Poolmaker
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 05.04.2013
- Poena
- 2,245
ok, da ne mlatimo više
ukratko
keširanje je na androidu vrlo poželjna pojava i sa te strane neiskorišćen ram jeste bačen ram.
sa druge strane ram koji se napuni aplikacijama koje imaju memory leak nije dobro popunjen ram (npr http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=125658&d=1381972352, ili sitacija kao sa prvog shota koji sam okačio gde cure sistemske aplikacije)
ono što je najveći problem je što ugrađeni task manager (ako se tako može nazvati, ono u settings/apps/running) ne prikazuje praznu memoriju kako ljudi misle već memoriju dostupnu za keširanje. used na tom ekranu meri samo system + servise, tako da to nije neko trenutno stanje kako kažeš već će biti otprilike isto čak i ako pokreneš 3 velike igre + chrome sa 5 tabova + facebook + ... i onda ih sve na home minimizuješ (keširaš), tako da na tom ekranu treba imati što više free memorije. pošto većina ljudi tu gleda koliko ima zauzeće, ne može se samo napamet ponavljati da je ok da bude što više zauzeto jer na tom ekranu to nije slučaj, naprotiv.
Ti si tvrdio da "neiskorišćen ram je bačen ram" je netačno i mantra.
Sada se slažeš sa tim, drago mi je što si promenio mišljenje.
Memory leak je već druga tema, jeste vezana za ram menadžment ali ne i za tvoje tvrdnje (i preobrat) sa kojima je ova diskusija počela i koje spomenuh u prethodnom pasusu.
"ne može se samo napamet ponavljati da je ok da bude što više zauzeto jer na tom ekranu to nije slučaj, naprotiv."
Ovo sam ja negde tvrdio ili u obraćanju meni se obraćaš nekom drugom?
"Android ram menadžment jeste dizajniran da (što više) drži učitane aplikacije u ramu i dok god telefon/tablet funkcioniše normalno nebitno je koliko je rama slobodno ili zauzeto."
Da mlatimo praznu slamu to se slažem, ja popustiti ne mogu a ne verujem i da ti to nameravaš