Šta je novo?

Telenor Touch Plus

@dinge na telenorov rom nemoj uopste da racunas jer je to stariji (ili identican) kao stock TMV rom tako da od toga nema nista.Sto se tice F'n'C svi cekamo taj famozni RLS8 da vidimo da li ce konacno biti buggfree mada cisto sumnjam.Ako ti se svidja F'n'C probaj onda RLS5.1 ili RLS6 ljudi kazu da su najbolji samo sto ces morati da nadjes TMV kernel da bi njih flesovao jer ih nema za TMV nego su samo za SFII...Meni za sad najvise odgovara CM7 mada spremam se ozbiljno da istestiram CM9 ili F'n'C 6...

@dimi89
Mislim da cemo se nacekati za fnc 8, autor se izgleda smorio i ima druge planove.Za probleme sa fnc7 kazu da je dovoljno da se skine rom, raspakuje i da se iz /sys/app foldera zamene camera.apk i music2.apk sa istim ali iz stock roma, posle se opet zapakuje u zip fajl i moze da se flesuje i to bi treblalo da nas resi bagova izvrnute prednje kamere i bluetooth-a. Probao ovako al nije htelo da flesuje rom.Za 5.1 i 6 ne znam sta da kazem....ne znam koji bi mu kernel odgovarao pa ne bi da cackam. Imeni izgleda primamljivo cm7 probao bih ga jer kazu da je odlican sto se tice baterije, ali mu ne radi prednja kamera, camcoreder i wifi tethering.

^Ili kada flashujes FNC zameni rucno Camera.apk i Music2.apk (sa Music.apk) i resices problem.

@Corvus Corax
Moze i tako ali trebaju, kako oni tamo na modaco forumu navode, deodexed Camera.apk i Music.apk. nece kad samo uzmem iz raspakovane zip aphive roma pa prebacim u telefon. za kameru sam sam nasao ogovarajucu apk ali za music moram sam da napravim (a sto ne umem). Ako ti imas ili bilo ko odgovarajucu apk bilo bi super.

Ubacio sam opet fnc, zamenio aplikacije u /system/apps. sad sve radi bez problema :D Nedostaje jedino Gtalk!Ne znam razlog zasto je izbacen...

Skini gapps za ginger, izvuci talk.apk iz zipa, prebaci na sd i instaliraj.

Ja sam jutros vratio ics posle flesovanja svega sto postoji otprilike, ipak je 3x agilniji od bilo kojeg gingera i mislim da sam zavrsio sa igranjem na ovom telefonu.

^Proradio i Gtalk!sad je sve kompletirano.Ima li ICS jos neku manu osim sto ne radi prednja kamera, hardware decoding... Vidim da na modacu ima dve verzije ICS (aokp i cm9), koju si instalirao?

Nema. Cm9 sam flesovao (obrisao prethodno nepotrebne zvukove), pa gapps (izbacio iz njega face unlock koji inace i ne radi) pa flesovao ninja kitty improved boot animation i na kraju onu a2sd skriptu, ali nisam jos stavio links2sd jer i pored gomile aplikacija koje koristim svaki dan i koje sam instalirao imam 60mb slobodno

Poslednja izmena:
Zanimljivo :) Jesi li ovo proterao bez tpt, posto vidim da si izbacio neke stvari iz roma?

@dovahpig evo i ja vec koji dan koristim cm9 i ukoci se ponekad kad ga prikljucim na usb (punjac ili flesh nebitno).Kad ubacis rom jel menjas neka podesavanja u njemu (overclock,surface dirhering,purging of asets itd..) ?

Stavi minimum cpu clock na 245 a max ostavim default i stavim kickass v2 za menagment ili kako vec.

Dithering ono sve ostalo iskljucim. Primetio sam da mi jedino posle pola dana i otvaranja brda aplikacija, facebook app zabaguje tj ne prikazuje news feed. Ostalo je ok.

Neko je spomenuo da moze da se HQ Youtube ucita preko mx playera, kako da postavim MX da otvara youtube linkove? To je moglo na jelly bean al ovde ne mogu da ga nateram

Sto se tice hq youtube linkova to zaista ne znam kako da podesim jer sam probao jednom preko nekog program I nije radilo pa sam digo ruke od toga. Samo ne vidim zasto ne stavis min cpu na 122 jer je I sa Tim dovoljno agilan pri budjenju i pokretanju aplikacija. Sto se tice JB-a mislim da je stabilniji od ics-a I dobro je to sto ima vise podesavanja. Najzajebanije je to sto ne mogu nikako da podesim SwiftKey da mi ne pokazuje srpska latinicna slova.

Sad sam skroz zbunjen :d Nas TT+ ima 160 mb za sistem a za ICS je potrebna particija od 220 mb. Kako onda instalirati Ics a ne dirati particiju??? Nemoguce da ringtonovi i faceunlock zauzimaju 60 mb. Sta jos moze bezbedno da se obrise?

Ja nisam obrisao nista osim live wallpapera i cyanogen mod wallpapera (sto je mozda ukupno 8-9-10mb-a) uostalom skini sa marketa disk info app da vidis koliko ti je zaista sistemska particija ali ja mislim da je 220 mb-a ;)

P.S. BOZA CAR hahahaahhahahahahahahahahahah odavno me neko ovako nije nasmejao :D

Ма Најке ми.. Сергејев v5H6-0 2.3.4 РОМ.. Није постојао видео високог квалитета.. Апдејт ЈуТјуба, недавно, и ето га поново ХајКју.. Веровао или не тако је.

П.С. На званичном 2.2.2 је постојао..

Sad sam skroz zbunjen :d Nas TT+ ima 160 mb za sistem a za ICS je potrebna particija od 220 mb. Kako onda instalirati Ics a ne dirati particiju??? Nemoguce da ringtonovi i faceunlock zauzimaju 60 mb. Sta jos moze bezbedno da se obrise?

Samo ti uradi onako kako sam ti rekao i proveri apps posle flesovanja, iznenadices se :)

Samo ne vidim zasto ne stavis min cpu na 122 jer je I sa Tim dovoljno agilan pri budjenju i pokretanju aplikacija.
Prakticno sam kopirao setting sa kickass roma sa kojim sam bio poprilicno zadovoljan pa reko sto ne bih i ovde drzao tako...

@Dovahpig kako resavas problem sa auto brightnessom ja muku mucim i mnogo me iritira zato sto sam npr danas izaso napolje i toliko sam se zabuljio u ekran (****ni brightness nista nisam mogo da vidim ) da sam uso u pogresan bus ...

Drzim ga na pola. Ranije sam koristio Lux Auto Brightness (proguglaj ga odlican je), koji je kod svakog budjenja telefona automatski podesavao backlight. Sad ga ne drzim jer hocu minimum aplikacija da mi se pokrece sa telefonom.

Inace juce mi se zabo dok je bio u standby, nisam mogao da ga upalim pa sam morao da vadim bateriju :s sta bi to moglo da bude?

Inace u cemu je razlika izmedju aokp i cm9? Probao neko? I zanima me da li je stvarno potreban gapps da se flesuje, tj da li bi rom funkcionisao korektno bez njega? U sustini od svih tih *****rija potreban mi je saml talk i gmail koji naknadno svucem

Poslednja izmena:
Vec sam digao minimalni klok sa 122 na 245.. koliko da stavim?

Poslednja izmena:
To dosta zavisi i od telefona i od ROM-a. 245MHz bi trebalo da je ok, ali posto nije dovoljno, podigni na sledeci podeok.

Ajd da probam, mada mi se jednom desilo samo al opet... ne bih ujutru da me izneveri alarm zato sto je telefon zakucao.

Moram da kazem da se ne slazem sa Corvus Corax-om jer je meni konstantno minimal cpu na 122 i nikad (ama bas nikad) mi se nije desilo da mi u stanju pripravnosti zabode...Preflesovao sam CM9 jer kako sam poceo da ga punim aplikacijama sve vise i vise je poceo da se pokocuje (probao sam da promenim i spu speed i guvernor i isto je),takodje desava se da kad ga prikacim na usb (bilo punjac ili kao flesh) on se restartuje sam.Zadnji put kad sam koristio cm9 (pre ovog flesovanja prekljuce) je radio savrseno bez ikakvih bagova i restartovanja i imao sam gomilu aplikacija tako da mi je prosto neverovatno da nekad radi super nekad ne...Takodje sma primetio da CM7 kernel dosta manje trosi bateru od onog OC kernela i ostalih.. Probacu da flesujem Kickass rom i CM7 kernel mada nesto ne verujem da ce da uspe .... Ako ti se svidja CM9 kako izgleda onda je moja preporuka da flesujes MookeOS (ima najbolje odradjeno ICS temu) i da instaliras HOLO launcher i to je to ...

P.S. Zbunio sam se kad sam skinuo SetCPU i on mi je prijavio da CM7 kernel ne podrzava smartassV2 O.O a ja sam do sada koristio NoThrill Cpu i mogo sam da postavim smartassv2 ... Raspitacu se na modaco forumu da vidim o cemu se radi.

P.P.S. Znam da auto lux korsitio sam a sto se tice AOKP to je jedini rom koji nisam uspeo da flesujem tj posle flesovanja nije hteo da se podigne tako da nisam imao prilike da ga probam...

Poslednja izmena:
Stavio sam juce prepodne minimum Cpu speed na 320 a maximum povecao na 806. Mnogo je zivahniji sad rekao bih. A mozda je i zbog jb extreme teme (stavio sam u attach screen, ne znam da li ga prikazuje)

Prilozi

• Screenshot_2012-10-10-08-23-20.png
    Screenshot_2012-10-10-08-23-20.png
    248 KB · Pregleda: 103
Blje... kako me smara ovaj telefon. Jedva cekam da uzmem nesto bolje.

Jel primetio neko random usporavanja posle nekog vremena na ics? Znaci njakam net, mesindzer, talk, bench... i onda probam da udjem u imenik i treba mu dva min da ga otvori... smor.

Ponovo flesnem ics ali ovoga puta bez a2sd skripte, samo cist rom i sad ide a nakrcao sam ga aplikacijama podjednako ali se javlja problem prostora.

Sta to znaci? A2sd skripta je rokala delove aplikacija/sistema automatski na sd.. otud usporavanje (class4 sd je ocigledno nedovoljno brz). Otud i suludo puno prostora posle instaliranja roma i gappsa. Preko 60mb.

Dakle ko hoce full speed, bez lagovanja kresovanja i sl nek preskoci instalaciju skripte.

Ja cu danas da ogulim malo ics i po poslednji put da ga flesujem, podesim i dam zeni. Cekam prvi novembar pa ce pasti ili smart hd ili grand x.

Paranoid Android Rom + Shell 3D Launcher = Smart HD Look

Prilozi

• Screenshot_2012-10-20-10-48-13.png
    Screenshot_2012-10-20-10-48-13.png
    397.9 KB · Pregleda: 82
  • Screenshot_2012-10-20-10-47-51.png
    Screenshot_2012-10-20-10-47-51.png
    416.4 KB · Pregleda: 74
  • Screenshot_2012-10-20-10-47-38.png
    Screenshot_2012-10-20-10-47-38.png
    328.3 KB · Pregleda: 74
Nazad