Disclaimer: moja istorija telefona: razni Androidi, zaključno sa HTC One M7, pa plejada iPhonea, uglavnom zbog posla, zaključno sa 6S, a onda prelazak na S7 čim je izašao.
Evo i mog nekog after the buzz utiska (moglo bi se reći i oproštajnog, pošto ga nasleđuje polovina):
- telefon je brz, ne savršeno brz i 100% fluidan, ali dosta brz
- kamera je odlična
- form-factor meni je dobar, mada mi nedostaje malo ergonomije pošto sam levoruk pa mi je back taster daleko
- telefon mi i dalje deluje prilično lepo, što obično nije slučaj kada neku napravu imam stalno pred očima
- zlatna je sasvim ok
- leđa su magnet za otiske
- slušalice su crkne posle manje od 2 meseca, divljačke upotrebe moram priznati
- Samsungov skin za Android je katastrofa, količina bloata je fascinantna
- baterija je dobra ali nepredvidljiva, isti način upotrebe svakog radnog dana a oscilacija je +-10%, po meni nedopustivo zato što čini razliku između izdržaću i ne, tako da telefon maltene svaki dan dopunjujem u toku dana
- prevelika konzumacija baterije kada se samo muzika sluša
- korišćenje Vibera za razgovor dok sam u pokretu je gotovo nemoguće ukoliko je wi-fi uključen i prebacuju se mreže (sa i bez one opcije za odbacivanje problematičnog wi-fi signala)
- detekcija da je telefon u džepu je katastrofa! tokom leta mi se nebrojanu pota desilo da tokom vožnje bajsa telefon prekida vezu, stavlja ljude na speaker ili na čekanje... 2016?!?
- Always on Display je odličan ali troši previše (na Lumia 640 troši neuporedivo manje), tako da sam ga ugasio posle nedelju dana
- brzo punjenje je strava stvar!
- bežično punjenje u ovakvom obliku je maltene beskorisno, obična fensi fora. Veću mobilnost imam na kablu dok se puni na poslu nego na bežičnom punjaču
- očekivao sam da će Nugat dobiti brže, a od njega ni traga ni glasa, nemam osećaj da je ovo flagship telefon što se podrške tiče
- auto-brightness rado loše. Npr. kada se u osvetljenoj prostoriji nagnem iznad telefona, ekran se previše zatamni reagujući na senku i postane neprijatno mračan. Takođe u potpno mračnoj prostoriji previše ostevljava ekran.
- smart view je super stvar
- čitač otiska je spor i neprecizan (u odnosu na ip 6s), tako da ga je po meni mučno koristiti. Malo vlage ili prljavštine da rukama i možete skroz zaboraviti na njega a i potpuno čiste i suve otiske često promašuje
- nijednog trenutka posedovanja nisam imao taj WoW osećaj u fazonu ovo je najbolji telefon ove veličine na tržištu, što jeste bio. Telefon nije imao killer funkcionalnost ili dizajn
- na sam operativni sistem bih mogao da svalim brdo drvlja i kamenja, ali ajd kao nije ovde tema...
Sve u svemu, meni lično telefon nije legao i ne mislim da je vredeo novca koliko mu je bila cena u trenutku nabavke, ali je ovo krajnje subjektivna stvar.
Do nekog sledećeg viđanja, bye bye Samsung, sa nadom da će sledeća generacija doneti kako evolutivni tako i revolucionarni trend.