Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

Kupio sam ga...

Uzeo sam ga juce popodne, ali ga jos nisam izvadio iz kutije, naljutio sam se na sina, pubertet, nece da uci, nece na treninge, e pa nema ni adder :)). Jos samo da me neko tuzi za zlostavljanje...
Za malo da uzmem ikari optical, ali posle tako lepih reci sa vase strane, morao sam adder-a, i mislim da sam uradio dobru stvar.
Videcemo.

Hej daj neki detalj za Ikari...sve neshto mislim da je to bolja opcija bila..ipak je SS u pitanju..pogledao link pa zato to kazhem. Koliko je para bio Ikari ?

Cena

Ikari optical je bio oko 3400, a laserski oko 5500. Delta city, pored bioskopa :). Odlucilo je to sto sin ima manju saku, a i ja nesto manju. Izgled adder-a je lepsi(videcemo za ostalo), a kod Ikari-a je veliki plus sto je plug-and-play.

thx na informacijama !

steelseries su konachno "stigli" ..nadam se da cje i ostati neko vreme jer je to zaista vishe nego proveren brend.

Burazeru ja ne znam zasto svaki tvoj post mora da se svede na to da pljujes druge ljude?

Pa covijek je 100% u pravu. Kostaju vise nego i najbolje Koss, a kvalitetom nikada nece ni biti blizu. Precjenjene su! Ako su im misevi extra, ne mora znaciti da su im i slusalice dobre.

Pa to sto su kod njih na sajtu 50$ ne znaci da tolko i kostaju, ja sam uzeo 2 para za 25$ sa shippingom, za 10$ kolko jedan vredi, sasvim su dobre... mnogo bolje od nekih Sony slusalica za 1000-1500din...

E sad da je sony i ostala ekipa od 3000+ bolja u to nema sumnje, samo ipak razlika u ceni je velika...

A Sony-ja imam 2 para slusalica za pojacalo i za komp... od kojih jedne imaju i digitalni procesor sa optickim ulazom. A isto kao sto sam ja pogresno skapirao da pljujes mene, tako si i ti pogresno skapirao da ja kazem kako je Razer bolji od Sony, Koss, Sennheiser..... a poenta je bila da su slusalice sasvim OK s obzirom da ih pravi firma koja se specijalizirala za gaming opremu...

Razer misevi isto na njihovom sajtu su precenjeni, dok u drugim radnjama mozes naci za duplo manje pare... naravno Srbija se u to ne racuna,... mi smo radnja za sebe

Poenta je da nisam needukovan i nije da nemam pojma, nego konstantno mislim da je na forumu dovoljno objasniti nesto u par reci, kad ono zapravo nije :D
Al necemo vise da se prepucavamo, vazi? :D

Poslednja izmena:
http://www.tek-9.org/forum/Call_of_Duty_4-13/deathadder_issue-2365/1.html#comments

Procitajte sta kazu Diablo i convey (ovaj prvi je igrao za MYM COD4 aka Meet Your Makers).
Moguce da se levi klik kvari kod DA nesto cesce. Sto se Ikari miseva tice njih pravi Steelseries, jedan od vodecih proizvodjaca podloga, tako da misevi ne bi trebalo da im zaostaju za Logitech ili Razer, stavise. Po onome sto sam citao taj Ikari je odlican mis.

P.S. Meni je laser na Logitech G5 riknuo posle 1.5 godine, sva sreca pa je garancija 3 godine. Dobio sam onu ljakse varijantu kao zamenu (BF 2142):p

G1 vec godinu dana radnog staza. Izgleda isto kao i kad sam ga kupio!
Mozda sam malo pretplatio (3300din ako se dobro secam) ali u mom gradu nije bilo niceg blizu.
Sve u svemu i dalje se nerviram sto nisam mogao bilo koji razer da nadjem :d

Aj i meni pomoć ili šta već, blabla..
Imam Lachesis već neko vreme, do skoro je bio na običnoj podlozi, nekako sam jedva trpeo, onda sam kupio Razer ExactMat podlogu, razlika je ogromna, alii... Nije to to, ne deluje mi baš najprecizniji, + što ponekad "secne", što zaista nisam očekivao od njega.. Razočarenje mi je poprilično, da zaista nisam imao volje ni želje čak ni da podešavam ništa.. Kakva su vama podešavanja, da probam odmah to što vi već imate?
Hvala.

Ja ga koristim na nekoj A4 Tech podlozi... Nisam probao te fancy još uvek :)

Prilozi

• Razer.jpg
    Razer.jpg
    105.6 KB · Pregleda: 159
Ja koristim Lachesis na stolu, bez ikakve podloge (nikako da kupim neku od tih fancy podloga) i ranije je strelica bezala u desno sama od sebe. Ali od kada sam updateovao firmver i drajvere, sve radi savrseno.

Nedavno sam pazario copperhead-a i prezadovoljan sam preciznoscu lasera :) . Kad sam prvi put izvadio misonju iz kutije, malo sam bio razocaran kvalitetom izrade, jer mi se nekako cinilo kao da ce se raspasti, ali sam ubrzo promenio misljenje....mis je zestoko otporan....khm... :D . Malo je skuplji (lebac mu njegov :D ), ali se nisam ni jednog trenutka pokajao sto sam ga uzeo :)

Adder, utisci nakon nekog vremena...

Evo par utisaka, posle mislim, oko 2 meseca i vise koriscenja deathaddera. Sve u svemu sam zadovoljan. Ali ne bas prezadovoljan :). Mis je odlican, precizan, u igrama definitivno precizniji od starog logitecha rx1000, u day of defeat source postizem duplo bolje rezultate, pogotovo snajperom, a sin cepa battlefiled 2 i crysis wars samo tako.
Imam dve zamerke. Od ona dva dugmeta sa strane, tesko mi je da pridjem onom daljem od palca, imam malo manju shaku, sta cu. Namestio sam da mi ta dva dugmeta sluze za promenu osetljivosti, 900 ili 1800. Ako neko ima bolju ideju kako za sta da ih namenim, odgovorite mi obavezno.
Druga zamerka je sto je sam mis malo vishi, ili veci, tako da zbog moje malo manje shake imam mali problem, tj, malo me zaboli shaka nakon duzeg koriscenja. Doduse, interesantno da mi se sin ne zali, a on ima 13 godina, i ima jos manju shaku od moje :). Izgleda da je stvar do drzanja. Nisu pucacine za moje godine, izgleda :)). Ali sta cu kad volim.
Ostalo je sve super, nema problema. Ako neko moze da mi predlozi kako da namestim dugmice i na koju brzinu za pucacine tipa day of defeat, cs, crysis, far cry, neka mi posalje pm ako nije problem.
pozdrav

Pa što nisi kupio neki miš koji odgovara tvojoj šaci, tipa Logitech G3 ili neki Razerov manjeg oblika ?

Eee pa ...

Pa nisam mogao da ga nigde probam, jedino onako preko pakovanja, i ucinilo mi se da je ok. Dobro, nije toliko tragicno, daleko od toga. Ali bi mi svakako prijao neki malkice manji.

To je problem kod ovih periferija što se često ne mogou probati, a kod njih je ipak mnogo bitno kako ti "leži" u ruci ili pod rukom bilo da je u pitanju miš ili tastatura. Sa slika, testova i komentara sa foruma se to ne može vidjeti.

I ja razmišljam da uzmem neki Razer model, ali ne znam koji. Ovde kod mene ih ni nema ali se mogu naručiti iz Zagrebačkog HGspota pa prvo trebam vidjeti koje modele bih mogao nabaviti i po kojoj cijeni a onda da odaberem jedan...ali bez ličnog probavanja :(

Dilema će vjerovatno biti: DeathAdder vs Copperhead, a možda u igru uđe i Lachesis zavisno od cijene. Na sajtu im plavi Copperhead košta više od crvenog i zelenog (koji su 479 kuna), plavi košta potpuno isto kao Lachesis (539 kuna), DeathAdder je 359 kuna.

Gledao sam malo testove i komentare na forumima, svi su oni odlični ali meni bi izbor bio lakši da ih mogu probati u ruci :(, koliko sam shvatio DeathAdder je za dešnjake i veći je, ja sam dešnjak, i za njega često kažu da jako lijepo leži u ruci, bolje od Copperheada za kojeg isto kažu da je vrhunski. Mogu li se svima njima isključiti ona osvjetljenja? Nije da mi smetaju, naprotiv, nego me zanima pošto sam negdje pročitao da može ali ne znam da li na samo nekom od njih ili na svima.

Kakva je upotrebljvost ona dva tastera na Copperheadu sa desne strane? Oni su tu prije svega zbog simetrije, tj. da ih ljevaci mogu koristiti kao što mi dešnjaci koristimo ona dva sa lijeve strane. Samim tim pretpostavljam da nisu previše upotrebljivi tj. dostupni. Ili jesu? Copperheada sam najviše zagledao ovih dana.

Negdje ovde sam pročitao da Lachesis ne radi najbolje na nekim podlogama, da li je to tačno pošto to nisam našao u nekim testovima, a i čudno bi bilo da im top model ima problema sa tim.

@ Vader

Sto se tice ergonomije copperhead-a i nije neka. Oblikom, tj. osecajem kako lezi u ruci me podseca na one logitech-ove miseve za 7-10e. U pocetku (bar meni), dok se ne naviknes, zna da zasmeta oblik gume, jer je nekako coskasta...po meni bolje bi bilo da su zaoblili tu gumu. Oni tasteri sa desne strane po def. stoje za dpi up i down (naravno...mozes menjati kako ti odgovara), a sto se tice menjanja osetljivosti u toku igre...opet, dok se ne naviknes bice ti jako tesko, jer su stvarno nepristupacni. Jos jedna stvar sto mi se ne svidja je donja plastika misa i plastika tastera(opet stvar ukusa), jer je odradjena od glossy plastike, pa se stvara utisak kao da je zavrsna obrada zbrzana.

....sad ti verovatno mislis ....ma nema sanse da kupim ovo g.... :D , ali nije tako ;)

Dobra strana su tasteri sto su odradjeni od gumirane plastike. Tockic...do sada nisam cuo ni osetio tisi i kvalitetiji....tockic, jel :D . O laseru necu ni da pricam :) . Ako volis svetlece stvarcice, ovo je pun pogodak za tebe :D , a tek svetleci pulsirajuci logo...ma puna kapa :D . Takodje mi se svideo program...Imas setovanja do sitnih creva :) , a tu je i update firmwera misa.

Po mom nekom misljenju, ocena 8.5/10. U svakom slucaju neces se pokajati, ako ga pazaris ;)

Ako volis svetlece stvarcice, ovo je pun pogodak za tebe :D , a tek svetleci pulsirajuci logo...

Do sada nisam imao ništa svjetljeće, ali Razer miševi mi se sviđaju, ovako gledajući po netu, kao što rekoh nažalost nemam priliku da ih lično probam. Može se na YouTube naći nekih video recenzija za razne tehnikalije pa i za Razer miševe, u jednom je lik stavio Copperhead pored DeathAdder po mraku (na 6:10), razlikuju se prilično po pitanju osvjetljenja, a već na 40. sekundi videa se dosta lijepo vidi pulsirajući logo na DeathAdderu, ljepše mi pulsira od onog na Copperheadu, ali Copperhead ima te svjetleće trake sa strane dok DeathAdder nema, dok na Lachesisu valjda isto svijetli samo logo i scroll.

Pretpostavljam da za DeathAdder kažu da dosta dobro leži u ruci baš zato što je ergonomičan, za dešnjake, ima i ta neka udubljenja na glavnim tasterima za prste. Mada nekima sa manjom rukom ne odgovara jer je valjda veći, žalili su se. Zato je uvijek najbolje probati prije kupovine.

Mada ja ni sada nemam neki ergonomičan, imam stari MS Intelimouse 1.1, imam ga dugo i dobar je, isto simetričan.

Ta guma sa strane na Copperheadu ne smeta kad se navikneš? Čitao sam da joj osnovna funkcija i nije da svijetli već da valjda neki prsti ne idu tamo gdje ne treba, tako nešto. A ono za isključivanje osvjetljenja iz softvera, može li?

Vidim da je rasprava o gejmerskim miševima, pa da pitam ima li smisla menjati MX518 za G5 ili Deathadder. Uglavnom igram CoD4 multi i slično.

@ Vader

Sto se tice te gume sa strane, mozda ona i jeste namestena da ti na neki nacin fiksira prste sa strane, ali meni nije nekako legao u pocetku. Na prethodnom misu sam verovatno drzao palac u visljem polozaju, pa mi je zbog toga smetalo. Sad kako sam se navikao, palac mi stoji tacno ispod te gume, tj. ivice.....a *****m i ja ko' na takmicenju :D ....ma dobar je misonja, kupuj :D
Sto se tice gasenja osvetljenja iz softvera, stvarno nisam upucen, tj. nisam mnogo cimao programcic da vidim sve mogucnosti (jer sam odmah poceo sa testiranjima u igrama :D ), tako da ti ne mogu reci da li moze ili ne. Posto trenutno nisam za svojm racunarom, cim dodjem kuci probunaricu malo po opcijama, pa cu ti javiti ;) ...Sad si me zaintrigirao za to gasenje svetlosti po potrebi, jer izbi' oci dok spavam :d

@ Waylander

Ako imas love za neki novi mis i hteo bi neku promenu, kupuj, ali u principu svi ti gamerski misevi vise klase rade isti posao, pa se (opet kazem "u principu") sve svodi na drukcije pakovanje. Bolji mis ti nista nece pomoci da budes bolji u igrama, jer ako imas skill, mozes djirati po stolu i ciglu s kablom, pa ces opet biti Bog i batina :d . Taj MX-518 sto imas je bio jedan od boljih u svoje vreme, a mislim da i u danasnje vreme moze parirati misevima novije generacije. U svakom slucaju, ako zelis da pazaris neki mis iz vise klase, neces napraviti gresku.

svetlo

Naravno da se mogu iskljuciti svetla na misu, mogu posebno i onaj glow na znaku na deatadderu, a moze svetlo i na tockicu. Ja ih drzim ukljuceno, jer ona plava je bas lepa i nimalo ne smeta.
Mislim da ima smislauzimati gamer miseve, jer ako je neko dobar, bice bolji, u mom slucaju sam se dosta poboljsao, jer je mis definitivno precizniji.
Za MX518 sam procitao da je jedan od bolji miseva, i ne bih ti preporucio da ga menjas, sem ako imas love, pa onda kupi pa vidi. MX mozes solidno prodati, ako treba.
Hvala Bogu, bar tastature mogu da se probaju, makar ove obicnije... Ali, trebale bi te specijalizovane radnje za igre, a zna se na koje mislim, jer u beogradu ih nema mnogo, da izdvoje makar jedan pc, i da imaju po 1 uzorak od svakog da mogu da se probaju.
Mene kopkaju oni IKARI misevi, mada onaj jeftiniji mi je izgledao cak malo veci od addera.

Što se tiče probavanja miševa u radnjama vidio sam da u nekima ima onaj fazon da miš (ili dosta vjeran model) stoji na nekom postolju i nekako je zakačen za podlogu da ne bi "dobio noge", ali se može staviti u ruku i probati. Baš nedavno sam u jednoj većoj radnji vidio dosta takvih miševa ali uglavnom su bili Logitech i još neki, mislim da nije bilo Razer modela. Planiram otići ukoro ponovo pa bolje pogledati. Na isti način budu izloženi i digitalni fotoaparati, da ih možeš malo uzeti u ruke ali ne puno od podloge.

Vidim da je rasprava o gejmerskim miševima, pa da pitam ima li smisla menjati MX518 za G5 ili Deathadder. Uglavnom igram CoD4 multi i slično.

Da, zato što ćeš imati bolji procenat ubistava za čitavih 0.1%.

Valjda si skapirao šta hoću da kažem.

Da, zato što ćeš imati bolji procenat ubistava za čitavih 0.1%.

Valjda si skapirao šta hoću da kažem.

Otprilike sam to i mislio, al reko da pitam ne košta ništa.

btw. Kupio sam pre neki dan Roccat sense podlogu (odlična) i usput video Roccat miša, koji me oduševio izgledom i ne baš toliko cenom (~6000d), pa me zanima jel probao neko tog glodara.

edit:gore vidim da se u razer drajverima može namestiti da single postane double click, jel ima nešto slično za logije?

Poslednja izmena:
@ Vader

Ipak ne moze da se iskljuci svetlo na copperhead-u.... Citao sam dosta review-a, trazio po programu i ne moze...

Otprilike sam to i mislio, al reko da pitam ne košta ništa.

btw. Kupio sam pre neki dan Roccat sense podlogu (odlična) i usput video Roccat miša, koji me oduševio izgledom i ne baš toliko cenom (~6000d), pa me zanima jel probao neko tog glodara.

edit:gore vidim da se u razer drajverima može namestiti da single postane double click, jel ima nešto slično za logije?

Video sam nekoliko review-a za Roccat Kone. Kazu da je trenutno jedan od najboljih miseva na svetu. Uz Lachesis i slicne.

Nazad
Vrh Dno