Šta je novo?
Pozdrav, tražim banku koja nudi najbolju konverziju za plaćanja u dolarima. Mesecno trošim preko 1000$ na Facebook reklame. Do skoro sam plaćao karticom firme iz OTP banke gde je kurs nekih 107 dinara za 1$, ali sam morao da pređem na lični studentski račun u UniCredit banci (kurs 111.5 dinara za 1$) kako ne bih plaćao dodatnih 20% poreza jer tako nalaže zakon kada se plaćaju usluge u inostranstvu.... Koja banka, po vašem iskustvu, nudi najpovoljniji kurs za plaćanja u dolarima?

Da li će debitna kartica otići u minus (da bude zadužena za budući priliv novca) ako se zaboravi otkazivanje pretplate na neki striming servis?

Sta
Pozdrav, tražim banku koja nudi najbolju konverziju za plaćanja u dolarima. Mesecno trošim preko 1000$ na Facebook reklame. Do skoro sam plaćao karticom firme iz OTP banke gde je kurs nekih 107 dinara za 1$, ali sam morao da pređem na lični studentski račun u UniCredit banci (kurs 111.5 dinara za 1$) kako ne bih plaćao dodatnih 20% poreza jer tako nalaže zakon kada se plaćaju usluge u inostranstvu.... Koja banka, po vašem iskustvu, nudi najpovoljniji kurs za plaćanja u dolarima?
Sta znaci najbolji kurs za placanje u dolarima?
Jer nijedna banka kod nas ne daje da se direktno koriste dolari nego EUR (ako nesto nisu izmenili).
AIK je sa te strane, i Intesa (Visa Electron za devizni), najbolja, ali drzi evre, ne dolare ;)

A ne znam za koje datume poredis kurseve dolara uopste.. tolika razlila mislim da ne postoji istog dana.
Ne
Da li će debitna kartica otići u minus (da bude zadužena za budući priliv novca) ako se zaboravi otkazivanje pretplate na neki striming servis?
Treba biti nemoguce, ali desilo se ponekad ljudima.. i niko nije znao kako :)

Pozdrav, tražim banku koja nudi najbolju konverziju za plaćanja u dolarima. Mesecno trošim preko 1000$ na Facebook reklame. Do skoro sam plaćao karticom firme iz OTP
za pravna lica još Poštanska obračunava srednji kurs i to je to, odnosno AIK po MC kursu.
ali sam morao da pređem na lični studentski račun u UniCredit banci.... Koja banka, po vašem iskustvu, nudi najpovoljniji kurs za plaćanja u dolarima?
U UniCredit, kao i većini ostalih banaka je obračunska valuta kartica EUR, tako da je najbolje da ono što je u dolarima plaćaš tom karticom sa deviznog u evrima. U Intezi nikako ne uzimaj dolarsku karticu zbog trostruke konverzije (USD->EUR banka i EUR->USD) Visa. Kao što ti je već rečeno, jedino kartice AIK banke, bilo dinarske ili devizne, nemaju bankarsku autokonverziju, već obračun radi direktno MasterCard. Za fizička lica je takva situacija.

Nesto razmišljam i nije loša ona opcija Unicredit i Lidl po 3 000 svaki za kupovinu kod njih. I Maxi ima isto samo nudi 9 umesto 10 crvene.

• Like
Reagovanja: uji
Nesto razmišljam i nije loša ona opcija Unicredit i Lidl po 3 000 svaki za kupovinu kod njih. I Maxi ima isto samo nudi 9 umesto 10 crvene.
Za Maxi mora prenos zarade, a za Lidl ne. To je takođe razlika. Otvorio sam preko Lidl Plus prošlog utorka i čekam karticu. Vaučer još nije stigao.

Meni to miriše na navlakušu, da se ovajde za održavanje računa tih par meseci, a da NE daju Lidl vaučere

• Like
Meni to miriše na navlakušu, da se ovajde za održavanje računa tih par meseci, a da NE daju Lidl vaučere
Ah... pa 20. uveče i njima pišem prigovor pa da vidim šta će da odgovore 28. ako budu čekali zadnji momenat.

Proveravaj poruke i dokumente u m-bankingu za vaučer @uji .tu bi trebalo da bude vaučer
Hoću i proveravam svaki mogući odeljak, ali sve je prazno. Čak sam i marketing aktivnosti ostavio uključene za internet i mobilno bankarstvo kao kanal komunikacije.

Koliko razumem racun je prazan i ceka se vaučer od 3 000. Kako ce onda da skinu održavanje? Kad legne uplata za vaučer? Za dodatnih 1 000 mora da obavim dve transakcije pre dobijanja vaučera sto znaci da sa drugog racuna uplatim sebi pare?

Koliko razumem racun je prazan i ceka se vaučer od 3 000.
Za sada je tako. Sutra ću ići da proverim da li je stigla kartica i uplatiti na bankomatu određenu sumu za trošak.
Kako ce onda da skinu održavanje?
Kad nema pokrića, ide u nedozvoljeni minus. Neke banke obračunaju kamatu, neke ne.
Kad legne uplata za vaučer?
Razumeo sam da će se vrednosni vaučer pojaviti u formi stikera sa QR ili barkodom, kao što na primer imaš Super karticu u starom formatu (fizička kartica ili RaiPay) i novom (izmenljivi privremeni QR u SK aplikaciji) za koga mi se dešavalo da ga ne očita u par navrata i kasa ne obračuna popust, odnosno upiše potrošnju.
Za dodatnih 1 000 mora da obavim dve transakcije pre dobijanja vaučera sto znaci da sa drugog racuna uplatim sebi pare?
Da, tako je, moraš prethodno da ostvariš uslov za drugi i treći pa uz treći ide i četvrti kao bonus. Prenosno, dobijam sad u septembru za novootvoreni račun. Već u toku meseca obavim potrošnju karticom. Septembarski vaučer za provučenu karticu čekam da mi dostave krajem oktobra, odnosno oktobarski novembra i pridodaju taj bonus, jer će, pretpostavljam, uvideti u tom postupku da sam bio uredan.

Jel racun online aktivan preko app ? Samo se cekaju kartice?

Ne razumem pitanje.
Racun je otvoren, imam mu pristup.
Uplatio sam I novac na njega.
Kartice Jos nisu stigle

Jel racun online aktivan preko app ? Samo se cekaju kartice?
Kod mene je sve sada uredno. Juče preuzeta kartica, postala aktivna posle 20tak minuta, promenio pin u aplikaciji, obavio uplatu i isplatu na bankomatu, a nakon toga beskontaktno plaćanje i danas proknjižena transakcija iz Ideje od juče. Vaučera i dalje nema, čekam danas i sutra šta će i kako da bude.

Kod mene je sve sada uredno. Juče preuzeta kartica, postala aktivna posle 20tak minuta, promenio pin u aplikaciji, obavio uplatu i isplatu na bankomatu, a nakon toga beskontaktno plaćanje i danas proknjižena transakcija iz Ideje od juče. Vaučera i dalje nema, čekam danas i sutra šta će i kako da bude.
Koliko se čeka na karticu?
Ne razumem pitanje.
Racun je otvoren, imam mu pristup.
Uplatio sam I novac na njega.
Kartice Jos nisu stigle.
Ok , hvala.

Koliko se čeka na karticu?
Na sajtu piše 5 dana. Meni je rečeno 7-10 dana, otišao sam 8. Ne obaveštavaju sms-om, niti zovu. Idi do službenika koji uručuje kartice pa pitaj kad god.

Sad vidim da i za Praktik i Prestiz paket u OTP prvih godinu dana ne naplacuju odrzavanje. Pre je besplatno bilo ako imas onu mesecnu potrosnju od 25/75k, ali sad ni to u startu ne treba.
Ima li neka zackoljica, skrivena taksa, neki drugi trosak?
Uz Prestiz ide i ono putno osiguranje, pa mi nesto predobra ponuda

Sad vidim da i za Praktik i Prestiz paket u OTP prvih godinu dana ne naplacuju odrzavanje.
Ako otvoriš video identifikacijom, da. Uz preporuku drugog klijenta dobijaš i 3 meseca na naloge za prenos. Ja ću iskoristiti da otvorim u papirnoj formi na 3 meseca, pošto pridodajem Sinhro račun i Visa Business Platinum.
Pre je besplatno bilo ako imas onu mesecnu potrosnju od 25/75k, ali sad ni to u startu ne treba.
Važi do kraja aprila naredne godine, ali godinama produžavaju za potrošnju Master debitnom preko 25 i 50k.
Ima li neka zackoljica, skrivena taksa, neki drugi trosak?
Pošto sam se prvi put u UniCredit susreo sa tim da za gašenje uslovljavaju otkazni rok od 30 dana, pročitao sam opšte uslove kod OTP. Gašenje se sprovodi odmah, osim u slučaju ako je u toku reklamacioni postupak i tek po okončanju ga dopuštaju (podrazumevam da i inače kao kod ostalih mora da bude sve uredno, da su isplaćeni svi krediti, realizovani nalozi i proknjižene kartične transakcije).

@uji hvala na ovoliko detaljnom odgovoru

Onda pretpostavljam da besplatno moze da se uz Prestiz paket npr zatrazi Mastercard Platinum debitna? Koliko vidim uz tak paket ona nema dodatnih troškova, pa pretpostavljam da to vazi i u ovoj besplatnoj varijanti

Sem toga, da li znas (ili neko drugi), da li ima neko ograničenje koje sprecava da po isteku tih besplatnih 12 meseci mogu da predjem na drugi paket (npr sa prestiz na praktik) i regularno ga koristim?

Mozda imaju ogranicenje da ako bi hteo da zatvoris posle 12 meseci i opet otvoris novvi i tako ponovo dobijes besplatno 12 meseci, da to ne moze jer moras novi klijent da budes i slicno, ali sa prestiza besplatnog posle 12 meseci na praktik koji bih regularno placao zvuci da nije problem, ali sta znam, bolje neko upuceniji da razjasni

Poslednja izmena:
  • Like
@golone uz Prestiz paket i ide mastercard platinum, a i Dine nove zelene su beskontaktne.

• Like
@uji
Da li ima neko ograničenje koje sprecava da po isteku tih besplatnih 12 meseci mogu da predjem na drugi paket (npr sa prestiz na praktik) i regularno ga koristim?
Nema ograničenja, možeš posle toga da pređeš na niži i eventualno otkažeš Platinum karticu pa pređeš na Praktik sa Gold ili Platni račun sa osnovnim uslugama bez Mastera.
Mozda imaju ogranicenje da ako bi hteo da zatvoris posle 12 meseci i opet otvoris novvi i tako ponovo dobijes besplatno 12 meseci, da to ne moze jer moras novi klijent da budes i slicno.
Ograničenje je da se jednom može iskoristiti pravo na 12 meseci za online otvaranje. Kampanja uz preporuku je nevezana za nju, ali nudi 12 meseci online uz 3 za besplatne naloge ili 3/3 za otvaranje u papirnoj formi.

Koje sve banke u Srbiji (osim BPŠ, Raiffeisen, Yettel i ProCredit) nude otvaranje dinarskog računa za fizička lica bez ikakvog fizičkog odlaska u banku?

Start paket AIK banke od skoro može da se završi onlajn, tj. imaju platformu za onlajn otvaranje računa, samo ne znam da li je iko imao iskustva sa procedurom.

1727073781095.png

Nazad
Vrh Dno