Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Nisi jedini,igra radi ocajno kada je sve na max,ja u 1680*1050 imam 3-6 Fps (bez AA!) ,tek kada stavim one 3 opcije na low igra poleti.

Nego, ja idalje ne mogu da predjem prvu misiju,prilazio sam toweru sa svih strana i opet nista...pa ako nekog ne mrzi da okaci sejv posle zavrsenog "help with tower" (ako tokom igre nije moguce menjati nivo tezine,neka bude tezina posle normal, "veteran" ili kako se vec zove)

Sinak kako 1680x1050 na 17" CRT monitoru ?
I de ti poleti si lood, sa tom grafickom.
1024x768 na high (ispod maximuma) je za tebe ;).

Sinak kako 1680x1050 na 17" CRT monitoru ?
I de ti poleti si lood, sa tom grafickom.
1024x768 na high (ispod maximuma) je za tebe ;).

Imam Asus 22'', nisam izgleda izmenio profil,a poleti u odnosu na 3-6fps :D bude 25-30.

Poslednja izmena:
^^
ponadao sam se neko cudu :)

gx-x, probaj da kao render stavish full dynamic lighting

pa i jeste full dynamic lightning :) To mi po default stavi, lepo sam napisao...Igram (pokrenuo sam je) na XP-u, ne na Visti (nemam Vistu). Stavio sam ja to na medium, sa sunshadows, bude 25fps tamo na pocetku igre, (stim sto su teksture mutne i bla bla) kad iskljucim sun shadows ima 60+, al dzaba,necu tako da se igram...Ako mi kriza radi u ~30fps na medium/high (shaders i textures high) i izgleda super, ne vidim zasto bi ovo prihvatio. Igrajte vi, nemam ja nista protiv, ja samo svoje misljenje iznosim. Kad budem imao neku overpowered graficku (za ovu igru) onda cu je igrati. Ne zurim.

pa i jeste full dynamic lightning :) To mi po default stavi, lepo sam napisao...Igram (pokrenuo sam je) na XP-u, ne na Visti (nemam Vistu). Stavio sam ja to na medium, sa sunshadows, bude 25fps tamo na pocetku igre, (stim sto su teksture mutne i bla bla) kad iskljucim sun shadows ima 60+, al dzaba,necu tako da se igram...Ako mi kriza radi u ~30fps na medium/high (shaders i textures high) i izgleda super, ne vidim zasto bi ovo prihvatio. Igrajte vi, nemam ja nista protiv, ja samo svoje misljenje iznosim. Kad budem imao neku overpowered graficku (za ovu igru) onda cu je igrati. Ne zurim.

Ja igram na 1024x768 na high (sto znaci testure do kraja, AF na pola), sunshadows ON, AA iskljucen, ona tri efekta na low. Igra radi odlicno, i lepo izgleda.
Stavi nizu rezoluciju gx-x, i radice ti kao meni ili bolje :).
Ne izgleda valjda toliko strasno kada sa 12x10 panes na 10x76 :p.

*** kod mene u 1280, sve na max osim sto je full dynamic light. i aa je 4x, i sve radi ne stuca... nemam instlairan fraps al evo sad cu da ga stavim da pogledam...

***, vredi sacekati malo pa odigrati je u punom sjaju, josh ima par modova sa boljim texturama i vremenskim efektima, stvarno je da sednesh da dupe...

edit proverih, fps oko 80, dok u pozadini svlachi se dwnload na istom hddu... ipak je 9600 srednja klasa danas...a kriza je neuporedivo bolji engine da se razumemo...

Poslednja izmena:
Meni igra izgleda skroz ok sa ona 3 efekta na low,AA mi iz nekog razloga uopste ne radi,ne volim da koristim nize rez od deafault,kada se iskljuci sun shadows izgleda skroz bezveze,ali mi to sve nije toliko bitno koliko da ne mogu da predjem prvu misiju zbog glupog baga :S:

Poslednja izmena:
Ljudi je l' vama rade wet surfaces? Ja ne primecujem da ovde nesto vlazi, a boga mi i dim mi je nesto mrsav :d

Vlazi u visti i dx10, efekat je super pogotovo nocu pored vatrice

Da, to sam zaboravio da napomenem, igram na Visti 64, sa ukljucenim DX10 (na konfiguraciji iz potpisa) i uvece kraj vatre vlazi, padala kisa ili ne - takvi su shaderi, sijaju u mraku :d Mislim konkretno na situacije iz tech demoa, gde se tacno vidi kako kisa kvasi samo deo vagona koji nije ispod mosta, zemlja koja upija vlagu 'n' stuff. To nisam primetio, kao ni volumetrijski dim(sve teram na full sem "svete trojice" :d ). U cemu gresim?

Koliko znam volumetric smoke postoji samo u onim tunelima (kanalizaciji) kod strelokove jazbine i izlazi iz onih ventilacionih cevi i ventilatora.

Da li kasnije u igri mogu da se uzimaju sporedni kvestovi od squad komandanata? Meni su ih davali samo stalkeri u Kordonu, a sada kad god pitam da li mogu da mu pomognem kaze da ne mogu?

Da, to sam zaboravio da napomenem, igram na Visti 64, sa ukljucenim DX10 (na konfiguraciji iz potpisa) i uvece kraj vatre vlazi, padala kisa ili ne - takvi su shaderi, sijaju u mraku :d Mislim konkretno na situacije iz tech demoa, gde se tacno vidi kako kisa kvasi samo deo vagona koji nije ispod mosta, zemlja koja upija vlagu 'n' stuff. To nisam primetio, kao ni volumetrijski dim(sve teram na full sem "svete trojice" :d ). U cemu gresim?

Radi...lepo se vidi suvo tlo ispod vozila i nadstresica, voda koja se sliva niz povrsine (ovo je mnogo bolje uradjeno u Warhead-u i ne zahteva DX10 btw) i kapljice koje padaju po zemlji, i prave one male talase...

Da li kasnije u igri mogu da se uzimaju sporedni kvestovi od squad komandanata? Meni su ih davali samo stalkeri u Kordonu, a sada kad god pitam da li mogu da mu pomognem kaze da ne mogu?

ja sam primetio da se to desava u ciklusima... prvo nema nema pa onda posle nekog vremena eto ih opet...

ima mod za spavanje, da li je neko probao :)

daj link, odma cu da probam, krenuo sam ipak da malo igram i dosao do noci i ugasio igru...

Radi...lepo se vidi suvo tlo ispod vozila i nadstresica, voda koja se sliva niz povrsine

Da, da, primetio sam kada sam stigao u Kordon, izgleda da je mocvara stalno vlazna pa nema razlike :) U principu nista posebno, ali nije ni bitno.

Inace, konacno sam se sastavio da pocnem da igram i mogu da kazem da je igra izuzetno zarazna. Najvise me je brinulo da ne izgubi "modjo" koji je SoC imao, ali to se na svu srecu nije desilo. Zona i dalje ima ono "nesto" sto me tera da provodim sate prikucan za monitor, bez jednog trenutka dosade. Bagova ima za izvoz, ali i ova igra, kao i SoC uspeva da bude odlicna UPRKOS njima. Videcu, ima jos mnogo toga sto moze da podje po zlu, tek sam u Kordonu, ali za sada opravdava ocekivanja.

A one opcije za grafiku sto ne mogu da se ukljuce su,pretpostavljam,rezervisane za Vistu?

*** ne mogu sad da nadjem link... moze se izguglati

ali samo da znas da neke stvari je tri puta lakse odraditi nocu :)

Poslednja izmena:
Evo konacno sam i ja krenuo da igram, 1.504 patch. Naravno, nedoradjenost bode oci, i joj sto je napucavanje dosadno sa onim pistoljima, kao slinama da ih gadjas, a puske vrede samo sa <10m razdaljine. ALI, tako je bilo i na pocetku SoC, pa se secam koliko sam uzivao u napucavanju na kasnijim niovima.
A i ovaj nivo Swamps, kako je dosadan.

Znaci prve impresije su ocajne :D, ali ne zato sto mislim da je igra losa, vec zato sto je svaki pocetak tezak :p, krenuo sam na veteran (2. po tezini). Znam da ce kasnije biti dosta bolji gameplay.

Nego, ja i dalje imam onaj bug sa vremenom. Sacuvam dok je npr dan (pise lepo 13:30), odmah ucitam taj save (quick ili obican, nebitno), i eto ti ga predvece (a na satu pise 13:32 ?!?!??). Bas neki trip gadan. Malo je tesko uziveti se u igru, sa ovim bugom ;).

I sto su smorili sa onim bandage-ima, *** za svaki pogodak (koji izazove krvarenje), treba 2 komada, znaci treba da stavim u torbu jedno 50 komada, pre nego sto krenem da pocistim tu neku obliznju bazu Renegade-a, preterase ga sa tim.

Toliko za sada... valjda me nece strefiti nepremostivi bugovi...

ne razumem zasto meni ova igra jako lose radi, stavio sam rezoluciju 1280X1024, i izabrao high za podesavanja (Basic) , i imam svega 25-30 fps-a.....Jel neko sa slicnom konfiguracijom kao mojom moze da mi napise sta ste vi podesili u video opcijama...

U cemu je fazon naprimer upucam njih 15 na na nekoj farmi ili crkvi, i na kraju ostane neki crveni kruzic kao neka nagrada.Ja picim oko toga pokusavam da se popnem na neki krov ali bez uspeha.Sta raditi?????

Ja sam resio onaj bug :banana: Fora je u tome sto ako se ne dolazi u kontakt sa anomalijama onda Labadev ili kako se vec zove nece ispricati o anomalijama i skupljanju artifakta,kada se ode do towera nista se nece desiti ako se pre toga nije cuo Labadev glas, i u tome je bio bug,stigao sam do towera lutao okolo i onda me zakacila anomalija,vratio se do towera i onaj lik gore je konacno progovorio.

Poslednja izmena:
Meni se desilo da u Kordonu ne mogu da kupim neki dobar armor suit od 1600 kinti, a imam 1720.Ovu igru kao da nije niko testirao toliko bagova....

gde to ima dobar armor suite od 1600 :D da nije mozda 16000 :p

U cemu je fazon naprimer upucam njih 15 na na nekoj farmi ili crkvi, i na kraju ostane neki crveni kruzic kao neka nagrada.Ja picim oko toga pokusavam da se popnem na neki krov ali bez uspeha.Sta raditi?????

Ja sam imao slican problem sa "Soutern farm" (dole desno na mapi, u produzetku puta na kome je crkva), posto sam je oslobodio bez pomoci Clear Sky vojnika, nije htela da da se pokrene skripta koja nalaze protavnicima da posalju trupe odmah po osvajanju baze, dok skripta za slanje CS vojnika nije radila posto je baza vec osvojena :S: Resenje je da se, erhm, "restartuju" CS trupe u vec osvojenoj crkvi. Naime, pobio sam ih sve i onda su proradili svi spawn pointi (nemaj brige sto se statusa kod CS tice, samo te malo mrko gledaju, ali zavrsi posle pokolja par sporednih misija i bicete opet buddies, sta ti je dusa slovenska, sve prasta! ;) ). Tad su CS-ovci otisli na jbn-u farmu i mogao sam da je odbranim od napasti i da nastavim sa igrom. Nadam se da ce ti ovo pomoci ;)
DVD je napisao(la):
Meni se desilo da u Kordonu ne mogu da kupim neki dobar armor suit od 1600 kinti, a imam 1720.Ovu igru kao da nije niko testirao toliko bagova....
Rekao bih da to nije do bug-a, nego zato sto te prodavac ne voli :d Neutralni prodavci naplacuju duplo od realne vrednosti predmeta. Ukoliko nije do toga, sto rece Ilidan, prebroj opet nule.

Poslednja izmena:
ne vredi, morao sam da se vratim u cordon da opet ocistim military base i kupim seva suit... nema pojma kako bez njega uopste u garbageu da prezivim, a nastavimo sam sa nexovim saveom :)

e da, stavio sam texture pack za gradjevine od nekih 100 mb i zaista izgleda mnogo bolje

Poslednja izmena:
Добро је да су се сетили да среде пуцњаву. Баш ме развесело кад сам видео да slug из бокерице развали оног кога погоди и то да је поприлично прецизан на већим даљинама.

Графика је доста боља него у првом делy a и иде као невреме на 9600ГТу.

Нема шта ведро небо је прави драгуљ.

Poslednja izmena:
Vrh Dno