Šta je novo?

Telenor Touch Plus

Neces se naigrati HD igrica na ovom krsu :)

@stefan: upisi u gugl apk mania.

@Dimi: stavio sam odma novi paranoid, trimovan naravno kao i gapps jerbo mi market nije radio kada sam ga samo instalirao bez gappsa (izbacuje stalno). Mislim da cu ostaviti ovaj rom, zbog expanded desktopa najvise. Moze da se budzi.
Hteo sam da ubacim novu kameru i galeriju (4.2) direktno u rom, ali je bagovalo nesto, tj imao sam dve kamere i galerije i nisam uspeo nikako da resim to, jer ako obrisem nesto staro onda ne radi... ali moze naknadno da se flesuje. Nova kamera je odlicna, nema seckanja kad se pomera telefon.

Jel neko probao ovo? [Port] [ICS] AOKP-CM9-Remix RC 7.0.0 [2012 Nov 1st]

@dovahpig nisam primetio da ima novi fix za kameru,uostalom meni kamera na Cyanogen 9 romu i ne secka samo kad pomeram u gornjem delu kao da kasne pikseli.Koliko znam AOKP cm9 ima jos vise bagova nego cm9 (bluetooth ne radi itd) tako da nema svrhe flesovati (barem pomeni jer ionako cm9 ima dovoljno nedostataka).
P.S.Jel mozes da okacis .apk za novu kameru ili da postavis link ka stranici gde si je nasao.Unapred hvala.

P.P.S. Koju/je tastature koristite na vasem telefonu ? Ja za sad koristim swyft ali nekako su mu slova premalena a nema u podesavanjima da se promene tako da trazim zamenu mada sam vecinu vec probao...

Poslednja izmena:
Evo upload kamere i galerije nove, flesujes iz cwm.

http://www.mediafire.com/?kjb0zjiez2r58z3

Ja koristim default tastaturu sa iskljucenim predictionima i auto correct.. tako mi najlakse.

Inace telenor spustio cenu za ovaj fon sa 6000 (uz pis 500) na 4000din... lololo... jadni su. A svojevremeno je uz ovaj paket pre pola godine bila 1000din doplata.

Poslednja izmena:
Brate idi kupi nokiu 3310 i nema da te boli glava :D

Uzo sam skoro ovo pa se snalazim :D I instaliro sam neku temu launcher pro i imam osecaj da baterija duze drzi :D

@Dovahpig bukvalno preko noci je prestalo da mi radi zvono za sms pa sam morao da flesujem telefon jer mu nije bilo spasa.Ubacio sam mu iHaribao-ov rom i mogu da ti kazem da sam prijatno iznenadjen kako ga je sklopio samo nemam pojma sto ubacuju svi ics temu kad je budjava ionako na gingerbread uredjaima.Mada ICS je ICS ali sa druge strane kao i sto sam 100 puta reko nas uredjaj nije za ics...Barem dok se neko ozbiljno ne pozabavi portovanju ICS-a na TMV jer meni se cini da je dazzozo digo ruke.Cekali smo ga 3 dana da portuje lib fajlove na ics i na kraju ih nije on portovao nego lik bukvalno samo prekopirao lib fajlove.Dovahpig kakvi su tvoji utisci sa PA ?Nema fix za bluetooth idalje ?

Nemam pojma, meni je ics konza, sad sve radi. A bluetooth bukvalno ni jednom nisam ukljucio tako da nemam pojma stvarno.

Sa ovim telefonom je uvek neka borba :D Jel neko primetio da se posle cupanja telefona sa usb-a telefon zapuca i nece da se probudi nikako, jedino ponekad pomaze ubadanje njegovih slusalica? Uglavnom dopizdelo mi sve to i uzmem FNC RLS7, skinem i trimujem na nekih 70mb i instaliram i odusevim se :D 120mb na sistemskoj particiji slobodno. Stavio animacije na medium i sve klizi. Otisao na market, natukao sve potrebne aplikacije bez links2sd, app2sd skripti i drugih *****rija.. jednostavno IMA PROSTORA.
Posebno mi se svidelo sto sam obrisao onu default FNC boot animaciju, i sad kada butuje ima samo mali android logo koji se presijava, i vrlo brzo butuje, fenomenalno.
Ako je nekom potrebno mogu da okacim trimovani zip spreman za flesovanje.

@dovahpig desava se to ponekad sa cm9 romom I samo novi flash pomaze.Sto se tice gingerbread roma probaj iharrybao-v r3b rom,trenutno ga koristim i veoma sam zadovoljan I bolji je od f'n'c romova.

@Dovahpig
Aj ako te ne mrzi okaci svoju verziju.hvala.

@dovahpig desava se to ponekad sa cm9 romom I samo novi flash pomaze.Sto se tice gingerbread roma probaj iharrybao-v r3b rom,trenutno ga koristim i veoma sam zadovoljan I bolji je od f'n'c romova.
To sam i hteo da stavim i skinem ga, krenem da izbacujem gluposti iz njega i skontam da koristi Go launcher od kojeg mi se povraca i uzmem i skinem FNC :)

@Dovahpig
Aj ako te ne mrzi okaci svoju verziju.hvala.
Evo ga. Izbacio sam i superuser posto je bila neka matora verzija na njemu, pa bolje naknadno instalirati svezu. Ako ti nije potreban root pristup onda ti ni ne treba.
Nije potrebno flesovati gapps, samo ovaj zip, a market se updatuje na najnoviju verziju posle prvog butovanja.

http://www.mediafire.com/?ftcjjfbjf8dxob6

Javi utiske :)

PS. Kad flesujes rom, instaliras aplikacije i sta vec.. napuni bateriju do 100% sa usb-om i ugasenim telefonom, pri prvom paljenju u CWM obrisi baterry stats. Time se odradi kalibracija baterije. Istrosi je do kraja i ponovo napuni telefon do 100%, time ces dobiti optimum iz baterije.

Meni je posle 4 sata baterija na 99%, 2 kratka razgovora, par smsova i malo wifija. Na ICS bi bila na 70% sigurno
.

Poslednja izmena:
@dovahpig pogresno samo se razumeli.Ovaj roma o kome sam ti pisao nema Go launcher nego xperia launcher i bas zato mi se i svidja . Iharybao r3b rom

@dovahpig Da,to je taj rom.Baterija je takodje odlicna i super stvar sto je rom u potpunosti funkcionalan.

Aj nabaci screenshot ako te ne mrzi, cisto da vidim kako izgleda.
Necu menjati sad ovo, sve sljaka,a baterija je o_O koja razlika... bitno da je zena konacno zadovoljna telefonom a ja polako da gledam nesto drugo.

@dovahpig imas screenshotove odmah u prvom postu u harybao ROM temi.Ako hoces neki specifican SC napisi nije mi problem da ga okacim.Pogledaj Alcatel ot997d je po meni best buy mada i nas telefon je bio best buy pa ga za 3 meseca presisali mnogi modeli.

U prvom postu je slika sa go launcherom... nabaci home screen i aplikacije gde ti se nalaze, bice dovoljno :)

Taj telefon i gledam i cekam telenor da ga uvrsti u ponudu.. ako ne onda bar da pojeftini malo 995 ili grand x, bice dovoljno.

Probao, odvratan launcher, laguje, fuj... back to FNC.

E samo da javim da mi je proradio hq yt na ics cm9. Nego da pitam sta se desava sa jelly b. tamo na modacu su krenuli nesto i samo stali pre 3 meseca, sto su ga batalili?

Dazzozo se ocigledno prebacio na G300 i njegove romove i sad ga izgleda mrzi da pravi romove za crescent i pokusava da se nekim jadnim komentarima izvuce kao npr"( mnogo me smarate hteo sam da izbacim rom ali bas zbog toga nisam itd.)" mozda izbaci jos nesto ali se uopste ne bi cudio da totalno prekine sa razvojem romova za nas telefon.

Realno sta ima da prave vise? Telefon je odradio svoje i ima pristojan broj romova. ZTE je digao ruke d ovog modela odma posle izbacivanja, cak i kad smo ga uzeli novog Arm v6 je bio outdated.

Ko hoce da zameni fabricki krs rom tu je Fish 'N Chips, sve radi a baterija mi po prvi put sa juice defenderom ultimate na balanced izgura ceo dan uz zestoko arcenje na poslu. Sa ics sam ga nekad punio dvaput dnevno.

Ko zeli da bude in tu je Cm9, sada sa hq fixom za youtube moze se reci 95% funkcionalan. Ali baterija na njemu je ocaj, a tu je i random restart i zakicavanje. Na fnc cak i overklokovan tel mi nije ni jednom zakucao.

O Cm10 niko ne ne bi trebao da razmislja niti da se nada necem novijem. To je overkill za ovaj telefon i po pitanju sistemske particije a i 512 rama cini mi se nedovoljno.

@Dovahpig ma koja gomila romova ? Imamo samo 2-3 roma koju su zaista funkcionalni svi ostali su "sklepani" samo da rade.FnC ima prvenstveno odvratnu temu drugo animacije menija laguju trece meni baterija ne moze da izgura ni jedan dan.Lepo sam reko dazzozu da digne ruke od cm9 i cm10 i pokusa da nam napravi cm7 da bude skroz funkcionalan jer za njega ima drajvera a i vise ce da nam znaci jer podrzava i teme i baterija sa njim duze traje.Koristim FLB2 rom,sve funkcionise i baterija mi taman izgura 1 dan i to je to.

Dimi kako si zadovoljan onim novim romom? Konkretno me zanima baterija, brzina i da li ti je zakucao i random restartovao?

@Mislis na Paranoid Android JB ? Po meni veoma dobar rom koliko sam ga testirao.Baterija je kao CM9-CM10 mislim da nema neke razlike.Ne koci i nije mi ni jednom ubagovao mada ga i nisam nesto iskreno testirao cisto sam ga flesovao da vidim i o cemu se radi.Po meni je dosta bolji od CM10.Sta da ti kazem probaj :)

Ma nema sanse da se cimam opet :D vidim zale se da ne radi app2sd.. i jos neki problemcici, mozda probam kad sazri malo

Ako vas ne mrzi da li bi ste mi mogli objasniti kako da unrootujem fon tj da vratim stari rom i sve onako kako je bilo kad sam ga izneo iz telenora. Ako vam je predugo za pisanje dajte bar neki link. Hvala unapred.

Ucitas backup telenorovog roma iz cwm recoverya i to je to. Telefon kao iz radnje

Ako ga varacas na servis ili tako nesto uradi kao sto ti je reko Dovahpig + izbrisi CWM ako ga ne izbrises ostace ti da znas, iako si vratio Telenorov ROM.

Nazad
Vrh Dno