Šta je novo?

Samsung Z Fold 3 i Flip 3

@shatroghistro Meni ama baš nema smisla da menjaju ceo ekran koji ih košta ko zna koliko puta više nego da stave foliju. Čisto sumnjam da Samsung to nije definisao, a zabranio je skidanje fabričke folije. Možda je servis samo neupućen jer mi baš deluje da ne znaju kako da se postave. Ja kada sam imao green tint i tražio zamenu ekrana rekli su mi da Samsung više ne menja tek tako ekrane, a sada ispade da ako se odlepi folija menjaju na prvu.

@shatroghistro Meni ama baš nema smisla da menjaju ceo ekran koji ih košta ko zna koliko puta više nego da stave foliju. Čisto sumnjam da Samsung to nije definisao, a zabranio je skidanje fabričke folije. Možda je servis samo neupućen jer mi baš deluje da ne znaju kako da se postave. Ja kada sam imao green tint i tražio zamenu ekrana rekli su mi da Samsung više ne menja tek tako ekrane, a sada ispade da ako se odlepi folija menjaju na prvu.
Sumnjam da bi tek tako zamenili ekran, mora da bi konsultovali Samsung direkt kao što su meni rekli da ih pitam sta da radim ako mi treba nova folija.

Pa ako ih nemaju na stanju, nema tu mnogo mudrosti :). Čudi me da Pr.Mo.i tako odgovara jer si verovatno pisao njima :).

Na foldu 3 nije zabranjeno skidanje fabričke folije kao sto je bio slučaj sa fold 2...bar ja nigde nisam našao na zabranu

Nije zabranjeno, nego nije preporučeno, ja sam tako razumeo (ako sam dobro razumeo). Problem je što bih najradije stavio neko zaštitno staklo na prednji ekran, ali svi spominju tu famoznu garanciju i foliju. Whitestone dome glass vidim da ima, kao i Spigen, pa sam sada u iskušenju.

Whitestone napred nema da omane. Ako imaš mogućnosti za nabavku istog, samo napred. Mislim čak da prave folije i za unutrašnji ekran ali to već ne bih dirao (bar dok ti se trenutno ne izgrebe/pohaba)

Razmišljam se da li da uzmem fold 3, ali naišao sam da ljudi prijavljuju da se pojavljuje pukotina, čak i kad tek izvade mob iz kutije.

Ko ima neka se zagleda na beloj pozadini da li se pojavilo, bas me zanima dal je neko imao taj problem

Koja je fora sa Flip 3 da mu onoliko padne cena na oglasima? Ja sam ga imao kad je izašao ali sam ga brzo prodao pre svega zbog “ništa posebnog” kvaliteta video snimanja i realno jako loše baterije. Ali opet koliko vidim cene na oglasima idu baš brzo nisko. A telefon je premijum klasa.

Pa i nije toliko nisko, 107k je u legalnoj prodaji što je oko 900e a na oglasima je neka srednja cena za nove sa papirima operatera oko 700, na sreću ako se nađe neki ispod toga. Tolika je okvirna razlika i za ostale telefone kada uporediš KP i legalu, par desetina evrića gore dole. Evo ja jurim nedeljama neki lavander za 650 i ne ide mi baš, za više para ima. 😬

Koja je fora sa Flip 3 da mu onoliko padne cena na oglasima? Ja sam ga imao kad je izašao ali sam ga brzo prodao pre svega zbog “ništa posebnog” kvaliteta video snimanja i realno jako loše baterije. Ali opet koliko vidim cene na oglasima idu baš brzo nisko. A telefon je premijum klasa.
Verovatno ljudi uzimaju preko paketa po nekoj boljoj ceni pa preprodaju? Ili dobijaju od firme? Jedino mi to pada na pamet.

Ma kakvi 700e za flip, novi su bili i za 620ak evra sa garancijom. Bas im ozbiljno pala cena, da sam viđao i polovne kao nove za 580e sa operatera. Verovatno odmah odu, ali strašno pala cena.

Ja sam hteo fold 3 da uzmem, ali nakon ovoga što sam video da im puca ekran i da ne prihvataju garanciju na to, ipak ne smem da dam tolike pare.

Na foldu 2 je bilo par slučajeva, na foldu 3 još nisam čuo da se nekome desilo. Evo kod mene posle skoro 3 meseca ni najmanjeg problema nema...možda ti je i bolje da kupiš polovan i proveren telefon ako si se već nameračio na fold 3. Kad mome šefu na foldu 2 nije zvizno ekran posle godinu i par meseci, a otvara ga i zatvara svako malo, nikome neće. I mora samsung da prizna to i reklamira, eventualno ako je baš ubijen ekran i telefon okolo pa da pokušaju da eskiviraju izgovorima na to da je prouzrokovalo oštećenje. Majkl Fišer je imao problema pa slao na neki premium servis što je dobio od samsunga, možeš pogledati njegov video.

Na foldu 2 je bilo par slučajeva, na foldu 3 još nisam čuo da se nekome desilo. Evo kod mene posle skoro 3 meseca ni najmanjeg problema nema...možda ti je i bolje da kupiš polovan i proveren telefon ako si se već nameračio na fold 3. Kad mome šefu na foldu 2 nije zvizno ekran posle godinu i par meseci, a otvara ga i zatvara svako malo, nikome neće. I mora samsung da prizna to i reklamira, eventualno ako je baš ubijen ekran i telefon okolo pa da pokušaju da eskiviraju izgovorima na to da je prouzrokovalo oštećenje. Majkl Fišer je imao problema pa slao na neki premium servis što je dobio od samsunga, možeš pogledati njegov video.
Kačio sam gore link sa reddita, ostavicu opet dole. Dosta ljudi je prijavilo taj problem na fold 3, pročitaj komentare koliko ljudi se javlja, a takvih tema ima više. Za fold 2 deluje da je manje slučajeva bilo. Mozda kod nas nisi čuo zato je malo tržište pa nema mnogo fold 3 uređaja u upotrebi.

Da premium care plus za fold ko je dokupio pomaže donekle, platiš dal 200 umesto 550 za zamenu. Baš utešno za nešto što ne treba ni evro da platiš jer je fabrički defekt.

Za polovan sam razmišljao, ali javlja se i nakon 2, 3 meseca i nakon 5 sati korišćenja, izgleda da nema pravila, upadne loša serija pa kako se koke zalomi.

Ne bi mi bio problem i da pukne ekran ako bi hteli da menjaju u garanciji, ali džaba kad kažu fizičko oštećenje i moraš da platiš.

Evo link

Jako čudno da sam od sebe "pukne", kako god da ga nazovemo. Vidim na YT, da ga akaju na nekim testovima kada se otvara i zatvara nekim robotom, nema problema ama baš. Jedino ako nije koristio neki S-Pen koji nije odgovarajuć pa da mu se ovo pojavilo. Ne kažem da sam telefon nije pomalo nežniji zbog svoje konstrukcije, celog koncepta koji nosi, ali i ako se ovo dešava, mislim da nije veliki broj, ali ako jeste, onda im se takva serija pogodila. Pritom je ovo bilo koliko vidim pre 5 meseci. Ja jedino što sam primetio kod sebe kada rasklopim telefon jeste blagi šum, ali verujem da to šarke rade posao, pa se zbog toga čuju.

@vojkan85 Šum će pre biti od četkica. Kod mene se inače od prvog dana, čuje neko blago "krc" (ne znam kako bi to opisao), negde između 175-180 stepeni otvorenosti telefona...i to samo ako brže otvaram; ne znam jel to praksa ili ne, ali u svakom slučaju sve radi bez ikakvih problema.

I mogu reći da sam se baš navikao na ovaj formfactor; nedostajaće mi kad budem prešao na s22/iP 13 pro/nešto slično u rangu.

Btw gde naći neku masku (a da nije org samsung)? Gledam na kp neki silikon za 800din ali niko na stanju nema koga god da pitam

Ma ne uzimaj te od 800 ni u ludilu. Meni i dalje ne stiže Spigen, moram da vidim šta je sa tim. Problem sa svim original maskama je taj što su mi nekako tanke, krhke, a cene ihaj nabijene. Nema boljeg od Spigen-a, ma koji uređaj bio. Imam ja original kožnu ako ti treba za neku prvu ruku da ti dam, koristim original silikon kao ti što si imao dok ti nije pukao.

Izgleda sam konačno našla flip sa garancijom za 650 i dođem ovde i čitam o nekom pucanju ekrana 🤯🤣 pa što bre drugari!

To pucanje, koliko sam ispratio se odnosi na Fold 3 i Fold 2, a ne na Flip 3.

Ima nekih pucanja i na Flip3, ali moramo da budemo svesni nove tehnologije koja će tek biti usavršena. Svakako je inovacija i nešto što nas sve čeka.

Ma ne uzimaj te od 800 ni u ludilu. Meni i dalje ne stiže Spigen, moram da vidim šta je sa tim. Problem sa svim original maskama je taj što su mi nekako tanke, krhke, a cene ihaj nabijene. Nema boljeg od Spigen-a, ma koji uređaj bio. Imam ja original kožnu ako ti treba za neku prvu ruku da ti dam, koristim original silikon kao ti što si imao dok ti nije pukao.
Kontam bolje da kupim xyz tih od 800 nego ovako org samsung pa mi pukne posle 2 meseca. Arimid mislim da je najbolje napravljena, nekako je najdeblja oko ekrana. Kožnu sam i sam gledao da kupim, ali mi se ne daje 40-50e koliko traže po kp za samo otvorene/probane (obzirom da ne znam ni sam koliko ću još da nosim fold-a) ali generalno volim taj tip maske. Ako si baš voljan da pozajmiš, eventualno prodaš, piši na pm pa da vidimo kako šta...i mnogo hvala ma lepom gestu i ponudi! Nedostaje mi Nemačka zbog takvih stvari sa slanjem, danas poručim spigen preko amazona, stigne za 2-3 dana 😔🤪

Izgleda sam konačno našla flip sa garancijom za 650 i dođem ovde i čitam o nekom pucanju ekrana 🤯🤣 pa što bre drugari!
Čekajući i gledajući prođe život 😉 U najgorem slučaju uplati neko tipa triglav osiguranje ako ti je već taj (nazovimo imaginaran) problem bitan. I tako ćeš uzeti telefon dosta ispod prodajne cene (u radnji).

Flip 3 je u još većem problemu od folda ako ispratiš po netu (a i svakom logikom obzirom na to da si primoran da uvek otvaraš telefon da bi uradio šta na njemu) ali da ne brinemo sad ostale ovde koji prate temu. I pixele i iphone su ljudi kupovali falične pa ih kupuju i dalje. Ako si baksuz i redovan telefon će da ti ispadne iz ruke direkt na ekran i poloni se. Ne treba samo gledati crno u životu 😉😇

I njima puca isto, nije samo za fold karakteristično.

Evo ovde kolega kačio oglas da je menjao mob u garanciji jer je pukao ekran.

@vojkan85 ne znam da li si tražio teme, ima i od ove godine isto prijavljuju da puca sam od sebe. Jel si čitao komentare ispod? Šta može čovek da uradi ako mu se nakon 5h pojavi linija? Znaci jedva da je koristio. Ne brine mene oni koji su ispravni i rade pa dal ce za 2 godine da crkne, nego ovi sveži koji očigledno imaju fabričku manu. Taman posla da puca tek tako jer su svi losi. Meni je problem sto moze da upadne koska i nema zamene, pošto ce isto tako u servisu kao ti da kažu ko zna šta sam mu radio, a ono poznat defekt 😅

I pored toga, može da se desi da ga uzmem, jednostavno mi je sad ovaj euro blok oblik kao igračka.

Slažem se da je fragile, da je osetljiv, da moraš da se ponašaš drugačije, da nema zaštite kao kod običnih ne fold i flip telefona, ali opet ne bacaš i ne uništavaš telefon tek tako. Ok. ne smeš ni noktima jer će ostati tragovi, ali sve je to nova tehnologija. Ide se ka tome da možeš da imaš 2 u 1, a da ne bude previše robusno. Nisam iskreno čitao komentare, ali opet očekujem da mogu da potraju te tri godine koliko imaju garanciju.

Čekajući i gledajući prođe život 😉 U najgorem slučaju uplati neko tipa triglav osiguranje ako ti je već taj (nazovimo imaginaran) problem bitan. I tako ćeš uzeti telefon dosta ispod prodajne cene (u radnji).

Flip 3 je u još većem problemu od folda ako ispratiš po netu (a i svakom logikom obzirom na to da si primoran da uvek otvaraš telefon da bi uradio šta na njemu) ali da ne brinemo sad ostale ovde koji prate temu. I pixele i iphone su ljudi kupovali falične pa ih kupuju i dalje. Ako si baksuz i redovan telefon će da ti ispadne iz ruke direkt na ekran i poloni se. Ne treba samo gledati crno u životu 😉

Hvala za utehu. Izletela je pre 10ak godina nova Xperia S na beton prvog dana i dobila otvoren prelom ćoška, kad hoće hoće... 😄
Ništa, eto me od večeras nadam se u grupi onih koji prkose oštećenjima nek' ide život! Osiguranje je za devojčice, ne za žene... 🤣

Slažem se da je fragile, da je osetljiv, da moraš da se ponašaš drugačije, da nema zaštite kao kod običnih ne fold i flip telefona, ali opet ne bacaš i ne uništavaš telefon tek tako. Ok. ne smeš ni noktima jer će ostati tragovi, ali sve je to nova tehnologija. Ide se ka tome da možeš da imaš 2 u 1, a da ne bude previše robusno. Nisam iskreno čitao komentare, ali opet očekujem da mogu da potraju te tri godine koliko imaju garanciju.
E pa to je caka, nisi pročitao sta pišu ljudi. Znaci, čovek jedan drzi u kuci na stolu. Drugi par sati nakon što izvadio iz kutije, i svi tvrde da znaju da je osetljiv i da su se izuzetno pažljivo ophodili. Dakel, nije stvar sto je po prirodi osetljiv nego što ima dosta faličnih primeraka.

Meni, naprotiv, deluje izuzetno čvrsto, tj fold 2 pošto nisam 3 jos korstio. Ja sam oduševljen koliko se oseća kvalitet. Samo mi je problem to što sam od sebe puca ekran. Jedan slučaj je gde je čovek normalno koristio, veoma pažljivo, legao uveče, i ujutru kad otvorio telefon, bila je ta linijica na sredini, prelomio se. Nit je ispadao nit ništa.

Kažeš 3 godine da izdrži dok je u garanciji, džaba ti i 5god garancije kad ne prihvataju :/

Gledam fold odavno, uzeo sam dvojku, i nisam uopšte pomišljao da je moguće toliko ljudi da dobije feler i da se toliko često dešava pucanje. Mislim da treba o tome da se piše, čisto da znaju ljudi da ipak ima škarta, a da ne prihvataju garanciju.

Pa da, ali šta onda ta garancija pokriva? Mora se nekako utvrditi kako je nastalo oštećenje, da li je fizičke prirode, da li je defekt samog materijala itd. Vidim da ga je JRE savijao i na drugu stranu i da nije mrdnuo nigde, niti se rascvetao. Ko će ga znati, ali baš sam od sebe...koliki baksuz moraš da budeš :(.

Evo trenutka kada ga otvara na kontru:

Naravno da moraju da priznaju garanciju, sve dok imaš uredno račun i telefon nema drugih oštećenja kao što rekoh. U krajnjem slučaju zovi ProMobi i pitaj, to ti je najbolja i najsigurnija opcija.

@Note10 čekamo utiske :)

Pa da, ali šta onda ta garancija pokriva? Mora se nekako utvrditi kako je nastalo oštećenje, da li je fizičke prirode, da li je defekt samog materijala itd. Vidim da ga je JRE savijao i na drugu stranu i da nije mrdnuo nigde, niti se rascvetao. Ko će ga znati, ali baš sam od sebe...koliki baksuz moraš da budeš :(.

Evo trenutka kada ga otvara na kontru:

Bas sam gledao sinoć taj snimak i oduševio se :)
I dalje, kažem da je škart u pitanju, a ne kompletna serija uređaja.
Naravno da moraju da priznaju garanciju, sve dok imaš uredno račun i telefon nema drugih oštećenja kao što rekoh. U krajnjem slučaju zovi ProMobi i pitaj, to ti je najbolja i najsigurnija opcija.

@Note10 čekamo utiske :)
Pa okačio sam ti link gore pa pročitaj kako nikome nisu priznali.da se ne vrtimo u krug i pričamo jedno te isto a niko nije pročitao šta piše 🙄

Stigao! Javljam utiske kad ga pročačkamo 😁
Nego me zanima, da zadržimo punjač od Note 10 je li on dovoljan za Flip 3 ili da uzmemo neki noviji?
Isto me zanima to osiguranje (ipak), da li mogu ja sada da odem negde da uplatim to iako se garancija telefona i ugovor vode na nekog drugog? Telefon je iznesen iz Telenora 11.2.

Vrh Dno