Šta je novo?

Samsung Z Fold 3 i Flip 3

Ja sam prodao moj Z Flip 3 isključivo zbog baterije! Ako igrate neku igricu i to vrlo malo, ne traje ni 5 sati baterija. Dok telefon je skroz ok ovako, utegnut maksimalno i premium osećaj u ruci, ali i ujedno nekako ženskast. Još jedan razlog je zato što kao dugogodišnji korisnik iOS-a, nikako mi taj Android i Samsung ne odgovaraju. Prodao sam i Galaxy watch 4 klasik.

Ja sam prodao moj Z Flip 3 isključivo zbog baterije! Ako igrate neku igricu i to vrlo malo, ne traje ni 5 sati baterija. Dok telefon je skroz ok ovako, utegnut maksimalno i premium osećaj u ruci, ali i ujedno nekako ženskast. Još jedan razlog je zato što kao dugogodišnji korisnik iOS-a, nikako mi taj Android i Samsung ne odgovaraju. Prodao sam i Galaxy watch 4 klasik.
Baterija jeste slabija, ali je tih 5 sati sot-a sasvim dovoljno. Nađem sebe da manje koristim tel generalno od kada ga imam što je meni bar plus. Sa iPhone bih uzeo jedino kamere i to je to. Sve ostalo je na strani androida pogotovo One UI.

Ja bas zadovoljan sa baterijom s obzirom na njenu velicinu. Za nekih 15h used moze da se dobije oko 4h:15 min do 5h sot-a, sve iskljucivo na LTE + VoLTE u mom slucaju.

Posle par sati mogu reci...brutalan je. Jedino što nigde ne mogu da nađem neku dobru zaštitu od ne daj Bože pada. Imam na njemu sada original Samsung ali ne pokriva sve kako bih želeo. @Proday Šta koristiš od zaštite? (kako god da zvuči ovo) :D.

Org. Samsung silikon i skroz mi je ok...žao mi što nije bilo onog arimid covera u radnji kada sam kupovao, čini se dosta tanji i lepši

Ja sam ovu uzeo uz telefon, platio je 3.000 rsd, original. Čovek mi davao, ja reko, nema da ne uzmem za ovu cenu. U PositiveLine-u je ta silikonska 5.000 rsd, videću kakva je.

Koliko je meni poznato, 2x optički.

Kamere su fail, bas su zakazali na tom polju. Prosek i nista vise od toga.

Kakav fail, kamere izuvaju sa kvalitetom...i dalje ne verujem šta sam uspeo da uslikam telefonom (ironija da je kamera po dx0marku čak i bolja od one na s21 ultra). E sad, to što nemaju 3, 5 ili 10x zoom je druga priča i kome su te žižne daljine preko potrebne, zna gde da gleda odnosno šta da kupi 😉 Meni dovoljna i jedna kamera ali da radi posao kako treba (ko je rekao pixel2, 3).

Btw stigla januarska zakrpa za moj fold 3 😇🤗

Pa ja recimo kada poredim forke sa S21 Ultra i Fold 3, oštrije su sa S21 Ultra. Ne bitno što ima više mp na S21 UItra, nešto mi ispadaju bolje. Moram da ujurim neko zaštitno staklo za prednji ekran da bih uzeo onu silikonsku ili neki Spigen, ali ne znam da li se garancija gubi ako skinem folije jer Samsung izričito kaže no no.

Bolje su kamere na s21u, uporedjivao sam ih jos kad je izasao, jedino ako su popravili abdejtom.
Mislim da je losa ideja da skidas foliju. Sto ne uzmes neku bolju futrolu?

Nema ih :(. Nije problem da porucim preko, ali svakoj nesto fali. Spigen grebe sarku nekome, VRS hvale ali ga nema, Samsung-ove imam i ovde ali nemam cime da stitim prednji ekran onda. Ne deluje mi da folija moze ista da uradi pri padu. Nekako volim da ususkam telefone da budu kao novi i posle 2 godine, ali Fold ocigledno nije takav po pitanju same zastite.

Da se upišem i ispišem ujedno za za Z flip 3.

Sa p30 pro sam "prešao" za flip 3 i posle 5 dana prodao preprodavcu, da mi ne zeva u kutiji. (inače pre p30 pro sam 10 godina samo Samsung imao)

Odlična izrada, kvalitet, ali ne mogu po sredini da svarim ulegnuce. I osećaj gumenog ekrana, kao da ce da se izgrebe svakog trena.

Ni to mi nije bio razlog da odustanem od njega, nego činjenica da sve mora sa dve ruke. Nisam još spreman. A bas sam bio optimistican, i super je fazon. Mozda za godinu dve opet uzmem.

Uvek će ti ekrani biti "plastični", ne verujem da će pravi osećaj stakla ikada da bude pristupan na savitljivim uređajima. Menjaće i Samsung koncept sigurno, već rade na tome.

Ma ok za plastični osećaj, to mi je samo minus, ali ne i presudno. Ono ulegnuce mi je gore, i to što mora da sve ruke uvek. E sad, dold 3 mozes spolja da koristiš pa je ok, i linija ide vertikalno pa mi mozda to više odgovara. Za sad se ne bih kockao, sacekacu jos malo

Po meni je rollable koncept bolji. Recimo imamo dimenzije S22 Ultra serije i još kada se izrola napolje, nema boljeg. Mislim da će im svi savtljivi do sada biti dobar test za taj smer.

Po meni je rollable koncept bolji. Recimo imamo dimenzije S22 Ultra serije i još kada se izrola napolje, nema boljeg. Mislim da će im svi savtljivi do sada biti dobar test za taj smer.

Hm, sve mi se dopada na ovom video snimku. I fold koncept mi se dopada, ali flip recimo ne zbog te horizontalne linije. Uzecu fold 2 da isprobam jer je jeftiniji dosta od fold 3, pa da vidimo za dalje.

Hm, sve mi se dopada na ovom video snimku. I fold koncept mi se dopada, ali flip recimo ne zbog te horizontalne linije. Uzecu fold 2 da isprobam jer je jeftiniji dosta od fold 3, pa da vidimo za dalje.
Razlika je mala. Fold 3 malo korišćen 1050 e a fold 2 oko 800 e polovni.

Fascinantno mi je da niko kome sam pokazao telefon od ljudi iz okruženja, ne sme da uzme Fold3 iz ruke lično da pogleda jer se plaši da im ne ispadne. Čekam da mi stigne Spigen Tough Armor, pa ću da vidim da li sam bacio 80 dolara pošto su podeljena mišljenja o njemu.

Odma da ti kažem da je odličan za z@štitu ali jednom kad staviš sim kartice nema menjanja. Moraš dobro zalepiti tu stranu maske koja ide oko spoljnog ekrana (gde je ujedno i sim tray) jel kod otvaranja onaguma preko centralnog mehanizma što ide, svaki put vrši pritisak da izbaci masku. Iako baš volim Tough i godinama korostim na svim telefonima (pored rugged-a) ovaj put mislim da je Slim Armor pro dosta bolje rešenje za zaštitu (mada tu postoji mogućnost da bi te tj nas nervirala ona grba koja se pojavi na leđima kada je telefon otvoren). U svakom slučaju čekam utiske...i nije mi jasno kako si dao 80$ za tough kada je 50 svuda?

Nije kada sam poručivao :). Sada je na Amazonu discount, ali kako sam već poručio onda je stara cena bila.

Vrh Dno