Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

video sam i razer nagu u beogradu kosta oko 7k u onoj prodavnici u 27marta game world

Izgleda je Razer narucio par kamiona tih senzora i sada ne zna sta ce sa njima. Stvarno strasno...

Cini mi se da "novi" Razer DeathAdder , nasi ga krste 3500, nema kontrolu ispravljanja pokreta, ili gresim ?
Da li ima nesto drugo lose, posto sam negde procitao da je stara verzija bolja za igre ?
A da li LOGITECH G500 ima taj philips twin eye ?

Cini mi se da "novi" Razer DeathAdder , nasi ga krste 3500, nema kontrolu ispravljanja pokreta, ili gresim ?
Da li ima nesto drugo lose, posto sam negde procitao da je stara verzija bolja za igre ?
A da li LOGITECH G500 ima taj philips twin eye ?

Logitech G500 nema Twin Eye (hvala bogu)

Ovaj novi DA ima sleeved kabl krpeni, sto je super za nas koji imamo papagaje i kojima prosecan mish ili kabl traje treptaj...

I stari DA ima firmware za uklanjanje korekcije (1.28ndc i 1.31ndc). Novi nema korekciju u startu, jedino sto se zale ljudi da je tracking los (bar tako tvrde na razerblueprints forumu).

G500 ima avago senzor (kao i g9x, a xai ima slicnu verziju senzora), medjutim senzor je skroz napred na ''nosu' misa, sto daje potpuno drugaciji osecaj kretanja. Mnogima koji su navikli na centralno postavljen senzor to ne odgovara uopste.

Sta je fora sa tim Filipsovim Twin Eye senzorom? Sto ga svi "mrze" :)

Pa ako nisi gledao YT linkove iznad onda mozes da kupis neki pa da probas i sam :D

Navescu samo sledece: z-axis tracking bug, axis lockup bug, liftoff bug, jittery tracking....ne mrze ga, jednostavno je los.

Vidim neko spominje ovde SS Ikari laser. Ja ga posedujem, i sto se tice samog senzora, ne mogu da se pozalim, vrlo je precizan a hardkor sam gejmer tako da znam sta su dobri a sta losi pacovi. Sama ergonomija misa je verovatno najbolja koju sam ikada video. A probao sam sve moguce miseve, preko logija, razera, a4tech itd... E sad sama povrsina misa je jako osetljiva, vec mi se izgulio i hocu da poludim a nemam ga 20 dana. *** das 8k za misa koji bi trebalo da bude ultra otporan pogotovo jer je to mis, konstantno izlozen udaranju, vucaranju po torbama zbog lan turnira i sl. Ne smem ni da zamislim kako ce da izgleda posle godinu dana. ***, izgleda da ne postoji savrsen mis, svaki ima neku manu, a sto je najgore, te mane nisu sitne. -_-

Meni je ikari laser stucao vec pri 800 dpi, ingame sens 1...nisan ode u plafon ili u patos...a negativno ubrzanje ima i pri duplo vecem sensitivity-u...udoban jeste, ali je recimo Razer DA 1800 dpi bolji sto se senzora tice...i to prilicno.

Meni je ikari laser stucao vec pri 800 dpi, ingame sens 1...nisan ode u plafon ili u patos...a negativno ubrzanje ima i pri duplo vecem sensitivity-u...udoban jeste, ali je recimo Razer DA 1800 dpi bolji sto se senzora tice...i to prilicno.

Opet se vracamo na to da ja koristim brza podesavanja pa da mi te stvari ne smetaju :) Meni Ikari stoji na 2600 CPI a low podesavanje mi je na 1800 CPI. Death Adder je odlican mis ali mi je njegovih 1800DPI stvarno sporo, pokusavao sam mesec dana da se naviknem, ne vredi. Evo i dalje ga moj brat koristi i prezadovoljan je... Voleo bih da vidim kako se ponasa DA 3500. Isto tako zato sto koristim brza podesavanja ja nemam potrebu da dizem misa sa podloge dok igram i zato ne primecujem sve mane TwinEya-a... vecina tih stvari se javlja pri dizanju i spustanju misa
A ne, da sad kupujem misa, uzeo bih logitech g5 ili g500 ;)

G500 jos jedino nisam probao ali kao sto MixMasterMike kaze, mozda ti zasmeta nestandardna pozicija senzora, najbolje bi bilo da odes negde gde mozes da ga probas.

kad god udjem u ovu temu neko pljuje po razer miševima... moj diamondback ce sad još malo u prvi razred da krene, a radi perfektno kao i prvog dana...

Stare serije niko nije spominjao u zadnje vreme. I ja mislim da su im misevi odlicni ali taj senzor sto je ugradjen u zadnjih par modela (Mamba, Naga, Imperator) jednostavno ne uspeva da funkcionise kao normalan mis, ne gamerski, nego ga je u nekim situacijama nemoguce koristiti. Verujem i ti da imas priliku da ih probas, i jos da platis za to ne bi bio zadovoljan. U svakom slucaju sada vec to nije jedan model nego se ponavlja u nekoliko modela pa vise i ne moze da se pripise slucaju. Opet cu ponoviti da je stvarno steta zato sto su im misevi stvarno odlicni

pa to je sramota onda? što se ne prizovu pameti, pogubiće korisnike... ja mislio to par usamljenih slučajeva se dogodilo. uvek se nađe neki faličan, da ne grešimo dušu... ali ako se ponavlja gerška, onda je sramota

Vidim ja da ce na kraju biti: back to intelli 3.0 :)

pa to je sramota onda? što se ne prizovu pameti, pogubiće korisnike... ja mislio to par usamljenih slučajeva se dogodilo. uvek se nađe neki faličan, da ne grešimo dušu... ali ako se ponavlja gerška, onda je sramota

Najgore sto oni to i ne smatraju greskom... Eto cak i CM Sentinel koristi taj senzor a izgleda ce i novi Saitek R.A.T. mouse. A prodaju nam neku preciznost i ergonomiju...

Gde nalazite informacije o senzorima u Razeru. Na njihovom sajtu nema nista o tome.
Koji je senzor recimo u Krajtu ili Dajmondbeku?

Krait ima isti senzor kao stari MX 518 (1600dpi), Avago 3088, isti senzor treba da ima i originalni diamondback (1600dpi), dok novi diamondback (1800dpi) ima isti senzor kao Deathadder 1800, a to je Avago 3688, poznat jos i kao 3G (skraceno od 3rd generation).

ja imam stari diamondback prvi onaj i zadovoljan sam kako radi iskreno. u međuvremenu sam koristio i copperhead od buraza. mislim da su najbolji miševi death adder i diamondback 3g. ne volim nešto one lasere... moj će ove godine u prvi razred, i pu pu da ga ne ureknem bar do četvrtog da dogura xD

šalu na stranu, nije lepo to što nam prodaju praznu slamu.

Ae neka mi neko objasni konkretno sta je to negativna akceleracija. Prelistao sam brdo strana li nikako da ukapiram na konkretnom primeru.

ja se ne razumem preterano u to, ali znam da mi pozitivna akceleracija smeta, jer izaziva neki uzasan trip, kao da mis nastavlja da se krece po inerciji... e negativna akceleracija to ublažava, poništava, pa je onda sve kul.

ja se ne razumem preterano u to, ali znam da mi pozitivna akceleracija smeta, jer izaziva neki uzasan trip, kao da mis nastavlja da se krece po inerciji... e negativna akceleracija to ublažava, poništava, pa je onda sve kul.

ma ok kapiram ja uoste sta je mouse akceleracija i ona se moze iskljuciti raznim fixevima u win-u, ali me kopka ta negativna...

Pozitivno ubrzanje: mis na podlozi predje npr 30 cm i napravi se okret u igri od 360 stepeni (sporo pomeris mis), zatim mis takodje pomeris tih 30cm po podlozi ali sada brzo ili jako brzo i napravis okret od 400+ stepeni u igri...dakle sto brze misa pomeras vise predje na ekranu a na podlozi je isto rastojanje....u windowsu imas ubrzanje ukljuceno ako ti je stikliran enhanced pointer precision (cak i kad se otcekira ostaje jako mala kolicina ubrzanja, nista strasno). Vecina igara takodje ima mogucnost da se podesi ubrzanje (npr komanda cl_mouseaccel u COD serijalu), a recimo neki misevi (tj. njihovi senzori) imaju sami po sebi pozitivno ubrzanje.

Negativno ubrzanje: mis na podlozi predje npr 30 cm i napravi se okret u igri od 360 stepeni (sporo pomeris mis), zatim mis takodje pomeris tih 30cm po podlozi ali sada brzo ili jako brzo i napravis okret od 300 stepeni u igri... dakle sto ga brze pomeras manji okret pravi...dosta miseva (tj. njihovih senzora) ima negativno ubrzanje.

Idealno je da mis (tj. njegov senzor) bude neutralan sto se ubrzanja tice.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno