Šta je novo?

Samsung Z Fold 3 i Flip 3

Dobar je punjač od nota 10. Čestitam i da te služi

Hahahahahaha takodje 😅 slucajno sam primetio da je zensko u pitanju, ali mi je istekao edit i nisam mogao da promenim. 😄
@Note10 izvini, moja greska.

Napravih mali zez sada na Flip3 kod jače polovine. Puder, šminka, uobičajne ženske stvari :D, i krenem da brišem sa alkoholom i napravim na jednom mestu na foliji mali mat. Moram da vidim kako da izvučem to, za sada nije primetila, ali kada primeti...top top topčinaaaaa.

Ako pise da brzo puni taj punjač onda je dovoljan. Ako ne piše, onda za brzo punjenje moras od njega. Meni recimo od huawei nrzi punjač nije radio na foldu, mislim na brzo punjenje.
Mada meni to i ne treba
Napravih mali zez sada na Flip3 kod jače polovine. Puder, šminka, uobičajne ženske stvari :D, i krenem da brišem sa alkoholom i napravim na jednom mestu na foliji mali mat. Moram da vidim kako da izvučem to, za sada nije primetila, ali kada primeti...top top topčinaaaaa.
Koliko znam, etil alkohol ne sme da se koristi ni na običnim ekranima jer može da ošteti prvi sloj. Mora Isopropyl alkohol ako hoćeš da budeš siguran da neće napraviti štetu

Ovaj koji koristim(o) svakodnevno, 70%. Moram da je posaljem do prodavnice nekako, pa da uzmem telefon😁.

Nema nam @Note10 da se javi...nadam se da flip nije sa falinkom nekom došao 🙈😇

Inače moram javno da pohvalim člana @vojkan85 koji mi je ustupio Samsung org kožnu masku na korišćenje dok se ne snađem za neki silikon vid zaštite kod nas...respect i stvarno mi nekad bude baš čast što sam deo ovakve zajednice!

Poslednja izmena:
Zadovoljstvo je moje druze :). Hvala na lepim recima.

Nema nam @Note10 da se javi...nadam se da flip nije sa falinkom nekom došao 🙈😇
Nije 🤣 za sada doduše...
Flip je potpuno nova dimenzija! Doduše očekivala sam da je manji, kada je sklopljen to je to, pravac u džep od jakne, kaputa bilo kog, ne mora više đubretarac ali kada se odflipne, pa sve je samo ne mali.. khm.. dugačak 😂
Impresije su za sada pozitivne, ono što me posebno raduje je da konačno vidimo taj Snapdragon u akciji, dok se podesio bio je vrućko ali posle toga normala mada nisam ja neki parametar za to jer više ne igram Asphalt od kako mi je upropastio nekoliko baterija i verovatno bio kriv za burn in na S9 🥲😄 Jučerašnje fotke po onom lepom danu i više nego zadovoljavajuće, noćne nismo probali a toga se nešto bojim...
Stvari koje oduševljavaju - Flip efekat i "spuštanje slušalice" 🤣 pa ovo vredi svakog evra! Ovo je jedan izvanredno lep vrisak tehnologije i meni kao ženi koja je u temi taj momenat baš znači. Znači mi i momenat da u glavi imam osećaj da je svakako ovo ihaj korak napred, Note će ostati u srcu ovaj crni od jače polovine koji nam je ostao.
Dve stvari za sada nerviraju, da se naviknem na crtu po sredini i 128gb, ja sam od onih što vole sve da imaju u telefonu pa ću verovatno morati da se pretplatim na G1 posle odolevanja toliko dugo 😄 I činjenica da ću morati da ga stavim u silikon kada će verovatno postati još manje "mali" no dobro, sreća i uzbuđenje su na visokom nivou!

E pa lepo, bitno da si zadovoljna i da ti radi posao. Ne znam što ne uze 256gb model ako ti je memorija bitna uloga? A što se maske tiče, neki najtanji silikon koji nađeš će da radi posao; mora i boja da se vidi, jel 😇😉

Inače skontah da fold 3 ima samo 60-120hz putanju (ili jedno ili drugo i prebacuje u delu sekunde). Ovo mi je ustvari extra jel je mnogo manja šansa da se primeti štucanje kao kod nekih telefona koji spuštaju do 1hz osveženje...čak šta više, bio bih najsrećniji da je zakucano na 120hz kao na s20 što je bilo.

Boja obavezno 😄 Mislim da će pasti originalni transparent, vidim da je dosta manji "procep" kada je sklopljen uređaj sa maskom nego ovako golo, više mi je zbog toga da se ne zavlači svašta unutra.
Retki su bili primerci sa 256 a i to što je bilo, bili su crni, nije mi se čekalo a i značiće mi G1 svakako, izluđuje me ono obaveštenje na Photos da je storage almost full. 😬
Još jedan plus kome se nisam nadala, istini za volju, mislila sam da tih 120hz ne može biti baš neki toliko jak doživljaj međutim... znači, lepo je baš.

Ne pričam ja džaba, kad jednom probaš 120hz, nema nazad.

Inače i ovde da podelim "magiju" zvana 45w punjenje 🤪🤣😭

To nas čeka na next generation :). 45W pa da "progledamo".

Ali da bude i brzo kao pravi 45w, a ne samo da pise da se puni sa 45w :D
aj da se i ja zapljunem, postao sam Fold 3 korisnik 31.12.2021 ;) i za sad mi je sve ok, ja ga jos nisam updejtovao na A12, posto dosta koristim android auto pa sam negde citao da su nesto promenili i da neke stvari ne rade vise. Ako neko moze da testira nek mi se javi na PM pa da pojasnim sta da proba. Sto se redovne upotrebe tice posle prelaska sa galaxy Note 3... sta da kazem... sve je extremno brzo :D inace sam bateriju ogranicio na 85% i to mi bez problema ceo dan traje.

Ako imas garanciju, ne vidim potrebu da ogranicavas bateriju. Cak i da ti traje 1dan. Mada fold 3 ne moze da se pohvali nekom super baterijom, al dobro, zavisi kako koristis. Ako zadrzavas mob duze od garancije, onda odes mesec dana pred istek, kazes da je oslabila i zamene ti. Ja sam to za svaki samsung radio, ali samo uz to sam uvek trazio i ekran da menjaju jer "ima fleke" ili "pozuteo je".

Po svemu što čitam ovde u adekvatnim temama, moglo bi se reći da foldu baterija odlično traje spram tih drugih 😉

Sami korisnici znaju malo da idealizuju stvari, posebno kada su one mnogo skupe :)
Naravno, ovde dosta igra ulogu koliko se koristi unutrašnji ekran.

Bitno je da namakne od 8am do 11pm, nema veze sto je endurance rating ispod 80h što je generalno prilično loše u odnosu na sve ostalo. Fold 2 ima malo bolju bateriju i zaista može da izgura tu poludnevnicu što je najbitnije.

Da li neko ima sličan problem na Z Flip/Fold 3? Ili bilo kojem drugom telefonu, od kada sam odradio apdejt na A12 imam problem sa mobilnim internetom, imam dve kartice jedan fizički sim i drugu kao eSim. Međutim od poslednjeg apdejta mi se dešava da mi telefon sam promeni kartice za korišćenje interneta, kako na telenorovoj imam beskonačni net, a na A1 samo 3Gb, desilo se to da nisam primetio da je internet potrošen i dobio račun 1500 din veći, jer je sam promenio default karticu za internet, moram samo napomenuti da mi je Auto Data switching isključen, pomagajte ljudi sledeći mesec ću ostaviti platu 😂😂

Nemam e-sim ali imam 2 sim karte već godinama (i sad na Android 12 već mesec ipo) i nikada mi se nije desilo da sam na svoju ruku promeni podrazumevanu karticu za bilo šta.

Nemam e-sim ali imam 2 sim karte već godinama (i sad na Android 12 već mesec ipo) i nikada mi se nije desilo da sam na svoju ruku promeni podrazumevanu karticu za bilo šta
Ja sam pre Flipa 3 imao Huawei P40 pro i ista situacija mi se dešavala, samo što sam tada imao dve kartice fizicki u slotu... Ja sam ovako rešio za sada 😂😂😂 Stavio strelicu na pozadinu kod ispravnog 4g tako da svaki put kada palim telefon mogu pogledati jel se net trosi sa prave kartice 😂😂

Prilozi

• Screenshot_20220220-103826_One UI Home.jpg
    Screenshot_20220220-103826_One UI Home.jpg
    175.7 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Ono kada mi jaca polovina kaze, smorio me Flip3, mora stalno da se otvara, a ti puknes 1k za telefon cim izadje. Lagano oduzimanje telefona ce da usledi!

Mene je toliko strah od tog otvaranja i dalje da mi se nekada čini da brojim 😳 pa nekada čak i ne uzmem telefon kad pomislim da nešto izguglam kao... ma nije toliko bitno što ja moram to da znam 🤣
Pitaj jaču polovinu kada ovaj osećaj nestaje? 🙈

Nema ona problema sa tim. Mene zaboli duša kada vidim kako otvara telefon, zatvara, kao da nije savitljiv :D. Ne kažem da ga uništava, nema niti jedan zarez na njemu, ali kako sam joj rekao da mora da bude pažljiva i da čuva Flip3...pogled koji ne mogu da vam prenesem :D. U srcu je Huawei fan, a ja pokušavam da joj nametnem Samsung :D.

Haha jedino kada ne pazim je kada "spuštam slušalicu" nekom smaraču. Čini mi se i kada bi pukao tada ne bi mi bilo žao, neprocenjiv osećaj star sada već više od deceniju i po!
Na stranu ovaj moj osećaj prividne fragilnosti, telefon uopšte ne deluje tako, naprotiv, mnogo čvršće uživo deluje ovaj preklopni mehanizam nego kada se gleda bilo koji YT klip recimo. Samo me zanima kako će preživeti sitan pesak na vetrovitoj plaži, da ne bude mlin za šećer u prahu 🤣

Pesak teško da će bilo koji uređaj da preživi. Ja Fold3 na plažu neću nositi sigurno. Em što nemam staklo, em što će se motati po torbi sa svim i svačim.

Aha. Samo mi ta paranoja treba, znači sledeći korak upiti jedan s8 za more 😄

Dobio neko februarski, ili čekamo nešto veće?

Dok ja na nemačkom dtm fw nisam, verovatno nije niko....mada red bi im bio da puste već, obzirom da pojedini već dva februarska imaju.

Mozda nam kuvaju OneUI 4.1, ko zna.

Nazad
Vrh Dno