Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Nisam gledao ceo klip ali koliko sam video ne nišani on nikakav powerplant već samo usmerava brod ka protivniku, čeka da mu auto-aim sistem kaže da ima metu (romb) i puca... taktika postoji samo kod pilotiranja, pucanje i weak spotovi ništa, čisti auto-aim (ukoliko postoji negde u ovom klipu reci na kojoj sekundi, ja sam gledao prvih 7-8 minuta).

@Vlasterx: Upravo je i kod borbi između lovaca Chris R. najavljivao taktičke borbe, gađanje weak spotova i nešto nalik partiji šaha, i to više nego jednom.
Nisam ni tada verovao da će to biti moguće a sada je već jasno da nije.

Definitivno je Robertsu stalo do toga da skill ima veliku ulogu u dogfightingu i tu nema dileme, to je dobro naravno ali je i teško izvodljivo izgleda.

Trenutno imamo svesno osakaćeno upravljanje da bi se napravila razlika između boljih i lošijih pilota.
Objašnjenje oko realnosti fizike i delovanja trustera stoji ali svakako mogu da se i oni ubrzaju čime bi odziv bio mnogo brži tako da na kraju opet je do njih i do "podešavanja" karakteristika broda.

Ne treba ni zaboraviti da su trenutno sva oružja pokretna, kada uvedu fiksna oružja, pri ovakvom upravljaju, ona će biti daleko manje efikasna...

Covek sve objasnio:

Poslednja izmena:
Da, Independence War je imao dobar newtonian model. Sa tom razlikom sto njihov "IFS" radi posao koji IFS u Star Citizenu ne radi tj. vrsi korekciju kod poniranja i uzdizanja. U Star Citizenu kada da bi isao gore, ti pomeras palicu na gore. Medjutim ti kada pustis palicu ona se vraca u sredinu i to povlaci naglo kretanje na dole pa onda dolazi do skakutanja. Toga u atmosferi nema jer se vazdusna struja ispod krila to onemogucava. Kao sto je Scott Manley objasnio, krila su u principu bespotrebna u svemiru.

Druga razlika izmedju IW i Star Citizena je nisanjenje drugacije izvedeno. U SC imas dva nisana dok se ovde ceo krug krece.

U svemu ostalom IW je mnogo slicniji Star Citizenu nego sto je Elite Dangerous. U Elite Dangerous ne mozes da se okreces bez da radis roll, takodje sva oruzja su fiksirana.

Sve sto pricam vazi za letenje joystickom ili gamepadom. Letenje misom je za sada uzasno izvedeno.

obe igre bi mogle da nauce dosta od IW , prvo chriss da postane bolji futurolog... mislim , hologramski hud koji zauzima prostor ispred pilota ili hud na viziru kao u IW (koji se vec sada koristi , i moguce je manipulisati pokretima glave , sto bi oculusu dalo jos vecu upotrebu).

isto tako "warp jump" ili kako ga vec zovu u ovim igrama je u IW totalno dinamican. proletacete pored zvezda i gledati kako se menja osvetljenje , leteti kroz nebule ... i pri tom moci da zaustavite u bilo kom trenurku. cak ce vas i cuvari zakona zaustavljati na pola puta do destinacije.

oruzja su isto sjajno isplanirana i balansirana i samo ona prejaka su military scavenged , ilegalna i sa mogucnoscu da ih prodate (onom ko vas je angazovao za nabavku istih) ili instalirate na vas ship , sto ce naravno rezultovati prekidom dalje saradnje... naravno dok se ne pozabavite konkurencijom sa istim tim naoruzanjem pa se bivsi saradnik ponovo obrati vama ;)

ih , kako sam voleo IW2... steta samo sto je jedan krs od freelancera doziveo mnogo veci uspeh od jedine single player igre u kojoj se stvarno nisam osecao da sam sAm.

Malko da bumpujem temu...

U anketi na sajtu, gotovo dve trećine planira da igra Star Citizen na nekom džojistiku ili HOTAS-u. Samo za HOTAS je skoro pola a ostatak ide na džojistik. Čisto da imamo u vidu za buduća dešavanja...:)

A u toj anketi je učestvovao svaki pedeseti backer i to upravo oni najaktivniji među kojima većina već ima HOTAS spreman :)

Malko da bumpujem temu...

U anketi na sajtu, gotovo dve trećine planira da igra Star Citizen na nekom džojistiku ili HOTAS-u. Samo za HOTAS je skoro pola a ostatak ide na džojistik. Čisto da imamo u vidu za buduća dešavanja...:)

Glavni problem sa HOTAS podrskom nije to sto "fanovi" tvrde tj. da se igra pravi za dzojpad nego to sto Cryengine nema krstenu podrsku za joystick. Mnogi misle da je to prioritet u ranoj fazi razvoja ali ne kapiraju da oni sve sto su radili i sto uvek rade jeste prevodjenje endzina na 64-bit koordinate. Cak mislim da je ovaj Arena Commander neki mator build i da ono silno odlaganje, kao sredjivanje kriticnih bagova, da je sve to bila predstava. Verovatno su procenili da ako izdaju AC prerano, da nece imati novi sadrzaj bar jos godinu dana od tada pa ce ih zajednica napustiti. Verujem da su svesni koliko je prosecan i nezanimljiv AC u ovoj fazi i da vecina ipak radi na postavljanju cevi za glavnu igru a ne na dodavanju mapa u AC i poliranju tog dela igre.

BTW koji džojistik kupiti ovde...i gde...? Još od Logijevog Strike Force 3D koji je završio svoje pre X godina nisam pratio tržište, a po ovome što se trenutno nudi ispada da zapravo nema ničeg pametnog...

Naravno, HOTASolike stvari dolaze u obzir, ne oni palični krševi što se valjaju za 40 evra (a u Srbiji za 70) koji će da traju po 2-3 meseca...

Poslednja izmena:
Kod nas je relativno povoljan a dobar HOTAS Saitek x52. Nisam vidjao unapredjenu verziju x52pro. Mozda najbolje dzojstik nabavljati iz Madjarske, mnogo su nize cene.

A zasto ne x360 ? Neki dan uzeo polovan za 25€ ali malo koristen + ima silikonsku zaštitu. Doduse poznanaik u pitanju ali svejedno sam ih vidjao po 25-30€ novi.

Trebaće za Star Citizen, trebaće za Elitu, možda i za No Man's Land ili šta se već bude pojavljivalo...Saitek x52 sam i ja ciljao, mada mi je bedak što je jedno 50% skuplji nego u inostranstvu, radije bih dodao još malo pa kupio pro...

Ja kad bih vec davao malo vece pare na Joy, ne bih isao na non pro verziju.
Vec par godina mi prasinu skuplja Saitek AV8R, ima da ga mucim dok ne posustane :D

Cimnuo Ištvana danas cheers Može sve! Jedino što mora da se sačeka koja nedelja jer su i u Mađarskoj zalihe prazne, pa dok stignu novi. Preporuka :)

Javi utiske pa da se opremamo :D

Možda da čovek neki popust na količinu :d

Cimnuo Ištvana danas cheers Može sve! Jedino što mora da se sačeka koja nedelja jer su i u Mađarskoj zalihe prazne, pa dok stignu novi. Preporuka :)

Garancija? Cena? Sta sve ima u ponudi od joysticka? Jel ima neki katalog online?

Znam da smaram :) Btw permutovao sam cenu u dinarima u prethodnom postu.

Nema nikakav katalog online u klasičnom smislu, ali možeš da ga kontaktiraš na forumu Razmena igara ili slanjem poruke na neki od njegovih Kupujem Prodajem oglasa. Pored toga što standardno nudi, možeš uvek da ga pozoveš i pitaš da li nešto može da se naruči/donese.

Prilično je povoljan. Daje istu garanciju kakva važi za uređaj. Cena je, koliko sam video, kao u inostranstvu, dakle on praktično uzme samo ono što povrati od poreza. Konkretno, za X52 mi je tražio 90 evra, za X52 Pro 115 evra, za X55 160 evra.

Ja se opredelio ipak za X52 Pro. Videćemo šta dalje :)

Dobro si uradio. Ne vredi X55 45 evra razlike u ceni, a razlika u ceni izmedju x52 i x52pro je "mala" ali vredi zbog bolje opruge.

Ako je dobar Krisu, biće dobar i meni, ne sumnjam.

Taman da obnovim gradivo u Starlanceru i Independence War 2. Posebno me zanima kako će mi Starlancer izgledati u svojoj očajnoj rezoluciji, moraću da potražim neke modove :d

Dobar je Starlancer i ovako, nedavno sam ga igrao malo :)
Zar ovaj novi x55 nena neko bolji senzor? Valjda mu je to najveća prednost ako nisam pogrešio :/

X55 je itekako bolji od X52 pro - imam X52 pro i probao sam X55. X55 ima bolji senzor, tj. linearniji je (ko zna o cemu pricam, X52 pro crta "romboidan krug", dok je kod X55 normalan krug) + ima nekoliko razlicitih opruga za palicu kojima se regulise koliko je dzojstik tvrd + ima podrsku za dva motora na gasu. Meni je X52 pro dobar, ali mi smeta sto je mekan i sto je ponekad tesko uloviti centar (veoma vazno kod gadjanja).

Ja odbijam da imam tako napredan stick bez FF-a... Potpuno je suludo.
Jel ima neke nade za podrsku za MS Sidewinder(2) stick?

Tesko. Kada ih je neko pitao za FF podrsku, oni su rekli nesto u stilu pa znate, jedini FF joystick za koji znamo je Logitech G940 a taj model se vise ne proizovodi tako da... Sidewindere ne uzimaju u obzir jer su prastari joystici koji se ne proizvode vise od deset godina, mada ih ima solidan broj polovnih u upotrebi.

Tuzno ali istinito.

Nazad
Vrh Dno