Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Pomoc jel neko zna kako da predjem onaj deo ka udjem u onaj grad Limansk se valjda zove do djem do nekog dela gde neke anomalije u obliku velike lopte i ima ih nekoliko rasporedjenih po putu kad udejm u neku od njih ona me vrati na pocetak kanala probao seve i svasta i nemogu da prodjem.
Kroz prozor autobusa, sa njegove leve strane ima kutija - popnes se na nju, samo moras jako nisko da se kreces da bi prosao kroz prozor (ctrl+shift).

Hvala izvalio sam u medju vremenu i tu je relativno brzo kraj igre.

Ko ima problem sa performansama(ko nema:p) neka proba ista podesavanja kao na slikama.Posle restartujte igru dva puta...Cudna mi je ova "bump"opcija,iskljucio sam je i u grafici se nista ne menja a cini mi se da sam dobio dasta u performansama...

Prilozi

• ss_vedran_09-23-08_00-16-42_(marsh).jpg
    ss_vedran_09-23-08_00-16-42_(marsh).jpg
    147.7 KB · Pregleda: 55
  • ss_vedran_09-23-08_00-16-49_(marsh).jpg
    ss_vedran_09-23-08_00-16-49_(marsh).jpg
    159.2 KB · Pregleda: 92
  • ss_vedran_09-23-08_00-16-58_(marsh).jpg
    ss_vedran_09-23-08_00-16-58_(marsh).jpg
    146.1 KB · Pregleda: 88
Nece na garbage, puca na desktop:wall: Ni sa onim fix-om nece:(
E da mu jbmsvepspsku...

Poslednja izmena:
Resen problem...neki od modova su imali neodgovarajuci system.ltx fajl (verovatno nekompatibilan sa najnovijim patchom).

Ako cete mi verovati veliki sam FPS fan, a sa druge strane do juce nisam ni probao S.T.A.L.K.E.R. E sad ono sto me zanima, a da ne budem troll i otvaram novi topic jeste sledece, koji mod bi ste mi preporucili za prvo igranje doticnog, nabasah na ovaj Oblivion Lost i procitavsi malo log vidim da je jako toga promenjeno. E sad ono sto je mene prvobitno odbilo od S.T.A.L.K.E.R.-a jeste prica o tome kako je prebagovit, a i sama cinjenica da postoje modovi koji se predstavljaju kao a must, sto mi prakticno ukazuje da sama igra nije ono sto se ocekivalo od nje. E tu nastaje problem zato sto imam neki trip da igram the way it meant to be played, dakle mod free, zato oblivion nisam igrao dalje od izlaska iz tamnice :) (a i na stranu sto je giga shit), a sa druge strane mi ovaj mod deluje onako bas bas :).

Vidim ima tu jos par TC modova kao sto su AMK koji je u rangu gore pomenutog?. Suma sumarum moje pitanje je sledece, da li za nekoga ko prvi put igra doticnu igru treba krenitu sa jednim od gore pomenutih modova koji navodno igru cine daleko boljom i ako to jeste istina koji mod da izaberem.

Nadam se da nisam smorio...

Za ljude koji imaju slichnu grafichku poput moje, neka probaju setovanja iz prilozhenog videa:

[youtube]_jhVTdajguI[/youtube]

Me happy. :) (Sun Shadow mozhe od 19h-5h, tad radi isto ovako :D)

@ATI FAN Pre par stranica sam napomenuo da sam krenuo da igram prvi deo igre cisto iz dosade dok ne skinem clear sky i totalno se zarazio, sad sam vec podosta odmakao, mislim da sam pri kraju igre. Od modova nista nisam instalirao, samo sve peceve, dakle od 1001 do 1006 (nisam siguran za oznake ali nebitno je, zadnji je 6). Jedan jedini bug sam primetio u igri i desio se mozda 2-3 puta za 20-ak sati igre a to je da lesevi nestaju, resava se quickload-om i ne utice na igru ama bas uopste :). Da ne idem u off vise, instaliraj sve peceve, mozes eventualno neki mod za texture ili svetlo i vozi, ako ti se igra svidi to nece biti zbog nekog moda vec zbog price i atmosfere ;)
:wave:

vanila Clear sky je daleko bolji od vanila SoCa.... SoC sa Oblivion Lost modom je na nivou Clear Sky-a... eto :) mod za Clear Sky koji je totaln a must have nije josh izashao jer se josh radi na bagovitosti...

btw meni nije radio travel fix na 1.5.03 verziji :| stavio sam 1.5.04 i dalje ne radi travel fix i ne mogu da izadjem iz cordona... ako neko ima savegame kada je tek doshao u garbage bio bi megacar ako bi ga okachio negde... taman sam kupio SEVA suit i ono prc nema vise ... ***... mozda i pauziram pa krenem iz pocetka kad se vratim sa letovanja :)

^1440*900. Vide se podeshavanja kad stavish na high quality. ;)

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    118.3 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
vanila Clear sky je daleko bolji od vanila SoCa.... SoC sa Oblivion Lost modom je na nivou Clear Sky-a... eto :) mod za Clear Sky koji je totaln a must have nije josh izashao jer se josh radi na bagovitosti...

btw meni nije radio travel fix na 1.5.03 verziji :| stavio sam 1.5.04 i dalje ne radi travel fix i ne mogu da izadjem iz cordona... ako neko ima savegame kada je tek doshao u garbage bio bi megacar ako bi ga okachio negde... taman sam kupio SEVA suit i ono prc nema vise ... ***... mozda i pauziram pa krenem iz pocetka kad se vratim sa letovanja :)

Evo ti save.Imas Abakan sa optikom i nista vise fensi...
http://rapidshare.com/files/147384209/Save.zip.html

Takodje, evo ti i dva moda koje koristim, za svaki slucaj:
Prava imena oruzja:
http://stalker.filefront.com/file/Real_Weapon_Names_Clear_Sky_ENG_ITA_FIXED;93974

Weight mod (150 kila opreme hehe):
http://rapidshare.com/files/147280838/weight_mod_v1.1.zip.html

Ovaj weight mod ti mozda odglavi garbage, u njega sam dodao jednu liniju koja je to uspela da odradi kod mene.
Ne znam samo gde si nasao SEVA odelo? :)

Nego, kada cu moci da upgradeujem jurisne puske i odecu?Ulazim u dark valley i jos uvek sam sa Clear Sky odelom i Abakanom na default.

jao nexshe u chelo te ljubim :d

seva odelo je bilo kod prodavca u neutral base-u.... mislim da dobije to u ponudi kada se bash zgotivish sa njima.... i kostalo je oko 18-19k koje sam krvavo zaradio trcheci po anomalijama i tepanjem mutiranih svinja :p

jurisne puske? zar ih ne modifikuje onaj baja u clear sky bazi?

Nema na cemu :p

U vezi tih pusaka, taj lik hoce da modifikuje samo SMG-jeve, pistolje i sacmare...kapiram da mi treba onaj usb flash uz koji dolazi "uputstvo za modifikaciju" al pojma nemam gde te flasheve nabavljam.Nekako prebrzo napredujem kroz nivoe a oruzja i odela sam nekako slabo menjao.

E da, kako da odradim onaj kvest za vojnika u kordonu, treba da mu donesem PDA iz tunela ispred koga je luda anomalija (vraca me unazad) :D

one prve flesheve mislim da nabavljash tako sto otkupljujesh informacije za loot mesta po swampu... dodushe ja sam samo 2 od tri odradio

za one flesheve iz cordona mislim da se nalaze kojekuda po garbage-u i dalje

auf zaboravio sam kako bese za taj pda, ali znam da kada skochish u onu anomaliju iznad mosta dodjesh u tunel gde imash fin loot a koji je nedostupan zbog slichne anomalije ispred tunela...

^Aha, znaci da skocim s mosta u anomaliju :d Zanimljivo, to mi nije palo na pamet LoL

Inace neke stvari mi opasno idu na zivce.Ova pogotovo: "osvoji depo u garbage-u od bandita".Taj kvest se ponavljao prilicno i u SoC-u, tamo ga je trebalo redovno braniti, ali ovde...uzas.
Osvojim depo, mrdnem 200m, opet se vrati da ga oslobadjas.I sve tako...a jednom se desila bizarre situacija.Ocistim depo, i dok sam jos unutra, vrata se zatvore i ja nemam kud i gle cuda- "osvoj depo kvest".:S: Posto sam tu bio samo ja, skript to zabelezi kao "cancelled" i vrata se otvorise.
Ili ova situacija: ulazim u dvoriste depoa, ubijem par bandita i skript odjednom to ukapira kao da je to "friendly baza" i ja ne mogu da izvucem oruzje, a banditi me polivaju do mile volje:mad: ...i onda sam morao da cekam iza ograde da neko promoli nos i trosim metke bzvz jer gadjam iz pm tackice na nisanu.

Jednostavno, neke stvari su gadno zahebali.A imali su fore da srede sta su hteli.Nivoi i objekti su maltene isti kao u SoC, samo je trebalo da se pozabave peglanjem AI-ja i da stave zanimljivije sporedne kvestove.Ali ne...ovde ima sporednih kvestova tipa "donesi mi municiju" koju naravno vec imam kod sebe.A AI se ponasa cudno ponekad, kao sto pomenuh vec- gadjas lika, on ne reaguje uopste, ili njegov drugar na metar pored pada mrtav ovaj nista.Jedino ako te vidi onda manevrise i trazi zaklon.Bah...
Sve mi deluje previse kao mod, tipa Priboi Story.A zasto i dalje igram, nem' pojma, ipak je to Stalker :d

Jedva cekam da vidim Limansk.Ako nista, bar ce biti lepo za oko.

ako popprichas malo detaljnije sa squad leaderom ispod mosta on ti kaze nesto u fazonu kao "nemam pojma sta je ta crna rupa znamo samo da stagod bacimo tamo to nestane, pa smo odlagali kojekakvo djubre tu, moramo da ochuvamo ekologiju" :d

jel to osvoj depo kvest se stalno pojavljuje kao primary quest ili sekundarni? sekundarne mozes da igrnorises jer je to vishe kao distress call pa ako hoces da pognesh pomozi ako neces nikom nista, mozes kasnije opet...

Ja sam se zaglavoo u Army warehous-u.Treba da predjem u Red forest posto sam sve zavrsio i da razgovaram sa nekim likom ali me igra izbacuje. Ima li neko neki lek za ovo posto nisam jedini kome se to desava?
Moze li neko da posalje neki save?
Ps: eng verzija, patch 1.5.03 pa onda 1.5.04 + cordon fix

Dobro znaci, ovo se igra tako sto sve zivo iskljucis, igra izgleda gore nego prvi stalker bez modova i i dalje radi gore od prvog stalkera. NEcu zalaziti u gameplay posto sa 6-11fps nisam ni pokusavao da idem tamo, a kad iskljucim sun shadows i ostatak stavim na medium baca mi se pegla.

Svaka im cast. Uspeli su da naprave daleko ruzniju i daleko zahtevniju igru od Crysis-a. A ja mislio Crytek ne optimizuje igre...oh...

Poslednja izmena:
Kako 6-11 frejmova, pa ja na ovom jadu od kartice, na koju sam se daungrejdovao baš da bih minimizovao igranje, vozim sasvim solidno u 1024 medium...

ma ne slusaj ga... popio je malo vise piva :d

Dobro znaci, ovo se igra tako sto sve zivo iskljucis, igra izgleda gore nego prvi stalker bez modova i i dalje radi gore od prvog stalkera. NEcu zalaziti u gameplay posto sa 6-11fps nisam ni pokusavao da idem tamo, a kad iskljucim sun shadows i ostatak stavim na medium baca mi se pegla.

Svaka im cast. Uspeli su da naprave daleko ruzniju i daleko zahtevniju igru od Crysis-a. A ja mislio Crytek ne optimizuje igre...oh...

ti si jeddini koje ima takvo iskustvo.. chekiraj i ovaj forum i sve ostale... igra je tri puta lepsha od prethodnika i malo optimizovanija... fora je sto je svima krahirala dok nije ponovonapunjena verzija odradjena kako treba...

Ja sam se zaglavoo u Army warehous-u.Treba da predjem u Red forest posto sam sve zavrsio i da razgovaram sa nekim likom ali me igra izbacuje. Ima li neko neki lek za ovo posto nisam jedini kome se to desava?
Moze li neko da posalje neki save?
Ps: eng verzija, patch 1.5.03 pa onda 1.5.04 + cordon fix

kako si tako uopste ucitao stare save-ove????
svaki update povlachi posledicu a to je da ne mogu stari savovi da se ucitaju

edit> zar nije vreme da se ubaci feature na forum da automatski merguje dva uzastopna posta istog korisnika... toliko je primenjen feature da mi je prosto u naviku ushao...

Poslednja izmena:
Daj user name i pass :p Pa skini i probaj,daj da se mi omrsimo ako radi kako treba.

Jel preporucljivo da se igra Clear sky ako nisam igrao Shadow of chernobyl? mislim zbog price, dozivljaja ili da mozda ima nesto u cernobilu sto ne sme da se propusti?
ili da odma instaliram Clear sky?

a ja sam jedini jel ? Ok, dx9, sve je kako igra namesti samo sam rezoluciju digo na 1280 i AF je na 8x u drajverima:

m8zrt5.jpg

adgoao.jpg

2e64ftc.jpg

13yqds6.jpg

sun shadows kad iskljucim onda ima vise FPS ali izgleda kao i stari stalker, ali i dalje radi gore. Stari stalker sa paralaks modom, sky modom i 4xAA radi u 40-60fps na mojoj masini i izgleda ok.

Nemojte me samo praviti ludim...

PS. MEDIUM = iskljucen sun shadows, sun rays i sve ostalo = BLJAK ! Ne kazem ja da na MEDIUM ne radi kako treba ali to za mene nije ta igra.

Poslednja izmena:
a ja sam jedini jel ? Ok, dx9, sve je kako igra namesti samo sam rezoluciju digo na 1280 i AF je na 8x u drajverima:

m8zrt5.jpg

adgoao.jpg

2e64ftc.jpg

13yqds6.jpg

sun shadows kad iskljucim onda ima vise FPS ali izgleda kao i stari stalker, ali i dalje radi gore. Stari stalker sa paralaks modom, sky modom i 4xAA radi u 40-60fps na mojoj masini i izgleda ok.

Nemojte me samo praviti ludim...

PS. MEDIUM = iskljucen sun shadows, sun rays i sve ostalo = BLJAK ! Ne kazem ja da na MEDIUM ne radi kako treba ali to za mene nije ta igra.

Nisi jedini,igra radi ocajno kada je sve na max,ja u 1680*1050 imam 3-6 Fps (bez AA!) ,tek kada stavim one 3 opcije na low igra poleti.

NEgo, ja idalje ne mogu da predjem prvu misiju,prilazio sam toweru sa svih strana i opet nista...pa ako nekog ne mrzi da okaci sejv posle zavrsenog "help with tower" (ako tokom igre nije moguce menjati nivo tezine,neka bude tezina posle normal, "veteran" ili kako se vec zove)

Poslednja izmena:
Vrh Dno