Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Nemogu da verujem da ste svi izgubili opremu.
Ja sam lepo otisao do najblizeg sanduka prebacio svu opremu u njega i kada su me opeljesili posle one zasede u podrumu vratio sve natrag iz sanduka.:d

Ja sam lepo otisao do najblizeg sanduka prebacio svu opremu u njega i kada su me opeljesili posle one zasede u podrumu vratio sve natrag iz sanduka.:d

Sad to kazes ..a ja ga bezveze nahebo ..

@oogabooga evo u attach-u

1440x900, Full dyn. DX10

Igra lepo radi, nocu ~50FPS pa nadalje, danju kad je sunce i sve oni nazovimo ih sun efekte ume da padne i na ~30-35FPS ali je uglavnom napolju 40-50FPS pa nadalje.
Uglavnom ja sam zadovoljan kako radi, ne osecam nikakva usporenja i to a na tih 30-35FPS retko pada i da nemam Fraps ukljucen ne bi ni znao verovatno ..

@nex999 Kod mene je tu vec bilo ukljuceno sva 4, i tek kada sam stavio 1 jezgro onda je FPS pao, pa sam ponovo vratio i onda se FPS podigao koliko je i bio, znaci nije igra koristila samo jedno od pocetka ..?

Prilozi

• xrEngine 2008-09-20 23-55-06-74.jpg
    xrEngine 2008-09-20 23-55-06-74.jpg
    360 KB · Pregleda: 64
  • xrEngine 2008-09-20 23-55-27-14.jpg
    xrEngine 2008-09-20 23-55-27-14.jpg
    349.9 KB · Pregleda: 55
Za sve programe je uvek stiklirano sva cetiri, tako i treba da stoji.A ova igra iz nekog razloga koristi samo jedno_Ono sto treba da se odradi jeste (dok je igra u meniju) da se stiklira da radi samo na jednom jezgru, pa apply, i onda da se stikliraju sva cetiri i onda opet apply...uostalom, dadoh tamo uputstvo.
Ljudi su tako uspeli da zauzece na drugom jezgru podignu i na preko 40%, a i sa cetiri je mnogima dalo dobre rezultate...i osetno bolji fps.
Ja jos nisam probao, igra mi stize sutra...

Mozda je kod tebe nekim slucajem radilo kako treba, ko zna...mozda je neki od patcheva doneo promenu, ali koliko sam ispratio ljudi su jedino na ovaj nacin naterali igru da mrdne sa jednog jezgra.

Poslednja izmena:
Ja sam to uradio dok sam bio jos u igri pa samo stavim ESC i npr. imam 50FPS onda umesto 4 jezgra ja stikliram samo Core0 tj. prvo i FPS nije vise 50 vec npr. 35FPS ( da, bas je bila osetna razlika u FPS-u ) i onda sam stiklirao 2 jezgra i FPS opet 50, onda stikliram sva 4 i FPS i dalje 50FPS.

Znaci kod mene je igra od starta vec koristila 2 ili 4 jezgra to hocu da kazem.

*moj edit*

Nije uopste patch-ovana igra :D samo tako sam uspeo da je pokrenem na Visti 64, mozda je do samog OS-a ili jos verovatnije verzije igre ..

Poslednja izmena:
E 'ajde,molim vas , koristite spoilere kada govorite o desanjima u igri...:)

Kralju :smoke:.
Svaka Ukrajinka ti se dala. ***, sto nema zena u Stalkeru, jesu sssr-ovci gayevi :d.
Sta nije neka zena mogla bude vojnik, il doktor il civil...

To sam ja pokusavao ranije na Shadow of Chernobyl ali nije pomagalo posto je bila osnovna ver. jednostavno je nestajalo kad prebacim u sanduk dok ovde nije slucaj. Steta je sto pare nemozes tako da ustekas.:(

Pomagajteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,bas mi se svidela igra na pocetku,ali...... nikako ne mogu da predjem prvu misiju (help with tower) ili tako nesto ,kada dodjem tamo jednostavno se nista ne desi,ubijem svinju pridjem toweru (ili se popnem) i nista? sta treba da se desi da prodjem dalje?

Ne znam da li si do sada već rešio problem, ali isto se i meni desilo a na rešenje sam nabasao sasvim slučajno, naime pošto me onaj na tornju nije fermao ni 2% ja se samoubijem pošto više nisam znao šta bih... e sad, sledeći put kad od prvog autosave-a ideš ka tornju probaj da pridješ sa neke druge strane. Kod mene je ovo upalilo.

Ne znam da li si do sada već rešio problem, ali isto se i meni desilo a na rešenje sam nabasao sasvim slučajno, naime pošto me onaj na tornju nije fermao ni 2% ja se samoubijem pošto više nisam znao šta bih... e sad, sledeći put kad od prvog autosave-a ideš ka tornju probaj da pridješ sa neke druge strane. Kod mene je ovo upalilo.

Nisam jos,a igrao sam bas mnooogo puta,probacu ovo sto si rekao,Hvala!!!

Ja se samo molim da mi nepocne izbacivanje na desktop kod jedne odredjene misije kad zavrsim onu crvenu sumu treba da popricam sa foresterom prvi put pa me on posalje negde u pm pa te oni tamo navuku da utepas bloodsucker e tu nastane pucanje sa ver. 1.5.03 nadam se da cu to proci bez problema sa ovom novom napunjenom i pecovanom ver. 1.5.04 i lekicem.

@nex999 Kod mene je tu vec bilo ukljuceno sva 4, i tek kada sam stavio 1 jezgro onda je FPS pao, pa sam ponovo vratio i onda se FPS podigao koliko je i bio, znaci nije igra koristila samo jedno od pocetka ..?

i kod mene isto..... znaci, u startu su vec 4 jezgra ukljucena, i kad odradim tu matematiku u task managaeru, nista ne dobijam, isto ko i da nisam.....

Pa ne treba da se vracate u igru kada ukljucite samo jedno jezgro, nego odmah da ukljucite ponovo 4 jezgra pa onda da se vrnete u igru, ako sam dobro shvatio.

Kod mene to ne vazi radi identicno.

Isto i kod mene, rade u startu oba jezgra...

i kod mene sva cetiri! Patchujte na 1.5.04, donosi dosta poboljsanja
mada mi nije jasno zasto meni koci na 1280x1024 na high :) kada ima i vise nego dobru konf. za igranje (4Gb rama, 9800GtX2 (2x512Mb gddr3) q6600) ... mislim da je do cracka ... ne znam vise stvarno ...

AMAN LJUDIIIIIIIII, kad moram da se derem :D.
Tako je kod svih, rade sva jezgra, ali poenta je da izadjete iz igre dok ste u meniju, i u Task Manageru, iskljucite (ok) PA PONOVO UKLJUCITE SVA JEZGRA (ok), PA SE TEK ONDA vratite u igru. Tada bi igra trebalo da prepozna ostala jezgra.

A vi pretpostavljam odete u Task pogledate rade sva jezgra, ok i vrnete u igru :smash:.
Ovako sam ja razumeo, nisam jos probao.

Poslednja izmena:
Imam jedan cudan problem. kada sam stavio ove rld fajlove, pocelo je povremeno da mi ekran "trepne" i to sam delic sekunde ali se primeti. Da li jos neko ima taj problem?

Cekajte sad,ova reloaded verzija,jel' to isto budzena ili je u pitanju "original"???:p

Tako je kod svih, rade sva jezgra, ali poenta je da izadjete iz igre dok ste u meniju, i u Task Manageru, iskljucite (ok) PA PONOVO UKLJUCITE SVA JEZGRA (ok), PA SE TEK ONDA vratite u igru. Tada bi igra trebalo da prepozna ostala jezgra.

A vi pretpostavljam odete u Task pogledate rade sva jezgra, ok i vrnete u igru :smash:.

TO I JESAM URADIO, I NISTA, ISTO KO I DA NISAM...... malo i ja da vicem, haha

Poslednja izmena:
Evo nas opet ista prica i sa ver. 1.5.04 na istom 'ebenom mestu zabata samo sto sad neode u desktop nego jednostavno stane kad odem u task manager pise not responding.

Najzad instalirao...Odradio ono ciscenje u mocvari.Mnogo mrzim cimanje "trci tamo-trci vamo" i to mi se uopste ne svidja.Ona lovacka sacmara je prilicno upotrebljivo oruzje, pocetak je malo laksi nego u SoC, jedino sto je zahebanije je sto zavoja ima malo a medkitovi ne zaustavljaju krvarenje.

Probao onu foru sa jezgrima i meni se cini da kod mene radi kako treba...no to cu proveriti drugi put, sad mi se igra.

Inace, lupio sam podesavanja na "dx10 enhanced full bla-bla" i smanjio AF, sun detail i distance na medium i sun rays na low, igra izgleda maltene isto, a radi vrlo dobro.Wet surfaces...meh, ocekivao sam upecatljivije efekte, no nije lose.Jos nisam video taj Dx10 dim.
Voda je unapredjena od one sivkastozelene mrlje iz SoC u nesto bolje...lici na vodu al i dalje ne izgleda bas "moderno" :p

Atmosfera, nije mi to to...ovo histericno trcanje tamo-vamo u mocvari mi ne dozvoljava da uzivam i malo ubija onaj spooky element koji je imao SoC.
Napucavanje je malo cudno, dvocevka ubija (ok, na manjoj daljini) a pistolj je katastrofa.Al ajde jos sam na pocetku.MNOGO JE GLUPAVO to sto ja NE VIDIM kroz travu a ONI VIDE :S: ...mislio sam da je to prevazidjeno i da vise necu videti u igrama...
Gurkanje iz zaklona...o boze, koliko to smeta...na kraju sam morao da picim usamljen i napadam bandite iz kontra pravca samo da ne budem u grupi sa "ortacima".

No dobro, videcemo kako ce ici dalje :) Nego gde rekoste da ste nasli vintorez?U mocvari, ali gde?

Poslednja izmena:
- U pocetnoj misiji u Agropromu iako moze da udje na tu mapu sa par strana ukoliko ne udjes sa "prave" nece da ti da quest za dalje i da otvori Duty bazu.
- Totalno sam se razocarao kad sam otisao skroz iza fabrike u Yantar-u, a zasto je to tako otkrijte sami. E da mi je neko pricao da cu tako nesto videti u igri koja puca na naslov godine ne bih verovao.
- Sta je vestina? - Kad predjes mitraljez na ulazu u Cordon na dva najteza nivoa tezine, bez besomucnog snimanja pozicije svaka dva metra :d
- Kraj i krljanje po NPP je teski krsh za razliku od SoC. Nema sanse da ubijes bilo koga od NPC-a na zemlji. A spawn monolita je gori od Doom 3 + sto nevidis gde ti je meta i sta treba da radis (u mom slucaju se Strelok zabagovao u mestu i tako do kraja)

Uglavnom ko nije odigrao preporucujem da saceka jos par patcheva. :wave:

Poslednja izmena:
Atmosfera, nije mi to to...ovo histericno trcanje tamo-vamo u mocvari mi ne dozvoljava da uzivam i malo ubija onaj spooky element koji je imao SoC.
Sacekaj da padne mrak...:-devil-:

Nego gde rekoste da ste nasli vintorez?U mocvari, ali gde?
Vintorez imas u kordonu(ako zelis da roknes prijateljskog stalkera,samo pazi da te niko ne vidi:D).
I da , na vrhu gard tower-a(swamp) imas optiku za kalasnjikov...;)

Poslednja izmena:

AMAN ZDRAVKO, kad sam rekao da mi u startu rade oba jezgra mislio sam na to da nema promene kad uradim ono u task manageru a kad npr upalim samo jedno jezgro i vratim se u igru fps osetno padne sto znaci da igra u startu koristi oba jezgra. *** k'o da smo retardi i ne umemo da procitamo tri reda uputstva na ENG a ti si kao ukapir'o a nisi ni probao...:)

Poslednja izmena:
Ne znam da li me vise smara ono zaglavljivanje NPC-a,izbacivanje na desktop ili pad FPS-a :wall: Ali u svakom slucaju je odlicna igra,malo manje strasna nego SoC. ;)

Sacekaj da padne mrak...:-devil-:
Vintorez imas u kordonu(ako zelis da roknes prijateljskog stalkera,samo pazi da te niko ne vidi:D).
I da , na vrhu gard tower-a(swamp) imas optiku za kalasnjikov...;)

Meh...mrak nic posebno, nema nista da me zaskoci :p par shtreca sa divljim svinjama i to je sve.
Nasao sam optiku, sad sam u kordonu pa cu da ga nadjem :)

Inace ovde se nesto cudno desava.Ispizdeo sam na onaj mitraljez na ulazu u kordon, i po obicaju resih da ocistim bazu od vojnika, posto to uvek radim u SoC.

Upadnem ja tako u bazu, i pobijem njih 15 pistoljem, i to sve jednog po jednog a desava se da samo stoje dok ih ja rokam??Reaguju samo ako me vide, i to kad im pridjem blizu.Ovako nesto nije imalo sanse da se izvede u SoC na istoj tezini (veteran).
Nesto su gadno zeznuli sa AI-jem.

Pokupim ja tu Abakan, stavim mu optiku, lepo podesim pojedinacnu paljbu i rek'o na konju sam...kad ono cvrc...tek svaki peti metak pogadja u musicu, rasipa metke ko blesav :S: ...wtf...i tu su nesto cackali.Mozda mora da se modifikuje, da bi bio precizniji...

Poslednja izmena:
Pomoc jel neko zna kako da predjem onaj deo ka udjem u onaj grad Limansk se valjda zove do djem do nekog dela gde neke anomalije u obliku velike lopte i ima ih nekoliko rasporedjenih po putu kad udejm u neku od njih ona me vrati na pocetak kanala probao seve i svasta i nemogu da prodjem.

Haha znaci ne verujem...krenuo ja puticem iz vojne baze, odmako jedva 100m i setih se da vidim sta je s onim stalkerom koji lezi malo ispred tunela na ulazu u kordon.Krenem nazad, kad ono- mitraljezac vaskrs'o a i svi njegovi drugari :d

Ma jok nije vaskrso nego mu kolega doso iz anomalije. :)

Vrh Dno