Šta je novo?
Da li neko ima da podeli iskustvo sa ProCredit bankom? Planiram da otvorim račun kod njih bas zato sto se reklamiraju kao onlajn banka, a meni je to najbolje - sto je bez odlaska u ekspozituru
i što je od pre par meseci prihvaćeno Asseco rešenje kao iz bivše mts banke za e/mBanking. Da li su ostale procedure online (dozvoljeni minus jeste, a krediti i ostalo mislim da ne), dok gašenje mora isključivo lično.

i što je od pre par meseci prihvaćeno Asseco rešenje kao iz bivše mts banke za e/mBanking. Da li su ostale procedure online (dozvoljeni minus jeste, a krediti i ostalo mislim da ne), dok gašenje mora isključivo lično.
Oni su Asseco rešenje imali i ranije, samo su sa onog starog (na kojem je sada samo Štedionica) prešli na Edge koji koristi recimo Eurobanka, ili NLB u Crnoj Gori.

Takođe gašenje (po podacima sa njihovog sajta) može i preko mejla, uz slanje zahteva. Jedino ako je neko u praksi naišao na drugačiji sistem.

Samo ne vidim svrhu sto je AIK bnaka unistila ponudu banaka koje je kupila. Nece privuci nove korisnike a stari korisnici polako ali sigurno beze iz njih.
Ja nikako da se nakanim da odem da ugasim racun u AIK banci,ne znam sta traze u bankarakom svetu u 21. veku.
Klijen sam Sber banke od 2013 negde i kroz verzije su uveli da kada menjate telefon,mozete preko eBankinga da aktivirate mBanking.Kod ovih ne moze,nego mi jednom poslali LIB i to je to.Kada zovem sa telefona koji je registrovan tamo,dam i maticni broj (sto ne bi ni smelo,vec eventualno 4 cifre),dam sve moguce podatke i oni kazu.."ee,istekla vam je licna karta)..pa sto sam vam davao sve podatke.Nije,problem,posaljite mi LIB da mogu da funkcionisem a ja cu svakako da svratim i donesem novu.Ne moze..i sada ja moram ceo grad da prodjem (tamo gde je jedino bila Sber) da bih odneo lk..kada sam pisao zahtev za promenu maticne poslovnice na blizu sada..dobio sam odgovor da ne moze jer sam u onoj podigao kredit (reko,gospodjo,ako sam vezan za beton i zgradu..sutra je sruse,to znaci da sam oslobodjen kredita?!Pa 21. vek je..ima neki centralni server,racunari)...totalno zaostala banka

Da li neko ima da podeli iskustvo sa ProCredit bankom? Planiram da otvorim račun kod njih bas zato sto se reklamiraju kao onlajn banka, a meni je to najbolje - sto je bez odlaska u ekspozituru
Ja sam do skoro bio klijent Pro Credit, koristio kredit i minus..
Što se tiče kredita bilo je sve okej, čak su bili najpovoljniji dok samo odjednom nisu počeli da me odbijaju bez razloga za refinansiranje a uredan biro, nema rizičnih transakcija i ostalo.
Minus je takodje bio najpovoljniji njega sam online otvorio a kasnije ugasio.
Aplikaciju su unapredili gledajući ono kad sam otvorio račun pa je bila tipa windows xp.
Imaš jednu jedinu filijalu glavnu u Bul. Milutina Milankovića, ovaj najveći paket je 595din plus 10din za SMS, koji nisam dobijao na početku tek kad sam pitao uživo su mi rekli da nije bilo podešeno.
Sms obaveštenja su konfuzna, zato što dobiješ poruku čim izvršiš transakciju pa onda opet posle 2 3 dana kad se transkacija zavede u izvodu..
Prešao sam u AIK i pravo da vam kažem sve jako brzo obavio, konkretno refinasirao kredit sa par papira i tražio najveći paket gde mi je žena u banci rekla da sačekam još malo nove pakete koji će biti jeftiniji, aplikacija savršeno radi kao i sva obaveštenja.

Da li neko zna, U AIK banci da li se na zahtjev moze povecati denvni limit za podizanje novca na bankomatu i koji je max iznos?
Sad je mizernih 50k i vec me par puta afektovalo...

Ja nikako da se nakanim da odem da ugasim racun u AIK banci,ne znam sta traze u bankarakom svetu u 21. veku.
Klijen sam Sber banke od 2013 negde i kroz verzije su uveli da kada menjate telefon,mozete preko eBankinga da aktivirate mBanking.Kod ovih ne moze,nego mi jednom poslali LIB i to je to.Kada zovem sa telefona koji je registrovan tamo,dam i maticni broj (sto ne bi ni smelo,vec eventualno 4 cifre),dam sve moguce podatke i oni kazu.."ee,istekla vam je licna karta)..pa sto sam vam davao sve podatke.Nije,problem,posaljite mi LIB da mogu da funkcionisem a ja cu svakako da svratim i donesem novu.Ne moze..i sada ja moram ceo grad da prodjem (tamo gde je jedino bila Sber) da bih odneo lk..kada sam pisao zahtev za promenu maticne poslovnice na blizu sada..dobio sam odgovor da ne moze jer sam u onoj podigao kredit (reko,gospodjo,ako sam vezan za beton i zgradu..sutra je sruse,to znaci da sam oslobodjen kredita?!Pa 21. vek je..ima neki centralni server,racunari)...totalno zaostala banka
A tek dinosaurusi koji rade u poslovnici Nork... Tri puta sam podnosio zahtev da mi ta filijala bude matična, i dalje kartice stižu u staru filijalu u Suboticu. Posle 21 godine u Aiku prelazim u Yettel banku.

Da li neko zna, U AIK banci da li se na zahtjev moze povecati denvni limit za podizanje novca na bankomatu i koji je max iznos?
Sad je mizernih 50k i vec me par puta afektovalo...
Moze. Dace ti papir da izaberes limite. Moze i neograniceno.

Otvorio sam štednju u AIK-u krajem avgusta i neophodan uslov je bio i tekući račun, tako da sam otvorio onaj najjeftiniji, paket sa osnovnim uslugama, transakcioni, kako kod njih stoji u ebankingu. Održavanje računa je 150 din. i tako stoji i u tarifniku. Međutim, ništa mi nije naplaćeno ni za septembar, ni za oktobar. Račun otovren u avgustu, krajem avgusta odrađenja oročavanja i to su bile poslednje promene. Jedino ako ne naplaćuju održavanje ako nema promena na računu, mada u tarifniku nisam ništa našao, a i tako je trebalo da naplate za avgust.
Zna li neko o čemu se radi?

Ovo u Addiku je za trenutne uslove super:

Prilozi

• Screenshot_2024-11-05-09-02-57-825_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-11-05-09-02-57-825_com.android.chrome-edit.jpg
    178.8 KB · Pregleda: 102
Pa i nije.. uzevsi u obzir vreme potrebno da se kroz 3/6 meseci opet negde orocava.
Ali kamate nece biti vece, cim banke nude na 3/6m, uvek su pale nakon toga.

Meni odgovara, jer dinarsku štednju i ne oročavam na duže od 6 meseci. Možda 9 kad bi bilo nešto baš, baš povoljno.

U otp preko aplikacije na 12m pise 3.5% preko sajta 4.20 ja sam otisao licno i dali mi 4.3%

Otvorih račun skoro, podnošenje zahteva za kredit je takođe moguće onlajn do 600.000RSD ako sam dobro razumeo, dok gašenje računa zahtev se može podneti preko ebankinga bez odlaska u poslovnicu (ili slanje mejla sa popunjenim formularom za gašenje računa)

Hocu da imam Master card, ali ne znam gde da otvorim online. Otp nudi godinu dana posle toga 400 din, a Pro Credit 150 od početka. Otp ima po gradu i u mojoj blizini cetri filijale i bankomata. Pro Credit sali jedna koja je meni blizu opet. Gledano za neki centar grada to je i jedini bankomat i poslovnica.

Hocu da imam Master card, ali ne znam gde da otvorim online. Otp nudi godinu dana posle toga 400 din, a Pro Credit 150 od početka. Otp ima po gradu i u mojoj blizini cetri filijale i bankomata. Pro Credit sali jedna koja je meni blizu opet. Gledano za neki centar grada to je i jedini bankomat i poslovnica.
Otvori u ProCredit banci Besplatan račun i onda traži naknadno da ti izdaju za 1.200 RSD debitnu MasterCard karticu (5 godina važi). Održavanje je besplatno i celokupna procedura se završava online!

Opcija je i da iniciraš postupak otvaranja za Yettel banku online pa potpišeš papire u njihovoj radnji, a onda zoveš da ti na ličnu odgovornost promene status Master kartice u Poslata i onda dodaš u wallet kada je aktiviraš. Takođe, kada sam u UniCredit prelazio sa Platnog računa sa osnovnim uslugama na Standard, digitalna kartica mi je izrađena odmah, a plastična sa istim brojem je stigla posle 10 dana. Trenutno je blokirano dodavanje u wallet iz mBankinga pa mora i kod njih da se pozove za aktivaciju. U OTP moraš do ekspoziture po kartice, ali navodno počeće da šalju poštom posle nove godine.

Koja banka sem Yettel ima besplatno odrzavanje tekuceg, pozeljno da daju VISA karticu?

@radulle Raiffeisen dinarski+devizni iRačun

Nazad
Vrh Dno