Pozdrav svima,
Nakon nesto duzeg odsustva tj. analiziranja moguceg i nemoguceg, konacno sam se odlucio za varijantu za koju mislim da je po mojoj mjeri.
Zahvaljujuci vama na forumu, imao sam tacnu predatavu sta zelim. Prema tome sam birao ekipu koja ce zavrsiti posao i koja nudi adekvatan servis. I nadam se da nisam “fulio” jer mi se ucinilo da bas imam posla sa nekim ko se dobro razumije u ono sto radi.
Kao primjer cu navesti samo cinjenicu da je covjek dosao, saslusao, pogledao i na prvu nije rekao da mi treba pumpa od 16kw (Zaista mi i ne treba).

U pogledu snage njegov i moj proracun su se razlikovali u 0,5kw.
Kao sto sam pisao ranije, kuca je 215 kvadrata, Sarajevo je u pitanju. Izolacija stiropor 10cm, pod 3-4cm stirodur, 7 komorna stolarija, 3 slojna stakla 50mm, tavanska izolacija staklena vuna 10+15cm. Uz sistem samo grijanja, bez ostalih “gluposti”.
Proracun je bio nekih 9kw pumpa. Ali posto sam se odlucio za NIBE, oni nisu imali tu snagu (bar ne ovaj model AMS 10-12). Mogao sam da biram 8kw ili 12kw. Nisam htio rizikovati, a bio sam blizu da i to uradim. Razlika u cijeni je bila minimalna. No ipak sam uzeo 12kw za svaki slucaj.
Evo okacit cu samo koju sliku instalacija. Nadam se da je to to. Vidjet cemo kada dodje zima kakva ce biti situacija.
Hvala svima na korisnim savjetima. Ako nekome treba pouzdana i korektna firma za ugradnju, kontak moze preko pp - I da, zaista nije reklama.
Pogledajte prilog 509307Pogledajte prilog 509312