Šta je novo?

RAZER gaming misonje - iskustva?

Ok, skapirao sam sad, hvala puno. Za pozitivnu akceleraciju znam da moze da se iskljuci i u igrama a i u win-u, ali jel postoji neko resenje za negativnu?

Pozitivno ubrzanje: mis na podlozi predje npr 30 cm i napravi se okret u igri od 360 stepeni (sporo pomeris mis), zatim mis takodje pomeris tih 30cm po podlozi ali sada brzo ili jako brzo i napravis okret od 400+ stepeni u igri...dakle sto brze misa pomeras vise predje na ekranu a na podlozi je isto rastojanje....u windowsu imas ubrzanje ukljuceno ako ti je stikliran enhanced pointer precision (cak i kad se otcekira ostaje jako mala kolicina ubrzanja, nista strasno). Vecina igara takodje ima mogucnost da se podesi ubrzanje (npr komanda cl_mouseaccel u COD serijalu), a recimo neki misevi (tj. njihovi senzori) imaju sami po sebi pozitivno ubrzanje.

Negativno ubrzanje: mis na podlozi predje npr 30 cm i napravi se okret u igri od 360 stepeni (sporo pomeris mis), zatim mis takodje pomeris tih 30cm po podlozi ali sada brzo ili jako brzo i napravis okret od 300 stepeni u igri... dakle sto ga brze pomeras manji okret pravi...dosta miseva (tj. njihovih senzora) ima negativno ubrzanje.

Idealno je da mis (tj. njegov senzor) bude neutralan sto se ubrzanja tice.

A ja ne kontam kako da iskoristim recimo 5700DPI u igrama, to je presporo ???, kako setujes onda misa da radi za recimo counter strike.

Za CS 1.6 koristi se ili 400 ili 800 dpi jer igra ne koristi direct input za misa pa se, ako se koristi veliki dpi, javlja negativno ubrzanje, jer igra stalno vraca kursor cim dodje do ivice desktopa. Ako mozes da podesis misa na 400dpi, onda je to najbolje, a win pointer speed ostavljas na 6/11. Za Deathadder je karakteristicno (barem za ovu 1800dpi verziju), da ima najbolji tracking na 1800 dpi, pa se onda stavi 1800 dpi na samom misu a win pointer speed se postavi na recimo 3/11 (to je 25% u odnosu na 6/11) i tako dobijes 450dpi (sa novim firmware-om je to 400dpi).

Sad vidim da si izgleda mislio da je 30 cm presporo za okret u igri? Ako si na to mislio, to i nije nesto sporo, ja recimo igram trenutno 40-42cm za okret od 360 u igri. Naviknes da pomeras misa dosta, stvar navike.

Poslednja izmena:
Za CS 1.6 koristi se ili 400 ili 800 dpi jer igra ne koristi direct input za misa pa se, ako se koristi veliki dpi, javlja negativno ubrzanje, jer igra stalno vraca kursor cim dodje do ivice desktopa. Ako mozes da podesis misa na 400dpi, onda je to najbolje, a win pointer speed ostavljas na 6/11. Za Deathadder je karakteristicno (barem za ovu 1800dpi verziju), da ima najbolji tracking na 1800 dpi, pa se onda stavi 1800 dpi na samom misu a win pointer speed se postavi na recimo 3/11 (to je 25% u odnosu na 6/11) i tako dobijes 450dpi (sa novim firmware-om je to 400dpi).

Sad vidim da si izgleda mislio da je 30 cm presporo za okret u igri? Ako si na to mislio, to i nije nesto sporo, ja recimo igram trenutno 40-42cm za okret od 360 u igri. Naviknes da pomeras misa dosta, stvar navike.

Da to sam primetio kad stavim na 3200dpi na svom logitech g5 misu. Ja uvek igram na 800dpi, ali da stavim na 3200dpi nema sanse. A vidim ovi novi misevi su stigli do 5700dpi i samo zamisljam taj osecaj kao da vucem slona za sobom :p

Poslednja izmena:
Vecina najboljih igraca (Quake, CS, COD...) koristi low sens (dakle, pomeraju misa vise od 40cm za okret u igri od 360 stepeni). Ako se tako igra, mora da se dize mis, i to prilicno cesto...e sad, ovo je radjeno da se najociglednije pokaze kakav je to problem, a imperator pri svakom podizanju pomera kursor 20-30 piksela dole udesno...

Pitam se da li to moze da se sredi nekim update-om firmware-a...

Vecina najboljih igraca (Quake, CS, COD...) koristi low sens (dakle, pomeraju misa vise od 40cm za okret u igri od 360 stepeni). Ako se tako igra, mora da se dize mis, i to prilicno cesto...e sad, ovo je radjeno da se najociglednije pokaze kakav je to problem, a imperator pri svakom podizanju pomera kursor 20-30 piksela dole udesno...

vidi se da nisam nikakav gamer :) moj G5 stoji na 2k dpi i toliko sam ga ubrzao da mi je potrebno svega 2cm pomeranja misa od leve do desne ivice monitora.

Bilo kako bilo oni za pare koje traze za te miseve prodaju ne znam kakvu preciznost i savrsenstvo a vidite sta im se desava. Toga nema ni na kinezima za 5e

slazem se, ali ipak velika vecina casual gamera to nikada nece primetiti.

Pa upravo zato im i ide prodaja i zato ne smatraju to za problem. Ostvaruju zacrtane brojke i boli ih uvo sta par likova pricaju na nekim forumima...

Pa nije bas tako, njihovi misevi su se kupovali ko blesavi dok se nije saznalo za ovaj bag. Sada ce vec da opadne prodaja jer niko nece da kupi flerican mis

Ne bih bas rekao, prodaja Mambe im ide vise nego odlicno sa neverovatno visokom cenom a net prepun ljudi koji kuka... Od loseg senzora preko skrola koji skripi i lose baterije do problema sa update-om i guljenja maske... A uspeh je u tome sto su svi zeleli bezicni Death Adder sa vise DPI

Pa ***,za sad trose kredit od stare slave. Samo,ne moze ni to vecno da traje. Ako se uskoro ne uozbilje drugacije ce to da izgleda.

Najsmesnije od svega je sto ovi profesionalni igraci, koje velike firme kao Razer sponzorisu, i ne koriste njihove miseve. Ako ih i koriste, to je zato sto su ili primorani od strane proizvodjaca ili dobijaju bonus ako koriste neki od sponzorovih miseva. Tipican primer je quake igrac Cypher. Dok je koristio Microsoft Wheel Mouse Optical bio je neprikosnoven. Onda ga Razer primorao da koristi Deathadder sa kojim nije mogao nikako da se priblizi nekadasnjoj igri. Evo, tek sad je uspeo da osvoji IEM Euro, zamenio Deathadder-a Abyssus-om (lici na WMO, cak nema ni korekciju).

Ja znam da dosta njih jos uvek igra na inteli 3.0 ali i na steelseries ikari laser.

Niko od profesionalnih igraca ne igra sa ikari laser, osim mozda 2 igraca COD4 (Lighters iz Reason-a i SLWX isto iz Reason gaming). Od Quake i Counter Strike igraca niko od poznatih ne koristi Ikari Laser (to sto im pise u profilu okaci macku o rep, to moraju da napisu jer im je Steelseries sponzor).

Niko od profesionalnih igraca ne igra sa ikari laser, osim mozda 2 igraca COD4 (Lighters iz Reason-a i SLWX isto iz Reason gaming). Od Quake i Counter Strike igraca niko od poznatih ne koristi Ikari Laser (to sto im pise u profilu okaci macku o rep, to moraju da napisu jer im je Steelseries sponzor).

A kako ti to znas? Video si ih uzivo da ne igra niko na ikari-u? Ja sam na par klipova video gde igraju na ikari-u, hoces da kazes da su i ti klipovi namesteni? ;) Uostalom, daj ti meni neki link odakle tebi informacije da ne igraju ;)

Ajd ti meni okaci clip ili sliku ijednog od igraca iz sledecih timova da igraju ikarijem:

fnatic:
dsn: do skora Ms WMO, sad SS XAI
carn: do skora Deathadder, sad XAI
get_right:do skora Ms IE 3.0, sad XAI
f0rest: do skora Krait, sad SS Kinzu
threat: SS XAI

SK:
Koliko znam svi su na MS IE 3.0
osim 1 koji igra sa MX518, mada su cesto menjali 5 igraca poslednjih godinu dana.

mTw: svi su na MS IMO 1.1a ili IE 3.0
cak i whimp koji je do skora igrao sa Krait.

eG:
n0thing koristi XAI (do skora Deathadder)
lurrpis je na MX510
jedan je na IE 3.0
warden je na Deathadder-u i
jos jedan koristi XAI (Fr0d valjda)

mibr:
svi koriste Ms miseve (mada nisam ih pratio skoro)

Again:

Neo koristi IMO 1.1a, ostali su na IE 3.0
a jedan je na MX518.

Ovo ti je CS 1.6.

Sto se quake live tice:

rapha - WMO
fox- WMO
Dahang-Deathadder
Cypher-WMO, Deathadder pa sad Abyssus
Cooller-WMO
Av3k-Salmosa
Stermy-IE 3.0
Spartie-Deathadder
Strenx-MX 518

Za COD sam rekao ko koristi Ikari a da je iole ozbiljan (kvalitetan igrac). Ikari pro igraci ne koriste jer, kao sto sam rekao nije za low sens (kod mene je bio neupotrebljiv pri 40 cm za okret od 360 stepeni). Ne pricam napamet, imas brdo linkova na youtube sa raznih turnira pa gledaj, a mozes da bacis pogled na galerije na site-ovima kao sto su fnatic, sk, tek9, eG, pandemic, gotfrag....Ja znam, zato sto pratim vec godinama.

Jedino se jos secam da je ins, koji je igrao u fnatic cs 1.6, na poslednjem turniru pre nego sto se povukao igrao sa Ikari-em...onda je batalio igranje.

Poslednja izmena:
pa oni koriste misheve firmi koji ih sponzorishu aka reklama,

slazem se, ali ipak velika vecina casual gamera to nikada nece primetiti.

većina casual gamera neće ni kupiti razer miš....

a to za dizanje od podloge je tačno, ja recimo koristim manje- više osrednju senzitivnost o podižem miša stalno.... užasno mi smeta kad uzmem u ruke miša koji prebacuje kad se podigne. doduše smeta mi kad baš mnogo prebacuje... za ovaj razer sa klipa ne znam da li bi me nervirao...

Zanimaju me misljenja o novom deathadderu 3500dpi,kakav je ovaj 3,5g infra red senzor?Moj utisak je da u zivotu nisam drzao precizniji, lepsi i udobniji mis.Pre njega sam imao mx 310,mx 518(u svoje vreme cudo) i g9(dobar mis ali oblik mi nije odgovarao),i nijedan nije imao taj efekat savrsenog misa kao deathadder,uvek mi je nesto falilo_Osecaj kada stavis ruku na deathaddera je kao kada uhvatis sisu cetvorku,lezi kao saliven,samo se upitas da li je moguce da su ovo napravili.Sto se mene tice tu je garancija 2 godine,ako crkne nesto menjam ga za isti,a ako izdrzi 2 godine,za svaki slucaj cu po isteku garancije da kupim jos jedan,jer iskreen da budem tesko da moze bolje od ovoga.Od kada znam za racunare,a znam zadnjih 15 god,samo 2 periferije su apsolutno savrsene,bez sansi da mi ikada zatreba ista bolje:Sonyjev dzojstik za ps2 sa adapterom,i deathadder 3500dpi,ali ja nikada necu igrati u finalu WCG-a,i negativno i pozitivno ubrzanje mi znace koliko i ugrozenost kalifornijskog krokodila,jedino je maksimalna udobnost i zadovoljstvo bitno,a tu deathadder blista.LOgitech ce vam trajati duze,moci cete da ga lupate,ali nikada ga necete gledati kao nesto vredno,vec ce uvek biti samo jos jedan mis sa dobrim performansama,dok je ovo blizu umetnickom delu.

E ovako poshto ste objasnili sa raspravom da dam i ja neko mishljenje a i nemam pametnija posla trenutno.
Dok sam bio zagrizhen WC3 i sasvim pristojan CS igrach imao sam tonu misheva pochevshi sa IntelliExplorerom 3.0, pa IntelliMouse 1.1 i 1.1A, Razer Diamondback i Deathadder, Logitech MX500, MX510 i MX518, igrao se na G1, G3, G5, G7, Copperhead, Microsoft Habu i shta ti ja znam vishe nemam pojma. A i polomio sam ih par usput.
Da se nadovezhem na to shto je momak iznad mene rekao, sve je u osecaju i udobnosti i slazhem se.
Neki dan dobio novi IE 3.0 Black jer nakon shto se zanemare brojke i to ostalo nijedan mish nema osecaj kao stari Intelli.
Moja dva najbolja druga, koji imaju Deathadder-a i Steelseries QcK+ i Steelseries S&S kao ja kukaju za Intelli-jem koji im je umro.
DeathAdder je odlichan mish i po meni jedini od ovijih novijih koji lichi na Intelija po tom nekom osecaju.
Intelli 3.0 sam platio 27$. Imao sam novca realno da uzmem bilo koji mish ali uzeo sam ovaj ne jer je jeftin vec jer mislim da je najbolji, ne po brojkama, vec po osecaju.
A DeathAdder je eventualno jedini mish koji bih uzeo posle njega.

Poslednja izmena:
Imao 3 deathadder-a 1800dpi u razmaku od 1.5 godine, jedan prodao prijatelju, druga 2 ovde na forumu. Reci cu samo da je Intelli Explorer 3.0 (9000 fps verzija), jednostavno bolji mis (precizniji), a i po materijalu i obliku mi vise lezi. Kod DA (1800dpi) je problem sto mu je tracking najbolji na 1800dpi, a onda mora da se ide na win pointer speed 3/11, ako se hoce dpi slican 400, sto automatski znaci nesto manju preciznost.
Ovi firmware 1.28ndc i 1.31ndc mi se na kraju (nakon detaljnog igranja sa njima) ne svidjaju jer je DA (1800dpi) jednostavno precizniji kad ima korekciju. Za ovaj novi 3500 ne mogu nista iz prve ruke da kazem, osim da sam cuo da je sad navodno tracking podjednako dobar i kad se stavi manji dpi (tipa 450), ali se zale ljudi da im je tracking los na ogromnom broju podloga ako se mis sporo vuce. Jos kazu da je liftoff distance na novom 3.5g na nekim podlogama i duplo veci nego na starom 3g DA.

Poslednja izmena:
Ljudi ima li neko mikroprekidac od Razer DeadthAdder misa... crkao mi doticno...

Samo da podelim svoje iskustvo sa Lachesis-om: kada sensitivity i pointer speed postavim na "nulu" bez obzira na dpi, i pokrenem misa gore-levo, kursor ide bar 3 puta brze nego sto treba! Pretpostavljam da je to taj z-axis bug. Medjutim, to mi se desava na XP dok na sedmici taj problem nemam.

Nazad
Vrh Dno