Šta je novo?

Telenor Touch Plus

Kad se flesuje debranded jel se gubi cwm recovery? Tako sam procitao negde

Svaki rom koji se flesujes preko cwm ne gubi se sam cwm jedino ako flesujes preko sd card update-a onda ces da izgubiš cwm...

Jesi probao da flesujes stock telenor rom? 99% sam siguran da se gubi recovery iako flesujes iz njega.

@dovahpig nisam ali mislim da se stock telenor ne flesije preko Cwm nego preko kompa i terminala... Ja zbog toga imam backup mog telenor roma koji sam odradio preko Cwm za slučaj da mi zatreba mogu brzo da ga ubacim.

@Miskobre
Ako sam dobro razumeo, ti si "nakalemio" custom rom a zadrzao si telenorov kernel???Sto znaci da bi bilo dovoljno flesovati samo rom(?)
Ako je tako meni je onda jednostavnije da samo rutujem fon i izbrisem aplikacije koje mi ne trebaju i eto mi dedrendiranog roma. ili gresim?

Interesuje me sta znaci slovo E (H) sa strelicama gore kod baterije i da li se skidaju megabajti kada je to iskljuceno. Nova sam sa androidima, juce sam kupila telefon. I zasto onaj taster sa dugmicima ne svetli stalno. Da, i da li se tastatura za poruke moze podesiti da bude krupnija, jako su sitna slova. HVALA unapred na pomoci. :)

2G (E) EDGE i 3G (H) HSPA oznacavaju verziju mobilnog interneta. Ako je iskljuceno u podesavanjima, nece se ni pojavljivati pored sata i nece trositi megabajte. A cim se pojavljuje pored sata znaci da nije iskljuceno i trosi megabajte. Pogledaj negde u podesavanjima neznam tacno gde i iskljuci data mode.

Troši megabajta samo ako strelice iznad E ili H svetle tj ako preuzima i šalješ nešto ovako kad su sive ne trošiš megabajta. Što se tiče tastature možeš da pogledaš neke na marketu pa skini koja ti se sviđa uostalom swipe je dobra ili swift key... Inace SwiftKey ima mozda male dugmiće ali ima super rečnik i ako podesiš na rapid kucanje iako promašis dugmiće opet ces moci da brzo izabereš tačnu reč i moći ćeš sa engleskom tastaturom da koristiš srpski rečnik dok to sa swype nećeš moći.

Poslednja izmena:
Troši megabajta samo ako strelice iznad E ili H svetle tj ako preuzima i šalješ nešto ovako kad su sive ne trošiš megabajta. Što se tiče tastature možeš da pogledaš neke na marketu pa skini koja ti se sviđa uostalom swipe je dobra ili swift key... Inace SwiftKey ima mozda male dugmiće ali ima super rečnik i ako podesiš na rapid kucanje iako promašis dugmiće opet ces moci da brzo izabereš tačnu reč i moći ćeš sa engleskom tastaturom da koristiš srpski rečnik dok to sa swype nećeš moći.

Trosi i ovako. Sigurno ima ukljucen neki sync, fb, gmail neki weather widget. Pogledaj samo koliko aplikacija trazi pristup netu kad ih instaliras... A dovoljno je nek skine 1kB provajder ce ga zaokruziti na 100kB. Znaci ako neces iznenadjenja i nemas paket sa data protokom preporucujem ti da kompletno iskljucis data konekciju u podesavanjima. ( Settings>Wireless and networks>Mobile network settings>Use packet data i iskljuci tu opciju. )

Poslednja izmena:
U svakom slucaju preporucio bih ti da ionako podesis mrezu na 2g tj gsm i da ukljucujes data connection po potrebi jer ces tako najvise ustedeti bateriju koja je kod ovog uredjaja zalosno slaba.

P.S.Sta je sa ovom opcijom izmeni cas je ima cas nema ? Jel neko probao google chat kazu da radi a meni nesto bas i nece pa me intereuje kako da podesim ..

Isklucila sam sve i dalje mi stoji to E. :) Ali strelice su sive, tako da kontam da onda nista ne trosi. Mislim da trosi samo kad strelice svetle. Hvala u svakom slucaju. Da, baterija je jaaaaako losa... Je l ima negde da se kupi neka za ZTE, bolja? A tastatura mi i dalje ponekad svetli, ne znam zasto. Uglavnom samo nocu, a sve je podeseno kako treba.

Instalirao sam FNC, i naravno ne radi mi bluetooth i prednja kamera je izvrnuta naopacke. Citao sam da treba da se zameni camera. apk sa istom ali iz stock roma da bi se resio problem kamere i da se music2.apk zameni sa music.apk iz stock roma da bi radio bluetooth. Pominju se dva nacina kako bi mogle da se zamene te dve aplikacije:1. preko adb; 2. preko explorera.
E sad meni nije jasno:1. kao to da uradim preko adb, koje su komande; 2.koje dozvole treba dodeliti, prilikom kopiranja, camera.apk i Music.apk?

@Vladimir nisam ga OC, nešto to ne volim da radim na telefonima.

@djurkash

http://android.modaco.com/topic/353...9-for-the-zte-crescent-rom-last-updated-0105/

Ja imam jedan problem. Pokusavam da instaliram cm9 i pratim uputstva sa ovog linka koji si postavio za cm9, konkretno dok drzim dugme koje smanjuje i kad upalim tel, pojavi mi se kvadratic beli u kome pise FTM i samo tako stoji...sta je to i moze li da se resi? inace prvi put ovo radim tako da jos uvek nisam bas upucen u sve to :)

Jesi instalirao clockwork recovery?

Ostavi ga malo duze. Ne mozes bez cwm nista.

instalirao sam, sad imam problem da ne mogu da instaliram dalje jer mi trazi premium, sta sad *** :eek:

Sta premium?

ma nemam pojma brate slatki, nasao sam varijantu da instaliram preko kompa, nece...i nasao sam clockwork recovery.apk, instalirao, i da bih mogao da stavim neki drugi ROM trazi mi premium neku verziju, nemam pojma vise...bas sam poludeo oko toga...da pojednostavimo, bio bih vam veoma zahvalan da neko od vas okaci neki link gde mogu da skinem sve to sto mi treba da konacno stavim taj rom da se ne smaram vise sa ovim glupostima. Hvala :)

A sto komplikujes?
Nadjes rom koji hoces da instaliras prebacis ga u root sd kartice pa reboot recovery i odatle instaliras.

Prouci malo xda forum, ima tutorijala koji razumeju i najveci noobovi.

A sto komplikujes?
Nadjes rom koji hoces da instaliras prebacis ga u root sd kartice pa reboot recovery i odatle instaliras.

Prouci malo xda forum, ima tutorijala koji razumeju i najveci noobovi.

Vidis da on i nije flashovao CWM. Vec je samo instalirao ROM Manager. Makar sam tako razumeo.

Mislim da ako toliko ne znas sta radis i ne znas sta je sta onda bolje i ne cackaj nista, brikovaces telefon i onda mozes da se pozdravis sa njim.

EDIT: jel postoji neki debranded rom sa update-ovanim adreno drajverima? Mozda i sa gps tweakovima koji se nalaze u fnc? :) mozda previse trazim al uz izbacivanje nekih nepotrebnih aplikacija mislim da bi takav rom bio prava stvar

Poslednja izmena:
@dovahpig pa kickass rom ti ima updatovane adreno drajvere i twikovan gps to pise na prvoj strani.

@dinge svaki rom koji je baziran na cm7 ima iste bagove kao original cm7 port za nas telefon + bagove koja ta verzija roma nosi sa sobom... NPR cm7 MIUI port ima isti bag kao obican cm7 (ne radi mu prednja kamera) + ne radi mu i proximity sensor kao posledica samog MIUI porta. Uostalom svaki rom koji ti se zasvidja mozes da skines i flesujes u telefon radi testiranja.

Ima tweakove ali je i graficki izmenjen i ima launcher, ja bih stock + te dve stvari. Cudi me da se niko nije setio, bilo bi kul.

@Dovahpig to moze samo ukoliko znas kako da ubacis te stvari u rom pa da napravis svoj.Uostalom ako zelis da imas izgled stock roma sa svim tim stvarima jednostavno skini stock 2.3 launcher i stock temu i to je to ...Ne vidim drugi nacin da uradis to sto si zamislio... Ili jednostavno mozes da unzipujes kickass rom i da izbacis launcher i temu koju ima i da ubacis stock launcher i zipujes ga opet pa flesujes samo sto ces morati i licenze da ubacis jer neces moci da flsujes ako nema license.
Ja flesovao malo Jelly Bean da vidim kakv je i iskreno ne vidim neku razliku u odnosu na CM9 sem sto mu kamera laguje dosta... Takodje sam koristio Gingerbread MIUI rom i mogu da kazem da sam veoma zadovoljna nego rekoh ajde da probam JB...Samo sto jos nisam uspeo da preko terminala pokrenem darkthremor skripu jer neznam komandu ...

@ dimi89
Tako sam i predpostavljao, zbuno me je prvi pinovani post gde pise da sve radi pa reko aj da pitam.Pre nego da flesujem neki rom ja prvo pogledam sta radi a sta ne, i za sada ne nadjoh neki gde sve radi ili da nema neku bubicu ili da je podnosljiva. Do sad sam probao FNC gde nisam uspeo da osposobim bluetooth (inace odlican rom) i FLB2 koji trenutno koristim(njemu je mana sto ne radi fm radio i neko je spomenuo da drajveri za gpu nisu svezi). Kickas rom koji si pomenuo cini mi se da ima problema sa baterijom, za cas je "osushi". Tako da samo mogu da se slozim sa Dovahpig da bi bilo odlicno kad bi imali neki debrendirani rom sa svezim drajverima. Ne znam kakav je telenorov rom sto se tice drajvera, koliko su svezi.(?)

Nazad
Vrh Dno