Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Isti je slucaj i ovde. :) Na benchu ima vise retardiranih likova od samih tema i pitanja.
Sto se Clear Sky-a tice - igra je smor. Pa *** jel moguce da moras da potrosis 2 sarzera na jednog smrdu koji stoji na razdaljini od 10ak metara?
Pucam, pucam, pucam i nista...on ispali 3-4 metka i ja odo'. :S: Totalna gupost!
Necu da se obazirem na grafiku, koja je ruku na srce KATASTROFA ali nije od presudne vaznosti za opsti utisak.
Vrlo sam razocaran nastavkom.

Znas da Stalker nije kao Kriza u kojoj lik na samom startu ima nano sa kojim je u startu nadmocniji od svih, dok ovde moras malo da se pomucis i nadjes malo bolje naoruzanje pa ces jednim hicem obarati sve sto se krece. U globalu, igre su postale prave shitine i do sada nisam naleteo na igru koja u sebi ima nesto novo i inovativno i da moze da se obrce po 100 puta, a da ne dosadi (juce bas drzah u ruci Jagged Alliance, Heroje 3 i 5) i izadjoh iz radnje praznih ruku.:mad:

na kojim setovanjima bi trebao da pokrenem ovo na mojoj masini i misljenje kako bi trebala da radi (pitanjce pre nego uopste krenem da se cimam sa igrom....)

thx za odgovor

Da ne ureknemo za sad radi dobro sa patch-om 1.5.03 da kucnem u drvo:wall: radi mozda malo sporije nego 1.5.03 ali sa manjim oscilacijama FPS-a. Ali je 'ranje to sto mora da se igra od pocetka jer save-ovi ne vaze sa starije ver.

i nemaš problema sa pokretanjem?plavim ekranima?itd,itd...

samo jedan BSOD ranije ali to je bilo sa FSB-om na 320MHz tako da je najverovatnije memorija popustila. Javlja se povremeno onaj "bug trap" kada igra izlece na desktop,uglavnom kada pokusas nesto da odbacis iz ranca(neku pusku viska i sl).U zadnje vreme je to manje izrazeno kao i zamrzavanje igre na sekundu,moguce zato sto iskljucio full screan ali ne mora da znaci...
U samoj igri bas i nemam neke posebne bugove,samo mi je sumnjiv onaj task kada moras da zadrzis odredjenu lokaciju do dolaska saveznika.Tada mozes da cekas danima a niko ne planira da dodje.Zanimljivo je bilo da ,kada prvi put trebas da predjes u kordon iz mocvare,takodje treba da zadrzis onu farmicu i kad dodju clear sky ti zatrazis da te vodic odvede...Fora je sto sam ja zauzeo farmu oko nekih 22h a stalkeri su tek dosli ujutru sa izlaskom sunca...Da li je to neki bug ili tako treba da bude ,stvarno nemam pojma,ali je dobro ispalo(zona je nocu opasna za kretanje tako da ni stalkeri nece da rizikuju,realno nema sta...:smoke:).Ja sam za to vreme radjao lesheve na gomilu,cisto da mi prodje vreme,ako neko hoce da vidi imam i screanshot...:d Edit: O ne,izbrisao sam ga!!!:D

na kojim setovanjima bi trebao da pokrenem ovo na mojoj masini i misljenje kako bi trebala da radi (pitanjce pre nego uopste krenem da se cimam sa igrom....)

thx za odgovor

Udri sve na max..Tebe optimizacija ne treba da brine.:)

Poslednja izmena:
Pa znamo radi na visti x64 ali ne stabilno kao i na XP-u.

Isti je slucaj i ovde. :) Na benchu ima vise retardiranih likova od samih tema i pitanja.
Sto se Clear Sky-a tice - igra je smor. Pa *** jel moguce da moras da potrosis 2 sarzera na jednog smrdu koji stoji na razdaljini od 10ak metara?
Pucam, pucam, pucam i nista...on ispali 3-4 metka i ja odo'. :S: Totalna gupost!
Necu da se obazirem na grafiku, koja je ruku na srce KATASTROFA ali nije od presudne vaznosti za opsti utisak.
Vrlo sam razocaran nastavkom.

kako moze biti smor, pa imaju ljudi bolji armor od tebe... jednostavno kad i ti nabacish na sebe nesto kvalitetnije i nadjesh ubojitiju municiju i oruzje sve se menja... danas igracima nikako ugoditi... te previshe je lako te previshe je teshko... te kalash se ne cuje kako treba te prebrzo puca njanjanjanja... svi neki experti i profesionalni vojnici i ratni zlochinci...te lako se ubijaju te teshko se ubijaju... sva sreca te je igra drugachija od kvejkolikih igara i zapravo svega drugog sto je fp... zaista ima svoj shmek koji je takav kakav je vec u drugom naslovu... dakle znalo se sta se moglo ocekivati od igre... dough...

adaptirajte se malo i prepustite... a i ne znam zasto gubim vreme na ovom forumu sve nesto mislim pisace ljudi o misijama o igri o shtekovima modifikaicijama opremi i slicno... :S:

edit> doublepost, sorry zanesoh se

Poslednja izmena:
Meni je igra odlicna i tacka. A sad pitanje: da li moze da se nekako spava u igri, jer cini mi se da je moglo u prvom delu, da nekako prespavam noc, mnogo bre mracno i jezivo. Da li hrana i dalje ima nekog smisla, osim sto malo leci tj da li Stalker i dalje ogladni kao u prvom delu, da je ne vucem dzabe sa sobom? Zatim da li je neko skapirao kako se nalaze artifakti pomocu onog cuda, i dali je moguce modifikovati Enfield pusku posto mi onaj majstor ne da te mogucnosti?

haha, glupani koracaju u mestu jedan drugom u facu, i nemogu da se otkoce.....

Prilozi

• xrEngine 2008-09-20 20-19-13-31.JPG
    xrEngine 2008-09-20 20-19-13-31.JPG
    218.3 KB · Pregleda: 84
Dok mi se skidao CS instaliram nikad-predjeni-zbog-losemasine SoC i totalno se zarazim, igra je fenomenalna, smara prvih par sati dok ne nadjes neko solidno odelo i gun a posle sabija, nema sanse da krenem CS dok ne predjem ono cudo...btw clear sky kod mene radi solidno, u 16*10 bez aa sa svim mogucim klizacima na max bez one sunlight opcije 30-ak fps, kad upalim tu opciju fps osetno pada kao i svima...

Ma Stalker je dobar, ja sam sa uzivanjem igrao SoC. U CS, ako je grafika bez tih sunlight efekata ista kao u SoC , onda je dovoljno dobra. Mislim moze da se igra. :)

Njesra .. pa kako da uopste zaradim kintu u igri, gledam upgrade-e za pusku, pa treba mi ~15k za sve ono i vise, prodam aftifekt za ~2.5-3k zavisi a puske od 7k lik mi da mozda 700! Ok*ra me samo tako ..

A scope inace samo prevucem do puske i tako stavim ?

Eh, da dodam, kako da znam koliko ce ko da mi ponudi kad nigde ne pise ? cena za pusku pise gore desno npr. 5000R a ovaj se ispruzi 10% toga a zatim bi mi istu pusku prodao za tih 5k ...

Kao sto kaze @vdr1981 kinta se nakupi najlakse u Kordonu u vojnoj bazi.Pobijes vojsku pokupis oruzje i skupu municiju(municija je meni najbrzi nacin) i pravac trgovac.Mada je sto dalje odmices sve lakse da se skupi kinta..
Ali sve jedno koliko skupis nemoj da cuvas pare nego ih trosi za sto bolje oruzje i armor jer ces u jednom delu igre(Agroprom) sve da izgubis..:d
Bices opljackan.....I uspeces da vratis samo opremu bez para..:p
Zato trosi ..:D
Izvinjavam se ako sam nekom pokvario dozivljaj..:-devil-:

Za svaki deo opreme vazi desni klik i dalje po zelji..(ako ima kopatibilne delove)..

sve sto se moze popaliti, popaljeno na max...... sun, shadow, aa, af.....

Prilozi

• xrEngine 2008-09-20 20-10-56-17.JPG
    xrEngine 2008-09-20 20-10-56-17.JPG
    217.4 KB · Pregleda: 82
  • xrEngine 2008-09-20 20-15-43-60.JPG
    xrEngine 2008-09-20 20-15-43-60.JPG
    177.8 KB · Pregleda: 69
  • xrEngine 2008-09-20 20-27-37-51.JPG
    xrEngine 2008-09-20 20-27-37-51.JPG
    173.4 KB · Pregleda: 83
  • xrEngine 2008-09-20 20-27-50-96.JPG
    xrEngine 2008-09-20 20-27-50-96.JPG
    169 KB · Pregleda: 79
Koliko sam zapazio da ne izbacije bas svima na istom mestu igra iz tog raloga bi mogli da razmenimo save-ove naravno ako nam se podudaraju ver.
Razmislite o tome.:wave:

u ***, tu na pocetku bas kolje grafika... evo slika kad sam izasao iz te kucice .....

neznam da li bi sta dobio da kloknem malo cpu, posto je na def. 2.4ghz, tojest cela masina je na defaultu.....

Prilozi

• xrEngine 2008-09-20 20-31-49-05.JPG
    xrEngine 2008-09-20 20-31-49-05.JPG
    198.3 KB · Pregleda: 151
@OCZ...Upravo sam stigo dotle kad me savatase
Evo sad sam nasao malo vremena pa nastavljam odatle da pikam, no ne zalim ako cu povratiti opremu, para sam imao mozda 1k

Blago tebi ja sam imao oko 50k..
Ali sam ih slatko pobio..

Poslednja izmena:
Evo kako je kod mene to sa suncem..
Efekti sevanja uopste ne uticu na fps..

Prilozi

• 08-30-08_16-32-52.jpg
    08-30-08_16-32-52.jpg
    435.4 KB · Pregleda: 111
  • 08-30-08_16-32-52 (7).jpg
    08-30-08_16-32-52 (7).jpg
    440.3 KB · Pregleda: 89
  • 08-30-08_16-32-52 (4).jpg
    08-30-08_16-32-52 (4).jpg
    490.4 KB · Pregleda: 87
  • 08-30-08_16-32-52 (5).jpg
    08-30-08_16-32-52 (5).jpg
    462.2 KB · Pregleda: 71
  • 08-30-08_16-32-52 (3).jpg
    08-30-08_16-32-52 (3).jpg
    363 KB · Pregleda: 97
generalno, igra mi se nesto ubagovala..... kad sam krenuo na drugu misiju, ispala mi na desktop, posle toga ucitao, pa posle minut ekran postao sav beo, bilo tako minut, pa se posle povratila slika, ali od onda, treba mi 2 minuta kad kliknem exit to windows da izadjem.... nesto se upucalo, a ko zna sta.......

hocu dobiti nesto ako nasviram cpu malo?

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    185.7 KB · Pregleda: 63
  • 2.JPG
    2.JPG
    193.4 KB · Pregleda: 45
  • 3.JPG
    3.JPG
    187.8 KB · Pregleda: 49
  • 4.JPG
    4.JPG
    216.3 KB · Pregleda: 66
  • 5.JPG
    5.JPG
    238.7 KB · Pregleda: 48
^^
verovatno ces dobiti obzirom da igra vidi samo jedno jezgro pa je verovatno visi klok preporucljiv.

inace, igra radi ok (kad radi, haha), tamo na drugoj misiji kad dodjem do tornja da pobijem bandite, ima ih oko 6-7 i po koja svinja, radi sa svim ovim ukljucenim na 60-70fps, sto je ok..... valjda.....

^^
verovatno ces dobiti obzirom da igra vidi samo jedno jezgro pa je verovatno visi klok preporucljiv.

Zar nisu 2 ili vise ? bilo valjda ne nekoj prodhodnoj strani ono sa task manager-om i jezgrima ..

Ja sam probao i ukljucio u igri samo jedno jezgor CPU-a i ne pomeram se FPS ~41, zatim se vratim na desk i ukljucim sva 4 i FPS ~56 ( inace isti FPS sa 2 i 4 jezgra ) pa predpostavljam da koristi 2 onda ..?

Koristi jedno jezgro, na onaj nacin moze da se natera da radi na dva i vise...

OCz, de napisi tvoja podesavanja i kako ti radi...... posto imamo isti cpu i grafu, pa da uporedim......

Nazad
Vrh Dno