8kg stane u mašinu od 8kg. Pritom svi navode da se glomazne stvari ne stavljaju u mašinu. I to se sve svodi na marketing. Npr. ni 8kg peškira ne može da stane u mašinu od 8kg....
Slično je i za sušilice; mašine za 7, 8 i 9kg imaju istu zapreminu bubnja.

Označavanje je bolje rešeno u Americi. Oznaka je po zapremini bubnja (kubne stope kod njih), a ne po nekoj imaginarnoj težini veša.

Stigla ves masina.
Uh mislim da nesto ne valja sa njom.

Evo video gde mesa ves, cuje se na svakih 2-3 sekunda neko caktanje, pojacajte zvuk na zvucnicima, da bi jasnije culi.

A evo snimka zvuka centrifuge, ja mislim da taj zvuk caktanja pocinje da pravi problem:

Smanjio sam sa 1200 na 800 obrtaja.
Prodje 2-3 centrifue ovako glasno i onda na nekoj narednoj masina pocinje da skace po kupatilu, uopste je oni gumeni nosaci ne drze na plocicama.
Moram rukama da je zadrzim pa da je iskljucim na dugme.
Ves bude opran lepo.

Zvuci kao mesalica za beton koja radi na 800 obrtaja u minuti.
Ja mislim da je ovo za reklamaciju !?

Jesi izvadio one osigurače pozadi?

Auh, koji osiguraci ?
Post automatically merged:

To se nige ne pominje u uputstvu.
Post automatically merged:

20210426_133618.jpg

Ovi gore ili dva komada ovih na donjoj slici (levi je uslikan ima jos jedan takav skroz desno) ?
20210426_133621.jpg

Nazad
Vrh Dno