Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

Danas sam otpisao Razer Krait na neodredjeno vreme. Simptomi "slucajnog ne primanja 1. klika" i "slucajni dupli 1. klik" a plus i malo jace se morao pritiskati 1. klik, su moga brata koji je bas danas jedno 2 sata radio u AutoCAD-u izbezumili hteo je da ga zdrobi :d, ali na moguce drobljenje/mrvljenje je uticalo najvise slucajno zakucavanje masine zbog lose "izlecene" aplikacije za pravljenje PDF-ova od stampe :D a snimio je pre pola sata :D... dobro naucio je lekciju na tezi nacin.

Razer Krait kupljen pre 2 godine u ovo vreme pre jedno par meseci je peceo da daje gore pomenute simptome i ja sam se navikao ,ali dobio sam neku fobiju da sve magije u MP overavam sa jos jednim klikom. Ali taj dupli me je zeznuo u text-base RPG umesto jedne isporuke posaljem 2 :p.
Registrovao sam ga online i mislim da ima 3 godine garancije ,posto imam vremena probacu to nekako da iskoristim, ***. nemam garanciju na papiru po[to sam ga kupio na crnjaka za male pare.

Brzo sam trknuo u prodavnicu i uzeo neko sapunce od A4tech-a za 450din i razlika je velika osim sto je ispravan 1. klik.

..."slucajnog ne primanja 1. klika" i "slucajni dupli 1. klik" a plus i malo jace se morao pritiskati 1. klik...

To se i meni desilo sa Deathadder-om, a koliko sam video po netu, ljudi se cesto zale na isti problem.
Izgleda da je to simptomaticno za Razer miseve, mada onda i ne svatam zbog cega ih toliko hvale (ah znam, marketing je cudo ;)).

вероватно зато што заиста лепо изгледају, а успут се рекламирају као поуздани gaming мишеви. и ја сам се залетео, хтео сам да купим мамбу, повучен рекламом, међутим кад сам видео на какве проблеме наилазе људи који имају razer мишеве, схватио сам да мој noname бежични и није тако лош :)

Na mom DA se takodje desavaju ti problemi sa klikom.Npr kliknem jedanput on ocita kao dupli klik,levi klik mi postane desi i kad kliknem na ikonicu on mi izbaci onaj meni kao da sam desnim kliknuo ili mi strelica na desktopu odjednom pobegne u gornji desni ugao ali zato se u igrama ponasha perfektno.

Razer je dobra firma , prave dobre miseve, meni odgovara njihov oblik i lezi mi njihova "optika".

Ok, nije da ne postujem tudje misljenje, ali da li ovo mozes zaista necim da potkrepis?
Konkretno mislim na boldovani deo? Mislim na osnovu cega je to? Sto se po netu prica da su dobri, sto su tvoji rejzeri i rejzeri tvojih prijatelja uvek radili kako dolikuje jednom finom i kulturnom misu?

Sta mislite o novom Deathadderu 3.5g
Vredi li ga cekati da se pojavi kod nas?

Imao sam 3 Razer DeathAdder misa, ja sam extra zadovoljan sa njma.
Imam igraonicu i vidim kako ljudi reaguju kad stave ruke na DA a kako na npr MX518 G3 ili X7.
Za sada nisam imao problema sa njima a ni vlasici razera koje ja poznajem nisu se zalili.
Ja sam rekao da je Razer dobra firma, a ne extra ili tako nesto,i dalje stojim iza toga.

btw a koji je to fin i kulturan mis i sta se to od njega ocekuje?

Pozz

Poslednja izmena:
Pa dobro nemaju bas svi sponzora Razer. Fatal1ty ima milon ugovora sa raznim firmama pa ne verujem da svi misle da on koristi izrazito neku od sponzora

Narucio sam Deathadder :)
Da ne otvaram temu, koju podlogu mi preporucujete? Sta mislite o QcK?

Uz Deathadder najbolje ili Razer Mantis speed ili Razer Goliathus speed (ona najveca). Deathadder hoce da "preskoci" ponekad na QcK/QcK+, znam jer sam imao 2 komada DA u razmaku od 6-7 meseci i na QcK+ se desavalo da mi pri naglom cimanju ode nisan skroz "u nebo" ili "patos" da tako kazem. Ovo se nije desavalo sa Mantis speed (i nju sam imao).

Pa pazi ovako,ja naprimer imam Goliathus control edition podlogu standarne velicine,znachi najmanja od ponudjenih velichina i smatram da ti ne treba veca podloga od nje....Mislim da veca podloga od te moze samo da te kosta vishe i da ti zauzme vishe mesta na stolu....Sa obzirom da su Razer mishevi brzi jako(naravno i svi ostali koji imaju visok dpi) i da mozes komotno sensitivity da im povecavash bez brige da ce kursor da bezi nekontrolisano po desktopu,komotno mozes da uzmes i podlogu najmanje dimenzije ako se odlucis za goliathus naravno.... ta podloga je 215mm x 270mm dimenzija .Meni nikad prostora nije zafalilo sto se podloge tiche....

dodushe ja furam salmosu.....:) sad mozda su ove dve druge podloge (manthis speed i goliathus speed) presudne za Death Adder :D

Poslednja izmena:
Ja za DA koristim goliathus speed alpha(onu najvecu;dimenzije 444x333mm),savrseno sljaka na njoj,nikakvih bagova,mada cenim da neces pogresiti ni sa jednom razer ili steel series podlogom posto su manje vise slicne,barem sto se tice goliahus i qck.Sad imas i ss SP,S&S koje su od malo drugacijeg materijala ili razer exact mat.
Kad smo vec kod sponzora dosta steel series je takodje sponzor za dosta timova.

Poslednja izmena:
1. QcK i npr. Mantis ili Goliathus su dosta razlicite podloge, bilo da je u pitanju tkanina i nacin na koji je platno napravljeno, a i boja je razlicita (sve ovo ima uticaj na ponasanje misa). Bilo je na gotfrag forumu price o ovome, neki misle da posto DA ima infrared senzor, bolje radi na sarenim podlogama, ili na samim Razer podlogama jer one imaju potpuno drugacije tkanje u odnosu na QcK. S&S i ostale plasticne podloge su druga prica. Imao sam S&S i 5L i na njima DA radi bolje nego na QcK (nisam primetio skipping).

Sto se dimenzija tice, zavisi da li si high sens ili low sens igrac (ako ti treba npr 10-15 cm da napravis okret od 360 stepeni u igri onda si high sens, a recimo 30+cm, onda si low sens). Ja volim sto vecu podlogu, a imam i veliki sto pa mi nije problem.

Poslednja izmena:
Imao sam 3 Razer DeathAdder misa, ja sam extra zadovoljan sa njma.
Imam igraonicu i vidim kako ljudi reaguju kad stave ruke na DA a kako na npr MX518 G3 ili X7.
Za sada nisam imao problema sa njima a ni vlasici razera koje ja poznajem nisu se zalili.
Ovo je odlican rezultat (bez zezanja).

btw a koji je to fin i kulturan mis i sta se to od njega ocekuje?
Sto se ovoga ti ce bila je sala, ali kad kazem "fin i kulturan mis" ocekujem da mis od 50ak evra mora da radi kako treba makar 2god., koliko mu je garancija (a pozeljno i vise).
Necu da se ponavljam, i necu da kazem da nema primeraka koji rade savrseno. Problem je koliki je procenat ovoga. Napomenuo sam da sam imao kontakt sa gomilom DA - min. 30ak, a ako racunamo i ostale modele ove firme onda i vise. Od toga je preko 20 komada reklamirano iz manje-vise slicnih/istih razloga - i to u prvih godinu dana od kupovine.
Za mene je ovo BOLESNO velika cifra. Ne ulazim u to koliko je broj onih koji su ga jednostavno ostavili u fijoku bez reklamiranja (licno poznajem lika koji je nakon 4 meseca u kucnoj radinosti popravljao DA, pa ga skroz unistio :) ).

Sve to na stranu, samo sam svima hteo da skrenem paznju da je po meni prilicno rizicno osloniti se na ovaj brend. Za mene su generalno veliko razocaranje (i sam sam bio vlasnik jednog Razera). Toliko.

Ok hvala. U principu meni treba podloga srednjih dimenzija, jer sam godinama navikao na 800 dpi, imam monitor rezolucije 1280x1024 i drzim mis claw/palm stilom. Tako da bi mi odgovarale dimenzije kao QcK ili Goliathus standard. Hteo bih da predjem na neku platnenu posto i onako ne bih koristio vise od 1800 dpi a i plasticne, aluminijmske su skupe.
Mislite da je bas velika razlika u materijalu izmedju Goliathus i QcK? Na nekim forumima kazu da su veoma slicne a da Razer ima napucanu cenu.

Uz Deathadder najbolje ili Razer Mantis speed ili Razer Goliathus speed (ona najveca). Deathadder hoce da "preskoci" ponekad na QcK/QcK+, znam jer sam imao 2 komada DA u razmaku od 6-7 meseci i na QcK+ se desavalo da mi pri naglom cimanju ode nisan skroz "u nebo" ili "patos" da tako kazem. Ovo se nije desavalo sa Mantis speed (i nju sam imao).

Mislis da je taj problem na QcK zbog manje debljine? Cuo sam da na noviji QcK taj problem nema?

Ako koristis medium/high sens, sto bih zakljucio iz ovog sto si napisao, Qck standard ce ti biti sasvim dovoljna. Ja sam drzao u rukama i Goliathus speed i mogu ti reci da je razlika velika i u odnosu na mantis speed a kamoli u odnosu na QcK, sto se materijala tice. A sve Qck (dakle mini, standard i +) imaju debljinu od 2mm, jedino QcK heavy i QcK mass imaju 5-6mm debljinu. Postoji i QcK+ fnatic edition koja ima 4mm debljine.

Da. Mada me brine to preskakanje na QcK kod nekih. Kada si ti uzeo svoju? Kazu da serije iz 2006 preskacu na DA a on je izasao 2007. Steelseries je navodno promenio malo materijal na novijim QcK, nije valjda zbog Razera :)

Poslednja izmena:
Ako ti nesto znaci, ja sam koristio DA na QcK, i perfektno se slagao sa tom podlogom, u mom slucaju.

Znace mi iskustva drugih, da ne bi bilo ono prodajem podlogu staru mesec dana jer mi ne odgovara ;)

Ja sam uzeo pocetkom ove godine, dakle nova je serija, i da se razumemo skipping ce da ti se javi sa DA i QcK jedino ako si low sens igrac, npr meni treba 40cm *i koji cm preko:D) za okret od 360 stepeni u igri. Koliko sam razumeo ti si vise high/medium sens igrac tako da slobodno pazari QcK standard.

Poslednja izmena:
Necu sigurno ici ispod 900dpi tako da ce valjda biti ok. Kako merite duzinu zaokreta za 360 stepeni? :)

Nije bitan dpi, npr. 400 dpi i in game sens 5 je isto sto i 2000dpi i ingame sens 1. Zavisi i od rezolucije u kojoj igras. Meris tako sto postavis misa na levu ivicu podloge i napravis okret u igri od 360 stepeni polako, pa onda uzmes npr. lenjir i izmeris koliko ti je mis presao:type:. Savet za Da: 1800dpi, polling rate 1000hz, diveri ti nisu potrebni. Ako hoces manji dpi, stavis windows pointer speed na 3/11 (450dpi), 4/11(900dpi). DA ima veliko negativno ubrzanje kad koristis manje od 1800dpi (iz drivera), tako da je smanjivanje windows pointer speed najmanje stetna stvar.:wave:

Izmerio sam, oko 23 cm je zaokret :)
Ja za mx sada koristim 6/11 vidim sa svi za DA stavljaju 3/11, hoces da kazes da u stvari koriste 450 dpi za DA bez drivera?

Tako je, jer u suprotnom imas mnogo negativnog ubrzanja.

Edit: kad meris okret od 360, meris od sredine senzora, dakle to je najpreciznije (oduzmes koji cm koliko ti je debela plastika oko senzora).

Poslednja izmena:
Merio od sredine, ali kod nekih je 23cm (CS) a kod drugih 14cm (gta4, witcher) sens je oko 2. Koji od njih imaju direct input nemam pojma. Ispadoh high sens igrac...

Vrh Dno