Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

ok, da ne mlatimo više :)
ukratko
keširanje je na androidu vrlo poželjna pojava i sa te strane neiskorišćen ram jeste bačen ram.
sa druge strane ram koji se napuni aplikacijama koje imaju memory leak nije dobro popunjen ram (npr http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=125658&d=1381972352, ili sitacija kao sa prvog shota koji sam okačio gde cure sistemske aplikacije)

ono što je najveći problem je što ugrađeni task manager (ako se tako može nazvati, ono u settings/apps/running) ne prikazuje praznu memoriju kako ljudi misle već memoriju dostupnu za keširanje. used na tom ekranu meri samo system + servise, tako da to nije neko trenutno stanje kako kažeš već će biti otprilike isto čak i ako pokreneš 3 velike igre + chrome sa 5 tabova + facebook + ... i onda ih sve na home minimizuješ (keširaš), tako da na tom ekranu treba imati što više free memorije. pošto većina ljudi tu gleda koliko ima zauzeće, ne može se samo napamet ponavljati da je ok da bude što više zauzeto jer na tom ekranu to nije slučaj, naprotiv.

Ti si tvrdio da "neiskorišćen ram je bačen ram" je netačno i mantra.
Sada se slažeš sa tim, drago mi je što si promenio mišljenje.

Memory leak je već druga tema, jeste vezana za ram menadžment ali ne i za tvoje tvrdnje (i preobrat) sa kojima je ova diskusija počela i koje spomenuh u prethodnom pasusu.

"ne može se samo napamet ponavljati da je ok da bude što više zauzeto jer na tom ekranu to nije slučaj, naprotiv."
Ovo sam ja negde tvrdio ili u obraćanju meni se obraćaš nekom drugom?
"Android ram menadžment jeste dizajniran da (što više) drži učitane aplikacije u ramu i dok god telefon/tablet funkcioniše normalno nebitno je koliko je rama slobodno ili zauzeto."

Da mlatimo praznu slamu to se slažem, ja popustiti ne mogu a ne verujem i da ti to nameravaš :)

ma nisam tvrdio i nije netačno.
problem je što ogromna većina ljudi to ponavlja kao bezuslovno i zato sam rekao da je mantra. tačno je osim u 2 slučaja, 1) ako ram nije popunjen procurelim aplikacijama i 2) ako free ram ne gledaš u settings/apps/running

bitniji deo moje poruke je ovo pod 2 odnosno interpretacija androidovog task managera iz poslednjeg pasusa.

ja sam zbog toga gomilu živaca pogubio na xda, kada sam objašnjavao "developerima" da imaju memory leak, argumente koristio slične ovim ovde, a on mi vrti priču kako android koristi ram, kako je neiskorišćen ram bačen ram (od tad mi se diže kosa na glavi kad to čujem) i bla bla bla... a ja nemam multitasking ej, keširano 0 aplikacija. 20x spustim i dignem notifikacije i systemUI skoči sa 30 na 80 MB. i sad ja treba da mu objasnim da je tele koje samo vrti ono što je nabubalo napamet, i to preko ekrana, i to na engleskom :D
od tad sam malo osetljiv na tu temu (blago rečeno :)) pa eto. ali dobro nismo baš skroz otišli u offtopic bilo je korisnih stvari :)

:wave:

Stigao mi Spigen Neo Hybrid danas. Ok je ali ne pasuje mi sa dockom, a da ga stalno skidam kada dockujem telefon mi ne pada na pamet. Eno u oglasima ako nekom treba. Meni bi trebao Spigen Bounce ako neko hoće da proda, mrzi me da čekam isporuku opet...

Gizmo, ja imam Bounce, već sam ti ponudio da ga probaš, ako želiš

Hteo bih ja da probam, ali takođe i da kupim :)

Interesuje me najduze trajanje baterije, pretpostavljam da od svih smart telefona na trzistu koji vrede da se imaju Note 3 pobedjuje u trajanju baterije kada se heavy koristi telefon za internet i ostalo ili ne? Postoji li jaca baterija za njega od fabricke na trzistu? U Kragujevcu mi u jednom mobil shopu savetuju S3 + neka baterija od 3500mhA(pravih 3500, najbolja koja se pokazala na nasem trzistu - ne znam koji model tacno ali mogu da pitam) i to bi trebalo da krca ceo dan.

Trajanje baterije mi je od izuzetne vaznosti, znam neke ljude koji su imali Note 2 i uz heavy koriscenje po njhovoj prici stekao sam utisak da baterija na Note 2 telefonu moze da traje recimo 2x duze od baterije na S2 koji sam ja nekada imao. Jos kada se ukljuci Eco rezim trajanje baterije pod punim opterecenjm se znacajno produzava, jos kada na to dodamo informaciju da Note 3 baterija duze drzi 10%(to sam procitao ovde, nekoliko strana unazad) sve zvuci idealno? Bilo bi zaista neverovatno kada bi se nasla neka nefabricka baterija od recimo 4000mhA .

Poslednja izmena:
Najduze trajanje baterije je kad najmanje koristis telefon...:) Racunaj na punjenje svake nocin koji god telefon da izaberes....
E sad, razlika izmedju Note 2 koji si pomenuo i drugih je sto za tih recimo 24h Note 2 ili 3 ce ti pruziti duplo vise koriscenja nego neki drugi telefoni. Dakle screen on time od 6h ili nekad i vise je svakako bolje od 3-4h koliko imaji drugi telefoni.

Interesuje me najduze trajanje baterije, pretpostavljam da od svih smart telefona na trzistu koji vrede da se imaju Note 3 pobedjuje u trajanju baterije kada se heavy koristi telefon za internet i ostalo ili ne?

Razmisli i o G2. Jeftiniji podosta (150e u slobodnoj prodaji, kod operatera jos vise), a ima mozda cak i bolju bateriju od Note 3 sve zavisi od koriscenja. Naravno ako ti ova olovcica ne treba.

Nego,zasto ovog telefona nema po oglasima? Svega 2-3 oglasa na mobilnomsvetu. :^)

Razmisli i o G2. Jeftiniji podosta (150e u slobodnoj prodaji, kod operatera jos vise), a ima mozda cak i bolju bateriju od Note 3 sve zavisi od koriscenja. Naravno ako ti ova olovcica ne treba.
A razlika je kao samo u olovčici? :-D
Meni, a i svakom koga sam vodio da pokažem oba telefona je note 3 zapao za oko. Kod lg g2 mi je zapala masna glossy plastika pozadi, oni dugmići, ekran, ružno nakalemljen lgov UI.

Definitivno ću da gledam da uzmem note 3 preko oglasa za jedno mesec dana. Nadam se da će moći da se uzme za 500-550.

Sta mislite o Nillkin scrub futrolama? Ja sam uzeo jednu i baš je lepo legla na telefon...

Realno? Da. Samo olovka i ti programi sto dolaze uz Note seriju, to izdvaja ovaj uredjaj od ostalih. Ostalo je sve isto kao i kod svakog highend telefona sto se tice specifikacija.

Generalizovanje. Realno, nije to samo razlika N3 vs G2 :). 4K2K snimanje, bolje dnevne fotke, 3GB RAM-a, microSD slot, bolji kvalitet zvuka na slušalicama, i kakav god da je TW, opet je bolji i nudi više stvari nego LG-ev Optimus UI.

LG G2 je bolji u noćnim fotkama, malo boljoj bateriji i ekran ima više PPI. Slobodno dodajte ako sam nešto zaboravio.

Meni, a i svakom koga sam vodio da pokažem oba telefona je note 3 zapao za oko. Kod lg g2 mi je zapala masna glossy plastika pozadi, oni dugmići, ekran, ružno nakalemljen lgov UI.

Definitivno ću da gledam da uzmem note 3 preko oglasa za jedno mesec dana. Nadam se da će moći da se uzme za 500-550.

Sada mozes da kupis Note 3 za 500e potpuno novog, neotvorena kutija, garancija VIP-a recimo 2 godine na oglasima bez ikakvih problema. Trenutna dilerska cena za ovaj telefon prema mobilnim radnjama je 475e. Ja cu da sacekam najverovatnije jedno mesec dana da cena padne jos malo, tipa na 450e i tada planiram u shopping.

Zar ne postoji nigde neka nefabricka pojacana varijanta baterije za ovaj telefon u istoj velicini kao sto ima za S3/S4?

Poslednja izmena:
Generalizovanje. Realno, nije to samo razlika N3 vs G2 :). 4K2K snimanje, bolje dnevne fotke, 3GB RAM-a, microSD slot, bolji kvalitet zvuka na slušalicama, i kakav god da je TW, opet je bolji i nudi više stvari nego LG-ev Optimus UI.

LG G2 je bolji u noćnim fotkama, malo boljoj bateriji i ekran ima više PPI. Slobodno dodajte ako sam nešto zaboravio.

Pa nije samo to razlika, ali Note aplikacije i olovka najvise izdvaja ovaj uredjaj od ostalih, zar ne?

4K? Paaaaaa jos par godina dok ne dodju neke "normalne" cene, pa da mozes da gledas taj sadrzaj.

3GB RAM-a? Necemo opet o RAM-u, jelte? :d

S obzirom da je LG doooosta pokupio od Sammy-a, UI gotovo da se i ne razlikuju ;) Jedina stvar kod Sammy-a sto je multiwindow extra stvar, to nisu ovi iz LG-a mogli lepo da odrade :d

Ekran, pa ono odlican je i na jednom i na drugom (sem ako se ne gleda pod lupom) :)

Zvuk se da srediti na svakom telefonu preko Viper4Android.

Joj kad se samo setim @Djilkosh-ovih svrsh postova pred pretstavljanje i nakon sto je Note 3 pretstavljen... :D

Ali mozda bolje da cutim. :)

Razumljivo, treba mu 150 evra za zimovanje, inače bi i on kupio N3 :d

Zar ne postoji nigde neka nefabricka pojacana varijanta baterije za ovaj telefon u istoj velicini kao sto ima za S3/S4?
Naravno da ne postoji,jer da je moguce strpati vise mah u te dimenzije svakako bi samsung to sam uradio.
Imas baterije istih dimenzija sa vecim kapacitetom ali samo na papiru,u praksi je to boolja od autonomije i rizik da pokvaris telefon od 500E baterijom od 5E.
Ne preporucujem svakako.

Joj kad se samo setim @Djilkosh-ovih svrsh postova pred pretstavljanje i nakon sto je Note 3 pretstavljen... :D

Ali mozda bolje da cutim. :)
Ja sam i dalje odusevljen onim back cover faux leather ;)
Razumljivo, treba mu 150 evra za zimovanje, inače bi i on kupio N3 :d

Nije zimovanje, nova godina... :)

A *** kad gledam da necu koristiti toliko olovku i Spen, zasto da dajem vise para i da sedim kod kuce. :d Ovako bicu zadovoljan i sa ovim "jadnim i bednim" G2 usput se i provesti :d

Poslednja izmena:
Da, i ja se sećam đilkoš komentara i za LG g2 (kako je samo hejtovao one dugmiće pozadi) i za note 3 pa mi je sad sve ovo pomalo i smešno s njegove strane. :)

Da pitam, jel i za note 3 može da se kupi kod preko ebaya i da se otključa (trajno i bez roota )?

Nazad
Vrh Dno