Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Ajde daj link za taj i mozda neki drugi texture mod.

Ljudi jel ova igra nije dovoljno zahtevna, pa jos treba da budzite kojekakve modove koji ce pogorsati situaciju. I ne vidim da su zgrade bas toliko lose odradjene.

Sta se ljudi radi sa onim flash drajvovima imam ih poprilicno?
Kako sa se dobiju oni itemi koji pisu na drajvu?:smash:

Zaglavio sam se.U cordonu posle mosta u onoj bazi gde je onaj zarobljenik sto treba da mu ubijes drugare da bi progovorio gde se nalazi Sidorovichev paket. Nece da se pojave ta dvojica vojnika. Onaj glavni u bazi kaze da bi trebao sam da naletim na njih(kao planiraju da napadnu bazu).

Restartuj igru, ili i komp pa igru... meni je to pomagalo u SoC. Ili pak neki save do toga ucitaj.

Poslednja izmena:
Znaci bag je u pitanju? A kad bi trebao da naletim na te vojnike?

Ne znam... ne igram to jos, cekam grafu. :) Ako je bug onda probaj tako da ga resis... mozda malo da prosnjuvas okolo ili da ih sacekas.

Jel presao neko Red Forest ? Stalno me izbacuje iz igre uopste ne mogu da nastavim :wall: Dotle nisam imao ni jedan problem.

Zaglavio sam se.U cordonu posle mosta u onoj bazi gde je onaj zarobljenik sto treba da mu ubijes drugare da bi progovorio gde se nalazi Sidorovichev paket. Nece da se pojave ta dvojica vojnika. Onaj glavni u bazi kaze da bi trebao sam da naletim na njih(kao planiraju da napadnu bazu).

Koja dvojica vojnika ? Tebe posalju da pobijes vojnike od tog zarobljenika (komandira).
I to na 2 mesta, prvo ides na jedno, pa kad ocistis, reci ce ti da odes na ovo drugo mesto.
Kada pobijes stoku :D, onda odes do tog zatvorenika i on progovori i kaze ti lokaciju. Odes, pokupis LOOT i odneses Sidorovichu.

Ja sam imao tu jedan bug, dok sam pocistio obe lokacije, u PAD-u mi je nestala info o glavnoj misiji i nisam mogao da predjem (pre toga mi je izletela na desktop). Ucitavanje prethodnog save nije uspelo, morao sam da ucitam save pre aktivacije same misije, dakle pre razgovora sa sefom stalkera :) (u zgradi kod zarobljenika).

Kapiram da je to lek za sve slicne bugove, znaci treba ucitati save pre nego sto je aktivirana misija koja ne moze da se predje zbog buga.

Hm, meni nisu bila dvojica vojnika, vec dve gomile :D Jedna ekipa je bila na onoj farmi u blizini, a druga nedaleko odatle blizu onog sela.

Inace, ovoliko zabagovanih kvestova odavno ne videh.Poceo sam da kuliram ono sa Depoom u Smecu, pa sam onda dozivo isto u Agropromu...trci tamo trci vamo, ili u isto vreme task received/task failed.A sad sam se konacno dovuko do Yantara i imam sta da vidim- trci tamo-trci vamo :d
A niko vise nece da mi daje "normalne" kvestove, svi su u fazonu "ne moz' da mi pomognes" Uzeleh se onog "idi-donesi" :p

Ma nemam pojma koliko vojnika,ucinilo mi se da je spomenuo dvojicu :)
Nego desilo mi se isto ono sto je Zdravko rekao-nestalo informacije o glavnom kvestu nakom sto sam ocistio onu prvu grupu. Znaci moracu da ucitam save od ranije,a ja se nadao da necu morati to da radim..

pa ne morate da resavate side questove sve :) oni su opcioni i stalno se obnavljaju jer je to izvor prihoda

*** za main quest jos nisam naisao na bug

i da btw moze se budziti assault rifle u clear sky bazi, ne znam ko mi rece da ne moze... upravo sam zbudzio albakana i onaj nesto 301 ... spucah 20k u par poteza

nabudzite flatness i accuracy i to je to vise vam i ne treba uz fmj municiju

primetio sam da previshe detaljno igram ovo :D

pa ne morate da resavate side questove sve :) oni su opcioni i stalno se obnavljaju jer je to izvor prihoda

i da btw moze se budziti assault rifle u clear sky bazi, ne znam ko mi rece da ne moze... upravo sam zbudzio albakana i onaj nesto 301 ... spucah 20k u par poteza

Meni bilo dosadno, i resio da oduvam onu vojnu bazu dole :d :smoke:.

Ono sto me smara su prodavci lopurde. Recimo AK47 kosta 2100, a kad cene mi je za tipa 230 RU. Nek se teraju u q, lopovi. Isto tako, kad kupujem od njih, recimo crveni health, pise 300 RU, a kad stavim gore levo da kupim opa bato, cena 450 RU.

E, koja je fora uopste sa pricom :D ?
Ovaj glavni lik iz CS-a se, koliko ja znam, nije pojavljivao u SoC-u, niti pominjao.
Verovatno ponovo jurim Streloka, samo sto ovoga puta nisam nisam Strelok :D.
Kak'e on veze ima sa bilo cim, bio na letovanju, cuo nisam nista (trademark by Velja selja :D).

Jel presao neko Red Forest ? Stalno me izbacuje iz igre uopste ne mogu da nastavim :wall: Dotle nisam imao ni jedan problem.

Ako ti igra puca u tarnzitu do Red Foresta, probaj da na kratko preimenujes gamedata folder, upali igru, ako hoce da ucita autosave odmah snimi, izadji ukljuci opet modove i pici dalje. Meni je upalilo vec nekoliko puta.

Nista mi nije jasno, usta da preimenujem folder i gde je taj folder, nikakve modove ne koristim. Inace puca od sumara u red forestu pa nadalje.

Nista mi nije jasno, usta da preimenujem folder i gde je taj folder, nikakve modove ne koristim. Inace puca od sumara u red forestu pa nadalje.

Ja sam predpostavio da koristis neki od fix-eva za Cordon to Garbadge travel (kao vecina nas), pa da je mozda do toga. Ovako zaista ne znam do cega je. Inace, gamedata se pravi da bi u njega metnuo mod file-ove, a kako ti iste nemas, nema ni doticnog foldera.

Jel zna neko gde da nadjem,ukradem,kupim,napravim psi-suit,u Yantar-u kod profe sam prihvatio onaj quest da nadjem stalkere u fabrici,tako nesto,ali bez odela ni makac!?????:wall::wall::wall::wall:

Hm, meni nisu bila dvojica vojnika, vec dve gomile :D Jedna ekipa je bila na onoj farmi u blizini, a druga nedaleko odatle blizu onog sela.

Inace, ovoliko zabagovanih kvestova odavno ne videh.Poceo sam da kuliram ono sa Depoom u Smecu, pa sam onda dozivo isto u Agropromu...trci tamo trci vamo, ili u isto vreme task received/task failed.A sad sam se konacno dovuko do Yantara i imam sta da vidim- trci tamo-trci vamo :d
A niko vise nece da mi daje "normalne" kvestove, svi su u fazonu "ne moz' da mi pomognes" Uzeleh se onog "idi-donesi" :p

Imas pored te farme grupu stalkera kojoj platis 500ru da napadnu taj magacin.

Inace, kod mene sunce (u igri) izlazi na zapadu :D

PS. Kakav fix "cordon to garbage" ? Ja sam u garbage usao najnormalnije sa ponovonapunjenom verzijom i .04 patchom. Meni je trebao (al ga nema) patch za ulazak u cordon, isece me onaj vojak sa tornja, mrkli mrak, on sve vidi i nepogresivo gadja !

Poslednja izmena:
ubijes to vojaka pistoljem najopustenije

Meni bilo dosadno, i resio da oduvam onu vojnu bazu dole :d :smoke:.

ono sto pokupis u toj bazi nemoj prodavati odmah kod sidorovicha vec idi u neutral base tamo dobijesh 50% vishu cenu... se jednim ciscenjem baze i ubijenih njih oko 15-17 nakupish oko +-15k para sto i nije lose za posao od 20 min

jedino je fora sto se i oni obnavljaju ne znam u kom vremenskom intervalu pa mogu da se pojave u sred tvog preturanja po dzepovima i onda prc :) zato uvek ostavish onog gore za mashinkom zivog dok ne popupish sve sto hoces, mislim da se ne respownuju dok ih sve ne elimises

Poslednja izmena:
Dzaba ti pare kad posle sumara u Red Forest ne mozes da nastavis glavni kvest.

Pa navikao sam kao u prethodnom delu, bez TASK FAILED :D Necu bre TASK FAILED (izuzev find wish granter).
Inace KONACNO sam pokupio omiljenu headshot masinu Vintorez od nekog zaginulog stalkera u Agropromu, puko 7000 za opravku:mad: ,zaginuo u par anomalija skupljajuci magicno kamenje, i nabudzio ga fino :)
Sad pocinje zabava, uz ACE ciscenje depoa nikad nije bilo lakse:D

Iiiii...naravno jos jedno razocaranje u nizu.Vintorez vise nema onaj fenomenalni "tracer" efekat kada se vidi putanja metka...eeee, sta budale nacinise:wall:

Btw, zombiji maltene neunistivi za bombe:zgran: makar im ona eksplodirala pored nogu:smash:Jos nisam video jednog koji je zaginuo od bombe.Yantar i Red Forest totalno nezanimljivi, samo se proleti kroz glavnu i jednu sporednu misiju (spasavaj kamp, gle cuda).Glupost u nizu.
Valjda ce Army Warehouses biti bolji...?

@G!!!

Koji deo u "mrkli mrak, ne vidim nista" ti nije jasan ? :) Cim promolim glavu dobijem metak inace, tako da...

Imas pored te farme grupu stalkera kojoj platis 500ru da napadnu taj magacin.

Inace, kod mene sunce (u igri) izlazi na zapadu :D

PS. Kakav fix "cordon to garbage" ? Ja sam u garbage usao najnormalnije sa ponovonapunjenom verzijom i .04 patchom. Meni je trebao (al ga nema) patch za ulazak u cordon, isece me onaj vojak sa tornja, mrkli mrak, on sve vidi i nepogresivo gadja !

Treba da brzo trcis napred i da cucnes, ustvari legnes iza poveceg kamena, kad on prestane da puca, onda trk levo do kamena koji se nalazi iza nekih grana, i kad jopet :D prestane da puca, onda trcis levo, u stilu, bezte noge posracu vas :p.
Meni je trebalo jedno 20 minuta da provalim ovo :smash:.

ono sto pokupis u toj bazi nemoj prodavati odmah kod sidorovicha vec idi u neutral base tamo dobijesh 50% vishu cenu... se jednim ciscenjem baze i ubijenih njih oko 15-17 nakupish oko +-15k para sto i nije lose za posao od 20 min

jedino je fora sto se i oni obnavljaju ne znam u kom vremenskom intervalu pa mogu da se pojave u sred tvog preturanja po dzepovima i onda prc :) zato uvek ostavish onog gore za mashinkom zivog dok ne popupish sve sto hoces, mislim da se ne respownuju dok ih sve ne elimises

Thx za savet, Sidorovich je dzukela, tamo znaci kod onog prodavca da idem, gde je komandir svih Stalkera (gde je ispitivan zarobljenik)...

A ja ocistio onu bazu dole, al imam raniji save gde je ostao taj baja ;). Sad sam se setio te fore o respawnavanju u SoC-u...

Poslednja izmena:
Ljudi al neko presao igru?
Ja sam je zavrsio i dobio vrlo cudan kraj,nista mi nije jasno,moguce da ima i ovde vise varijanti kao u originalnom stalkeru.

Ljudi al neko presao igru?
Ja sam je zavrsio i dobio vrlo cudan kraj,nista mi nije jasno,moguce da ima i ovde vise varijanti kao u originalnom stalkeru.

Hm,ne znam...Bolsakov je rekao da nece biti vise zavrsetaka, kao sto je bilo u prvom delu.Kraj bi trebao da se "spoji" sa pocetkom SoC-a.

Poslednja izmena:
Verovatno je zato i cudan. Mislim, svako ko je obrnuo SoC zna da je Strelok uprkos Scar-ovim naporima stigao do centra zone i vratio se otuda ziv i zdrav (samo malo blesav :d , a za to verovatno treba da zahvali upravo Scar-u), a da pri tom od naseg trenutnog avatara nema ni traga ni glasa. Mene je to u jos u startu, kada sam nacuo da je glavni zadatak igraca da zaustavi Strelok-a, odusevilo. Svako zna da nece uspeti u svojim namerama, samo je pitanje ZASTO? Fenomenalno! Jos samo u par drugih igara sam sreo nesto slicno (doduse, sad mi trenutno pada na pamet jedino CoC: Dark Corners of the Earth, ali mislim da ima jos neka).

P. S. Ogroman je propust sto Streloku glas daje jedan od onih par glumaca koji rade sve genericke glasove u igri(SOS poruke, pozdrave i slicno). Ocekivao sam da ce obratiti vise paznje na ovaj detalj... steta, zaista.

Vrh Dno