Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

Koji mis je bolji?

Imam dilemu oko odlucivanja za dva misa. Neznam da li da uzmem Sidewinder x8 ili Razer DeathAdder
pa ako mozete pomagajte!!!!xD

Sto se senzora tice X8 koristi BlueTrack tako da je verovatno i bolji od DA, a izgleda da nema ni angle snapping tj. ono sto obicno zovemo correction (tj ispravljanje pokreta, dakle ravnanje sitnih pokreta, a to ravnanje sitnih pokreta je lose za igru). Medjutim, X8 je wireless, jeste to 2.4ghz itd, ali ne znam da li se ipak oseti lag. Treca stvar je oblik, tezina, tu moras sam da vidis koji ti bolje lezi (ako mozes da probas oba). Na kraju cena, X8 je prilicno skuplji...Licno, imam Da i trenutno 2 Ms misa (WMO i IMO, 1.1a oba) i na QcK+ pri naglom cimanju (treba mi od 35-40 cm za 360 okret u igri) DA poludi ponekad a sa Intelli i WMO mi se to nikad! nije desilo.

Poslednja izmena:
Razer Mamba

Ok, hvala na odgovoru ali ipak sam se odlucio da uzmem mambu. Jel zna nek gde mogu da je nabavim(ako ima u ns-u). Hvala unapred

kupovina "boljeg" misha od mx518/da ili bilo kog u njihovom rangu je bacanje para
Preporucio bih i "slabije" mx510 i slicno ali nema novih da se kupe.
Tvrdim da se nemoze videti razlika izmedju misa od 30 i misha od 50 i vishe evra.
Takodje totalno je nebitno log/razer/roccat i slicni sve je to isto na tom nivou , samo je pitanje koji ti odgovara u ruci.

Poslednja izmena:
kupovina "boljeg" misha od mx518/da ili bilo kog u njihovom rangu je bacanje para
Preporucio bih i "slabije" mx510 i slicno ali nema novih da se kupe.
Tvrdim da se nemoze videti razlika izmedju misa od 30 i misha od 50 i vishe evra.
Takodje totalno je nebitno log/razer/roccat i slicni sve je to isto na tom nivou , samo je pitanje koji ti odgovara u ruci.

Pa nije bas tako, imao sam pre Kone-a MX518 i mislim da Kone definitivno vredi dodatnih 30-40e. Da ne ulazim u tehnicke detalje, mnogo je udobniji za dugotrajno koriscenje.

koristim copperhead godinama i nikad nisam imao nikakvih 'mehanickih' problema. tasteri rade odlicno iako sam ih akao u Diablo1/2 i sl.

medjutim, drajveri su me zezali.
i sad imam jedan cudan problem sa novim KVM switchem, obrnuto mi strelica ide gore-dole (taj problem se javlja samo sa ovim misem!, probao sam i onaj razerprosolutions i tamo je normalno)

Nisi me razumeo ja kazem da ti nisi dobio nista posebno vecu preciznost optike/lasera koju ces ti da primetis.
Sto se tice oblika to sam i pricao sve zavisi od toga sta ti odgovara za ruku.
Nemora da znaci da ce nekom drugom taj isti mish lepo lezati u ruci, te stoga njemu dodatnih 30-40 e su cisto bacanje para.

Ufff, ovo je vec prevrsilo svaku meru..
U pitanju je Razer Lachesis, koristim ga vec... 2 ili 3 godine, ne znam.. I ranije je pravio probleme, ali ne ovako drasticne kao sada. Sta se desava, naime, posto ga nisam koristio za puno stvari (ni jedna igrica njime odigrana, npr), imao sam samo jedan profil (a i ne vidim poentu snimanja drugih) gde je UGLAVNOM sve radilo OK, ali je znao i tamo da se zaglupi, tipa, ide samo gore-dole, ili krene da "trokira", ili ne ide uopste, onda nekim menjanjem profila, prodjem ih sve redom, i onda proradi, medjutim, u poslednje vreme je i to radio sve manje, tako da je samo restart kompa uspevao, a i to na odredjeni period.. Danas instaliran Win7 i, to je to, ne mogu vise, ne mogu ni komp da posedim zbog jbnog glodara..
Ima li jos neko ovakvih ili slicnih problema? Ima li resenja, ili trebam kupiti novog misa?

@avijon
mozda moze da mu se promeni firmware?
jesi probavo razne drajvere?

trebalo bi probati i pod linux-om npr. da se vidi jel hardwerski problem.

Isprobavao sam sve živo, s tim što, od kada je izašao novi FW, kad god reinstaliram drajvere, odmah mi automatski odabere novi, ne mogu starije da stavljam..
Do skoro je radio na XP SP2-3, 32bit, sad je na Win7 još i gori..... Stvarno ne znam šta da mu radim :(

e zato se ja drajverima za razer ne bakcem....radi i bez njih odlicno...doduse nema profila ali boze moj...

Nije mi radio ni bez profila nikako.. Garancija je istekla, tako da, byebye. Problem rešen - kupljen Logi..
***, verujem da je samo meni zapao neki loš primerak, ali veliki minus kod mene su dobili, šteta.

Lepo sam pričao kakva je firma Razer, kukajte sada kada ste hteli da vam miš svetli u mraku.

Jedan savet kod kupovine(skupog) misa je obavezno ga probati pre kupovine, tj da vidite da li vam odovara ili ne ...npr meni G5 ili Saitek Cyborg ne leze kao treba dzaba sto su odlicni ali jednostavno sa njima ne ide, dok Razer Deathadder savrseno odovara... sve je to individualno tj subjektivno.

Pozz

Pod uslovom da prodavac hoce da ti otvori kutiju i da misonju na test :)

sada cje novi zakon o zashtiti potroshacha :)
udjesh u radnju kupish 10 i posle 14 dana vratish 9 koji ti se nisu svideli LOL

bilo je jache od mene, chitao sam na blic-u kakvi smo seljaci bozhe...nije to za nas....

Svidja mi se ideja sa tim vracanjem robe, ali mislim da ce kod nas nesto da smisle tipa bla bla ne mozes da vratis.

A sto se probe miseva tice mislio sam da probas ako si u mogucnosti tj znas nekog ko ima taj mis, ili odes u neku igraonu ..... ipak nije isto ni staviti ruku na mis i igrati 6sati sa istim misem.

Koja to igraonica ima DeathAdder miseve? :)

Evo ovako, kao prvo fantasticno izgleda (subjektivno) i skroz je mat crne boje.

Stranice su mu gumirane tako da ne klizi iz ruke, ostatak misonje je od veoma kvalitetne plastike (vec mi je nebrojeno puta pao sa stola i jos nista ne skripi :) ).
Levi i desni tasteri su malo tvrdji, odnosno treba ih malo jace pritisnuti, sto je po meni plus jer je nema slucajnih miss-klikova.
Sa gornje strane, ispod tockica, se nalaze jos tri tastera koja sluze za on-the-fly prebacivanje dpi, sto je veaoma zgodno u FPS igrama (citaj: kada zumiras sa snajperom).
Svaki od tih tih tastera se pomocu softvera moze podesiti na odredjeni dpi. Dpi opseg je od 200 do 2000 u koracima od 400.
Sa leve strane, jedan iznad drugog, nalaze se jos dva dodatna tastera koja mogu da imaju bilo koju funciju, od jednostavnog klika pa do slozenih macro-a.

Tockic je takodje odradjen od neke vrste tvrde gume i ne moze se pomerati u levo ili desno, sto je po mom misljenju odlicno.
Prednost je sto se tockic pomera u odredjenim koracima, i jasno se oseti pomeranje za jedan podeok.
Takvo pomerajne je idealno za promenu oruzja u igrama ili skrolovanje liniju po liniju.
Naravno tockic sluzi i kao treci taster i bas zbog prethodno navedenog pomeranja u koracima savrseno funkcionise jer nema pomeranja tockica gore ili dole pri njegovom pritiskanju.

Malo je tezi od prosecnog igrackog misa (npr. Deathadder), ali dovoljno lagan da lepo klizi po podlozi.
Ergonomija mu je vise nego odlicna, ali to mu je i jedina mana, jer mis je stvarno velik i ako nemas malo vecu saku bice ti veoma neudaoban za neko duze koriscenje ili igranje.
Kao sto su rekli u jednom review-u "You have to be a man enough to use this mouse".

Najbolje je za kraj, cena mu je sasvim pristojna u poredjenju sa ostalim igrackim misevima, negde oko 3700 din.

Nadam se da sam ti pomogao.

Poslednja izmena:
ne znam mozda mish ima extra funksionalnost,ali je zato uber ruzan.....:S bar meni...

Ja kada sam uzimao svoj Deathadder, ljudi kod kojih sam kupovao su vec imali izvadjen primerak za probu 'na suvo' :). Tako da sam ga isprobao i zaljubio se instant. Evo vec dve godine kasnije ne zalim pare i jos uvek radi super. Lose strane su te sto se dosta brzo prlja i gumirana povrsina od gore se izlize posle nekog vremena (na mestima gde se pritiska u sustini, a pritom se ne primecuje previse ali se vidi razlika kada ga drzite od prvog dana). Moje iskustvo sa Razer misonjom... Pozitivno i preporucujem Deathadder. Ali nemojte meni verovati, nego idite po prodavnicama i verujte svojim rukama :). Kada bih danas gledao mis, sigurno bih pogledao na pr. spomenuti X5... Deluje bas super value for money. Nadam se da je ovo pomoglo nekome lol...

Da moj drugar ga poseduje i odusevljen je mishom,jedino se zali na taj materijal,znoje mu se ruke strasno od njega.....verovatno jer je neka guma u pitanju....

Poslednja izmena:
Sto se tice Deathadder-a mogu samo da potvrdim pricu da se stvarno ruka znoji vise i da se on veoma brzo zaprlja.
Druga stvar na koju bih zeleo da skrenem paznju buducim vlasnicima je da se Deathadder i Copperhead relativno cesto kvare.
Desava se da umesto jednog klika levo dugme radi dvoklik. Naravno ovo se i meni dogodilo, da li je u pitanju los mikro prekidac ili se isti zaprlja stvarno ne znam.
Osim ovoga mis stavrno lepo izleda i dobar je. Pri kupovini obratite panju na garanciju da ne bi :wall: kao ja.

Nazad
Vrh Dno