Valjda i zakup lokala, komunalije, oprema, radnici (kuvari) u lokalu i nemirnice za pripremanje hrane nešto košta, ne ide sve na dostavljače...
Ja sam se osvrnuo isključivo na dostavu kao posebnu celinu i koliki to trošak za jedan FF.
Cene proizvoda se u FF formiraju na osnovu svega što si naveo a u tu cenu je , pre ovih servisa sada, uključena bila i sopstvena dostava (uz neke simbolične doplate ako je dostava van reona tj predaleko).
Naravno, dva FF jedan bez i jedan sa dostavom su imali slične ili iste konkurentne cene, s tim da je ovaj sa dostavom imao veći promet na dnevnom nivou upravo zbog dostave i to je bilo na vlasniku dal hoće i kako da širi posao.
Tada si mogao da biraš, dal ćeš da se iscimaš da odeš ili da ti donesu za iste novce na vrata kad je krenuo Donesi , cene su bile iste a Donesi je uzimao procenat od restorana, nije se dizala cena, pa je i tako restoran profitirao jer je imao veći promet a Donesi je praktično posredovao pri nalaženju novih kupaca a vozači FF su isporučivati o trošku restorana.
Takva varijanta je bila najpovoljnija za kupce i niko se nije žalio a nisu se ni cene dizale a restorani su i dalje zarađivali i isto imali reklamu preko Donesi.
Još jedna stvar, kad dostavljač jednog FF ode na neku adresu, on u sanduče te zgrade ubaci flajere i eto reklame i potencijalnih kupaca.
Ja i dalje tvrdim da je varijanta da FF ima svoju dostavu najbolje za sve, to što se kuka kako je sad dostava brža itd itd a tada su kasnili, pa i to ima svoju cenu, i to poveću koju plaćamo mi krajnji kupci i to debelo, pogotovo ako neko naručuje više puta nedeljno .
Svaki restoran ili FF sa svojom dostavom se zarad bolje usluge trudio da sve isporuči na vreme, kiksevi se događaju, ali očigledno je narod izabrao da mesečno da par hiljada više da mu eto dostava ne zakasni , kao da su sve dostave i svuda kasnile da ne govorimo o tome da ni sada dostave ne stilu baš uvek na vreme i na pravu adresu .