Šta je novo?
Zasto? Meni sada daje da na AIK MC povucem EUR, ako se na to odnosilo.
Da, na to se odnosilo. Master ograničava povlačenje u RSD i PayPal izbacuje grešku kada se proba withdraw u ino valutama, pritom i banka mora da podržava instant transfer. Za Visa kartice može i standard, da potražiš promenu card currency u USD, GBP, šta god.
Kad smo već kod Yettel banke, na sve to još naplaćuju i 3% za uplatu na karticu. Druge banke ovo nemaju (imala je ranije Sber dok je postojala).

Znaci sad i Visa i MC podrzavaju povlacenje sa PayPal-a, ali sa MC moze samo uz konverziju u dinare? Ili pak ima slucajeva kad se uopste ne moze povuci?

Ne sad, ali nekoliko godina unazad, po kursu od otprilike 112 dinara za evro. Ne može se povući na kartice sa standard transferom, dok za plaćanje nije problem.

Otvori u ProCredit banci Besplatan račun i onda traži naknadno da ti izdaju za 1.200 RSD debitnu MasterCard karticu (5 godina važi). Održavanje je besplatno i celokupna procedura se završava online!
Hvala. 🙂🍻 Vidim da u startu Besplatni i Osnovni racun imaju dinarski i devizni račun. To je kul.
Opcija je i da iniciraš postupak otvaranja za Yettel banku online pa potpišeš papire u njihovoj radnji, a onda zoveš da ti na ličnu odgovornost promene status Master kartice u Poslata i onda dodaš u wallet kada je aktiviraš. Takođe, kada sam u UniCredit prelazio sa Platnog računa sa osnovnim uslugama na Standard, digitalna kartica mi je izrađena odmah, a plastična sa istim brojem je stigla posle 10 dana. Trenutno je blokirano dodavanje u wallet iz mBankinga pa mora i kod njih da se pozove za aktivaciju. U OTP moraš do ekspoziture po kartice, ali navodno počeće da šalju poštom posle nove godine.
Hvala. 🙂🍻 Samo iz Yettela sa otisao pre dva meseca iako sam sam tamo primao platu i imao onaj najbolji racun za dz.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Otvorio sam besplatan račun u ProCredit-u video identifikacijom, ali me još uvek nisu evidentirali u sistemu kada me pretražuju po broju telefona, niti su zbog toga pristigli parametri za eBanking, odnosno kada tražim korisničko ime da se pošalje na mejl, ništa se ne dešava. Pretpostavljam da je to zato što nisam odabrao centralu u Milutina Milankovića kao matičnu ekspozituru, nego u susednom gradu i već mi je to zasmetalo u startu, što validacija računa verovatno zavisi od radnika u odabranoj ekspozituri.

Otvorio sam besplatan račun u ProCredit-u video identifikacijom, ali me još uvek nisu evidentirali u sistemu kada me pretražuju po broju telefona, niti su zbog toga pristigli parametri za eBanking, odnosno kada tražim korisničko ime da se pošalje na mejl, ništa se ne dešava. Pretpostavljam da je to zato što nisam odabrao centralu u Milutina Milankovića kao matičnu ekspozituru, nego u susednom gradu i već mi je to zasmetalo u startu, što validacija računa verovatno zavisi od radnika u odabranoj ekspozituri.

Ja sam otvorio vise racuna onlajn, u ProCreditu su me odmah evidentirali u sistemu po broju telefona kada sam ih zvao, dok kad sam otvarao racun u Raiffeisenu takodje nisu mogli da me potraze po broju telefona odmah u sistemu (10ak min po otvaranju racuna) kako bi mi poslali kodove, pa su me nasli preko JMBG-a. Moguce da je potrebno neko vreme.

cao ljudi,

imam racun u rajfajzen banci i mobiju, zanima me da li je moguce da ovlastim lice od 17 godina na mom RF racunu?
za mobi banku znam da moze ali me isto to zanima da li je moguce za rf

^
Nije bitno koliko ima evra, karticom trošiš samo ono što je na dinarskom računu. U tvom primeru karticom možeš da platiš samo do 5000RSD, odnosno protivvrednost u nekoj valuti.

Koju banku preporucujete da ima besplatno odrzavanje racuna i da su provizije za placanje racuna minimalne (informatika, struja i lelekom) ?

Raiffeisen iRačun nema održavanja i besplatni su instant nalozi.

Ускоро ми истиче картица па сам после дуже времена ишао до уникредит банке. Преко њих ми иде плата, па сам одлућио да размислим мало и о сигурности, на превише места ми је већ сада увезана та картица. А пошто истиче, свакако сам принуђен на друге ствари.
Како најбезбедније одвајати интернет плаћање и рачун где ми леже плата? Уникредит не даје ништа, интеза има оне виртуелне једнократне картице, али бих свакако волео да ми остане увезана са места одакле чешће вршим куповине/наруџбине.

Да ли је најбоља комбинација останак рецимо у уникредит, и отварање оног Ирачуна у рајфајзену, па део пара шаљем на тај рачун, или има једна банка која то боље решава?

Intesa ti ima internet karticu. Imam posebnu deviznu partiju za private. Imam i iracun, navise sam uzeo da bi mogao placati,fizicki,u inostranstvu. Nekako mi Intesa za sve,RF se i moze kompromitovati,nece me puno zaboleti jer je tamo para bas onoliko koliko trebam.

Ускоро ми истиче картица па сам после дуже времена ишао до уникредит банке. Преко њих ми иде плата, па сам одлућио да размислим мало и о сигурности, на превише места ми је већ сада увезана та картица. А пошто истиче, свакако сам принуђен на друге ствари.
Како најбезбедније одвајати интернет плаћање и рачун где ми леже плата? Уникредит не даје ништа, интеза има оне виртуелне једнократне картице, али бих свакако волео да ми остане увезана са места одакле чешће вршим куповине/наруџбине.

Да ли је најбоља комбинација останак рецимо у уникредит, и отварање оног Ирачуна у рајфајзену, па део пара шаљем на тај рачун, или има једна банка која то боље решава?
Mozda da otvoris dodatni tekuci/devizni i izvadis dodatnu karticu koja bi bila vezana samo za taj racun i nju koristio za online placanje.

Ja konkretno za online plaćanja imam poseban platni račun. Više je razloga sem bezbednosti, prvo ako npr. uzmeš intesinu visa internet ili klasik karticu za online, onda kada plaćaš u Srbiji bzv imaš konverziju jer su računi za koje su vezane devizni. Drugi razlog je backup, ako ti pukne glavna banka iz bilo kog razloga, imaš kakav takav backup. Poenta je da nađeš dobru banku za to što ti treba, meni konkretno BPŠ račun plus radi posao, nemaju proviziju na inostrana plaćanja i imaju dobar kurs evra.

Pozdrav ljudi. Gledam ponude za oročenja pa razmišljam da oročim neku ušteđevinu (u rsd ili eur). Plata mi ide u Unicredit a oni baš nemaju neke kamate. Je l' imate iskustva šta traže po bankama za poreklo novca prilikom deponovanja ako nemamo u toj banci primanja? Pretpostavljam potvrda o isplati iz druge banke da je dovoljna, a ako je iz slamarice onda valjda izvodi plate za x meseci. Pitaću svakako kad odem u banku gde bih oročio nego možda mogu već da pripremim unapred (možda da odštampam izvode iz e-bankinga npr) da se ne šetam tamo vamo po bankama sa parama. Verovatno ću ići u OTP, Addico, Yettel (tu pretpostavljam sve preko bankomata ide i online).

Z a Unicredit imaš naemeseca smešnu kamatu, ali vaučer 3000 za neku sportsku radnju

@mungoss

U OTP imam dve štedne partije i ništa me nisu pitali, dali mi 4.5% na 6 meseci u RSD.

Alta 5% na 12m. Na duze je manja kamata.

Otvori u ProCredit banci Besplatan račun i onda traži naknadno da ti izdaju za 1.200 RSD debitnu MasterCard karticu (5 godina važi). Održavanje je besplatno i celokupna procedura se završava online!

Da li zaista može tako? Na sajtu je jasno naglašeno da se dobija uz Osnovni ili Total paket račun, dok se u Pregledu u usluga i naknada za besplatni račun ne pominje mogućnost izdavanja MasterCard kartice – samo Dine.

Da li zaista može tako? Na sajtu je jasno naglašeno da se dobija uz Osnovni ili Total paket račun, dok se u Pregledu u usluga i naknada za besplatni račun ne pominje mogućnost izdavanja MasterCard kartice – samo Dine.
Može. Prošlog utorka sam poručio Master sa eBanking-a, samo što je zbog toga potrebno uporedo formirati podnesak i za Dinu. Onda na mejlu stižu instrukcije za uplatu sa pozivom na broj, nakon čega ide validacija zahteva preko ebank inbox-a sms otp kodom (piše Dina, a u prilogu je za Master, što bi trebalo iz gorenavedenog razloga da bude ispravno, odnosno u cenovniku banke je istaknuto da izdavanje MasterCard van paketa košta 1200 dinara). Kartice sam poručio prošlog utorka i još čekam da stignu.

ProCredit inače izrađuje za 2 nedelje, makar kad se online otvara račun pa šalju na kućnu adresu.

Koji wallet da skinem sa play prodavnice...da li postoji neki besplatan ili se svi placaju...da li onda treba da idem do banke da registrujem taj
digitalni wallet ili ..?
Koja je najbolja opcija...imam racun u AIK banci
Jedan jedini, besplatan i koga banka podržava, a to je Google Wallet (ex Google Pay)
Pre beskontaktnih plaćanja digitalnim novčanikom, nužno je da registruješ karticu na
i kao što rekoh, označavaš samo prvi kvadratić

Jedan jedini, besplatan i koga banka podržava, a to je Google Wallet (ex Google Pay)
Pre beskontaktnih plaćanja digitalnim novčanikom, nužno je da registruješ karticu na
i kao što rekoh, označavaš samo prvi kvadratić
Hvala na informacijama...
Oznacavam samo prvi kvadratic, mislite pri regiostraciji master kartice ?
I da li je potrebno odlazak u banku...ili samo prvo registacija master kartice, zatim instaliram google wallet i ubacim karticu u novcanik i to je to, mogu da vrsim placanje mobilnim ili je sledeci korak odlazak u banku ?

Nazad
Vrh Dno