Tarifa kod mog je od 4000 za "prijatelje" do 6000-8000 sa strane i ovo je po preseku. Znaci 8000 do 16000 mesecno sto i nije bas simbolicnoIli na crno uz neku "simboličnu" naknadu tom preduzetniku - % ili fiksno, kako se dogovore.
Nisam skontao, platiš mu 4, 6 ili 8.000 dinara uslugu i još mu daš pare koje on uplati državi na ime paušala za tvoj staž kao da radiš kod njega?Tarifa kod mog je od 4000 za "prijatelje" do 6000-8000 sa strane i ovo je po preseku. Znaci 8000 do 16000 mesecno sto i nije bas simbolicno
Davno sam bio u Woltu, tako da imam i malo zastarele informacije. Doduše, "simbolično" je bilo i malo ironično.Tarifa kod mog je od 4000 za "prijatelje" do 6000-8000 sa strane i ovo je po preseku. Znaci 8000 do 16000 mesecno sto i nije bas simbolicno
Nisam te ispratio ili se nisam dobro izrazio.Nisam skontao, platiš mu 4, 6 ili 8.000 dinara uslugu i još mu daš pare koje on uplati državi na ime paušala za tvoj staž kao da radiš kod njega?
Pa to sve zajedno nije manje od 30.000din mesečno.
Vazi sve u redu, nisam mogao znati.Davno sam bio u Woltu, tako da imam i malo zastarele informacije. Doduše, "simbolično" je bilo i malo ironično.
Pa valjda ti plaća poreze i doprinose?Nisam te ispratio ili se nisam dobro izrazio.
Ne znam za Glovo, ovo pricam samo za Wolt.
Komsija koji me je registrovao mi je odmah rekao da je naknada 6000 po preseku na 15 dana, ali posto smo komsije moze za 4000. Strancima uzima 8000 a ako ih neko preporuci onda 7000.
Nisam se setio da ga pitam da li placa nesto pausalno jer sam pretpostavio da ne placa nista, ali videcu da ga iscimam kad se vidimo.
Kad se pocinje krece se iz minusa od 12500 za opremu (grejac, 5 majica, jakna, mala i velika torba za dostavu), kad se zaradi 12500 krece se od 0.
Nakon toga 180RSD je naknada za 1 izvrsenu dostavu, dok je 216RSD 2x2 sata u toku dana.
Gorivo se placa vazdusnom linijom grohotom se smejem! Do 1.5km vazdusnom linijom nema naknade, nakon toga svakih 250m (vazdusnom linijom) je 20RSD.
Cifre od preseka sa proslih strana su bruto od kojih se oduzima 15-30% u zavisnosti da li se vozi na plin ili gorivo za realno stanje.
Svaki dostavljac laze koliko mu auto trosi.
Baksisi vidljivi u preseku na slikama su cista volja onih koji naruce. Uz to bude jos toliko u kesu, ja npr zaokruzujem na desetine pa tipa ako je racun xx14 to je xx20.
Za Glovo sam cuo da je tuznija prica, ali nemam potvrdu iz prve ruke.
Vazi sve u redu, nisam mogao znati.
Mislim da ni jedan "agent" ne placa pausal i da je ovo iznad najrealnija opcijaIli vas uopšte nije prijavio a uzima Vam pare svakih 15 dana.
Pogledajte prilog 356759Mislim da ni jedan "agent" ne placa pausal i da je ovo iznad najrealnija opcija
Sve je jasno kao dan!Pogledajte prilog 356759
Onda je to gore nego u ovom slučaju jer su u Španiji i Sloveniji bili prijavljeni i plaćali neki porez i doprinose ali umanjene na konto lažnog statusa da ne mogu da rade puno radno vreme.
Kriminal teški, na kraju, ako ovde ikad budemo imali državu, ćete nagrabusiti vi koji radite, a ovi, počev od agenta do gazde će se izvući.
To je donekle istina, ali ne planiram da ga radim zauvek vec dok ne skupim par hiljada da pokrenem svoju pricu, a nadam se najkasnije do marta. Ono sto sam hteo reci jeste da je mizerno placen posao, a tek kad se stavi sve na papir moze da se ima cela slika.Pa naravno da mislis da treba da bude skuplje kad ti radis taj posao
Istina je, kao i uvek, negde izmedju ogorcenih korisnika i vas dostavljaca... A sto se tice toga da servisi nece da se odreknu svog dela, hoce i to veoma lako cim krenu da im padaju finansijski podaci....
Ni jedan restoran nije pun 100% vremena tako da tvoj argument o slobodnom mestu u restoranu ne pije vodu.Da, totalno je logicno i normalno da cene preko aplikacije budu 20% skuplje i da se sve svali na korisnika, a to sto kupac ne zauzima mesto u restoranu, sto se dostava vec naplacuje cca 150-200 dinara, i sto ugostitelj vec ima razradjen kanal prodaje u koji nije ulozio nista, nema veze, svali sve na krajnjeg korisnika, ionako su to mrcine koje mrzi da kuva, nek izadju iz kuce i odu sami po hranu. Kakvo plitko razmisljanje, neverovatno.
Pa PIO, ko god radi kao dostavljac radi na crno.Ne razumem ovaj rashod od 32k (minimalac)?
Tako je, nema dostavljaca koji ima citav auto. Uglavnom se jure puntosi na plin i maltretiraju sezonu pa se sledece prodaju i dodaje za nove i tako u krug.kolima se nikako ne isplati raditi. ja nisam video nijedan dostavljački auto a da nije bar malo čuknut a često i više
samo bajs
Slazem se da nije tvoj problem, ali onda ne treba ni da se bunis kada platis 20% skuplju cenu.Pa nije moj problem što restoran prioritizuje dostavu - izabrali su takav model, patiće im nešto drugo. I obrnuto.
A, to 👍Pa PIO, ko god radi kao dostavljac radi na crno.
Sto ne zaposle jos jednog kuvara? Poveca im se obim posla, zaradjuju vise, a hoce da im radi isti broj ljudi u kuhinji?Da ti dam jedan primer: Otisao sam u Majstor i Margaritu sa zenom na picu pre 2 godine. Pri ulasku smo primetili da je bilo samo 3 osobe koje su bile usluzene a ne mora da znaci, sto znaci da je cekanje do nekih 15 minuta. Mi smo cekali 45min da bi nam bilo receno da ce pica stici uskoro. Skocio sam do kase nakon 5min da bi mi rekli evo pece se upravo... Sto znaci da nije bila stavljena ni do 45min. Za to vreme je Glovo i Wolt zvonio samo tako a ovi su dolazili i odlazili. Odlucili smo da nikad vise ne odemo tamo a trosili smo oko 100 evra mesecno.
Druze, ako ti ne odgovara onda noge trans pa put restorana da im napravis guzvu da ne bleji prazan.Sto ne zaposle jos jednog kuvara? Poveca im se obim posla, zaradjuju vise, a hoce da im radi isti broj ljudi u kuhinji?
Sta bi bilo da su ti ljudi koji su narucivali dosli u restoran kad i ti? (hint: opet bi neko cekao).
Kao sto rece kolega iznad, oni su izabrali takav model poslovanja. Cuj to, ja da placam 20% vise PLUS dostavu zato sto oni prioritizuju glovo/wolt dostavu..
Zapravo nije jare i pare, nego tebi to ne odgovara kao korisniku na kome se lomi pa ti je lakse da tako gledas.Pa o tome se radi, oni bi i jare i pare, a da se sve to svali na korisnika krajnjeg - ne daj bože da proširi svoje poslovanje ili da izabere jasan fokus.
Kosta ga 30% kod Wolta, kako ga ne kosta nista?Pa nije tako - gospodin bi na wolt ili šta god, i da ga to ništa ne košta. Što ne otvori sopstvenu dostavu?
Zašto ne digne sve cene za 5%-10%, nego samo dostavu?
Kako jeftinije kad je na nekoj od prethodnih strana neko rekao da je isto tako i u Nemackoj? To da su cene za dostave uvek skuplje.Svuda na svetu je jeftinije kada jedeš VAN restorana, a ovde se prave pametni i žrtve.
Nisi me razumeo. Nisam mislio da cene u restoranu treba dodatno podici vec cene dostave. Zapravo, mozda bi cena dostave bila i u redu da se motornim vozilima nadoknadjuje predjena distanca normalnim putem. Ovako se racuna vazdusnom linijom pa za 1 kilometar nekad predjes i 3. Da ne pominjem sto se do restorana ne racuna, a od restorana tek nakon 1.5km@m1tsu
Ja sam se osvrnuo na to da si rekao da bi cene trebalo jos da se podignu, da je to potpuno opravdano, i donekle mi je jasno zasto imas takvo misljenje, jer si dostavljac, ali niko se ovde ne zali na dostavljace, vec na restorane koji bi da zadrze isti profit kao da im je gost usao u restoran a da sve eventualne troskove (tih 30% o kojima pricas sto idu woltu/glovu nebitno) svale na online musteriju IAKO nisu dinar ulozili a imaju veoma dobro razradjen kanal prodaje. To apsolutno nije u redu, vec bi zarad dodatnog profita trebalo da uslovno receno podele taj trosak sa online musterijom (dignu cenu 10 % za online, a ostatak pokriju sami).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari