Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

Pa verovatno preskakanje (skipping) ili jako negativno ubrzanje. Probaj sa 400 dpi i sens u igri od 1-1.25 (to je oko 60+cm za okret od 360 stepeni). Naravno, pomeraj misa jako brzo.

Ja sam za novu godinu pocastio sebe sa imperatorom:) Ubedljivo najbolji mis koji sam probao do sada, udobnost, izrada, preciznost... sve je na vrhunskom nivou...

Pa gde si ga vec nasao?!?

Ok a sta to tako jako ne valja tom senzoru ja imam lachesis i bas da vidim koje su mu mane...

Jel menjao neko kabl na mishu do sada, papagaj mi smazao kabl od Salmose, da li bih mogao da uglavim usb kabl od nekog drugog misha.

Pa gde si ga vec nasao?!?

Bio za novu godinu u Budimpesti :) Izasao me je nesto manje od 70e. Inace tamo je Death Adder v2 tacno 50e... I ja sam cuo nesto da ljudi ne vole taj Philips senzor ali ja stvarno ne mogu da skontam sta mu fali, mis je savrseno precizan i nema nikakvih tipicnih razer bugova...

Pa dobro ako je to ne znaci da je los mada ja igram CSS sa njim na moze se reci low sens i nemam problema sa okretanjem...

ja sentinel ne mogu da kontrolisem na toj brzini. kako ti mozes,svaka ti cast

Sentinel nisam mogao ni ja, jednostavno je nekako previse bezao, jos uvek ne mogu da verujem kako je ovaj Imperator precizan...

@Dimke

Ajd izmeri koliko cm ti treba za okret u igri od 360 (uzmes lenjir pa izmeris)...ili mi kazi koliko dpi koristis, koliki ti je ingame sensitivity i koja rezolucija u kojoj se igras. Sve sto je manje od 35-40 cm nije low sens...kvalitet senzora se najbolje vidi kad ga naglo cimas (i to u kontinuitetu) tokom igre. Video sam da na mambi (a ona ima novu verziju tog twin eye senzora koji je na lachesis-u) jednostavno mis ne isprati svaki nagli trzaj, tako da ti verovatno ne pomeras misa toliko naglo:)

Poslednja izmena:
Pa sad da merim lenjirom to mi malo bzvz al videcu kad budem kuci... sto se tice ovih podesavanja ona su sledeca... mis je na 4000 dpi, ingame sens 1.75, rez 1600x900... probao sam da igram na manjem sens ali meni jednostavno ne odgovara da cimam ruku po 10cm da bi pomerio nisan za par milimetara... inace u pitanju je CSS

@Dimke

Dobro, stvar izbora i navike...ali 4000dpi i ingame sens 1.75 ukupno daju high sensitivity. Ako bih ja igrao sa misem koji ima 4000dpi, ja bih ingame sens stavio na 0.2:wave:

Imam jedno pitanje. Imam krait-a i skroz sam zadovoljan, al fali mi dodatni taster za on fly sensitivity. E sad jel postoji neki mod da menjam sensitivity preko tastature (recimo alt + skrol)?

Googlo sam, al bezuspesno...

Koliko ja znam, ne postoji. Mada, ne znam sta ce ti on the fly sensitivity. Nijedan igrac koji ozbiljno igra FPS (za ostalo ne znam) ne koristi promenu dpi, cak iako mu mis to omogucava.

Ma nisam ja ozbiljan igrac, ustvari igrice skoro ni ne igram... Nego zanima me dal moze da se namesti da menja preko tastature. :)

@Dimke

Dobro, stvar izbora i navike...ali 4000dpi i ingame sens 1.75 ukupno daju high sensitivity. Ako bih ja igrao sa misem koji ima 4000dpi, ja bih ingame sens stavio na 0.2:wave:

Znam ja to probao sam sa 0.5 ali tada nema teorije nista da uradim :D

A šta će oni koji igraju levom rukom ?

Sacekajte da se pojave kod nas Steelseries Xai i Kinzu, iako sam desnjak probao sam ih i mogu reci da sasvim lepo leze u ruci, cak i posle gomile miseva koji su oblikovani za desnjake... Potpuno su simetricni

Pa zato sto su oblikovani po Microsoft intelli/wmo 1.1a...ali koliko gledam po gotfrag, cadred, tek9 forumima, steelseries je o5 upropastio senzor (kinzu ima i pozitivno i negativno ubrzanje a isto se govori i za xai).

Po meni Ikari Laser je bio super precizan, mnogo bolji nego recimo Sentinel... A ubrzanje ne mora negativno da se odrazi na precizznost. Ja recimo na Imperatoru mogu da podesavam nivo ubrzanja i nikad ga ne stavim na 0...

Ti mozes nivo ubrzanja da podesavas u driveru...ovo o cemu ja pricam je ubrzanje koje sam mis (tj. njegov senzor) ima pri razlicitim brzinama pomeranja. Najbolje je da mis nema ni pozitivno ni negativno ubrzanje (deathadder je primer takvog misa). Intellimouse Explorer i Intellimouse optical/WMO su poznati da imaju negativno ubrzanje (ali tek ako se igra recimo 50-60+cm za okret od 360 stepeni u igri). Ikari laser je imao negativno ubrzanje kod mene vec pri 20-25cm za okret od 360 stepeni, ali nije mi to najvise smetalo, vec je pri recimo 40cm pokazivao skipping (nisan ode naglo gore ili dole kad ga naglo cimam levo desno).

Imperator ima philips twin eye koji ima z-axis tracking bug (bar je tako kod mambe i lachesis-a, i kod cm sentinel), a i tracking mu je generalno los na platnenim podlogama. Sve ovo je naravno daleko manje izrazeno ako si high sensitivity igrac:wave:

Poslednja izmena:
Kazem ti ja sa Ikarijem nisam imao nikakvih problema, cak bi rekao da je najprecizniji mis koji sam koristio... A rekao bi da Sentinel i Imperator imaju potpuno razlicit senzor... Sto se podloge tice bio sam spreman da zamenim Mantis sa Sphexom ali kada sam probao na Mantisu Imperatora shvatio sam da mi je nepotrebna investicija, Imperator radi savrseno na Mantisu... Mada opet Sphex stvarno izgleda odlicno i zao mi je sto ga nisam uzeo, pogotovo sto je napolju oko 1300 din a kod nas preko 2000...

Ti si verovatno high sensitivity user (tipa 10-15cm okret sa 360 stepeni), zato i ne primecujes ove probleme...sentinel i imperator imaju isti senzor kao i mamba (i lachesis, stariju verziju)

http://news.ati-forum.de/images/stories/Testberichte/2009/Razer_Imperator/5.jpg

http://www.pcgameshardware.de/screenshots/original/2009/01/Razer-Mamba-5575.JPG

http://benchmarkreviews.com/images/reviews/input_devices/cm_sentenel/CM_Sentinel_Bottom_Weights.jpg

http://ww6.business-sites.philips.c...hImage//figure-3---the-twin-eye-las-13420.jpg

Imas brdo tekstova o tome, a i specifikacije su im iste.

Ikari laser je jako udoban mis, precizan je zato sto nema korekciju pokreta (aka drift control ili angle snapping), ali nikako nije za low sens (tona negativnog ubrzanja i skipping vec pri 40cm za 360 okret)...probao na mantis speed, steelseries s&s, steelseries qck+. Imao sam i ikari optical...kod njega nema skipping-a ali takodje ima negativno ubrzanje i to pri skoro svakom sensitivity-u a ima liftoff od cak 5mm-1cm (tako je bar bilo kod mene):wave:

Poslednja izmena:
Ajde da pokušam i ja da pomognem svojim mišljenjem (subjektivnim). Koristio sam G5 A4tech neki 740K i sad copper, i razer me je ubedljivo osvojio. Bilo je manjih problema tipa ne prima klik neki 5 minuta pošto se komp startuje i proradi normalno, ali to je rešeno novim firmverom (na xp-u sp3). 5 klik mi savršeno leži jer njega koristim u cs-u za specijalnu funkciju oruzija, u mom slučaju samo za nož pošto awp retko koristim. Preciznost mu je odlična. Jedino što mu zameram je nemogućnost izbora custom dpi-a (navikao sam na 1200). A4tech je malo lošiji u poredjenju sa ova 2, ali može da posluži. I a4tech ima neke tegiće ali je to toliko loše rešeno u poređenju sa G5 (tipa neki krug od gume i u njemu poređani neki jadni nazovimo tegići). G5 takođe nije loš izbor. Mrzi me više da kucam zove posao :)

Nazad
Vrh Dno