Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Nema sanse da je telefon pun od 0-100 za 45%. Fast charge nikada ne puni telefon od 0-100 istom brzinom. Uvek u jednom trenutku stane i puni sporije.

Koliko traje to brzo punjenje? Secam se kada sam uzeo note 4 da je fast charging napunio telefon za 45min. Skoro sam uzeo s7 edge i telefon se po meni puni dosta dugo, to traje 2h u proseku i to me sa 5% baterije nego sa 20%. Fast opcija je ukljucena naravno.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Čudan su ti ta vremena skroz.
I ovih 45 minuta, i ovih dva sata za 20-100%.

Nisam pomenuo da puni od 0-100 za 45min. Za to vreme naluni od nekih 15 20% ( i to na note 4) a ovo 2h je tacno i iz tog razloga i pitam kolko vama puni, jer mi ovo deluje bas dugo (s7 edge)

Ja od kad imam bežični punjač uopšte ne punim telefon kablom. Preko bežičnog mu treba oko 30min do 50-55% ako se ne varam. Mogu proveriti pa da ti javim. Pričam o brzom punjenju.

Sent from my SM-G935F

Moze ;)

A koji punjac koristis? Gde si uzeo, moze neki link?

Na ebay-u sam uzeo, bio je nekih 17-18$, free shipping ali je putovao bogme skoro mesec dana. Ostavljao sam link negde na prethodnim stranama pa prelistaj, javi ako ne nađeš pa ću potražiti prodavca nekako..

A ovo za punjenje javljam čim dođem u situaciju da mi se baterija isprazni na par % ;)
Inače, retko kada koristim to brzo punjenje, valjda zato što telefon uglavnom punim svako veče, a brzo punjenje palim samo po potrebi kad mi je frka sa vremenom a telefon mi treba.

Sent from my SM-G935F

Nema sanse da se napuni od 20-100% za 45 min
20-80% moze i onda tih 20% kilavi jos 20 min. Realno na brtom punjenju treba 5-100% 1:20 do sat i po. Mislim da nema telefona koji se puni ispod sat 5-100%

Ma kakvi, puni se duže sigurno.
Ono što sam primetio je da je preko bežičnog punjača punjenje sporije nego preko kabla. I normalno i brzo punjenje je sporije. Samo što nisam nikada obraćao pažnju na to koliko tačno napuni za tipa pola sata i sl. Moguće da sporije puni i zbog silikona, a možda je to i normalno. Nemam pojma, proveriću.

Sent from my SM-G935F

Pa ne može brzo punjenje na wireless punjaču

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Može, ali koliko je to zaista realno ne znam...

Naravno da može brzo punjenje na wireless punjaču. Ono ne radi jedino na onim koji nisu original. Kažem, postaviću SS prvi put kad mi baterija padne na 5-10%.
Suština tih bežičnih punjača je samo da nemaš zezanje da budeš kabl u telefon i vadiš ga iz telefona. Ništa drugo. Pojednostaviš sebi tu obavezu. U prolazu spustiš telefon i isto tako u prolazu ga samo pokupiš. Ovi punjači kao sa te slike su dobri jer služi istovremeno i kao stalak za one koji gledaju neki video na telefonu.

Sent from my SM-G935F

+1

Ja od kad imam bežični punjač uopšte ne punim telefon kablom. Preko bežičnog mu treba oko 30min do 50-55% ako se ne varam. Mogu proveriti pa da ti

javim. Pričam o brzom punjenju.

Naravno da može brzo punjenje na wireless punjaču. Ono ne radi jedino na onim koji nisu original. Kažem, postaviću SS prvi put kad mi baterija padne na

5-10%.

Malo si konfuzan, pa ću izbeći da kažem da nisi u pravu, ali da pojasnimo... :)

Osvrnuću se samo na originalne Samsung (S7) bežične punjače - postoje 2 vrste (da sad ne elaboriramo pod-vrste za razna tržišta) i to jedan koji puni "normalnom" brzinom i drugi koji je fast charger. Ni na jedan, ni na drugi nema uticaj default podešavanje na telefonu vezano za brzinu punjenja (tj. opcija Fast cable charging).

Normalni (EP-PG920), da ga tako nazovemo, puni telefon od 0 do 100% za oko 3 sata i 20 minuta. To je znatno sporije od normalnog punjenja kablom, za koje je od 0 do 100% potrebno oko 1 sat i 45 minuta. Ponavljam, ovaj punjač ne može da puni brže, bez obzira na podešavanje koje je trenutno aktivno na telefonu.

Fast bežični punjač (EP-NG930) puni od 0 do 100% za nekih 2 sata i 10 minuta, što je sporije ne samo od brzog, već i od normalnog punjenja preko kabla. Na ovom punjaču može se regulisati brzina punjenja odabirom brzo/sporo i to tako što se, kada se telefon prisloni uz punjač, na fonu pojavi nova opcija i to u Apps → Settings → Accessories → Fast wireless charging. Rezultat koji sam pomenuo je kada je punjenje podešeno na brzo.

Sa ovakvim parametrima, teško da bilo koji Samsung bežični punjač može da napuni bateriju od 0 do 55% za 30 minuta.

Naravno da može da se uključi fast wireless.
c31d3bb941849f475f23a9eac335b67b.jpg

Edit:
Aha, moj previd, učinilo mi se da si rekao da ne može da se uključi fast wireless.
Elem, jedan jedini punjač puni i sporo i brzo, a sve zavisi od podešavanja u telefonu. Naravno, pretpostavlja se da punjač, kabl i adapter to isto brzo punjenje podržavaju.
Za rezultat zaista ne mogu ništa konkretno i precizno da napišem jer nisam nikada merio, ali mi nije problem da izmerim pa da javim. Istina, napisao sam a ti ponovio, punjenje (redovno ili sporo) jeste sporije u odnosu na isto takvo punjenje preko kabla. Sad je samo pitanje vremena, to ćemo lako proveriti.

Sent from my SM-G935F

Poslednja izmena:
ne znam, ovi stariji malo samsunzi sa velikim ekranima su mi nekako spori, sta mislite o nekim otkljucanim alternativama kao sto je motorola itd?

^^ Otvori temu u podforumu šta kupiti.
Moto X Force je dobra kupovina, odlična kamera, 3GB rama, "klot" android (dobija i Nougat), Snapdragon 810.
Na sve to baterija od 3700mAh i ekran koji se ne može razbiti (ali je osetljiviji na grebanje).
Imaš ga na KP za 380 evra nov.

Disclaimer: moja istorija telefona: razni Androidi, zaključno sa HTC One M7, pa plejada iPhonea, uglavnom zbog posla, zaključno sa 6S, a onda prelazak na S7 čim je izašao.

Evo i mog nekog after the buzz utiska (moglo bi se reći i oproštajnog, pošto ga nasleđuje polovina):

- telefon je brz, ne savršeno brz i 100% fluidan, ali dosta brz
- kamera je odlična
- form-factor meni je dobar, mada mi nedostaje malo ergonomije pošto sam levoruk pa mi je back taster daleko
- telefon mi i dalje deluje prilično lepo, što obično nije slučaj kada neku napravu imam stalno pred očima
- zlatna je sasvim ok
- leđa su magnet za otiske
- slušalice su crkne posle manje od 2 meseca, divljačke upotrebe moram priznati
- Samsungov skin za Android je katastrofa, količina bloata je fascinantna
- baterija je dobra ali nepredvidljiva, isti način upotrebe svakog radnog dana a oscilacija je +-10%, po meni nedopustivo zato što čini razliku između izdržaću i ne, tako da telefon maltene svaki dan dopunjujem u toku dana
- prevelika konzumacija baterije kada se samo muzika sluša
- korišćenje Vibera za razgovor dok sam u pokretu je gotovo nemoguće ukoliko je wi-fi uključen i prebacuju se mreže (sa i bez one opcije za odbacivanje problematičnog wi-fi signala)
- detekcija da je telefon u džepu je katastrofa! tokom leta mi se nebrojanu pota desilo da tokom vožnje bajsa telefon prekida vezu, stavlja ljude na speaker ili na čekanje... 2016?!?
- Always on Display je odličan ali troši previše (na Lumia 640 troši neuporedivo manje), tako da sam ga ugasio posle nedelju dana
- brzo punjenje je strava stvar!
- bežično punjenje u ovakvom obliku je maltene beskorisno, obična fensi fora. Veću mobilnost imam na kablu dok se puni na poslu nego na bežičnom punjaču
- očekivao sam da će Nugat dobiti brže, a od njega ni traga ni glasa, nemam osećaj da je ovo flagship telefon što se podrške tiče
- auto-brightness rado loše. Npr. kada se u osvetljenoj prostoriji nagnem iznad telefona, ekran se previše zatamni reagujući na senku i postane neprijatno mračan. Takođe u potpno mračnoj prostoriji previše ostevljava ekran.
- smart view je super stvar
- čitač otiska je spor i neprecizan (u odnosu na ip 6s), tako da ga je po meni mučno koristiti. Malo vlage ili prljavštine da rukama i možete skroz zaboraviti na njega a i potpuno čiste i suve otiske često promašuje
- nijednog trenutka posedovanja nisam imao taj WoW osećaj u fazonu ovo je najbolji telefon ove veličine na tržištu, što jeste bio. Telefon nije imao killer funkcionalnost ili dizajn
- na sam operativni sistem bih mogao da svalim brdo drvlja i kamenja, ali ajd kao nije ovde tema...

Sve u svemu, meni lično telefon nije legao i ne mislim da je vredeo novca koliko mu je bila cena u trenutku nabavke, ali je ovo krajnje subjektivna stvar.

Do nekog sledećeg viđanja, bye bye Samsung, sa nadom da će sledeća generacija doneti kako evolutivni tako i revolucionarni trend.

Poslednja izmena:
Ja koristim s6 edge plus i nemam tih problema ,tw jeste tezak ali nebitno za ove zadnje dve serije jer rade kao singerica zahvaljujuci mnogo boljoj sredjenosti samog sistema
S7 serija tek radi posao u svakom smislu
Mislim da si ti sve samo ne objektivan ,mnogo srece sa sledecim iphonom

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Mislim da si ti sve samo ne objektivan ,mnogo srece sa sledecim iphonom

Naravno da nisam objektivan, niti to pokušavam. Dok sam se bavio novinarstvom, trudio sam se, ovde sam iznao svoje krajnje subjektivne utiske i uredno to i naveo.

Svaka cast na iskrenom misljenju i kvalitetnom postu. Moje misljenje se podudara dobrim delom. Jedino sto ja telefon uvek rutujem i "modujem" softver prema svom ukusu i potrebama (smatram da android tome i sluzi jel; da hocu zatvoren sistem igrao bih se i dalje sa apple/blackbarry telefonima) i time otklonim prilican broj stvari koje mi nisu po meri.

I da kazem da ni u jednom trenutku nisam zazalio sto sam pazario telefon (cast onom sto se restartovao sam od sebe na martowskom fw bez ikakvog razloga) posle vise od pola godine koriscenja.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Samo cu se nadovezati na komentar sto se baterije tice.Kada se cela baterija puni na normalno punjenje,a ne fast charge uvek ce isto trajati,dok kod fast charge je druga prica.PoZz!

Samo cu se nadovezati na komentar sto se baterije tice.Kada se cela baterija puni na normalno punjenje,a ne fast charge uvek ce isto trajati,dok kod fast charge je druga prica.PoZz!

Hvala na savetu, ugasiću ga pre nego da ga prosledim polovini, pa ćemo videti već, mada ona nema tako ustaljen dnevni ritam pa će biti teško za proveriti.

Kolega, odve u Dubaiu, uzeo s7 edge. Pojavile su mu se neke linije na ekranu, kad pjaca brightens nestaju. Poceli smo da guglamo i videli da ima mnogo slucajeva. Ima li nacina za popravku ovoga ili ne? U pitanju je dual sim model... bas su ukenjali ovu 7 seriju... haos

Pojasni molim te u kakvoj su vezi to dvoje?

Kolega, odve u Dubaiu, uzeo s7 edge. Pojavile su mu se neke linije na ekranu, kad pjaca brightens nestaju. Poceli smo da guglamo i videli da ima mnogo slucajeva. Ima li nacina za popravku ovoga ili ne? U pitanju je dual sim model... bas su ukenjali ovu 7 seriju... haos

Nema, neispravan displej.

Ima li jos neko problem sa Tapatalkom?Teme koje pratim su sve duplirane.Za one koje sam oznacio da vise ne pratim i dalje stizu obavstenja.

Послато са SM-N930F уз помоћ Тапатока

Falican displej...garancija => servis nazalost
Ima li jos neko problem sa Tapatalkom?Teme koje pratim su sve duplirane.Za one koje sam oznacio da vise ne pratim i dalje stizu obavstenja.

Послато са SM-N930F уз помоћ Тапатока
Koja verzija tapatalka? Najbolje da odes u tapatalk temu da stvaramo konfuziju ovde!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Vrh Dno