Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

како су добро пуцњаву одрадили, стварно свака им част. разлика је небо и земља у односу на први део.

сада је на мастер тежини стварно потребно шуњати се. нема шансе да побијем 5 војника стојећи на сред ливаде иза грма. сад ће на значењу добити пригушивачи ако их има у игри (нешто се не сећам).

нисам могао проћи онај први сукоб са војском док нисам скинуо 2 са даљине, запалио и онда направио круг око кућа и ушуњао се и побио их пумпарицом.

пре тога су ме убили једно 20 пута по систему примакнем се иза бандере почнем да пуцам, они одмах потрче ка мени и изрешетају ме као лудака са 5 различитих страна и успут баце 16 граната :s:

сада је другачија наоуржање, тип муниција и тактика стварно одлучујући фактор у игри.

Da i nista posebno ne propustas, veruj mi.
Ne bih bas rekas...Meni se jako svidja kako je odradjen efekat kise u ovoj igri,dosta je bolje i realnije od sunshafts-a npr .Sve je mokro i vlazno i voda se sliva niz povrsine,likovi su skroz mokri...vatrica gori itd:D...To ,do sada, nije vidjeno.
Igram po malo na 64bit-noj Visti(prebacim sejv sa XP-a)cisto da vidim zonu kad pocne kisa.

Prilozi

• ss_vdr_09-28-08_23-20-10_(darkvalley).jpg
    ss_vdr_09-28-08_23-20-10_(darkvalley).jpg
    340.1 KB · Pregleda: 126
  • ss_vdr_09-29-08_21-41-32_(agroprom).jpg
    ss_vdr_09-29-08_21-41-32_(agroprom).jpg
    229.5 KB · Pregleda: 113
Ne bih bas rekas...Meni se jako svidja kako je odradjen efekat kise u ovoj igri,dosta je bolje i realnije od sunshafts-a npr .Sve je mokro i vlazno i voda se sliva niz povrsine,likovi su skroz mokri...vatrica gori itd:D...To ,do sada, nije vidjeno.
Igram po malo na 64bit-noj Visti(prebacim sejv sa XP-a)cisto da vidim zonu kad pocne kisa.

Ma sve je to lepo (da, za vreme grmljavine, nocu, zaista dobro izgleda), ali nije nesto zbog cega bi specijalno instalirao Vistu. Pri tom, slivanje vode niz povrsine je uradjeno dosta nespretno, a volumetrijski dim postoji samo na par mesta u igri. Inace, mozda umisljam, ali cini mi se da imam veci framerate u dx10 rezimu, nego u dx9 sa ekvivalentnim podesavanjima.

Poslednja izmena:
Evo ja sam odluci da nakupim malo para na stari dobri nacin.:) Jedino me nervira ovo ogranicenje od 50kg. Znam da postoji patch za 500kg ali dosta se gubi na realnosti.

Prilozi

• gomila.jpg
    gomila.jpg
    370.2 KB · Pregleda: 116
Ja sam stigao kada Sidrovichu treba da se odnese loot,posto sam pobio vojnike u onoj bazi vratio sam se u neutralnu bazu gde je komadant i onaj zarobljenik,zarobljenik je rekao komadantu da se loot nalazi u prevrnutom autu u tunelu,ali mi se lokacija nije upisala u PDA,od kada sam ocistio zadnju bazu u PDA mi stoji no active task,jel to normalno ili se zabagovalo opet nesto?

Poslednja izmena:
Desilo mi se danas u agropromu prilikom ulaska u pecinu (podzemni deo agroproma) da je "ispala" igra na desktop, tako da mi ne radi ni autosave ni quicksave neposredno pre ulaska - izbacuje na desktop. Ima li nacin da se ovo sredi ili mora start new game?

Gde tačno piše da sejvovi neće raditi?
Podsetio bih i da su u prvom Stalkeru prvih par verzjia bile međusobno nekompatibilne, posle je moglo da se krpi preko prve "normalne".

Limansk

WOW,Limansk je zaista sjajno odradjen,cak mi vise svidja od Pripjata iz SoC-a!Napucavanje i grafika su odlicni,samo malo smorise sa onim granatama...Mnogo su precizni,gluposti...
Evo je i neka slicica...:)

Prilozi

• ss_vedran_09-30-08_21-32-22_(limansk).jpg
    ss_vedran_09-30-08_21-32-22_(limansk).jpg
    494.5 KB · Pregleda: 106
  • ss_vedran_09-30-08_23-29-28_(limansk).jpg
    ss_vedran_09-30-08_23-29-28_(limansk).jpg
    378.9 KB · Pregleda: 84
  • ss_vedran_09-30-08_23-44-11_(limansk).jpg
    ss_vedran_09-30-08_23-44-11_(limansk).jpg
    491.4 KB · Pregleda: 93
  • ss_vedran_09-30-08_23-46-15_(limansk).jpg
    ss_vedran_09-30-08_23-46-15_(limansk).jpg
    483.4 KB · Pregleda: 91
  • ss_vedran_09-30-08_23-53-12_(limansk).jpg
    ss_vedran_09-30-08_23-53-12_(limansk).jpg
    483.8 KB · Pregleda: 94
Desilo mi se danas u agropromu prilikom ulaska u pecinu (podzemni deo agroproma) da je "ispala" igra na desktop, tako da mi ne radi ni autosave ni quicksave neposredno pre ulaska - izbacuje na desktop. Ima li nacin da se ovo sredi ili mora start new game?

Meni se danas ovo isto desilo :). Ucitaj save pre nego sto udjes u nadzemni :) deo Agroproma, znaci iz Garbage-a (valjda). Ja sam to uradio i resilo je problem.

WOW,Limansk je zaista sjajno odradjen,cak mi vise svidja od Pripjata iz SoC-a!Napucavanje i grafika su odlicni,samo malo smorise sa onim granatama...Mnogo su precizni,gluposti...
Igra rula sada kada su sredili napucavanje koje je, da se ne lažemo, najbitnija stavka kao i u svakom fpsu. Kamo sreće da je i prvi Stalker bio ovakav. Što se tiče neprijatelja i njihove preciznosti i snage, meni je ovo priajtan otklon od igara gde mogu da pobijem sve živo bez previše problema. Jedino je šteta što je skaliranje na više nivoe težine besmisleno, tj. ne reflektuje se na gejmplej (barem koliko sam ja provalio, možda i grešim), te se neprijatelji ponašaju isto, a razlika je samo u količini damage-a koju igrač nanosi kompjuterskim protivnicima i obrnuto. A grafika...ne znam, ona je u suštini sk*njana u odnosu na SoC, jer sa otprilike istim kvalitetom slike ovde radi sporije...na najjačim setovanjima je lep pomak napred, ali izeš ti to ako trebaš da uložiš gomilu evra. Ko ne može bez grafike na max, neka se laća novčanika (ko se novčanika laća, od novčanika i gine), ali sam kvalitet grafike ispod najjačih setovanja u pokretu je dovoljno visok da (makar meni) ne smeta ni najmanje.

Eureka!

Otkrio sam "tajnu Zone"!
Otkrio sam mooda...:mad:Nista nisu objasnili...Ni ko su tacno Clear sky,ni ko stojhi iza cele gungule.Samo jedna kratka cut scena koja me je,moram da priznam,zadrzala malo zamisljenog ispred ekrana.Nesto mi govori da ce biti jos stalkera.

Ajd' pa da dobijemo novi engine...;)

Jel zna neko gde da nadjem metkove za Vintar? ikako da se pridruzim "freedomu" sve sam kvestove za njih uradio i komadant kaze da ce me pozvati kasnije,a imam gomilu stvari kod njih pa bi da prodam po boljoj ceni.

Imas posle m unicije koliko hoces,ne moras odmah da je skupljas.
Ja sam se posle vratio u mracnu dolinu i tada sam mogao da se uclanim u freedom,ali ne znam koliko ti je to pametno,posle moras da se napucavas sa duty-evcima koji su veoma jaki...

Poslednja izmena:
Onda cu da vucem kao mazga do najblizih stalkera. :D

Ne mogu vise nikako da nastavim-non stop me izbacuje u windows. :wall:

Ne mogu vise nikako da nastavim-non stop me izbacuje u windows. :wall:

Gde si zaglavio?Najverovatnije je u pitanju "ostecen" sejv,bas malolpre gledam na netu,hoce da dodje do toga kada se koristi kviksejv(ili obican sejv)tokom skriptovanih scena.Znaci, to maksimalno izbegavati!I sam sam imao istih problema,non stop mi je izletala igra u win neposredno pre ulaska i posle ulaska u bolnicu(pred sami kraj ali sam iskoristio jedan od sejvova koji nije bio falican...

Pa dobro,mozes ti da prodas stvari trgovcu od freedom frakcije i bez uclanjivanja...Cini mi se da su i cene skoro iste.
P.S.prodaji sve i budzi odelo,trebace ti...;)

Mislim da mi ovi daju 400 a za istu pusku s Stalkeri 700,Da li da budzim "Sevu"? ili ima nesto dosta bolje ovde gde sam ja,da ne puknem pare kao uvek do sada i onda odmah najem nesto bolje.

Poslednja izmena:
:(
Meni se danas ovo isto desilo :). Ucitaj save pre nego sto udjes u nadzemni :) deo Agroproma, znaci iz Garbage-a (valjda). Ja sam to uradio i resilo je problem.

Na zalost ne radi mi ni autosave ni quicksave, a nisam snimao "rucno", izgleda da cu morati ponovo. :(
Samo mi nije jasno kako da su oba riknula.
Kliknem na bilo koji i odmah ispada na desktop.

Poslednja izmena:
Presao sam owo, jedno 3x mi je bolje, zanimljiwije ali i krace od soc-a. Nisam ni izwalio da sam presao red forest, imao sam tu nesrecu da sam je prelazio samo po mraku a i kraj je neuporediwo laksi od originala. Bas se igra zawrsila kada sam se zaigrao, smrc :(.

Nisam naisao ni na jedan bug, mada me je izbacila na desktop 2x i da, onu *******ciju sa plawim texturama sam ja prouzorkowao, tako da je za mene igranje bilo skoro potpuno bug free :)

Podsetio bih i da su u prvom Stalkeru prvih par verzjia bile međusobno nekompatibilne, posle je moglo da se krpi preko prve "normalne".

Pa jos nije proslo prvih par verzija :p

Inace, napravio sam ja cfg koji mi daje 30-40fps tamo gde je inace 20 :p (Bez vidljivog gubitka kvaliteta), sad mogu ujutro i po sunshafts da ubijam protivnike :p

Inace, za divno cudo, ja ni jedan "bug" za sada nisam imao (osim ludog mitraljesca koji kosi u cordonu i po noci i po kisi i kroz kamen i kroz drvo, al to je feature. Jos ga nisam uspeo ubiti)
Ah da, super je sto sam stavio sleeping bag mod koji sada vise nije moguce skinuti osim ako se krene iz pocetka (AMK sleeping bak mod). tako da, ako se neko zahebe ko ja pa proda sleeping bag za 10 soma rubalja, bice prijatno iznenadjen kad njegov avatar pocne da krizira za doticnim...onda padne u nesvest usred nekog fajta i tako to, na stranu sto je sve blurovano sat i kusur vremena dok ne padne u nesvest :S: :wall: Sad moram da nadjem kome sam uvalio vrecu i da je otkupim nazad za ko zna kolko novaca...

Pa jos nije proslo prvih par verzija :p

Inace, napravio sam ja cfg koji mi daje 30-40fps tamo gde je inace 20 :p (Bez vidljivog gubitka kvaliteta), sad mogu ujutro i po sunshafts da ubijam protivnike :p

Inace, za divno cudo, ja ni jedan "bug" za sada nisam imao (osim ludog mitraljesca koji kosi u cordonu i po noci i po kisi i kroz kamen i kroz drvo, al to je feature. Jos ga nisam uspeo ubiti)
Ah da, super je sto sam stavio sleeping bag mod koji sada vise nije moguce skinuti osim ako se krene iz pocetka (AMK sleeping bak mod). tako da, ako se neko zahebe ko ja pa proda sleeping bag za 10 soma rubalja, bice prijatno iznenadjen kad njegov avatar pocne da krizira za doticnim...onda padne u nesvest usred nekog fajta i tako to, na stranu sto je sve blurovano sat i kusur vremena dok ne padne u nesvest :S: :wall: Sad moram da nadjem kome sam uvalio vrecu i da je otkupim nazad za ko zna kolko novaca...

Pritrcis zidu gde je ulaz u bazu (dodjes sa druge strane Cordon mape,ne tamo ako si usao iz swampa u cordon i naleteo pravo na njega) pobijes sve a mitraljez nece moci da te dohvati jer si ispod njega,tu ima puno vojnika i ja sam bazu cistio 2 puta zbog para (moze da se uzme preko 10k iz jednog puta,ima u jednom sanduku 1000 metkova,samo oni vrede oko 5-6k+ gomila puski od 6k svaka moze da se proda po 700) Ali je prilicno tesko na veteran tezini,inace ako ga ubijes moze da dodje drugi za mitraljez :p pa moras celu bazu da pobijes,ja kada idem u masovne bitke skinem "seva " suit da mi ne sjebu i obucem ono sa pocetka igre.

Poslednja izmena:
@cc13:

Svaka cast, ja dok nisam stavio 30 na bulletproof na sevu umirao sam ko zec. Sa onim prvim odelom ni na kera ne bi isao, a kamoli u masovni okrsaj...

@vdr1981:

Sta da pojasnim ? Bolje pravim konfige od rusa...(ukrainaca, ajde...)
Do duse ideja nije bas potpuno moja...ali...
evo vam konfig, bekapujte vas za svaki slucaj.

Prilozi

• user.rar
    2.4 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Ja sam dosao do trenutka gde mogu da biram odela. Imam ravno 25.000 pa sam resio da kupim bas to odelo sto kosta toliko (u bazi Duty-jevaca). Ima bulletproof zastitu 60, dok Seva suit samo 15, a sto se tice ostalih karakteristika, ne zaostaje toliko za njom.
Ili gresim i treba Seva suit da kupujem.

Inace, ja sam se pridruzio Duty-jevcima i nisam uopste isao u napad na Freedom, iz cisto moralnih razloga :p.
Idem odmah kod profesora u Yantar, ili trebam da se malo vise zadrzim kod Duty-jevaca, da zaradim pare (stalno neku podmisiju oce, torbu da im neku vratim, a ja sam bio tamo u tom podzemnom delu, puno tamo anomalija ima)...

I igrah neku podmisiju, gde sam spasavao neke Stalkere (kada mi poklone Sunrise odelo, koje kada prodam, imam tada para za 25k za odelo), nego prvi put kada sam igrao, jedan od zaginulih Stalkera (valjda) mi je ostavio Vintar (Dragunov) i onda sam bio nesto zaginuo i save nije hteo da se ucita. Kada ucitam prethodni save (pre aktivacije ove podmisije) nijedan Stalker nema Dragunov :zgran:, vec neku drugu pusku, pa mi recite da li da ucitavam save 100 puta dok ne nabodem Dragunov, ili kasnije mogu da ga kupim za male pare (u dzepu imam 62 RU posle kupovine odela :wall:).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno