Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Pikeu igra konstantno puca u Red Forest-u, ali kao sto vidis, Bombastik je obrnuo igru, tako da je i ovaj bug individualan => jos ima nade za nas ostale ;)
Iskreno, ja se cudim kako je uopste i uspeo da dogura do Red Forest-a bez ikakvih fix-eva.

Jel ima jos neki lik koji upgrade-je armore, osim one dvojice u CS bazi i u Stalker bazi u Cordon-u, dali postoji baza u military warehousu i da li u ovoj igri ima HK G36 do sad ga nisam video a stigo sam do Yantar-a?

ne razumem... moze pojashnjenje al bez spojlera, nisam daleko stigao, nemam vremena :S:

Igram 1.5.04 verziju ni jedan jedini problem nisam imao, ni jednom mi nije ni ispala u win pre Red Foresta.
U Red Forestu konstantno puca u glavnom kvestu, svasta sam pokusao da to izbegnem, ne moze da se nastavi...

Koji su to fix-evi mozda pomazu i u ovom slucaju i jel rade save-ovi ako se oni ubace.

Poslednja izmena:
Ljudovi tek sam sada nabavio doticnu igru i to u verziji 1.5.0.3 pa reko prvo da pitam pa tek onda da krenem sa uzhivanjem.Da li bi prvo trebalo da uradim update na 1.5.0.4 pa tek onda da krenem sa igranjem tj. da li se uopshte mozhe zavrshiti igra u ovom izdanju(da li ima slomljenih questova)?U svakom slucaju dajte linak za 1.5.0.4 update(nadam se da nije mnogo veliki).

Taj 1504 je nekih 50-ak mb i mozes ga naci pomocu gogla vrlo lako. Pratim temu od pocetka i sad sam siguran da igru necu jos pocinjati dok se propisno ne ispegla jer svi imaju problema sa bagovima...

Ja se nisam sretao sa nikakvim bagovima sto se tice kvestova,doduse bilo je izletanja na desk.
Igram na Visti 64,1503 i 1504 patch-evi su stavljeni sa pravim lekicem.
Doduse primetio sam da ponekad kao da igra stvarno koristi samo na 1 CPU i ide max na 35 fps:wall:.Izadjem iz igre i ponovo je pokrenem i na istom tom mestu ide oko 65 fps:).

Sad mi se desilo sledece: vratim se iz Cordon-a u Swamps,resim par nekih sitnica,izvadim skoro sve artefakte u swamps-u(5-6 komada,namucih se) i sad ne mogu da se vratim u Cordon.Nestala je ona plava strelica iz Swamps za Cordon i kad dodjem tu gde bi trebala da stoji pojavi se pitanje "move to another location?" i ima samo yes kao odgovor ali nece da me prebaci. Kod guide-ova takodje ne postoji opcija da me provezu izvan Swamps.
Ovo je cisto mucenje,necu vise da igram :)

Poslednja izmena:
I ja cu da je obrisem ukoliko se uskoro ne pojavi resenje, zali boze sto sam presao 2/3, kakav shit.

Šta bi sada, odustajete jer je igra teška...?

Gde starac nestade? Valjda nije izvršio kikiriki katanom kada mu je zaseckalo sa svim detaljima...:d

P.S. užasno ste smorili sa pričom o tehnikalijama. Spustite koju rezoluciju ispod ili smanjite detalje i igrajte, ako vam se igra. Ako je glavni razlog za neigranje to što ne možete da upalite 8xAF, onda nemojte nikada više da uzimate reč "gejmplej" u usta :)

Šta bi sada, odustajete jer je igra teška...?

Gde starac nestade? Valjda nije izvršio kikiriki katanom kada mu je zaseckalo sa svim detaljima...:d

P.S. užasno ste smorili sa pričom o tehnikalijama. Spustite koju rezoluciju ispod ili smanjite detalje i igrajte, ako vam se igra. Ako je glavni razlog za neigranje to što ne možete da upalite 8xAF, onda nemojte nikada više da uzimate reč "gejmplej" u usta :)

Pa jel vidis slepce :d ("da smo pokradeni"), da ljudi odustaju zbog bugova !?!

Ja ne vidim da iko kuka oko sporosti. Performanse na ustrb kvaliteta ;), vazda bilo kod neglupih ljudi :-devil-:.

Ja igram na veteran i trckaram kod onog kamenja gde je ludi machine guner,bas je zahebano.

Јел machine guner треба да погађа кроз мрак на километар? Успео сам да прођем само кроз други пролаз.

Јел machine guner треба да погађа кроз мрак на километар? Успео сам да прођем само кроз други пролаз.

Da to je taj (pocetak Cordona),ako padne mrak onda sam tek na****.

Ma ista situacija k'o sa SoC, puno bugova, neoptimizovano...isto ce za godinu dana kad bude ispeglana i kad budemo imali za klasu-dve jace masine da nam bude vr' igra :)

Pa jel vidis slepce :d ("da smo pokradeni"), da ljudi odustaju zbog bugova !?!
Kako da ovo kažem, a ne budem grub...Nemam nimalo razumevanja za pobornike teze "što teže to bolje" čak i po cenu izlaska iz okvira "normalnosti" gejmpleja, a nisam ni primetio da pljuju po npr. Falloutu zbog gomile bagova i promovišu odustajanje od igranja...

Konačno, neka učitaju neki stariji sejv, pobogu...Nije valjda da koriste po 2-3 sejva? Koliko sam ja onda puta trebao da prestanem da igram, bar 100 puta po broju bagova koji me strefio. Jaka stvar, učitam raniji sejv i udri ;)

P.S. a i G!!! kaže da igra nema bagove :)

@Filipenko: uzmi da igras prvo pa ces videti. Par puta sam ucitavao save od pre sat i vise igranja,mislis da to moze non-stop da se radi.

O kakvim bagovima u Fallout-u pricas,to su sitnice,ovde se zabaguje glavni quest ili neki prolaz za nastavak igre.

I stvarno ne znam ko se zalio na zahtevnost igre(dobro mozda malo GX-X),ovde uopste nije o tome rec.

Filipenko jel vidis da ljudi ne mogu uopste da igraju od bugova?

Sad mi se desilo sledece: vratim se iz Cordon-a u Swamps,resim par nekih sitnica,izvadim skoro sve artefakte u swamps-u(5-6 komada,namucih se) i sad ne mogu da se vratim u Cordon.Nestala je ona plava strelica iz Swamps za Cordon i kad dodjem tu gde bi trebala da stoji pojavi se pitanje "move to another location?" i ima samo yes kao odgovor ali nece da me prebaci. Kod guide-ova takodje ne postoji opcija da me provezu izvan Swamps.

Pike je napisao(la):
U Red Forestu konstantno puca u glavnom kvestu, svasta sam pokusao da to izbegnem, ne moze da se nastavi...

Imam utisak da si se naostrio da hejtujes i da samo trazis neki razlog, ni ne citas postove do kraja. I dalje tvrdim da ce ova igra kad se ispegla da bude isto sjajna kao i SoC!

Postoji fix za to negde na ranijim stranama, meni je to bio jedini bug i resio ga je.

Ma covek tera po svojem a garant nije ni procitao postove. Igra mi je odlicna i taman je pocela da mi se igra zesce,ali jednostavno ne moze da se igra zbog bagova.

@Killbane: Stvarno? To sam propustio :) aj ako vas ne mrzi nek mi neko to linkuje(kakav sam gotovan ,))

Poslednja izmena:
ја нисам видео ни један баг до сад :)
, ал сам одмах на почетку ставио све печеве и фиксеве.

Poslednja izmena:
Jel nekome nestaju texture? Imam taj prob bukwalno na bilo kojim detaljima. Widi se npr pola bureta, trecina drweta dok ne pridjem na nekih 10tak metara. Ostatak je nebo plaw :)

Ovaj STALKER izgleda po utiscima nije prosao ni ALPHA, a kamoli BETA testere :D

Moram da priznam da ja nisam primetio neke enormne bagove do sada, mada da budem iskren mislim ni da nisam puno odmakao u questovima... Ono sto mi je najvise smeta od bagova do sada su zicane ograde koje ne vidim na pojedinim mestima jer fale teksture... Sto se questova tice to je ok, ali malo mi je ovaj novi pda na momente ne citljiv... Ne znam, nesto mi se tu ne svidja, nekako nemam jasnu ideju na momente sta ja to radim i gde treba da idem... Plus sto ima dosta setkanja u kojima nema akcije, tako da mi se redovno desi da zaspim ako je zaigram u sitne sate... Ovo mi se jos samo desavalo u Oblivionu i to ponajvise zbog muzike koja je tamo prilicno relaksirajuca... Ovde je situacija drugacija, a eto kao da nije... Prosto ne drzi mi paznju ova igra... Sve se nadam kao dobice na dinamici, ali za sada jos uvek nista...

Sta se desava kad te par onih cobana onesveste u podrumu i pokupe ti kes i sve ostalo! Ima li sta od povratka para ili ne? Sva sreca pa sam svo oruzje odlozio u sanduk!!!

Ni ja nisam naisao na previse bug-ova, osim onog jednog koji ne dozvoljava prelaske izmedju zona pa e resava onim fix-om. A sto se akcije tice, meni je odlicna, mozda bi cak trebalo da je ima za nijansu manje. Uvek su me nervirale igre gde se sponuje milion neprijatelja koje moras da upucavas bez prestanka. Ovaj nacin je mnogo blizi RPG igri nego samoj pucacini.
Nemam problema ni sa teksturama, sve se lepo vidi, izgleda da su ti bug-vi pojedinacan slucaj. Recimo mom drugu ista instalacija sa instim instaliranim patchevima i fix-evima nece da radi a kod mene je sve ok.

Poslednja izmena:
Sta se desava kad te par onih cobana onesveste u podrumu i pokupe ti kes i sve ostalo! Ima li sta od povratka para ili ne? Sva sreca pa sam svo oruzje odlozio u sanduk!!!

Trebalo bi da dobijes (ako vec nisi) quest u kome nalazis izgubljenu opremu, ALI kinte nema :( Tako da ti je najbolje da je ulozis u poremu (ja sam tu upgradeovao SEVA-u skoro do maksimuma). Simpatican nacin da natera shtekare (poput mene) da se otvore i malo uloze u sebe.

Ubacio sam onaj travel fix i sad mogu da nastavim.

Pitanje: opcije wet surfaces i volumetric smoke mogu samo pod Vistom da se ukljuce?

EDIT: I jos nesto sta od weapon upgrade-a predstavlja flatness ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno