Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

Danas sam malo čitao po forumima o Razer miševima, najviše se ističe DeathAdder po pitanju pozitivnih komentara, preporuka, utisaka. Gledao sam i neke uporedne testove i DeathAdder je prošao odlično (neko je već postavio ovaj jedan test, čak su i empirijski testirali neke karakteristike), a i ovde na benchmarkovom testu je prošao dobro, bolje od Copperheada.

Za Lachesis su mišljenja nekako podijeljena, po nekima je zaista odličan (ovde na Bench uporednom testu je ispao najbolji) ali mnogima i nije nešto, ne leži im, ili malo zeza ovo ili ono (valjda je to ispravljeno firmwerima), ili se teško naviknu. Nerijetko kažu da je DeathAdder bolji od njega.

Do danas nisam znao da postoje te neke klasifikacije po pitanju kako se miš drži i pokreće, ima "palm grip" i "claw grip". Ja svoj Intellimouse Optical 1.1 pokrećem samo prstima, dosta lagano ga držim sa palcem i malim prstom sa strana i tako ga pomjeram, ne prekrivam ga cijelim dlanom već samo donji dio dlana malo naliježe, i tako imam dosta bolju pokretljivost a prije svega djeluje mi da je lakše za raditi tako, manje umarajuće. Možda sam na takav način navikao zbog ovog miša i velikih tastera sa strane na koje mi je trebalo vremena da se naviknem i da ih ne klikam nenamjerno što mi se u početku dešavalo. Sve u svemu pročitao sam da je Copperhead više za takav "claw grip" mada može i "palm grip" gok je DeathAdder za "palm grip" pa bih se vjerovatno trebao navikavati na njega. Mada vjerovatno ne bi bio problem ni zamor raditi sa njim čim ima toliko mnogo pozitivnih komentara baš po pitanju ugodnosti rada sa njim, mnogi koji su probali DeathAdder i Copperhead kažu da im DeathAdder bolje leži, a i da im čak nešto bolje radi, a to se i na ovom gore testu pokazalo, a i ovde na bench testu je DeathAdder dobio bolje ocjene.

Ako se ne varam svi ti miševi su izašli još prije 2-3 godine, čak je i G9 iz prošle godine, ako ne i stariji, ne znam sad, zanimljivo, znači ni Logitech ni Razer nisu ništa izbacili ove godine u toj top gamer klasi.

Po odnosu cijena/kvalitet ističe se DeathAdder jer je jeftiniji od Copperheada i Lacheisa koji su čak slične cijene, a po mnogima je i bolji od njih. Mada da kupujem neki uzimao bih nešto na duže staze, ne mjenjam hardver često (što se vidi po mojoj konfiguraciji :)) pa mi ne bi bio problem uzeti i skuplji, kad bih znao da je pravi za mene, da bi mi "ležao" u svakom pogledu.

Samo da kazem da ja nemam bas tako divna iskustva sa death adderom. Nakon nekih 5-6 meseci koriscenja poceli su problemi sa tockicem. Naime, prestao je normalno da reaguje i zahtevao je prilicno jaci pritisak da bi odregaovao. Ovo na pocetku nije problem, ali vrlo brzo pocne jako da iritira. E sad, moglo bi se reci da sam dobio mozda neki skart primerak, ali ja radim u maloprodaji ovih stvari, i primio sam nekoliko reklamacija za isti problem. Dakle, ne pljujem po misu, ergonomija i optika su odlicne, ali verovatno postoji neki problem sa mehanikom.

Da, slilčno i ja čitam po forumima. Malo zagledam i Roccat Kone, djeluje odličan, po nekim testovima i opisima je trenutno najbolji miš na svijetu, ali i kod njega ima mehaničkih "bisera": nekima ne reaguje nakon reseta/startanja kompjutera već ga treba izvaditi i opet staviti u USB, nekima je relativno brzo otišao scroll točkić, nekima tasteri sa strane ne rade kako treba i slično. Ne dešava se to svima već ponekome, ali dovoljno da se raja na forumima tu i tamo požali, mada svi kažu da je inače odličan, neki imaju pored njega i Lachesis i radije koriste Kone iako ih Kone ovako malo zeza.

Izgleda da kod ovih high-end miševa dosta zavisi od primjerka koji te zapadne. Nekome je DeathAdder odlično radio dok nije vrisnuo pa je kupio novi, ali novi od starta nije radio dobro kao stari.

Kone me je impresionirao udobnoscu (za moju ruku) i pratecim softverom (koji je bolesno dobar i ima gomilu funkcija). Ali taj primerak koji sam probao je takodje bio na rekalmaciji zbog jako glasnog kliktanja (posle 2 dana koriscenja) i nije hteo da ga prepozna racunar dok se drajver ne instalira (normalni primerci rade i bez drajvera). Po meni nedopustivo za ovako skupe stvarcice.

evo jedan glas za LAchesis-a:D misonja je ubistven,u odnosu na G9 koji sma teo da uzmem je bar 5 koplja ispred.Sto se tice oblika meni odgovara jedino desni backvard button je malo teze doseci domalim/malim prstom.sto se izgleda tice izgleda ko glava Laxhesis muta muta-e,ja imam ogromnu saku i najvise su me brinuli komentari d aniej za vece sake ali meni lezi u ruci ko da je za nju pravljen.Sto se tice preciznosti i podesavanja logitech def ne moze da mu pridje...

E sad mene interesuje samo 1,sto je po meni nedostatak u Visti a to je kako da mu podesim da mu skrol button bude kao i kod logitecha tj da pokrece vistin 3d flip???jer skracenica na tastaturi je WIN+TAB alikad to ocu d apodesim u misu na pritisak WIN dugmeta sasvim razumljivo glupa vista pokreve start meny:D

Mene interesuje ima li njihov asortiman da se nadje kod nas znaci i mis i tastatura info takodje moze na pm ako ne moze ovde:D

Roccat Valo ne može da se nađe nigde... trenutno. Odložena je (redizajn), a kad će moći, ne zna se.

Pa i trebao bi joj redizajn :D
A sto se tice specifikacije, nista novo. Sve ovo vec ima Razer Tarantula. Osim osvetljenja. Ali to je cena Anty-Ghosting Capability-ja (mogucnost pritiskanja do 10 tastera istovremeno, a da tastatura ne blokira), nisu mogli i AGC i osvetljenje pa su zrtvovali ono sto je manje vazno.
Ali ce verovatno biti jeftinija od Tarantule pa ce biti ok kupovina.

Heh evo jedno veoma negativno iskustvo s razer sw-om ,isti mi blokira rezac,tj kad stavim razer sw/driver rezac samsung sh203d nece da reze dvdeve(puca kad s lead in-a treba da predje na rezanje) a normalno reze dvdrw,cd,cdrw.

Ko bi rekao da ta 2 imaju veze jedan s drugim:S

jesi li probao sa drugim programom za rezanje?

svasta. a da odneses misa kod ortaka i da instaliras drajver kod njega pa da vidis da li ce i njemu pucati diskovi? da vidimo kako radi sa drugim rezacem.

Ako stignem da uzmem dvdeve danas probacu sa ata rezacem an mom kompijuteru kao i na drugom starom kompijuteru gde je xp jer moguce da je problem razer sw-vista x64.Ako ne cim prorade prodavnice posle novaka kupujem dvdeve pa cu da javim sta sam uradio

da napomenem da je uradjena reinstalacija sistema i da sam tako definitivno ustanovio da je problem razer sw an koji sam i sumnjao pre no sto sam reinstalirao sistem i ista napisao tj da ej sw krivac za pucanje dvdeva...

Poslednja izmena:
Ako stignem da uzmem dvdeve danas probacu sa ata rezacem an mom kompijuteru kao i na drugom starom kompijuteru gde je xp jer moguce da je problem razer sw-vista x64.Ako ne cim prorade prodavnice posle novaka kupujem dvdeve pa cu da javim sta sam uradio

da napomenem da je uradjena reinstalacija sistema i da sam tako definitivno ustanovio da je problem razer sw an koji sam i sumnjao pre no sto sam reinstalirao sistem i ista napisao tj da ej sw krivac za pucanje dvdeva...

Problem je resen ali zaboravio sam na ovu temu,evo tacniji problem je bio sto mi je instaliranje sw-a ubacivalo dvdhelp.sys u spisak drajvera pored cdrom.sys sto se moglo videti pod driver details...NAkon rucnog brisanja dvdhelp.sys iz registara sve radi normalno:smash:

Da ne bih otvarao ovu temu, postovacu ovde, jer se ionako tice iskustva sa razer misevima. imam razer deathadder vec nekih mozda pola godine i od prije dva dana mi se javio prvi problem. posto igram dosta fps, a najvise cod4 multi, navikao sam da mi na onim tasterima sa strane bude trcanje i jump. elem, jedan od ta dva tastera, ovaj koji koristim za trcanje, je poceo da zeza. tacnije isto kao da je propao. ne reaguje na klik uopste kad se pritisne normalno. tek kad jace stisnem on odreaguje, i to nekad samo, dosta cesto ne. ne mogu da vjerujem da su ovo ovako slabo odradili. pa nije izdrzalo pola godine :(. da napomenem da sam prije ovog misa imao mx518 i istu foru za trcanje i jump sam koristio nekih godinu i po dana na logitechu i radilo bez ikakvih problema.
interesuje sta mislite da li ce mi ovo uvaziti kao garanciju? ne znam da ne budu rekli fizicko ostecenje, iako stvarno nisam nista koristio na silu ili sta znam. neko sasvim normalno koristenje. opet ne znam kako ce reagovati ovi gdje je mis nabavljen. e sad, u slucaju da mi uvaze garanciju, posto trenutno nemaju deathaddrea na stanju, sta mislite da li da recimo uzmem NZXT Avatar? to imaju valjda. od razera imaju copperhead i krait, ali ne bih njih. ustvari ne znam da li uopste vise da uzimam razera. mozda lachesis ako bi im dosao uz moju doplatu. opet se plasim da ne bude ista situacija kao kod addera sto se tice tih tastera sa strane... uglavnom pomalo sam se razocarao u razera :( nadam se da nisu svi modeli ovakvi i da je ovo kod mene slucajnost.

Poslednja izmena:
Pa aj da se nadam da si upravu :). To su ona dva tastera sa strane, znas sigurno o cemu govorim :). e onaj gornji je poceo da zeza. srkoz ono mekan da tako kazem, prazan hod, nema klika. e majku mu pa samo pola godine.... a sta mislis da li ce ovo da uvaze kao garanciju? pokusacu u svakom slucaju, nego sto sad nemaju na stanju ni addera ni lachesis, samo copperhead, krait i nzxt avatar.

ma moraju da uvaže, nisi ti miša otvarao i kršio...

Pa i ja kontam tako... ne bi trebalo da prave problem. nadam se. jedino sto sada nemaju na stanju ni addder ni lachesis, pa se bojim da mi ne posalju nesto sto mi se bas ne uzima tipa copperhead. nije da je copperhead los, ali meni se nesto ne svidja, a i imaju samo red edition, ne blue. malo me kopka kakav je ovaj nzxt avatar, ali slabo ko ima ovde na forumu. malo sam guglao i cini mi se da je ok. posto mi garancija jos traje mozda i sacekam dok im ne dodju adder i lachesis, pa cu onda da saljem.

Pa aj da se nadam da si upravu :). To su ona dva tastera sa strane, znas sigurno o cemu govorim :). e onaj gornji je poceo da zeza. srkoz ono mekan da tako kazem, prazan hod, nema klika. e majku mu pa samo pola godine.... a sta mislis da li ce ovo da uvaze kao garanciju? pokusacu u svakom slucaju, nego sto sad nemaju na stanju ni addera ni lachesis, samo copperhead, krait i nzxt avatar.

Pa nadao se ti ili ne evo kod mene vec dve godine rade bez ikakvih problema, tako da na osnovu jednog primerka ne mozes da doneses nikakve zakljucke! A sto se garancije tice, morali bi uvaziti...e sad neznam samo da li je i sa misevima kao i sa ostalom opremom kompjuterskom da ce da pokusaju da ti ga poprave i vrate ako uspeju ili daju novi takav?! U svakom slucaju ako ne oprave a ti neces neki drugi, trazi pare nazad, idi u games ili win win i kupi novi takav za 4000din :wave:

Pa nadao se ti ili ne evo kod mene vec dve godine rade bez ikakvih problema, tako da na osnovu jednog primerka ne mozes da doneses nikakve zakljucke! A sto se garancije tice, morali bi uvaziti...e sad neznam samo da li je i sa misevima kao i sa ostalom opremom kompjuterskom da ce da pokusaju da ti ga poprave i vrate ako uspeju ili daju novi takav?! U svakom slucaju ako ne oprave a ti neces neki drugi, trazi pare nazad, idi u games ili win win i kupi novi takav za 4000din :wave:

Ma naravno, upravu si :) i ja sam malo pretjerao, jer mi je bilo krivo kad sam vidio da ne radi. a opet eto koliko vidim jako se rijetko desava da se to kvari, tako da je kod mene vjerovatno slucajnost.
nadam se da ce da uvaze i da ce ici zamjena, jer ne znam ni sam kako bi mogli da poprave.. koliko vidim nema nigdje sarafcica da se ovo cudo moze otvoriti :p. osim ako nisu ispod ovih teflonskih stopa. Sacekacu u svakom slucaju da dobiju adder ili lachesis pa cu da saljem na garanciju. nije frka da mi treba odmah.

Moram se ubaciti u ovu temu. Posto radim u jednoj maloprodaji podelicu jednu (mozda) korisnu informaciju sa vama. Ovo nemojte da shvatite kao neku antireklamu ili bilo sta slicno, ali situacija je sledeca: 80% prodatih razer miseva (a prodato ih je mnogo za poslednjih 18 meseci) su vraceni (reklamirani) zbog nekih nedostataka. Ova cifra koju sam naveo se ne odnosi na ceo svet :) , nego iskljucivo na lokal u kom ja radim. Toliko.

Imam deathaddera dosta dugo, i sve je super. Garanciju moraju da ti uvaze. A imao sam avatara u ruci dok sam nesto drugo kupovao u winwin-u, i moram reci da odlicno lezi u ruci. Doduse manji je od addera sto bi meni odgovaralo jer imam manju saku. Da sam imao viska para, uzeo bi i njega glat. Citao sam gomilu review-a za avatar, i nigde nisam video nesto bas bas negativno. Tako da mislim da mozes da ga uzmes ako nemaju drugo. Ako imas vecu saku, onda nemoj. Onda lachesis.
Video sam u jednoj radnji kopiju adder-a, ama isti adder, samo druga ambalaza i naziv. Ko zna? Mozda nije slucajno sto ima puno reklamacija...
Inace, kao drugog misa koristim i logi G3, koji mi vise odgovara za svakodnevni rad i surf, jer je malo manji i ima maksi klik od adder-a. Preporuka i za njega.

Da kucnem u drvo, DA imam već 8 meseci (vrlo intezivnog korišćenja), i nijedan problem sa njime dosad nisam imao, a i da se pojavi neki problem, miš je u garanciji još godinu dana i četiri meseca.

Vylota hvala za info u vezi sa avatarom :). jos uvjek se razmisljam da li da ga uzmem ako mi priznaju garanciju, a vjerovatno da hocu, jer nemaju DA ni lachesis i ne znaju kada ce ih dobijati. imam manju saku tako da to nece biti problem. addera sam danas poslao na garanciju, pa se nadam da ce biti sve ok.
btw. kad rece da si vidio neki mis koji izgleda kao deathadder, ja sam isto danas vidio reklamu u svetu kompjutera :). neki omega misevi, pa imaju model izgleda isto kao adder.

Prilozi

• scan0001.jpg
    scan0001.jpg
    362.2 KB · Pregleda: 152
To je ta kopija...

Da, tu kopiju sam video, ali nisam hteo da navodim radnju nije korektno a svi citaju svet kompjutera. Ko zna, razmisljao sam da kupim 1, kao rezervu, a i kopka me da li je istog kvaliteta kao pravi adder. Trenutno nemam love, ali cu ga verovatno jednom uzeti, jer stvarno nije skup.
Ako ga neko kojim slucajem pazari, bilo bi lepo da procitamo utiske.
A Ako uzmes avatara, daj neku informaciju o njemu iz prve ruke.
Nekako vise verujem ljudima korisnicima opreme, nego raznim svetskim i domacim review-ima, jer mislim da tu ima dosta guranja nekih proizvoda, jer ljudi tako moraju da rade da bi prezivel. Srecom tu je benchforum, i youtube gde mogu da se cuju i vide prave stvari :).
pozdrav

Nazad
Vrh Dno