Šta je novo?

Samsung Z Fold 3 i Flip 3

Ništa pametno al sada bar piše februar 🤣😇

P.s. @vojkan85 i dalje nije 4.1 🙃

Prilozi

• Screenshot_20220224-142806_Software update.jpg
    Screenshot_20220224-142806_Software update.jpg
    108.7 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Nacekacemo se, lepo si rekao :).

Sta se ovo desava sa cenama za Flip 3? Telefon od oko 1000e se jedva prodao za 530e na oglasima, star par meseci, nov, sa racunom. Jezivo. Izgleda da svako ko uzme i proba, odmah proda jer nije to to. Em ne mozes da otvoris jednom rukom, em slaba baterija, plus pregib na ekranu i samo cekas kad ce da se prelomi...

Ja sam hteo fold 2 da zamenim sa fold 3, prodao dvojku ali kad sam video horor price o pucanju ekrana, ipak se nisam usudio da dam tolike pare a da ne prihvate garanciju ako pukne ekran. Znam za slucaj za flip da je odmah nastala ta pukotina, prelomio se ekran i nisu prihvatili garanciju, telefon nov.

Vidim da cu cekati 4 krajem godine da vidimo kakva je situacija.

Nemam pojma meni je legao baš dobro. Nemam tu bojazan u vezi ekrana za sada radi perfektno. Ako su vraćali telefon zbog toga što nisu mogli jednom rukom da otvore onda 🤣🤣🤣

Kad oni kod Flossija nisu pukli, ja mislim da ni jedan neće 🙈 ...kako čovek otvara i zatvara to nema nigde.

@shatroghistro dvojka je pucala više od trojke, a čekati možeš doveka 😉 Sa cenama se dešava zakon ponude i tražnje, jednostavno je. Evo ja za fold 3 ne mogu 1000 da dobijem, a plaćen poprilično više.

@Proday ti testovi ništa ne znače. Ako telefon nije faličan, sve će te testove proći. A ako jeste, prekrstiš se :)

Za dvojku sam video manje slučajeva pucanja, iskreno. Ovaj fold 3 u par meseci nabrao brdo prijava, pa ću ipak preskočiti. Ne žuri mi se još.

A fold 3 i dalje iole drži cenu, ne ide polovan ispod 900, dok flip3 haos. Problem jensad što svi mogu za malo više para da uzmu najnoviju seriju pa zato teže ide prodaja folda. Ne vole ga ljudi, al skroz druga priča kad ga probaš, jelte. Ja sam oduševljen, a isto tako sa kaHkio kako je ogroman itd.

@Antara to je samo još jedan razlog, bar meni bio. Poslednji, ali jeste bio. Neupotrebljiv telefon ako nosiš nešto u drugoj ruci.

@shatroghistro Svako ima svoj način korišćenja Flossy može da ga otvori može svako. Ne nosim telefon u ruci inače, a uglavnom imam BT sluške, kao i u kolima.

Izvodljivo je otvoriti, ali nije preporučljivo, lako može ekran da se ošteti noktom, pa šta znam.

Lično it's a big No from me.

Ma kapiram. Moji telefoni nemaju ni najmanju tačkicu inače videćemo kako će se flip pokazati. Najbitnije je da ide u bilo koju torbicu.

Ma kapiram. Moji telefoni nemaju ni najmanju tačkicu inače videćemo kako će se flip pokazati. Najbitnije je da ide u bilo koju torbicu.
Ma vidiš da je čovek već unapred odlučio da ne kupi tel, sad samo treba neko da mu smiri psihu. Kako god. Mi nastavljamo sa korišćenjem istih ;)

Pricamo o Flipu a ne foldu. Fold i dalje nije 100% odbacena opcija. pratim pa ako upadne neki bas povoljno, rizikovacu.

Sve vreme gore pricamo o flipu a ti mas fold.

@pecavuk Ne znam koliko se koji kvari, ali kod mene nije to presudilo da ne zadrzim flip nego sto je (meni licno) apsolutno neupotrebljiv sem kad imas slobodne obe ruke. Plus veoma slaba baterija, i pregib koji je po sredini pa upada prst dok skrolujes, a i text se prelama kad dodje u "kanal".

Skroz je ok prica kao stilski dodatak, i to sto moze da se "zalupi" slusalica.

Ne znam kako bi mogli taj prelaz da izbace potpuno. Jedino ako je rollable telefon, pa se izvlači sa strane, ali u ovom konceptu, mogu da ga umanje, ali ne i izbace u potpunosti. Sve što je novo je u fazi ispitivanja barem 5 godina.

To prestane da smeta bukvalno posle dva dana. Prosto je - ko hoće Flip kupiće ga, ko neće naći će manu u svemu. Veliki? Nije za jednu ruku? Pa kako onda koriste ljudi Ultre i Pro Maksove koji su još i teški? Nemojmo da je Flip veliki :)

@vojkan85 Samo malo da smanje, sad je prilicno siroka ta uvala. bar da se ne oseca toliko pod prstom, al aj, ne smeta samo da se napravi dugme za otvaranje recimo pa da moze jednom rukom :D

@Note10 ko je rekao da je flip veliki? Samo je neupotrbljiv za jednu ruku. Primetio sam da samo zenska populacija uzme i zadrzi taj telefon, od mene je za zensku osobu kupljen telefon. Ja sam imao nameru da zadrzim ali sam se prilicno razocarao, pa je za mene to veoma neupotrbljiv uredjaj. Samo je lep i nista vise. Opet da naglasim, za mene, ne za sve ljude na planeti :)
Sa druge strane, fold me je odusevio, pa i dalje bacam pogled iako ima taj problem sa pucanjem ekrana i nepriznavanjem u garanciji. Naci cu fold3 za 800e pa cu mu oprostiti sve :)

To pucanje mora da se uvaži kao garancija jer u krajnjem slučaju može da se traži ekspertiza. Ne sme i nije normalno da puca tek tako. Nije guma pa kvrge da dobije od puteva :).

@Note10 ko je rekao da je flip veliki? Samo je neupotrbljiv za jednu ruku. Primetio sam da samo zenska populacija uzme i zadrzi taj telefon, od mene je za zensku osobu kupljen telefon. Ja sam imao nameru da zadrzim ali sam se prilicno razocarao, pa je za mene to veoma neupotrbljiv uredjaj. Samo je lep i nista vise. Opet da naglasim, za mene, ne za sve ljude na planeti :)
Sa druge strane, fold me je odusevio, pa i dalje bacam pogled iako ima taj problem sa pucanjem ekrana i nepriznavanjem u garanciji. Naci cu fold3 za 800e pa cu mu oprostiti sve :)
Evo ja ga koristim jednom rukom i pripadam ženskoj populaciji. Možda mu opraštam cm i po u odnosu na prethodni zbog lepote, ne znam, poruke sam svakako kucala sa dve ruke i na s2 u na s9 i na Note i na ovom sada, za ostalo ne vidim potrebu za dve ruke. Stvar navike i ličnih preferencija naravno, nekome baterija krš meni skroz okej. I kola kupiš nova pa pište iz nepoznatih razloga za par meseci teraš u servis (been there 🙄), glupo je da polaziš sa negativnim pretpostavkama u kupovinu. Ako hoće da se desi desiće se džaba sve, teraš dok ide pa posle videćemo. :)

Ne pričam o kucanju, opet se ponavljam. Pričam o otvaranju telefona. Odes u prodavnicu, u jednoj ruci kesa, stigne ti poruka na koju želiš da odgovoriš, dok izvadiš flip i otvoriš da dođeš do stadijuma za kucanje jednom rukom, rizikujes ili noktom da zeznes ekran ili da ti ispadne iz ruke.

Nije namenjen da se tako otvara.

Ja sam ga bio kupio da mu dam šansu, ali jednostavno mi je bio izuzetno neupotrebljiv telefon. Sama činjenica da mu je cena pala da ni za 530 evra ne može tek tako da se proda praktično nov, sve govori koliko se dopada ljudima.

Ma okej, to su sve lične stvari. Kao boranija i brokoli. U većine naših ljudi vrhunac radosti je iščekivanje nove Žaomi serije, stoga 530 i de gustibus non est disputandum.
Ma okej, to su sve lične stvari. Kao boranija i brokoli. U većine naših ljudi vrhunac radosti je iščekivanje nove Žaomi serije, stoga i 530 ide pod de gustibus non est disputandum.

Aj odgovoricu ti na to pa cu se iskljuciti, da se ne vrtimo u krug :)

Apsolutno nisu licne stvari i ne potpada pod ukus ako i sâm proizvodjac kaze da ne bi trebalo da se otvara jednom rukom. To je fakat, a gustibus je da li se telefon nekome svidja ili ne. Kao sto rekoh, ko hoce nesto stylish, sto lici na ogledalce za sminku i kul je, a pri tom ne smeta sve ovo sto sam naveo gore, I'd say go for it. Toliko je sada pojeftinio, da moze i za 500e da se nadje jedva koriscen. (crni bar). Na stranu sve oko pucanja ekrana, ja ga nisam zato prodao, niti sam tada znao da je i dalje problem, nego jednostavno je poceo da mi ide na zivce posle pola dana koriscenja napolju i u pokretu, kolima, itd.

Pozdrav, i vidimo se opet u temi ako uzmem fold3 :)

Flip3 dobio pod folijom vazduh. Samsung kaze mora ceo ekran da se menja jer ne sme folija da se skida posto je sastavni deo ekrana. Kako se to njima isplati...uzas.

Malo čudno da se "dobije" vazduh pod ovom folijom🤔.

Doooookaz, daću ti živi dokazzzzz :D:

Ovako mi još ima i logike (mada mi žao), kad si napisao pod folijom, mislio sam negde u unutrašnjosti, a ne ovako sa kraja + još na delu gde se presavija. Ajd pa javi kako ste prošli sa garancijom.

@Proday Pokreće se kampanja protiv Telenora i Samsunga od strane jače polovine :D. Ne prihvata popravku uređaja, niti zamenu za isti da joj se ne bi ovako nešto ponovo desilo. Javim ishod :D.
@Antara Znam da ne sumnjaš, nego mi legla Ceca u tom trenutku :). I meni takva politika nije jasna, ali obrazloženje je da ovaj ekran nema klasičnu foliju, nego je folija zajedno sa display-em sastavni deo garancije. Na moje pitanje, ok, skine, i stavim neko staklo, kaže momak, oprosti se od garancije. Ja reko, ok, kako da zaštitim uređaj onda od pada? Rekao je nikako. Ok, fer prema krajnjem kupcu, ali opet izuetno glupa politika Samsunga, osim ako ne prave neku statistiku koliko se ekrana potrošilo na zamenu itd.

Haha zanimljivo. Meni je ovo prvi na preklop tel i bilo bi baš dobro da potraje, jer mi se ne ide nazad na ciglu.

Meni samo ide na živce što WhiteStone Dome koji je sigurno bolji od fabričke folije ne sme recimo na ekran jer se gubi garancija. Em što je skup, em što ova tanka folija ama baš ničemu ne služi kod pada. I umesto da dozvole da se to sačuva, da ne menjaju, oni rade suprotno. Možda im je samo poenta da se menja i zgrne para kada se ekran zameni, a recimo fizičko je oštećenje.

Vrh Dno