Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

Samo da kazem da ja nemam bas tako divna iskustva sa death adderom. Nakon nekih 5-6 meseci koriscenja poceli su problemi sa tockicem. Naime, prestao je normalno da reaguje i zahtevao je prilicno jaci pritisak da bi odregaovao. Ovo na pocetku nije problem, ali vrlo brzo pocne jako da iritira. E sad, moglo bi se reci da sam dobio mozda neki skart primerak, ali ja radim u maloprodaji ovih stvari, i primio sam nekoliko reklamacija za isti problem. Dakle, ne pljujem po misu, ergonomija i optika su odlicne, ali verovatno postoji neki problem sa mehanikom.

Meni se isto razvio problem sa srednjim klikom koji me bas nervira jer ne mogu da surfujem, tj otvaram tabove kako sam navikao, plus sto sam prakticno izgubio jedan taster za WoW, sto naravno mnogo znaci. A prilicno me mrzi da ga nosim na servis i da cekam da ga poprave/zamene, jer mi se ne odvaja od njega na duze od nekoliko dana :). Takodje me i nervira sto se mnogo skuplja prasina, koza i ostala prljavstina izmedju tastera sa strane i u prorezu izmedju gornje gumirane povrsine i plastike sa strane. Bez obzira sto me je fantasticno sluzio skoro godinu i po, verovatno cu da ga posle servisa prodam, i dodam neke pare da bi uzeo Microsoft Sidewinder, isao bi mi dobro uz moju buducu tastaturu Sidewinder X6 :D

Poslednja izmena:
Moram se ubaciti u ovu temu. Posto radim u jednoj maloprodaji podelicu jednu (mozda) korisnu informaciju sa vama. Ovo nemojte da shvatite kao neku antireklamu ili bilo sta slicno, ali situacija je sledeca: 80% prodatih razer miseva (a prodato ih je mnogo za poslednjih 18 meseci) su vraceni (reklamirani) zbog nekih nedostataka. Ova cifra koju sam naveo se ne odnosi na ceo svet :) , nego iskljucivo na lokal u kom ja radim. Toliko.

To je velika brojka. Kinezi od 3 evra se manje kvare. Ili su te vase musterije neki hard core gameri ;)

Evo i ja da se javim kao ponosni vlasnik DA... imam ga vec pola godine i za sada nikakav problem sa njim ubacen mu je poslednji fw i sve sljaka ko doxa... a to da se vratilo 80% u toj jednoj maloprodaji ne znam sta da kazem ali generalno ako su kupci pretezno bili klincadija to me uopste ne iznenadjuje... dovoljno je da u wowu nesto ne ide kako treba i eto udaranja misa o sto :D

:D Mozda su misevi sluzili za igraonice - izivljaonice. Kako te sluzi tockic na DA, jedino mu to neki zameraju

Ne znam ko ih je koristio i kako ih je koristio, ali znam da nije samo klincadija u pitanju. Takodje, znam da je cifra koju sam naveo nenormalno velika, cak da pomalo nerealno deluje, ali na zalost - takva je.
Cisto radi poredjenja, recimo MX518 koji je dosta prodavan mis (a po ceni malo nizi od vecine Razerovih modela), kolicina vracenih primeraka = 0 (nula).

Kako te sluzi tockic na DA, jedino mu to neki zameraju
Imao sam i ja DA, tockic je otkazao posle 5-6 meseci, mislim da sam vec to negde spomenuo.

Poslednja izmena:
Planiram da uzmem DA, tockic koristim poprilicno ali srednje dugme veoma veoma retko. Mozda ce mi duze trajati tockic. Na MX310 radi i dalje odlicno a imam ga skoro 5 godina

Meni je jednostavno retardiran koncept da dam 4k ili vise dinara za mis koji moram da "stedim" i da razmisljam sta ce biti u odredjenim situacijima, i kako ce se ponasati posle godinu dana. Predpostavljam da ih ima milion koji rade super i posle vise godina, ali jednostavno to nije dovoljno.
Inace za uspomenu cuvam matori Logitech neki bzvz model, opticki, plastika sa donje strane mu je "istrosena" od koristenja, ali radi savrseno i danas posle 6 godina. Kostao je mozda 400- 500 din. u to vreme...

Poslednja izmena:
Ti tvoji kupci ih sigurno ne stede cim su tolike reklamacije, ne verujem da je bas sve u losem kvalitetu. Ipak je to Razer

Sta ima da ih stedis i sta to uopste znaci? Treba manje da klikces ili da vrtis skrol da bi duze trajao?
Ako dam 40-50-70 EUR za misa, uopste necu da dodjem u situaciju da se ponasa kao neki mis od 10 EUR. Zato i kosta toliko, mora da bude kvalitetan a to onda podrazumeva dug period eksploatacije bez problema.

Sta ima da ih stedis i sta to uopste znaci? Treba manje da klikces ili da vrtis skrol da bi duze trajao?
Ako dam 40-50-70 EUR za misa, uopste necu da dodjem u situaciju da se ponasa kao neki mis od 10 EUR. Zato i kosta toliko, mora da bude kvalitetan a to onda podrazumeva dug period eksploatacije bez problema.

Tako je, upravo o tome govorim (pisem).

evo ja koristim DA vec okruglo 7 meseci.....nikakvih problema osim onih sa hvatanjem prljavstine za plastiku...ali vec sam se navikao
tasteri i dalje rade fenomenalno,i veoma je dobar jer ga sve vreme koristim na A4 papiru :wall:
primetio sam da s vremena na vreme malo zaskripi desni taster kada ga pritisnem malo jace celom duzinom,ali nikakva druga frka

Sto ne uzmes neku podlogu kao covek

Vise od godinu dana...

Koristim addera duze od godinu, mislim oko godinu i po, sin mi non stop igra neki EXTEEL na webu, gde ima pucanja, tj kliktanja levim klikom do besvesti, i nije nista riknulo... Jedino slabo koristimo leve 2 pomocna dugmeta. Odlicno uradjen mis, skrol ne zeza, svaka pohvala. Jedino je meni malo visok, pa sam za surf uzeo logitech G3 koji je nesto manji ali nije tako dobar za igranje kao adder.
pozdrav

Da, podloga je uvek zadnja rupa i meni za kupovinu :)

Narode ja koristim Razer Salmosu i kupio sam razerovu podlogu Gladiatus,podloga je vrh.Sto se tiche misha,prvo sam jurio da kupim diamonback medjutim posto nisam nashao kupio sam salmosu.Mish je brz,extra.jeste mali ali je precizan,ne umara ruku jedino sto mu nedostaju pomocni tasteri sa strane,sto je minus ako igrate MMO igre.I gorepomenuto povremeno skripanje tastera zna da iritira,sve u svemo solidan proizvod sa obzirom da je najjeftiniji od ostalih Razer izdanja.

Death Adder ispada zlatna sredina i po brzini i po ceni i po funkcionalnosti.Mozda kasnije utopim svoju Salmosu i kupim death adder.

A i ima veze kod izbora misa kako ga drzis, koji stil. Kod mene je vise claw

Ja sam skoro uzeo, nakon godina druzenja sa mx510, Diamondback 3G i bio jako razocaran. Oblik mi nikako nije odgovarao, sa strana je glatka plastika tako da se palac prilicno znoji, side tasteri su nekako nezgodni, premali, a ja "back" taster koristim za noz/kundak u cod-u i znaci mi dosta, u nekih 30% slucajeva kad nisanim snajperom crosshair odskoci gore i promasim sto je moguce i posljedica moje manipulacije misem al eto, na starom toga nije bilo.. Jedino sto mogu da pohvalim je preciznost senzora. Mis sam kod prijatelja u radnji zamijenio za MX518 Refresh nakon sto sam probao i Addera, koji iako prilicno bolje lezi u ruci od Diamond-a nije ono sto mi odgovara.

Ti si onda palmer, Diamondback je bas za claw drzanje. A Adder je neto izmedju

Ti si onda palmer, Diamondback je bas za claw drzanje. A Adder je neto izmedju

Da, definitivno. Mnogo zavisi od stila drzanja i tu su i pravu. Ja sam saku lomio prije par godina i jedna kost je nakrivo srasla tako da mi odgovaraju izraziti desnjaci. Inace, razmisljam o ovom Jerry-u za pazarenje u dogledno vrijeme ,)

deluje kao naslednik G5.

On je naslednik G5. Ima lep raspored tastera, ali Logi je u poslednje vreme digao cene. Ako je kod njih 70 dolara kod nas je evra, mada videcemo

Pa po specifikaciji je bolji od Lachesis-a, izuzev tih 5 profila koje Razer pamti ( i za koje ja licno nebi dao 5 para jer mi ne trebaju), a cijena mu je manja 10 dolara. 5700dpi, novi rekorder :eyebrows:

zar i G5 ne pameti 5 profila?

evo,uzeh napokon juce razer goliathus podlogu,i u kombinaciji sa deathadderom je bruka....totalno je neuporedivo koriscenje misa na nekom raspalom kineskom mousepadu i ovome. jos malo pa se mish sam pomera,o preciznosti da ne govorim....bukvalno me tera da ga drndam :D

Moj Lachesis mene sluzi savrseno vec vise od godinu dana. Tocak vrtim i pritiskam izuzetno cesto, radi bez greske. Cak mi je i jednom pao sa stola.
:)

evo,uzeh napokon juce razer goliathus podlogu,i u kombinaciji sa deathadderom je bruka....totalno je neuporedivo koriscenje misa na nekom raspalom kineskom mousepadu i ovome. jos malo pa se mish sam pomera,o preciznosti da ne govorim....bukvalno me tera da ga drndam :D

Koju si uzeo, speed?

da. mada imao sam i 'normalnu' verziju kada sam kupovao da uporedim,i nisam bas skapirao koja je razlika izmedju te dve

Vrh Dno