To sam ja izvodio "besne gliste"

Svakome preporučujem da ne stavlja bafer, zato što nema potrebe i samo komplikuje stvari.
Imao sam neku ideju koju nikada nisam doradio do kraja. I verovatno neću. Trebao je bafer da služi da objedini više tipova grejanja koji bi se koristili po potrebi. Čak je bila ideja da noću u jeftinoj palim grejač i zagrejem vodu u baferu do 90C, pa polako trošim u toku dana, a TP da se upali po potrebi. Bila je opcija i kotao na drva i pelet da budu povezani.
Ali ostalo je na tome da koristim samo TP i verovatno ni neću nešto drugo ni koristiti.
Koristimo i grejanje i hlađenje.
Učestalost rada kompresora mi je OK. Sada kada je prelazni period, pali i gasi se se više puta puta u toku dana, ali zavisi od vremena. Kad je hladnije radi manje-više bez prestanka celu noć.
Imamo velike prozore ka jugu i kad je sunčan dan dobijemo dosta toplote tako, pa se desi, čak i u sred zime, da nam se TP ni ne upali dok sunce ne zađe. Isto kad se nešto peče u kuhinji, pa je to dosta da bude dovoljno toplo ta se TP isključi.
TP je optimizovana za zimu i za manje gubitke nego što sada imamo. U međuvremenu smo dodali garažu naslonjenu na kuću i nadstrešnicu na terasi gde je staklena stena. Ali imam u planu još radova na kući, tako da ćemo imati samo još manje toplotnih gubitaka. Realno, trebaće mi TP od 7 ili 8 kW, a ne 10 kW, koliko sada imam.