Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Kupio bih ovaj novi DEATHADDER, dobio je lepe ocene, pise da je uz logitech G5, najbolji mis za igranje, a kosta ispod 3000... Da li neko ima bilo koji razer, da mi napise savet, mozda se odlucim i za neki bolji model? Ili pak za slabiji - KREIT.
pozdrav

Ima Vlada aka Proday i prezadovljan je, videh ga i probah uzivo i stvarno fercera ko lud, brz je na "klik" nenormalno, no meni nije bash to najpotrebnije ali kome treba svaka preporuka ;)

:wave:

Koristim ja upravo DeathAdder vec duze vreme i prezadovoljan sam :) - svaka preporuka definitivno. Krait sam probao bas na kratko i deluje mi ok, ali za moju saku je premali. Samo, nisam bas siguran da taj mis kosta ispod 3k din - pre ce biti da je blize 4k.

Evo, bas nadjoh i cenu u GameS-u:

http://www.game-s.co.yu/index.php?o...Itemid=72&orderby=product_price&limitstart=80

A evo i nesto jeftinije u ExEcentru (ali opet je oko 3.5k):

http://execentar.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=15&Itemid=29

Ima ima...

moze da se nadje, ne brini, samo ako nije navlak, zvacu kasnije...
Nego, posto ga vec imas, objektivno, da li vredi platiti tu razliku izmedju kreita i addera?? Ili, ajd sad, da li vredi dati vise za copperheada?

Po meni - Adder je zlatna sredina :D Krait mi je simpatican ali mi je nekako mali (posto imam veliku shapu :D) A sto se Copperhead-a tice, njega nisam probao, ali mislim da nema neke preterane potrebe dodavati pare, osim ako ti se taj model vizuelno vise svidja... Ja sam svog misonju uzeo u Execentru, pa sam taman kada sam kupovao imao priliku da kod njih malo probam Kraita,Diamondback-a i Addera (koristili su ih na svojim kompovima u firmi) i meni se tada licno najvise svideo Adder, kako po izgledu, tako i oblik/velicina. Sve u svemu,mislim da neces pogresiti koji god model da uzmes, a od mene svakako za Addera jos jedna preporuka :wave: Btw garancija na Razer mishonje je 2 godine.

Poslednja izmena:
Imao sam Diamondback-a nekih 2 godine i shije sve ostalo od konkurencije na bazi optike (ne lasera), jedino shto nije prezhiveo mlacenje od strane mene ali malo shta i bi. Takodje probao sam Deathadder mada mi vishe odgovara oblik koji imaju Copperhead i Dback negoli to.

Takođe DeathAdder, sjajan miš, jedino što mi smeta je ona sjajna plastika koja se nalazi sa strane i na koju naleže palac, klizi i jako lako se uprlja i imam osećaj kao da je masna, bukvalno svaki dan moram čistiti nekom krpicom da bi bilo normalno... Sve osim toga, 10/10 :)

Ja se isto dvoumim izmedju Deathadder i Logi LX8-ice. Razer mi se jako dopada, al Logi je Wireless, poshto se meni kabel od misha chesto upetlja pa onda ne mogu da ga koristim ko chovek wireless je u blagoj prenosti....

Poslednja izmena:
Ako govorimo o Razer ponudi miseva meni su ovi lepotani favoriti zavisno od cene:

1.Lachesis oko 5.000 din (4000dpi, USB sr 1000Hz, 32kb ram, 9 buttons...)
http://www.razerzone.com/p-66-razer-lachesis-gaming-mouse.aspx
2.M$ Habu (powered by Razer) oko 3.300 din (2000dpi, USB sr 1000Hz, 32kb ram, 7 buttons...)
http://www.razerzone.com/p-78-microsoft-habu-gaming-mouse.aspx
3.Krait oko 2.300 din (1600dpi, USB sr 125Hz, 5 buttons)
http://www.razerzone.com/p-2-razer-krait-gaming-mouse.aspx

Ostali mi izgledaju isuvise "iskrivljeno" ili obicno, ali bilo koji Razer da odaberes neces pogresiti, samo je bitno koliko para imas da das za svog novog mezimca.

Ja sam upravo uzeo Habu-a da mi ide u kompletu uz tastaturu i prijatno sam iznenadjen kvalitetom i odzivom istog iako sam bio skeptican prema brendu pogotovo sto je prilicno skuplji od proseka, a na prvi pogled ne izgleda nista posebno. Srecom izgled vara i to poprilicno. :) (pogotovo Razer drajveri koji su mnogo lepsi i intuitivniji od konkurencije)

Poslednja izmena:
Uuuu di nadje ovaj thread, a misonja stize tek za 3-4 dana...
Meni drugar u americi uzeo Diamondback Plasma LE.... 800din :D LOOOOOOOOOL
Doduse Plasma LE je malo stariji!
Can't wait....:banana:

Inace imam Razer proTone m250 slusalice (http://www.razerzone.com/p-105-protone-m250.aspx) i moram priznati da su mi one ulile poverenje u Razer-a...

Uz Razer (za sada) uvek dobijes ono sto platis, a nekad i vise... samo se nadam da me nece razocarati ko Logitech...

a jesi proba zena, koss, blaupunkt, bose, technics ili tako neke slusalice za 3000+ dinara pa da mozes da kazes da ti razer (koji blage veze sa zvukom nema u muzickoj i audio sceni, a kosta ko provereno jedan od najboljih koss modela) uliva poverenje ? I smederavac uliva poverenje ako si pre njega za grejanje lozio logorsku vatru u dvoristu...

Poslednja izmena:
To je kao da je neko pitao kakve su Asus ploce a ja kazem treba da mi stigne neka za 2-3dana ali uliva poverenje jer ja imam Asus rezac :S: cist spam :d

Poslednja izmena:
Nedavno sam uzeo DeathAdder-a i moram reći da sam prezadovoljan. Trebalo je dan-dva da se naviknem na oblik miša, ali kad sam se navikao sad je milina, šaka perfektno naleže na njega i uopšte nema umaranja ruke...

ja nisam imao umaranje ruke ni sa najjeftijim genious misem kojim sam igrao quake 3 po ceo dan. Umaranje ruke zavisi od odnosa sto - > stolica , tj visina i razmak. Na razer misevima ce vam se prasina umesto na prednjoj plastici, skupljati na skroll tockicu i unistice ga i zaprlajti za meec-tri. ObiOne, quke igrac je bio medju prvima u jugi da kupi razer, tada majaka mara medju misevima i unistio ga je za mesec dana, popravio - unistio, vratio se logiteku i nikada se vise nije zalio. Vi kako ocete. Po meni, to su misevi kojima fali jedan deo i to je sve. Ne bih dao vise od 2000din ni za jedan model.

edit: u prevodu, ocu da kazem da ce vam ti razer misevi pocrkavati ili neki delovi otkazati veom brzo, mnogo brze nego na pametno , iz iskustvaosmisljenim misevima. ;)

Poslednja izmena:
Ja sam imao Diamondback-a 2 godine i jedino shto je crklo je dugme koje sam ja polomio (a za to nema leka) a nije riknuo nijedan deo, van toga mish je prezhiveo mnogo, mnogo sati rts-a sa i previshe apm-a i shta je sada to, 12 chudo? Mislim da prichash pomalo napamet, bez uvrede.:wave:

DeathAdder imam od maja prosle godine (sad sam pogledao u garanciju, nije da pamtim :)), i radi dobro kao i prvog dana. Jedina primedba u vezi misa je da je tockic malo tvrdji za kliktanje.

Poslednja izmena:
ja nisam imao umaranje ruke ni sa najjeftijim genious misem kojim sam igrao quake 3 po ceo dan. Umaranje ruke zavisi od odnosa sto - > stolica , tj visina i razmak. Na razer misevima ce vam se prasina umesto na prednjoj plastici, skupljati na skroll tockicu i unistice ga i zaprlajti za meec-tri. ObiOne, quke igrac je bio medju prvima u jugi da kupi razer, tada majaka mara medju misevima i unistio ga je za mesec dana, popravio - unistio, vratio se logiteku i nikada se vise nije zalio. Vi kako ocete. Po meni, to su misevi kojima fali jedan deo i to je sve. Ne bih dao vise od 2000din ni za jedan model.

edit: u prevodu, ocu da kazem da ce vam ti razer misevi pocrkavati ili neki delovi otkazati veom brzo, mnogo brze nego na pametno , iz iskustvaosmisljenim misevima. ;)
Primer za Obijev bumsleng nije baš na mestu jer ga je udarao o sto i čak jednom gađao o zid.

da al to je radio tek kasnije kad mu je drugi put crko usred turnira...
moj bj58 iz 2002-ge i dalje radi :D

Kupio bih ovaj novi DEATHADDER, dobio je lepe ocene, pise da je uz logitech G5, najbolji mis za igranje, a kosta ispod 3000... Da li neko ima bilo koji razer, da mi napise savet, mozda se odlucim i za neki bolji model? Ili pak za slabiji - KREIT.
pozdrav

Extra miš pogotovo za te novce. Koristim ga više od godinu ipo sa eXactMat i prezadovoljan sam!

Evo napisaću i ono što sam ti na PP:

G5 nikako, kvalitet nije na nivou Razera, pogotovo DeathAddera. Copperhead znam da mi se zbog nečega nije svideo, a Kreit nisam ni gledao, nekako mi je običan, šta znam... Uglavnom, imao sam na stolu jedan pored drugog DeathAdder, Copperhead, Lachesis, Diamondback, pa Logitech G3, G5, G9, MX1000 i MX Revolution, sve sam dobrano pogledao i probao i na kraju se odlučio za DeathAdder. Hteo sam Lachesis, ono je stvarno bolestan miš, ali je bio skoro duplo skuplji od Addera, pa je razum preovladao, i pao je Death :p

Pazi sad ovo...

Odem ti ja u radnju i taman da uzmem adder-a. kad jedan tip mi rece da ga ni slucajo ne uzimam, levi klik ce da mi brzo ode, max 6 meseci, bolje da uzmem IKARI misa steelseries, navodno ga masovno kupuju igronice, i da ga on ima i da je strava, neunistiv, bolji skrol od razera itd itd... tako da nisam jos nista kupio, pogledacu review za IKARI, pa da vidim... Jel neko od vas ima ikari-a?? Poludecu, majke mi, zbog obicnog rodenta :)). Ima 2 vrste, 1000din razlike, laserski i infrared.

Svi ovde su ti rekli da kupiš Addera, i onda ti neki pajser kaže da ne valja (?!) i ti ne kupiš zbog njega?

http://www.tek-9.org/forum/Call_of_Duty_4-13/deathadder_issue-2365/1.html#comments

Procitajte sta kazu Diablo i convey (ovaj prvi je igrao za MYM COD4 aka Meet Your Makers).
Moguce da se levi klik kvari kod DA nesto cesce. Sto se Ikari miseva tice njih pravi Steelseries, jedan od vodecih proizvodjaca podloga, tako da misevi ne bi trebalo da im zaostaju za Logitech ili Razer, stavise. Po onome sto sam citao taj Ikari je odlican mis.

P.S. Meni je laser na Logitech G5 riknuo posle 1.5 godine, sva sreca pa je garancija 3 godine. Dobio sam onu ljakse varijantu kao zamenu (BF 2142):p

ja sam mog DeathAddera kupio negde oko februara meseca ove godine. Ja sam Mnogo zadovoljan njim, i cini mi se da je vredio 4200 i kusur dinara kolko sam u Execentru tad platio, a po ceni od ~3000 za koliko moze da se nadje po nekim prodavnicama, mislim da ima fantastican odnos cena performanse. Dobre strane su dugacak (oko 2 metra valjda) i tanak kabl (jedino bolje je da ga uopste nema, kabl ne pruza nikakav otpor), odlicni drajveri, dva dodatna dugmeta sa strane koja su podjednako upotrebljiva kao i gornja dva tastera (samo sto su malo glasniji ali meni to nije problem) fantastican izgled, udobnost, i naravno odlicna optika. Meni se saka ne znoji toliko tako da nikad nisam imao problema sa plastikom sa strane misa. Jedina stvar koja meni smeta (ovo je prilicno subjektivno), je sto postoji mali prostor izmedju gornje povrsine i plastike sa strane kao i izmedju tastera sa strane i plastike sa strane pa se tu skuplja razna prljavstina, i ne izgleda lepo, mada nije poremetilo funkcionalnost ni za jotu. Mislim da ako si desnjak za te pare ne mozes da nadjes boljeg (novog) glodara...

Poslednja izmena:
Svi ovde su ti rekli da kupiš Addera, i onda ti neki pajser kaže da ne valja (?!) i ti ne kupiš zbog njega?

Šta ćeš...svega danas ima. Važno čovek nije obratio pažnju na postove nas koji imamo razer i preko godinu ipo...ali 6 meseci je 6 meseci :wall:

Inače niko nije izneo jedini tehnički problem, a to je da dok se drži stisnut desni taster skroll malo teže radi ;)

Sta Vam je ljudi :) ?

Nemojte da ste takvi :)...
Nisam jos nista kupio, 90% sam za adder-a, samo me covek bacio u frku zbog riknjavanja levog klika. Doduse, sinoc sam bas dugo gledao razne linkove, i tek sam na jednom mestu primetio da se neko zalio kako je izvesni hard core gamer imao frku da mu je crko levi klik... inace, hvale i jednog i drugog misa, deathadder ima sjajne review-e, cak sam citao i blogove o oba misa itd itd... Ikari optical ima mnogo pohvala, a najvaznija stvar u njegovoj prici je da je mis totalni plug-and-play i da ne zahteva instalaciju drajvera. Takodje, mnogo je udoban itd... Doduse, meni je izgledao u radnji nekako veliko, a posto ja koristim finger grip, a ne palm ili claw grip, i imam nesto manju saku, a i sin ima manju ruku, vise ce nam odgovarati razer. Tako da cu danas ipak, otici i pazariti razer deathadder.
Posto deca imaju jos jedan malo slabiji pc, mozda za novu godinu kupim i Ikari, videcemo, u tom slucaju, napisacu par reci.
Citajuci razne tekstove, primetio sam da se stalno kroz neku pricu o gaming misevima provlaci model logitech MX518, koji je hvaljen sa svih strana, kao i MS intellimouse 3.0. MS nisam video da se kod nas prodaje, MX518, njega ima, doduse, nisu klasa razera, ali ko ga ima, jako je zadovoljan...
Hvala Vam svima na pomoci, javicu utiske o adderu, cim ga isprobam.
Ako neko ima neke savete, tipa - setovanje za fps igre, i normalan rad u xp-u, neki napise, i to ce mi pomoci, takodje koji firmware je aktuelan, i da li taj online update radi kako treba. MOze i na PM, svejedno, mada, bolje da i drugi vide...
Usput, kupih i steelseries gaming slusalice model 4H, jako su udobne, lepe i funkcionalne, nisam ih jos probao u igrama, samo na mp3 plejeru, gde su bar 30% tisse od senheiser bubica koje po defaultu koristim u autobusu... ali je zvuk sasvim ok.
pozdrav

Ja imam Razer Lachesis.
Kada sam ga kupovao bio sam malo skeptican, ali sam imao viska love pa sam ga uzeo.
Ne mogu da verujem kolika je razlika. Veoma, veoma, veoma, veoma sam zadovoljan. S pravom proglasen za najbolji mis na svetu. :)
Jedini problem je sto zbog senzora ne moze da radi na obicnoj podlozi za mis, bolje radi na stolu, tako da cu uzeti jednu iz Razerove ponude.

Pored misa imam i tastaturu i nisam nista manje impresioniran. G15 nema sta da trazi pored nje.

Poslednja izmena:
Definitivno je Lachesis klasa za sebe, ja sam se oduševio i razduševio kad sam ga probao, kupiću ga jednom sigurno, kad budem imao viška para :)

Nazad
Vrh Dno